mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Quaoar - vplyv na človeka

damara
damara | 11.8.2017 13:22
Nově objevená planeta Quaoar je astrologickým klíčem k identifikaci a porozumění generačním vlivům, zejména k indigovým dětem, pro něž je Quaoar klíčová astrologická planeta.

Stejně jako ostatní vnější planety (Uran, Neptun, Pluto), astrologická interpretace Quaoar znamením zvěrokruhu bude generačním indikátorem spíše než osobní energií v natální tabulce. Tímto způsobem začíná Quaoar tím, že poskytuje fascinující zpětné zrcátko pro pohled na generace 20. století.

Proplétáním přes každé znamení zvěrokruhu v poměru asi 23 let na každé znamení měl Quaoar jedinečnou konfiguraci, která spojuje ostatní tři známé vnější planety během 20. století, a dodá nám jedinečnou retrospektivu demografických údajů minulého století. Bude to stovky let, než znovu uvidíme tuto trojitou spojku.

Quaoar byl v období od prosince 1933 do června 1948 spojen s Neptunem (použitím 6 ° orb), pozoruhodně dlouhou spojkou, která se dělí na tři odlišné časové segmenty. První segment byl tehdy, když spojka byla v pozdní Panně od prosince 1933 až do dubna 1942. To znamená mladší skupinu druhé světové války generace, ti kdo, i když ne bojovníci, může často pamatovat na specifické dětské události související s válkou .

Během druhého segmentu Quaoar ve spojení s Neptunem, květen 1942 až srpen 1945, Quaoar i Neptun procházely sem a tam přes hrot Libra a Panny a často jedna planeta byla na jedné straně hrotu, zatímco druhá planeta byla na opačné straně, a tak dala klasickou disociovanou spojku. Tito jedinci byli ti, kteří se narodili během střední a pozdní části druhé světové války, a zatímco většinu z nich nezbývalo vědomé vzpomínku na válku, temperamentní období zanechalo na nich nesmazatelný dojem na hluboké úrovni a zmatek.

To skončilo v září 1945, kdy oba Quaoar a Neptun vstoupili do Libry a zůstali ve spojení v tomto znamení až v červnu 1948. Jedná se o brzy Baby Boomers, ale ti narození od září 1946 do června 1948 jsou také barven Saturn-Pluto spojení v Leo Stejně jako spojení Quaoar-Neptun v Libře. Vzhledem k tomu, že souvislost mezi Saturnem a Plutonem je tak intenzivně směrem dovnitř, a soustředění Quaoar-Neptun v Librách je tak étericky kosmické (a z velké části ignorované těmito samo-potěšujícími Boomery), je to tichá skupina lidí, slyšet o. Je to červenec 1949 kupředu s Plutou v Leu a žádné jiné vnější rozptýlení planety, které přišli do scénického centra v očích veřejnosti a demografa.

Quaoar pokračoval v generačním podpisu v polovině sedmdesátých let, kdy byl v listopadu 1974 až listopad 1978 spojen s Uranem ve Scorpio (opět s použitím 6 ° orb). Zde máme generační Y astrologický podpis stejným způsobem, jakým byla spojka Uranus-Pluto v Panně během šedesátých let generačním astrologickým podpisem. Tito lidé z let 1974-1978 budou mít nejpozoruhodnější vstupy do středního věku kolem 40 let, kdy Urán oponuje jejich rodné spojení Quaoar a Uran. Podívejte se na nějaké velkolepé kariérní změny z jejich banálních běžných prací do více tvůrčích oblastí úsilí. Budou to proroci, kteří hlásají příchod generace právě za nimi.

Quaoar, indikátor Indigo
Ve generační astrologii (astrologie vnějších planet podpisem), Quaoar je nejlépe vidět v jeho schopnost definovat generaci, kterou populární kultura nyní nazývá Indigo děti. Takzvané děti Indigo začaly inkarnovat v malých počtech v 80. letech a ve větších počtech v 90. letech. Několik lidí, kteří se stáhnou, se dokonce inkarnuje až koncem roku 2002. Pochopte, že ne všechny děti narozené v 80. a 90. letech jsou Indigové; Pravděpodobně jen menšinou jsou Indigové.


