mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

retrogradny merkur?

neznámy
neznámy | 16.8.2011 09:57
Preco sa nemaju podpisovat ziadne dokumenty a nenastupovat do noveho zamestnania ked je merkur v spatnom chode? nejak sa mi to nezda, vie mi to niekto vysvetlit prosim?
neznámy
neznámy | 16.8.2011 10:35
Lebo by si namiesto podpisu napisal celu knihu. :D
Prepac, to bola blba poznamka, od veci, necham slovo mudrym.
Len som si vsimla, ze ludia, co maju retrogradny Merkur sa velmi radi realizuju pisanim dlhych textov, alebo celkove radi pisu pismenka, tak preto.
Aj ked beriem, ze nie je asi mudre nastupovat do zamestnania, kde sa pracuje s informaciami, ak je Merkur v spatnom chode, ale ak pojdem robit dojicku, alebo upratovacku, tak je to asi jedno.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 10:39
nemyslim na natalny horoskop, ale ked je merkur retrogradny momentalne, ako napriklad v tomto obdobi
neznámy
neznámy | 16.8.2011 10:44
Mozno je clovek v obdobi retrogradneho Merkura celkove akysi mierne nechapavy a stoji si na vedeni, tak by mohol urobit viac chyb v rozhodovani.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 10:50
ked clovek nema robotu a chce ju mat tak potom preco by nemohol nastupit do zamestnania ked ma moznost prave vtedy ked je retrogradny merkur, nedava mi to zmysel
neznámy
neznámy | 16.8.2011 11:04
Vsak ale to je len Merkur a co ostatne aspekty, tie mozu byt pozitivne naladene, a okrem toho, astrologie sa urcite netreba tak striktne drzat, mozno byt akurat opatrnejsi, radsej sa dobre pozriet, co podpisujem aj trikrat, proste byt pozornejsi ako bezne, nic viac.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 11:47
booooze, zas neber to takto dogmaticky-PUH-...to je uplna blbost...a hlavne s tym retro merkurom. ved zamestnanie nie je signifikovane len Merkurom....treba hladiet na horoskop ako celok ;) a preto sa podla tradicnej astrologii nedoporucuje podpisovat zmluvy za retro merkura, lebo oni chapali retrograditu ako oslabenie planety, co je velmi diskutabilne...proste pust to z hlavy a nastup do zamestnania kedy budes moct, bez ohladu na horoskop;)
neznámy
neznámy | 12.11.2012 11:23
a zase tu mame retrogradny merkur, a zase mam moznost nastupit do noveho zamestnania. pritom napriklad z astrocentrum.com mi chodia takpovediac vystrazne maily, co nerobit pri retrogradnom merkure, citujem: Při retrográdním chodu Merkuru vám nedoporučujeme nastupovat do nového zaměstnání, kupovat/prodávat nemovitost, stěhovat se nebo podepisovat důležité smlouvy. nechapem preco nie. ved retrogradita merkuru trva takmer cely mesiac, a to sa ma akoze zivot na zemi zastavit na toto obdobie? ake mate skusenosti s retrogradnym merkurom vy prosim vas, stalo sa vam ze vam nieco nevyslo alebo sa pokazilo pocas tohoto obdobia? ja osobne som nepostrehol nic zvlastne v tomto obdobi, ani v inych obdobiach pocas ktorych bol merkur retrogragny. diki diki :)
neznámy
neznámy | 12.11.2012 11:34
zvláštne, ja mám nastúpiť do práce ale nejak sa stále posúva dátum, kedy to bude možné, podľa toho čo píšeš je to teda vlastne dobré znamenie, keď to osud zariadil tak, že sa možný podpis zmluvy posunul až na obdobie keď sa merkúr vráti do bežného chodu..... :D
neznámy
neznámy | 12.11.2012 11:43
to mas dobre, urcite lepsie ako ja :) minule sa mi to nepodarilo vdaka spojeniu marsu a uranu, dufam ze teraz to uz vyjde, a to mam jupiter v trigone s uranom, jupiter v desiatom dome. toto je jupiterov druhy prechod cez uran - nakolko je aj ten retrogradny, caka ma este jeden nabuduci rok tusim v aprili, tak ked nie teraz, tak v tom aprili uz dufam urcite :)
neznámy
neznámy | 12.11.2012 12:47
on ten retrográdny merkúr asi iba naznačuje prieťahy, a teda ak sa zmluva v tom čase podpíše, dajú sa očakávať prieťahy a komplikácie ťahajúce sa celým obdobím platnosti danej zmluvy, lenže v astrologii je ozaj nebezpečné vytrhávať jednotlivé aspekty z celého kontextu, potom sa človek prestáva rozhodovať sám, čo sa má stať sa stane, a nie je deň kedy by bol celý horoskop dokonale pozitívny, vždy sa v ňom nájde nejaký nepriaznivý aspekt, ak by sme ich všetky brali vážne tak by sme sa už ďalej nepohli....
ja by som osobne tú moju zmluvu pokojne podpísala, to odďalovanie mi (i vzhľadom na moje minulé skúsenosti) moc dobre nerobí :) ale nedá sa, lebo s tým nepohnem a musím čakať ďalšie tri týždne....
neznámy
neznámy | 12.11.2012 14:37
Si musím dovolit oponovat, mám v nativu retrográdní merkur a vůbec komunikace je pro mne složitá. O té slovní přímé se nebudu vůbe zmiňovat, to je krátka mor. Pravda psané slovo mi vyhovuje více, snadněji vyjadřuji emoce, můžu si vše lépe promyslet a dopředu se připravit, nicméně i tak mne celý život - hlavně ten studijní doprovází jeden velký problém a to, že hodinové okecávání, dokážu shrnout do jedné věty. :-D Zejména u zkoušek to bylo značně kontraproduktivní.

