mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Rozvod (rozchod) v horoskopu

neznámy
neznámy | 16.4.2014 16:16
Viem, že je to asi málo príkladov na vytvorenie nejakého tvrdenia, či štatistiky, ale skúmala som horoskopy dvoch ľudí, muža a ženy, ktorí boli dlhodobo neverní svojmu manželovi/manželke.
No a čo majú spoločné?
Najpodstatnejšia je veľmi zaujímavá zhoda- a to, že obaja majú Venušu v 12.dome vo Vodnárovi. Muž ju má zároveň v opozícií na Urán.
Obaja sú Kozorožci s Mesiacom vo veeľkom 1.dome v napäťovom aspekte na Neptún. U oboch sa nachádza problém s obsadením vzdušného živlu- žena ho má priveľa a muž ho zasa, až na spomínanú Venušu, úplne postráda.
Muž je typický Kozorožec, má zvýraznený ako zemský živel, tak i 10.dom i toto znamenie. U ženy je tiež jeho vplyv výrazný, ale najviac na ňu vplýva práve znamenie Vodnára- Ascendent, Mesiac, Jupiter a Venuša (v konjunkcii na ASC) je v znamení Vodnára.
Obaja majú konjunkciu Slnko-Merkúr v Kozorožcovi, čiže spálený Merkúr.
Vládca Ascendentu sa u oboch nachádza vo 8.dome.
Čo je tiež zaujímavé, vládca ascednentu u muža je Neptún a žena má Neptún dominantný. :)
A ešte napríklad spoločná prevaha trigónových aspektov v radixe, zdôraznené kardinálne znamenia a obaja majú planetárnu konfiguráciu Mystického obdĺžnika. :)

A taký minipríbeh na priblíženie..
Napriek tomu, že boli obaja neverní, i nevera má svoje rôzne podoby..
U ženy bola nevera síce dlhodobá (kolega z práce), ale po prevalení jej bolo odpustené a seká dobrotu. Podstatný je fakt, že v živote mala len jediného partnera a to svojho muža, s ktorým tvorila pár od základnej školy, čo už je sám o sebe celkom ťažko zvládnuteľný fakt pre väčšinu ľudí a nie to ešte pre niekoho s takto zvýraznenou potrebou slobody v radixe.
Ja osobne teda jej pohnútky, prečo konala ako konala aj celkom chápem, čo však neznamená, že ich aj schvaľujem.. Zaujímavá bola vlastne aj jej odpoveď na otázku, prečo to vlastne robila.. Povedala, že vlastne sama nevie (Neptún-?), ale hlavne, že ju to svojim spôsobom proste bavilo..

Naproti tomu muž.. Ten je chronický neverník. Ešte keď len chodil so svojou ženou ako mladík, mal popri tom druhú, už vtedy teda mohlo byť jasné, koľká bije, no najväčší zvrat začal po svadbe a najmä kariérnym postupom (muž je podnikateľ). S narastajúcimi peniazmi sa zvyšoval aj počet mileniek. Avšak, ešte aj tie milenky podvádzal. -LOL- Stálejšiu milenku si našiel v sekretárke, keď bola jeho žena v 3.mesiaci tehotenstva, je však s ňou dodnes (cca 18r).
Z mužovho správania je dosť cítiť neptúnovský vplyv v tom, že napriek všetkému, vždy vravel, že "ostatné sú do postele, ale osudovej láske dal prsteň".

