mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Recepcia planét

neznámy
neznámy | 19.7.2014 13:01
Pre tých, ktorí nevedia, o čo sa jedná, citujem vetičku priamo odtiaľto:
,,Recepcia je postavanie planét, pri ktorom jedna planéta stojí v znamení planéty inej a tá zas v znamení ovládané planétou prvou."
Čiže napríklad Slnko v Rakovi a Mesiac v Levovi by si mali takto vzájomne prepožičiavať svoju energiu a istým spôsobom sa navzájom posilňovať.
Badateľnejšie by to mohlo byť v prípadoch, kedy takto planéty navzájom rušia svoj pád, či detriment (exil).

Máte s touto témou nejaké skúsenosti? A vedeli by ste povedať, či sa to u vás/druhých skutočne nejako prejavuje?
neznámy
neznámy | 19.7.2014 14:15
ja sa nepohybujem v tejto terminológii, ale beriem všetko ako navzájom sa posilňujúce princípy. tiež do toho treba počítať aj domy a ešte aj konštelácie. toto môžu byť také menej viditeľné črty v horoskope na prvý pohľad. ja mám napríklad lunu v 3d a merkúr v rakovi. pluto s merkúrom napríklad nemám vôbec v aspekte, ale merkúr je v 8d, pluto v trigónoch na (slnko) v blížencoch a (lunu) v 3d. pluto je zároveň vládca horoskopu. potom vládca 3d je v škorpionovi na ascendente a vládca 8d (luna) v 3d. takže v celku dosť veľa prepojení medzi merkurickou a plutonskou kvalitou
neznámy
neznámy | 20.7.2014 14:35
Ja mám receptívny Jupiter s Uránom a dokonca je medzi nimi sextil, ktorý to ešte viac posiluje.
V živote sa mi stalo už všeličo, ale môžem povedať, že vždy, nech sa dialo čokoľvek, som mala z pekla šťastie. Neraz som na svoju adresu počula, že som dieťa šťasteny :). V mojom radixe nič iné okrem tohto postavenia nie je, čo by naznačovalo práve toto "šťastie", takže si myslím, že receptívny vzťah rozhodne má vplyv.
neznámy
neznámy | 23.7.2014 15:25
Zaujímavé. :)
Ja mám T-kvadratúru, tvorenú z Jupitera v Kozorožcovi, Saturnu v Baranovi a Marsu v Rakovi a veľmi zaujímavé mi prišlo, keď som zistila, že sa dokážu touto teóriou recepcie navzájom posilňovať a rušiť svoj pád, v ktorom všetky sú.
Trebárs Jupiter a Mars, medzi ktorými je opozícia, pri recepcii sa Jupiter dostáva do znamenia svojho povýšenia v Rakovi a Mars do povýšenia v znamení Kozorožca.
Alebo trošku špekulatívnejšie, pri recepcii Saturn-Jupiter sa Saturn dostáva do svojho prirodzeného znamenia a Jupiter do prirodzenej, ohnivej triplicity.

