mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Rôzne spôsoby ako študovať astrológiu a napredovať v nej

martinbd
martinbd » marcie | 7.3.2017 19:09
Ja by som v tomto nikoho neodrádzal a aj keď som viac krát dostal takú otázku, či sa na to hodí daný človek, tak som vždy človeka povzbudil v štúdiu.

Výklad môže vyzerať rôzne, závisí od astrológa, ako si to spraví.

Napríklad za mnou chodia ľudia aj s konkrétnymi problémami, sú zvedavý aj na budúcnosť, aj na to, aké talenty majú, na aké povolanie sa hodia, alebo na čo sa hodia ich deti a aké majú vlastnosti a podobne. Väčšina si dá vyložiť horoskop celý a potom majú dodatočné otázky, napríklad na nejakú konkrétnu oblasť, ale nie vždy. Ľudia čo sa zaujímajú o budúcnosť, často niečo riešia, napríklad nejaká žena je zvedavá, kedy si nájde partnera, alebo niekto je zvedavý, ako sa to bude vyvíjať zdravotne, alebo či príde nejaká ponuka práce, alebo kedy by sa mohlo narodiť dieťa, alebo či sa oplatí predať byt a keď tak kedy a podobne. Na príliš konkrétne otázky sa hodí skôr horárna astrológia, ale tej sa venujem len okrajovo, ak sa napríklad niekto pýta na konkrétnu osobu.
marcie
marcie » martinbd | 7.3.2017 19:25
Ďakujem :)
neznámy
neznámy » martinbd | 7.3.2017 23:43
Ja za seba len tolko, že je naozaj dost sposobov, ako studovat astrologiu, no aj pri tomto studiu ako aj pri inych plati, ze najdolezitejsie je, aby to cloveka bavilo.:)
Ja som totiz praktik a mam na sebe vyskusane, ze ak ma nieco bavi, tak vedomosti mi do hlavy skacu same, ale ak nie, tak beda...prazdna hlava-PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 7.3.2017 23:49
hmmm, a podla ktorych konstelacie by mal mat dobry astrolog????-PUH- treba vychadzat z toho, ze astrologia nebolo nikdy uplne statisticky dokazana, tak neexistuju ani vymevanie presnych konstelacii, ktore by mal astrolog (umelec, vedec, sportovec...) mat... da sa urcit urcity potencial, napriklad to, ze niekto bude mat velmi dobru fantaziu, ale ci ju vyuzije v umeleckej sfere alebo len v krcme ako rozpravac ezopovych bajok, nikto nevie-PUH- a aj keby boli nejake idealne konstelacie pre astrologov, tak nikde nie je napisane, ze ty nebudes vynimka;)
preto radsej hovorim, ze velku sancu astrologiu sa dobre naucit ma ten, kto ma aspon priemernu inteligenciu, intuciu, schopnost analyzy a sebakritiky a samozrejme vasen pre to, co sa chce naucit-PUH-
marcie
marcie | 8.3.2017 07:39
dík za odpoveď, mne osobne sa zdá nemožné, aby som sa astrológiu naučila ... pre mňa je to príliš veľa informácií a faktorov, ktoré sa musia brať do úvahy, v tomto nie som dobrá ... občas sa mi podarí niečo trafiť, ale to je skôr asi intuícia ... ;)
neznámy
neznámy » marcie | 8.3.2017 08:40
to je otázka času, jak moc a jak dlouho do těch horoskopů koukáte, je potřeba ty horoskopy vidět. Po prvním roce je student rád, že vůbec vidí, kde jsou planety a jaké mají hlavní aspekty, s dalšími roky se to prohlubuje, podle mých zkušeností ten proces trvá tak 10 let, než se staneme zkušenými astrology.
marcie
marcie | 8.3.2017 08:55
ďakujem, to ste ma potešili, ja sa tomu venujem málo, ale baví ma to, mám rada záhady (merkúr v škorpiónovi), v horoskope mám najviac opakovaný aspekt pluto-merkúr, o ktorom som niekde čítala (tuším Arroyo), že nie je vhodný pre astrológa, čo celkom chápem, lebo by sa mohlo narobiť viac škody ako úžitku ... :)
neznámy
neznámy | 8.3.2017 10:13
ten proces trvá tak 10 let, než se staneme zkušenými astrology.