Opisovaná žena je mama môjho priateľa a opisovaný muž je môj otec (mama bola tehotná so mnou). Ostatná, už menej podstatná je "náhoda", že životní partneri oboch týchto ľudí sú Býci. Asi toľko..
neznámy
neznámy | 16.4.2014 16:32
A priamo k téme, no, ja som sa akurát po 13 mesiacoch v afekte rozišla s priateľom. Akurát som mala Venušu v opozícií na Merkúr (Merkúr mám v direkciách v tesnej kvadratúre na Venušu), kt. vraví "Zmysly a vášne teraz pôsobia viac rušivo na rozum ako inokedy." Škrípalo to už dlho, no teraz som sa už neovládla. Myslela som si, že to budem ľutovať, keď vychladnem, ale paradoxne som si potom uvedomila, ako správne som urobila, pretože to bol krok, ktorý konečne "zobudil" druhú stranu a prinútil ju k činu. (ryby -ROLL- )- ... (I keď nie som z tých, čo sa rozchádzajú a vracajú k sebe ako sa to poslednou dobou robí...)
Teraz zvažujeme, dohadujeme a hodnotíme.. Dohodli sme sa na pauze..
Od Januára mi tranzituje Saturn na Venušu, tvorí s ňou bikvintil a práve o pár dní tento tranzit končí. Možno preto aj práve teraz došlo k tomu vyvrcholeniu.
V opise je: ,,Realistický a triezvy pohľad na vaše vzťahy (či už pracovné, partnerské alebo priateľské) môže pomôcť konštruktívne vyriešiť dlhotrvajúce problémy v nich; Schopnosť robiť správne rozhodnutia v partnerskom, či spoločenskom živote bude zvýšená, tak to môžete kľudne využiť; Vesmír bude chcieť, aby ste teraz rýchlejšie citovo dozrievali, preto vás môže vystaviť skúškam kt. preveria vašu citovú angažovanosť voči najbližším." .. :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 16.4.2014 19:50
Jeden muž, o kt. mám vážny záujem a je v dlhoročnom vážnom vzťahu, má tieto tranzity na rozchod, aspoň mne sa to tak vidí. Viem však, že v tom vzťahu nie je dlho spokojný a neklape mu to s jeho priateľkou, tak má teraz presne tento tranzit Urán (7. dom) v trigóne s Venušou (11. dom), navyše má tranzitujúce Pluto (4. dom) kvinkunx Venuša a tranzit Neptúna v 5. dome. No som zvedavá, čo z toho bude... v každom prípade mi to nepripadá vôbec ako náhoda tieto tranzity a myslím, že to naznačuje zmeny v jeho partnerskom živote.
martinbd
martinbd | 17.4.2014 08:52
podľa štatistík, niekde som čítal, že na Slovnesku každé druhé manželstvo sa rozpadne, ...
tak kto vie ako to je v súvislosti s astrológiou, to by muselo mať veľa ľudí disharmonické konštalácie ...
martinbd
martinbd » Žabkažabulienka | 17.4.2014 09:14
Rozvod a rozchod sú podľa mňa v horoskope to isté.
Tak Urán je skôr o slobode, ale kto vie, horoskop ukazuje čo človek vnútri prežíva a nie hmotné udalosti, ak bude pre neho svadba oslobodením, tak by to šlo ...
neznámy
neznámy » martinbd | 17.4.2014 10:04
Skôr ako svadbu to vidím na rozchod, myslím ten Urán na hrote 7. domu. Urán je o slobode a oslobodení, túžba po nezávislosti a netradičnosti. Svadba je predsa záväzok, neviem si predstaviť, že by v niekom svadba a manželstvo mohlo vyvolávať pocit slobody. Pripadne, ak je daný človek nezadaný, tak ho môže počas tohto tranzitu čakať netradičný vzťah vymykajúci sa všetkému, čo ten človek zažil predtým, resp. v úplne inom duchu v akom sa niesli jeho predošlé vzťahy...
vandalka
vandalka | 17.4.2014 11:28
Viem si velmi dobre predstavit, ze vazny vztah alebo svadba - to je uplne jedno moze byt vyslobodenim..niekto potrebuje svoju druhu polovicu, aby dokazal tvorit..