Práve kvôli bližšiemu pochopeniu spojenia týchto svojich planét sa o túto tému zaujímam.. :)
neznámy
neznámy | 23.7.2014 22:43
na tuto otazku neviem jasne odpovedat...sam nemam recepciu, teda vlastne mam, ale to je recepcia povysenia (aj taka existuje:)), medzi merkurom a saturnom... ale netusim, ze ako sa to prejavuje...viem len, ze recepcia planet sa velmi vyuziva v horarnej astrologii, kde vlastne rusi pad, ci exil planet...
ale ked si predstavim nativitu a hlavne nejake planety v pade, ci v exile a ze vdaka recepcii sa ten pad rusi, tak mi to pripada cudne...a to z toho dovodu, ze v prvom rade nepovazujem planetu v pade, ci exile az tak oslabenu...ona je silna, ak sa nachadza na hlavnej ose, ci ako ohnisko v tvare horoskopu...a plati to aj naopak...a energiu planet pochybujem ze zmeni...ak je mars vo vahach, tak bude posobit tak ako keby bol vo vahach, si myslim:)
neznámy
neznámy | 24.7.2014 06:56
zatím jsem si tohoto jevu všímal jen u vyhnanství dvou protilehlých planet.
většinou to pak souviselo s lunárními uzly, karmickou zápletkou.
vždycky ale šlo o promíchání energií neharmonické. Ubírá na celistvosti toho člověka, který je jakoby vychýlen do jiných rovin. nevím jak to líp popsat.
jsou to většinou velmi naléhavé věci které tu bytost tlačí aby je řešila, a nesnesou odklad do dalšího života. Jsou to velké potíže, zatím jsem se nesetkal že by tato konstelace nějak posilovala, teda ano posiluje, ale tam právě do té roviny kde je člověk vychýlený. ne ve smyslu celistvosti.
neznámy
neznámy | 24.7.2014 10:40
Ani ja recepciu nemám a vieš že okrem Luny v páde nemám žiadnu planétu v domicile, v povýšení ani zničenú? Mám len ako píše sokrates túto
Lunu v 3. dome a v trigone s Merkúrom v Rakovi. To ale recepcia asi nieje.
Zase mi ale v natíve na tento Mesiac aspektujú úplne všetky planéty , body a aj uzly okrem Slnka, Pluta a lilith. Ale počkaj, je predsa v znamení Škorpióna, takže na ňu pôsobí aj táto plutónska energia.
Vnímam ju týmito aspektáciami akoby "pod riadnou paľbou":)
adelaida
adelaida | 24.7.2014 13:11
To bude asi taky můj případ...
Mám Severní uzel v konj. s Černou lunou v Kozorohu a Jižní uzel v konjunkci se Saturnem v Raku. Tzn...že vládnoucí planeta jednoho uzlu je ve znamení opačného uzlu..
neznámy
neznámy » adelaida | 24.7.2014 13:48
přesně tuto konstelaci kterou popisuješ jsem mněl na mysli. nastala někdy kolem r 1973 ale nezjišťoval jsem jestli ještě někdy jindy.
v každém případě se jedná o velmi specifický karmický jev. v případě který popisuju šlo o orbis max. +/- 1st.
adelaida
adelaida | 24.7.2014 14:20
Ano jsem rok výroby 1973 :D
Tato konstelace pracuje tak trochu proti sobě, neustálé navracení k minulým inkarnacím, něco jako slepá ulička -smyčka, těžko se vymanit...pamatuju si jak jsi se mě ještě kdysi na najdise pod jiným nickem taky na "B" ptal jak se mi s touhle konstelací žije.
neznámy
neznámy » adelaida | 24.7.2014 14:59
aha, tak na to si už nevzpomínám ale jak jsi to připomnéla tak mi to něco říká.
jo toto je životní téma. pokud mě něco přesvědčilo o tom že astrologie má nějaký vliv na člověka, tak potom tato konstelace. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2014 15:46
Posledná veta ma zaujala...možno odbočím od témy, ale tento pocit že astrológia
" má " vpliv na človeka, ma prenasleduje už dlho, z tohoto dôvodu som sa aj začala vlastne o ňu zaujímať.
Lenže...položme si otázku, takých čo sa o ezotriku zaujímajú, je dosť málo, čo pátrajú po niečom a po všelijakých súvislostiach čo sa dejú v ich živote. V mojom okolí nepoznám človeka, ktorý by sa zaujímal o astrológiu, dokonca som pre podaktorých, akoby som povedala čierna ovca. Ale o čom som chcela vlastne...čo potom takýto ľudia? Ako cítia napríklad Pluto na svojich osobných planétach, jeho vpliv myslím? Je možné že sa dostanú aj do blázninca a ani nevedia vlastne že za to môže ono? Pokým som čo to nevedela o mojom kolečku, tak som myslela chvíľami že mám sama schizofréniu.
Ja sa teraz konečne začínam cítiť fajn, akoby som povedala vo svojej koži...len reakcie okolia sú: " Ty si sa tak nenormálne zmenila" Najviac na tom ma zaujalo to slovíčko nenormálne, nie je to vraj normálne...ale čo je normálne? Ak sa niekto správa podľa predstáv iných, alebo sa správa tak aby bol sám v poho?:)
neznámy
neznámy | 25.7.2014 23:50
Tak nez som sa išla prihlásiť na stránku, tak bol v strede tento citát o astrológii:
"Kto ju užíva, má z toho tento prospech: pozná napred budúce dobro, teší sa z neho omnoho skorej a na druhej strane ľahšie znáša zlo, lebo neprichádza nečakane, ale on ho očakával, zvykal si naň a pokladá ho preto za ľahšie znesitelné a mierne. Taký je môj názor na astrológiu."
(Lúkiános zo Samosaty)
Z čoho vyplíva, že kto ju neužíva, tak to má hold ťažšie:)
neznámy
neznámy | 17.2.2015 10:20
Chcela by som reagovať k tejto téme. Mám v radixe recepciu planét Venuša v Škorpiónovi v 7. dome (7. dom hrot vo Váhach) a Mars vo Váhach v 6. dome (6. dom v Panne). Venušu nemám nijako aspektovanú a Mars je vládcom horoskopu. Inak, nezdá sa mi, že by to bol zrovna posilňujúci vplyv. Čo si o tom myslíte, ako sa takáto recepcia prejavuje, prípadne vaše postrehy ohľadom iných ľudí s takouto recepciou al. tiež recepciou Venuša Baran - Mars Býk?
adelaida
adelaida | 18.2.2015 14:57
Tak to by mě taky zajímalo:) Při bližším zkoumání jsem zjistila, že kromě uzlů mám v recepci taky

Venuši(ve Štíru) s Marsem (v Býku),
Venuši s Plutem(Váhy)bez jiného aspektu,
Měsíc(Vodnář) kvinkunx se Saturnem(Rak).

Myslím si o tom, z toho co jsem k tomuto tématu vyčetla a složila si dohromady, že planety v recepci (tedy na návštěvě) se chovají tak jako správci, kterým byla svěřena úloha postarat se o dům toho druhého a navzájem si dodávají sílu, aby to zvládli i když to pro ně není úplně přirozené, takže spolupracují a překonávají se, protože nechtějí, aby mu ten druhý udělal z domu kůlničku na dříví.
Pokud je s recepcí přítomný mezi planetami i nějaký aspekt je to snadnější anebo těžší právě podle toho o jaký aspekt se jedná.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...