Psaná komunikace je pro nás merkurové "zpátečníky" jednoduší, ale to neznamená, že se v ní vyžíváme. :-D
neznámy
neznámy | 12.11.2012 14:39
Buď průtahy a pak se taky říká, že třeba můžeš přehlédnout nějaké důležité informace, které ti posléze vůbec nebudou hrát do kapsy.
neznámy
neznámy | 12.11.2012 16:47
ja mam v native tiez merkur retrogradny, no nevidim v tom nejaky estra problem. mozno druhi ludia ano :)
neznámy
neznámy | 12.11.2012 17:16
Tak obligátně určitě záleží na znamení, domě a dalších aspektech. :-)

Já ho mám kupříkladu v kozorohu a pokud tedy vynechám situace, kdy komunikuji s důvěrně známou osobou (protože tehdy melu pantem bez problému), tak je konverzace těžkopádná, obtížně hledám společné téma a většinou se hovor omezí na jednoduché věty typu "ahoj, jak se máš" , "ahoj ,děkuji dobře". Jen výjimečně se mi stává, že narazím na osobu s kterou si mám co říct od prvního okamžiku.
Obvykle potřebuju víc času, než se zapojím a jsem schopná ze sebe vyloudit víc, než jen zdvořilostní fráze.
neznámy
neznámy | 12.11.2012 17:17
no to iste mam aj ja :) to je ten retro merkur? :D
neznámy
neznámy | 13.11.2012 21:15
Akurat vcera som si pozicala v kniznici knihu Astrologia ako citat Bozi rukopis a natrafila som tam na priklad retro. Merkura (nie je vysvetlene, preco, ale iba pozorovania): Ked je Merkur retro., ukazalo sa, ze marketingove, reklamne a uvadzacie kampane su v tomto obdobi takmer neucinne. S pristrojmi na komunikaciu (mobil, notebook, fax), ale aj s vozidlami, ktore si kupime v tomto obdobi, budeme mat problemy a starosti. Zmluvy by sa nemali v tomto obdobi uzatvarat, lebo sa v nich moze objavit hacik alebo sposobia chaos. Co je vtedy vhodne: "reorganizovat" - vybavit staru postu, zaplatit ucty, vybavit odlozene telefonaty, hladat stratene doklady, dat auto do servisu na kontrolu, ci opravu, citat odlozene knihy, ale hlavne je to cas vhodny na meditaciu, mlcanie, modlitbu a rozjimanie.
Tak to su postrehy astrologicky Ch.Lindemann.
neznámy
neznámy | 14.11.2012 13:22
diki lodka, toto je mi uz take celkom zrozumitelne, pojdem pozret aj ja do kniznice nejake knizky... vsetky dobre knihy o astro su momentalne nedostupne co by som si chcel kupit. :(

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...