Já se "hrabu" v astrologii cca od r. 2010 a pořád "vím, že nic nevím...", takže těch deset let.... i víc... tomu určitě odpovídá.....:D -LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 8.3.2017 15:11
tím, co píše Arroyo bych se nenechal odradit
marcie
marcie | 8.3.2017 15:23
pre mňa bolo dobré uvedomenie si vlastnej komunikácie pod týmto vplyvom, musím sa snažiť veľmi kontrolovať vlastnú myseľ ... :)
neznámy
neznámy » marcie | 8.3.2017 17:05
Čo tým myslíš? -WINKIE-
neznámy
neznámy » marcie | 9.3.2017 09:14
Skorpion je vlastne taky carodej, mam v nom Lunu, takze viem pochopit ako asi pracuje tvoj merkur:)
O astrologiu sa kazdy z nas zaujima z celkom ineho dovodu. Pre teba je zahadna a priam ta fascinuje ako to do seba zapada..:)
Ja som sa o ezoteriku zacala zaujimat cez magiu farieb, tajomstvo cisel, feng suej, potom cinska astrologia a az napokon tato tu:)ASTROLOGIA:)...a mozem ti povedat, ze mi konecne dala vysvetlenia, ktore som potrebovala:) Ale som rada, ze ta postupnost bola takato, lebo farby a cisla mi velmi pomahaju, ak sa potrebujem niecoho v astre chytit. Venujem sa jej cca tri roky a som tzv. samouk.
Ak ta astrologia bavi a venujes sa jej hlavne kvoli sebe, tak je uplne jedno ci mas na nu nadanie alebo nie.
A to plati o vsetkom , co robime radi...-FLOWER-
marcie
marcie | 9.3.2017 09:27
napr. nátlakovú komunikáciu ... no a moja myseľ je ako detektív - stále niečo analyzuje a pátra, ale veriť jej celkom nemôžem, najlepšie je, keď sa riadim intuíciou, i keď niekde som čítala, že intuícia je vlastne uranské myslenie, ktoré je také rýchle, že preskakuje určité sekvencie a potom to vyzerá ako intuícia ... ;)
neznámy
neznámy | 9.3.2017 09:28
O astrologiu sa kazdy z nas zaujima z celkom ineho dovodu.

Áno, súhlasím s tým. Napríklad ja by som sa astrologii tak klasicky ako astrológ ani nevedela venovať. Nemám na to predpoklady.
Ale astrológia ma zaujíma veľmi ako syntetizujúca veda, ktorá pracuje s obrazom a symbolom. To je pre merkúr pri ascendente a v rybách tá správna potrava. :)
marcie
marcie | 9.3.2017 09:34
áno, mňa astrológia baví a myslím, že sa jej budem venovať do konca života ... fascinuje ma to, ako to všetko funguje a zapadá do seba ... častokrát keď sa mi niečo stane alebo mojim blízkym, tak hádam aspekty a radujem sa ako malé dieťa, keď si overím že naozaj na človeka v tom čase pôsobili tie aspekty -LOL- ja som tiež trochu študovala feng šuej, numerológiu, astrológiu, human design a genové klíče ... no a rok cvičím tai či, čo je moja ďalšia "láska" -HEART- a všetko do seba krásne zapadá, človek zisťuje, že rovnaké princípy platia vo všetkom, že ako hore tak i dole, že v istom bode sa kvantita mení na kvalitu, že hologram sa opakuje vo všetkom a pod. a to mi dáva zmysel a celistvejší pohľad na život a svet :)-FLOWER-
neznámy
neznámy » marcie | 9.3.2017 09:35
ďakujem. :) Ma to zaujalo, lebo mám širšiu opozíciu tychto dvoch (orbis takmer 5) ale nikdy som si ju moc nevšímala, môj merkúr je retro spaleny ťahun lokomotivy svtrigonmi na saturn a neptun, takže je riadne zaneprazdnený mnohymi spôsobmi, pooddelovat ako posobia jednotlivosti je pre mňa naročné.....
neznámy
neznámy | 9.3.2017 10:03
:)...venujes sa astrologii presne tak ako mas...tak ako to chces prave v tomto case ty:)...a tak je to spravne-FLOWER-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...