mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Retrográdní Merkur

suhail
suhail | 1.12.2018 12:41
asi bych si tu smlouvu znova pečlivě přečetla, zda tam není nějaké ujednání, které by mohlo mít do budoucna nějaký nepříjemný nečekaný dopad.....obecně je známo, že se při retrogr. merkutu smlouvy podepisovat nemají.....osobně v tom nevidím, ale nijak extra dramatický vliv, pokud náhodou merkur nevládne ascendentu a ose života současně - a (ne)jsou li tyto body v radixu negativně aspektovány.
Znám osoby, které při tomto vlivu jsou více tvůrčí tvoří píšou skládají .......
martinbd
martinbd | 2.12.2018 06:45
Často sa stáva v elekčnej astrológii, že je viacero dátumov, ktoré je potrebné brať do úvahy. Každý z týchto dátumov má svoj význam. Ideálne je vyberať dátumy pre všetky dôležité dátumy v rámci nejakej udalosti, ale nie vždy sa to dá.
V podstate dátum podpisu sa vzťahuje na zmluvu, na dohodu medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Ak to je počas retrográdneho Merkúra, môže niekto od zmluvy odstúpiť, alebo bude potrebné niečo ešte dodatočne vybaviť.
Ale dátum nástupu do práce môže hovoriť niečo o práci samotnej, o pracovisku a o vzťahoch na pracovisku. Ak v tom čase bude Merkúr už v priamom behu, tak tá práca môže byť hladšia, aj komunikácia a vzťahy na pracovisku. Ale pri nástupe počas retrográdneho Merkúra by tam mohli byť prekážky v práci, hlavne ak ide o prácu merkúrsku, niečo, čo súvisí s písaním, čítaním, komunikáciou, cestovaním a podobne. Tiež by to mohlo sťažovať komunikáciu na pracovisku.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.12.2018 08:36
Ten podpis zmluvy som odložila. A aký máš názor na nástup do práce, keď je retrográdny urán - začiatok januára?
neznámy
neznámy » suhail | 2.12.2018 08:39
Merkúr vládne môjmu ascendentu, je to moja najsilnejšia planéta.
suhail
suhail | 2.12.2018 09:27
Pěkně to rozebral v dřívějším příspěvku Martin. Pakliže jsi panna s Asc PANNA tak merkur resp. vlivy na něj mají určitě citelný význam. Pominu li astrologický význam který se dá formou výkladu nastudovat ve spoustě podobě tak mě u toho co píšeš napadlo (tady jde o můj intuitivní vjem), že půjde o práci na určitý čas, kde po čase nabrání nějakých zkušeností se budeš chtít posunout dále, a nebude to práce, kde bys chtěla setrvat zůstat trvale (dlouhodobě, spousty let) - soudě nakonec i dle retr. urana.... mám blízkou osobu pannu s ASC panny, a od života lidí vyžaduje preciznost má poměrně hodně velké "nároky" na chování povahu spolupracovníků a je poměrně kritická, dle vlastních měřítek, a "nesedli" ji tak noví kolegové kolegyně....
neznámy
neznámy » suhail | 2.12.2018 10:04
Táto práca ma by ma mala posunúť ďalej, ale ak by som sa mala posunúť ešte ďalej, tak sa tomu nebránim. Teším sa tam. Ako si mi opisovala tú tvoju známu, tak si vlastne opísala moju kolegyňu, kvôli ktorej odchádzam zo svojej súčasnej práce, a podľa ktorej mi tá precíznosť chýba, považuje ma za úplne neschopnú a popravde od začiatku som jej nesadla ako nová kolegyňa. Neviem, či som jej urobila niečo zlé, nie som si ničoho vedomá, jedine, ze som hneď na začiatku opravila nejaké veci. Merkúr mám v 12. dome, možno preto sa správam viac intuitívne než čisto a chladne logicky. Inak som si aj s bývalými kolegami vždy rozumela, veľa z nich som zaúčala a doteraz mám s nimi priateľské vzťahy.
martinbd
martinbd | 2.12.2018 10:47
Ja s transsaturnami veľmi nepracujem.Vonkajšie planéty sú retrográdne tretinu roka, teda okrem Marsa. Podľa mňa nemajú až taký význam, pri elekčnej astrológii. Možno ešte Jupiter a Saturn v špeciálnych prípadoch, ale zvyšné už nie. Urán, Neptún a Pluto majú kolektívny význam u podpisu zmluvy nemá zmysel sa nimi zaoberať.
Retrográdny Jupiter by ešte mohol škodiť vláde, ktorá v tom čase nastupuje. Retrográdny Saturn ani neviem ako využiť.
Takže moja odpoveď je, retrográdny Urán je potrebné pri podpise zmluvy zanedbať.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.12.2018 11:40
Ďakujem, dúfam, že to bude zmena k lepšiemu. Do mojej súčasnej práce som nastupovala pri retro venuši a retro jupiterovi. Neodporúčam ani vo sne. Preto to nechcem zanedbať. Do predchádzajúcej práce bol nástup pri retro plute a marse. Ten mars by som povedala, že by mohol robiť problémy, ale bolo to v pohode, vzťahy na pracovisku výborné, síce veľmi veľa práce, ale veľa som sa naučila a ziskala som tam sebavedomie.
Magnician
Magnician » Saffiyah | 5.12.2018 13:24
zajtra nám to končí,oslavujem
Adriana 72
Adriana 72 » Magnician | 5.12.2018 16:36
-HEART-konečne :)
neznámy
neznámy » Magnician | 5.12.2018 18:56
Toľko havárií čo bolo v posledných dňoch v mojom okolí, si už ani nepamätám.
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...