Celý článok na https://astrology.richardbrown.com/NewPlanets/qgen.shtml
neznámy
neznámy » damara | 11.8.2017 16:29
no ja neviem asi mám v rodine indigové všetko-CRY-
martinbd
martinbd » damara | 11.8.2017 18:35
V Kuiperovom páse objavili, okrem Quaoar, viacero telies, napríklad Eris, Haumea, Makemake, Sedna. Je tu istá snaha interpretovať aj tieto. Kým jeden trend v astrológii je pridávať stále viac telies, druhý je, vrátiť sa k základným 7 planétam, viditeľným voľným okom. B. Dykes odporúča si na mesiac vypnúť transsaturny, aby sa vraj človek, zaoberajúci sa astrológiou, zbavil závislosti na nich. :).
neznámy
neznámy » martinbd | 11.8.2017 20:48
To je síce pekné, ale poznám dosť ľudí, ktorí bez toho, aby mali o transsaturnoch a ich astrologickom vplyve aspoň minimálne poznatky, zažívajú duševné stavy a fyzické udalosti počas tranzitov rovnako ako my, čo informovaní sme.
Nie je to autosugescia, aby sa to dalo vypnúť. :-)
martinbd
martinbd | 11.8.2017 22:56
Teda neviem aký mal dôvod na toto odporúčanie Dykes, ja osobne som presvedčený o vplyve transsaturnov, ale na druhej strane mám vzorku 120 udalostí, kde systematicky skúmam niekoľko techník: firdariu, profekcie, tranzity, solár, sekundárne direkcie a primárne direkcie cez hranice a najlepšie z toho vychádza firdaria a najhoršie tranzity. Mohol by som uviesť veľa príkladov na to, že pri dôležitej udalosti, žiaden významný tranzit pomalých planét, teda ani transsaturnov nie je, alebo tranzity nekorešpondujú s danou udalosťou a každý, kto sa zaoberá astrológiou hlbšie, má určite podobné skúsenosti. Tiež som sa stretol s výkladmi horoskopov v tradičnom, helénskom zmysle, teda bez transsaturnov a musím povedať, že ma dosť prekvapili svojou presnosťou a logikou.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.8.2017 09:47
Firdaria sedí aj mne, písala som o tom do tvojej témy. :-)
Ale pokiaľ ide o transsaturnov, mňa až tak nezaujímajú udalosti ako duševná pocitová stránka. Udalosti sú pre mňa ani nie že druhoradé, ale myslím si, že udalosti sú len následkom kombinácie mnohých vplyvov. Udejú sa až potom, čo im predchádzajú duševné stavy. A to s tranzitmi ani nemusí bezprostredne súvisieť.
Takže mňa taká tá predikčná astrológia ani nezaujíma, pretože tranzity môžu viesť k nejakej udalosti v hmotnom svete, ale aj nemusia. Pocitové stavy pri tranzitoch transsaturnov sú prítomné vždy, čo som si neraz overila u ľudí, ktorí ani netušili, že im čosi kdesi tranzituje. Ja som mala nedávno urán v kvadratúre s lunou. Dosť dlho trvajúce nepríjemné obdobie, veľmi jednoznačne identifikovatelný duševný stav. Ale na fyzickej rovine a nestalo nič.
Keby som sa nezaoberala astrológiou, o pár rokov by sa ma ktosi opýtal, čo sa dialo vtedy a vtedy, keď mi kvadrátoval urán lunu, tak si nespomeniem na nič konkrétne, čo by to obdobie nejako potvrdilo. A mohla by som teda tvrdiť, že astrológia je nezmysel.:-)
Rada prirovnávam astrológiu k počasiu, myslím, že je to dobrá analógia.
Takže aj k tým tranzitom a reálnym udalostiam.... To že som sa ocitla v búrke, ešte neznamená, že ma trafí blesk. Môže aj nemusí. Je pravdepodobnejšie, že ma trafí blesk počas búrky ako za slnečného počasia, ale už som počula aj o prípadoch ľudí, ktorí priamo v búrke neboli, svietilo nad nimi slnko, búrka bola ešte pár kilometrov od nich a blesk ich zasiahol. Takže tak nejako. :-)
martinbd
martinbd | 12.8.2017 10:06
Ostatné techniky fungujú presne ako tranzity, prejavujú sa buď duševne, alebo v udalostiach.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.8.2017 09:36
mna by zaujimalo ako sa da sklbit v praxi... predsa len pouzivat pri vyklade tranzity, direkcie, profekcie, fidariu aj solar, moze priniest extremne vela informacii, kde astrolog vzdy nieco najde... ja si myslim, ze pouzivat viac ako 3 techniky, je v praxi neudrzatelne...
bol by si schopny po tolkych rokoch uplne opustit techniku tranzitov a dajme tomu aj pluta, neptuna a urana a cisto vykladat horoskopy len s tradicnym arzenalom a technikami??? -PUH-
neznámy
neznámy » damara | 16.8.2017 09:43
Nevíte někdo na jakém stupni je teď Quaoar? Tuším že je ve Střelci někde cca kolem 25°. Pamatuju si to roky (ač nevím jestli správně) kvůli toho, že jsme to kdysi s kolegou řešili a vím, že to co jsme řešili připadlo cca na 33-34 rok života, kdy měl být Quaoar někde na 25°Střelce na mém Neptunovi.
martinbd
martinbd | 18.8.2017 18:42
Podľa mňa je to presne naopak, čím viac techník, ale perfektne zvládnutých, tým presnejší je výklad. Dôležité pravidlo je, vedieť, čo je v každej technike to podstatné a na to sa zamerať. Skôr to vidím tak, že pokus vysvetliť všetko cez tranzity vedie k nejasnosti a nepresnosti tejto techniky, tým, že sa tam pridáva stále viac prvkov a aspektov až do tej miery, že sa tým dá vysvetliť čokoľvek, ale schopnosť predvídať je veľmi mizivá.
Ďalšia vec je, že napríklad firdaria, profekcie a solár sa perfektne dopĺňajú, takže to by sa dalo brať ako jedna celistvá technika. Pozeráš napríklad kde sa v solári nachádza vládca roka, ten zvykne fungovať, čo sa týka tranzitov, vládcovia času určujú, ktoré tranzity budú fungovať a ktoré prefrčia naprázdno. Napríklad mal som Neptún kvadratúre Merkúr (čo je mimochodm konečný dispozitor v mojom horoskope, takže dosť dôležitá planéta) a nič sa nestalo, ani vnútorne skoro nič, ani navonok. To určite každý, kto používa tranzity zažil. A na to sa používa systém vládcov času, aby sa dalo určiť, ktorá planéta je aktivovaná a teda, ktorá bude v ostatných technikách fungovať. Takže vidíš, že to skôr zužuje výklad. Takže všetky tieto techniky sa navzájom dopĺňajú a spresňujú.