Tiez som takto jeden cas dufala a divala sa na tranzity niekoho a nic...este sice trvaju, ale moze to znamenat aj prerod v tom sucasnom vztahu, nie len jeho koniec.
tak len zopar: uran konj desc, uran opo pluto, pluto konj IC, plut kvad acs, pluto oktil mesiac, pluto konj merkur, saturn konj venusa. A o necely rok nov v direkciach...DOdavam, ze to vsetko naraz, resp v priebehu par mesiacov a vdaka retrogradite planet to trva uz rok a dalsi 1-2 roky este bude.
No, neviem si (ako zaciatocnik astrolog) predstavit horsiu splet narocnych konstelacii a vidis...vztah pokracuje a ano, krizou presiel, ale ustali to a myslim, ze je to teraz lepsie..bud to v sebe potlacili, alebo to naozaj vyriesili...to neviem :) ..ale prajem mu to.. nedosiahnem nic, ak som im priala opak...a lasku a vztah uz vobec nie -FLOWER-
neznámy
neznámy » vandalka | 17.4.2014 12:23
Ťažko povedať...Každý ma iný radix, iné konstalacie a iný vztah, nedá sa to zovšeobecniť.Ty v svadbe a manželstve môžeš vidiet vyslobodenie a nový začiatok a ja zasa naopak záväzok, vážnosť, zodpovednost, proste opak... Hmm, niekedy rozmýšľam, či ma vôbec zmysel vŕtať sa v astrologii a tranzitoch, keďže pre každého môžu znamenať niečo iné. V každom prípade neverim na vzťahy, kde sa zapletie niekto tretí, že majú zmysel...Ak by tie vzťahy boli funkčné a dobre a ti dvaja majú oči len jeden pre druhého, tak nikto dalsi proste do toho vzťahu nepríde. Proste, nevera nemá čo robiť vo vzťahu a pre mňa by v každom prípade taký vzťah stratil akýkoľvek význam, nech by uz medzi mnou a partnerom bolo akékoľvek puto...
vandalka
vandalka | 17.4.2014 12:29
trosku zle sme sa pochopili, alebo som to zle napisala :)
suhlasim, ze manzelstvo je zavazok, zodpovednost..ale zaroven moze byt oslobodzujuce. Oslobodzujuce od inych pocitov napr neistoty, nepatricnosti atd. Proste oslobodenie.. :)
A suhlasim aj s tym, co pises o niekom tretom medzi dvoma..ale zaroven si myslim, ze ked (aj po nevere) su obaja ochotni si odpustit (vzajomne) a prekonat to a riesit to, preco k nevere prislo (na vine nie je len jeden), tak stoji za to v tom vztahu ostat a ozvivovat ho...samozrejme, vsteko ma svoje hranice. Ale nepaci sa mi tiez "filozofia", ze ked sa nieco pokazi, patri do kosa a kupime si nove...takto to nechcem ani ja, preto to neprajem ani jemu...na vztahu treba pracovat a furt. Nie je nic jednoduchsie sa na to vyklaslat...ale len na chvilku
neznámy
neznámy » vandalka | 17.4.2014 15:19
Hmm... no neviem, viem ako si to myslela, ale ja si skôr myslim, ze clovek ma hladat oslobodenie hlavne sam v sebe a nie v niekom druhom a zväzku s inym clovekom. Sudim tak podla seba, lebo aj samota môze byt velmi oslobudzujuca a dokonca v urcitych etapach zivota cloveka priam nevyhnuta. Na vztah aj na manzelstvo treba dozriet, brat to zodpovedne a preto si nemyslim, ze skrz takyto vazny zavazok sa hlada oslobodenie... Clovek by sa mal byt naucit byt predovsetkym sam v sebe slobodny a vyrovnany a az tak sa pustat do vztahu s niekym inym, lebo je to zodpovedny krok. Som Kozorozec a Saturn mam v 7. dome, takze preto tolka vaznost a mozno konzervativnost odo mna :D...