No bol by som schopný opustiť aj techniku tranzitov a niekedy som nútený to robiť, lebo napríklad, ak chceš niekomu pozrieť tak 5-10 rokov dopredu, tak s tranzitmi by to bolo dosť náročné. A už čoraz častejšie si transsaturny vypínam :). Ale nemám v pláne sa ich úplne vzdať, len niekedy je to prehľadnejšie, keď tam nie sú a ukážu sa tie podstatné veci a v niektorých tradičných technikách sú nepoužiteľné.
martinbd
martinbd » martinbd | 18.8.2017 18:55
Ešte mi k tomu napadlo zopár vecí, to bude asi ten retro Merkúr.
Čo som chcel k tomu ešte napísať je, že každá technika je dobrá na niečo iné, napríklad sekundárne direkcie sú dobré na hľadanie začiatkov vzťahov a na deti, tranzity na hľadanie kríz, firdaria na pohľad z výšky na život, na dlhšie časové úseky, ale aj na to, že človek vie o čo v danom období ide, niečo ako názov kapitoly knihy života, ako to prirovnávajú niektorý astrológovia, profekcie a solár fungujú spolu, lebo začínajú a končia na narodeniny a vymedzujú rámec nejakého roku života, ale pri profekcii funguje aj 12 ročný rytmus opakovania. Primárne direkcie sú perfektné na rektifikáciu horoskopu.
Takže tieto techniky sa navzájom dopĺňajú, spresňuje a zároveň, každá má svoje špecifiká a využiteľnosť v nejakej oblasti.
neznámy
neznámy » martinbd | 18.8.2017 20:04
Presne. Ak astrológia funguje, o čom snáď väčšina z nás nepochybuje, kombinácia viacerých techník by mala v konečnom dôsledku rámcovať, zužovať výklad.
neznámy
neznámy | 18.8.2017 21:41
jak kterých, některé techniky nejsou kompatibilní asi jako byste lila benzin do dieslu
neznámy
neznámy | 19.8.2017 11:19
Z tých, čo sa v súčasnosti používajú? Ktoré napríklad?
neznámy
neznámy | 19.8.2017 15:44
jako problematické vidím kombinování tranzitů s direkcemi
např. tranzity na direkční planety

nebo bezhlavé relokování např. primárních a symbolických direkcí zejm. profekcí
neznámy
neznámy | 19.8.2017 17:27
Tak to ano.
neznámy
neznámy | 20.8.2017 21:20
co když se používají dané techniky každá zvlášť separé?
tranzity a direkce zvlášť, profekce zvlášť..
neznámy
neznámy | 20.8.2017 22:19
Tak mně se zdá: pořádně radix, pak tranzity a progrese a solár.
Nic nad to už nezvládnu a ani nemyslím, že je to pro výklad potřebné.
Plus tedy stálice, příp. sabiány, když má někdo přesný čas...
neznámy
neznámy | 20.8.2017 22:36
zvlášť ano, to je v pořádku
pak je možná syntéza.

V malířské technologii bylo pravidlem míchat maximálně 3 pigmenty, pokud jich bylo víc, nazýval se výsledek bláto
neznámy
neznámy | 20.8.2017 22:40
myslím, že to docela stačí

Taky jsem býval kdysi sběratelem rozmanitých technik, dnes používám přibližně to co Vy
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...