K tej nevere vo vztahu. Samozrejme, ze vo vztahu treba angazovanost oboch partnerov a treba na nom pracovat. Nie vsak kazdy vztah je nutne urputne udrziavat za kazdu cenu a take zväzky, kde to uz dlhodobo neklape, partneri sa navzajom citia vo vztahu zle a zbytocne sputani, take nema zmysel nasilu drzat. Treba sa vediet vyrovnat aj z rozchodom, samotou a zmenou a nebat sa toho. Kde nieco konci, tam aj nieco ine zacina predsa... Potom ak do toho pride niekto treti a je z toho nevera, tak si proste myslim, ze to tak malo byt... Niekedy ten treti do vztahu pride ako oslobodenie (u mna to tak bolo) a nevyhnutnost, aby si ti dvaja uvedomili, ze treba ist dalej a pohnut sa z miesta, kde zbytocne obaja stagnuju. Samozrejme, neda sa to brat univerzalne, vztahy rovnako ako ludia byvaju rozne a niekomu môze prist nevera aj ako ozivenie vztahu a uvedomenie si jeho hodnoty, aj ked si v tomto pripade myslim, ze to môze byt jedinne jednorazova, povrchna zalezitost ta nevera a nemôze to byt dlhodobe.
vandalka
vandalka | 17.4.2014 16:03
Mne o vaznosti a serioznosti hovorit nemusis :D ..Som kozorozec so saturnom na ascendente :D
Suhlasim s tym, co pises...treba byt na zvazok zrely atd.. (nebudem opakovat), ale spatna vazba zo 7.domu je pre rozvoj tiez nevyhnutna..pre mna urcite.

K druhemu odstavcu..moje slova...asi pred rokom. Uz v tom vidim aj ine veci. Nie, netreba udrziavat kazdy vztah nasilu, ale ani ho zahodit bez pokusu o napravu. Keby ten niekto nechcel byt so svojou druzkou, asi by nebol...
A nie kazda nevera je volanie o pomoc a oslobodenie. Su nevery, ktore vztah upevnia..
neznámy
neznámy » vandalka | 17.4.2014 19:04
Okey, beriem :)... Máme to my Kozorožci so Saturnom ťažké proste...Ale tak všetko je presne tak, ako ma byť, aspon nie sme povrchné a ľahkovážne a nestačia nám prázdne reči ...všetko, čo ma prísť, pride v správny čas. ;)
neznámy
neznámy | 17.4.2014 19:12
milé kozorožice so saturnom v siedmom dome (príp. na asc.), tiež som v tej istej situácii...mne sa rozsvietilo! veď to čo píšete, je to isté len každá z inej strany. jeden názor zo strany ascendentu, jeden zo strany descendentu. wau! ďakujem vám, niečo mi docvaklo. môj saturn je v siedmom dome a keby som mala prispieť, písala by som ako tisha. tiež ho tam mám ten saturn. ešte pred rokom som ho chcela zostretliť, dnes by som šla so saturnom na pivo a rundu by som zaplatila ja!!!!
neznámy
neznámy | 17.4.2014 20:11
Tak holky kozorožky se saturnem v 7d a na asc.....skoro Vám ho až "závidím";):)
s mým plutem a uranem v 7d .......
neznámy
neznámy | 17.4.2014 20:23
Hmm...no nie je velmi čo závidieť, ale myslím, že ty si na tom podobne, len proste iné vplyvy su u teba, no tiez nič ľahké...Asi každý máme riešiť to,co máme dané a nevyhneme sa tomu.Inak k tomu rozchodu,zvažuješ rozchod al. si v inej situácii?
neznámy
neznámy | 17.4.2014 20:36
Ano každý máme to co potřebujeme asi prožít a zvládnout......

Řekla bych to tak, že řeším vztah......čeká mne ted´ tranzitní uran v 1d v kv. na venuši v raku v 5d ( tímto aspektem jsem obdařena i v radixu) a posléze tranzitní pluto v 11d v opozici na venuši......manželovi jde tranzitní neptun v 7d (radix je hrot 7d ryby) v konj. na DSC.......
neznámy
neznámy » vandalka | 17.4.2014 21:12
Ešte k tomu čo píšeš:..."Keby ten niekto nechcel byť so svojou priateľkou,tak by nebol..."

No vieš,ja to vidim tak,že veľa ľudí sa boji zmeny,urobit krok do neznáma a ukončiť nefunkčný vzťah, zvlášť muži su v tomto smere obzvlášť zbabaly a aj ked sa dlhodobo necitia vo vzťahu dobre, nerozidu sa, ale radšej čakajú, že ten rázny krok spraví partnerka.Tiez je v tom alibizmus a snaha vyjst z toho všetkého ako ten dobrý.
A potom je tu druhá skupina ľudí, kt. radšej ostávajú v nefunkčných vzťahoch, lebo jednak sa boja ostať samy, tiež zo zvyku a pohodlnosti, hoci vedia, že ten vzťah nie je dobrý a cítia,že to nema zmysel ďalej ťahať, ale volia lahšiu voľbu a cestu a povedia si, ze vždy je lepší taký vzťah ako žiadny.... V oboch prípadoch, ak tam ešte nie su deti vo vzťahu, je to podla mňa zbabelosť. A tiež si myslím, že každý takýto umelo udržiavaný vzťah sa časom aj tak rozpadne a nezachráni ho ani pretvárka,ani hranie sa na to,že všetko je v poriadku.
neznámy
neznámy | 17.4.2014 21:22
Neviem to posúdiť objektívne, lebo nepoznám teba ani tvojho manžela.V každom prípade si myslím, že vsetky tranzity sa daju zvládnuť, ak sa chce a nemusí to znamenat hneď rozchod, môže but aj nejaký prerod vo vasom vzťahu.Navyše,ked tam mas to Pluto v 7. dome,čo moze zbaviť prerod osobnosti skrz krízu vo vzťahu.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 17.4.2014 22:32
Tak ja si myslím, že uránske tranzity cez 7. dom nemusia byť len tragické a vždy s účelom rozvodu... Netvrdím, že nečakané udalosti sa nedejú a ako v jednej piesni spievajú o vzťahoch, že ten, ktorý vyzeral isto sa rozpadol a ten čo visel na vlásku sa premenil na lásku.. ale ja nejako neverím, že u môjho priateľa prichádzajú rozchodové konštelácie... to najhoršie sa mi vidí, že máme obaja za sebou... Vysoko pravdepodobne tieto tranzity svedčia o vzťahových situáciách, ale nechce sa mi veriť, že urán je za každú cenu nepriateľ.
U môjho priateľa boli spočiatku nášho vzťahu Neptún opozícia Venuša, Saturn opozícia Luna (u muža tuším indikátor lásky), aj Urán opozíciu na Lunu.... a aj ke´d sme na seba často striedavo ziapali, strácali vieru vo vzťah..hlavne teda ja... zotrvali sme, hoci sme nemuseli, veď sme bez záväzkov. Ešte mal aj Saturn kvadrát Mars (vládca 7. domu)
Teraz ho čakajú Urán trigon Mars, práve prebieha Urán konjunkcia Descendent, a určite je toho viac... len sa mi nechce to všetko študovať. Tu to vyzerá, že buď mne šibne, niekoho stretnem a zamilujem sa a ujdem od neho, alebo naopak on ma požiada o ruku a mne sa zmení celý svet... Mne totiž Urán kráča k MC hoci to ešte potrvá...ale u mňa je Urán vládcom 7. domu a aj 8...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 17.4.2014 22:38
Tak rozísť sa s niekým, s kým nemám aj úradný zväzok je rozdiel, ako s niekým, s kým sa budem zrejme ťahať aj po súdoch... Dúfam, že takú skúsenosť nezažijem, zatiaľ som slobodná a adeptka na sobáš...
Ja si skôr myslím, že v horoskope je naznačené, že ak mi vzťah neposkytne dostatok osobnej slobody, tak sa rozvediem tak, či onak... ale nie každé znamenie je toho schopné... Slobodomyseľné osoby citovo stabilné zrejme nemajú problém zo dňa na deň ukončiť všetko a zemské alebo dokonca silno vodné zmanenia sa tak boja o istotu, že držia vzťahy aj ke´d sú už mŕtve... To som napríklad ja :P

Aj ja mám 7. dom vodnársky a aj 8. dom... všeličo sa dá nakombinovať... ale verím, že aj mňa môže manželstvo oslobodiť od súčasného "chodenia", ktoré prináša veľa uspokojenia, ale manželstvo, v ktorom si obaja manželia zachovajú svoj osobný pristor, záľuby, rituály, tak môže byť úspešné... Poznám nejeden pár, ktorý žije štýlom, že cez deň si robíme každý svoje a večer sa zídeme v jednej posteli. Alebo tráviť spolu mnoho času, ale svoje odlišné svety si žije každý sám svojou chvíľkou samoty.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...