mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Problemy pri vykladoch horoskopov

neznámy
neznámy | 15.1.2016 22:35
urcite tu je vela ludi, ktori radia pomocou horoskopov svojim blizkym. a robia vyklady, ci uz celeho horoskopu alebo odpovedaju na otazky, ktore im boli polozene... Existuje nieco v horoskope, ked uvidite, tak vam zazmrzne usmev z tvare a zoberie vam vietor z plachiet??? co sa vam tazko vyklada??? co ked vidite, tak viete, ze len tazko dokazete dat nejaku zmysluplnu odpoved... Alebo vyslovene co nerad vykladate a co sa bojite vykladat, lebo pohybujete sa tam na tenkom lade a hrozi, ze sa ten lad pod vami prepadne-PUH-
martinbd
martinbd | 16.1.2016 10:13
Pred pár rokmi som mal horoskop, kde bola tesná trojkonjukcia Mesiac Jupiter Saturn v opozícii na Slnko s Marsom, tak to sa mi ťažko vykladalo, ale nakoniec sa predsa len niečo z toho podarilo dostať. Ale ináč ťažko sa mi vykladá ľuďom s Merkúrom v Rybách, lebo mi často dávajú nesprávnu spätnú väzbu, aj na to čo platí povedia že neplatí a podobne, alebo je im ťažké niečo vysvetliť.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.1.2016 10:38
Merkúr v Rybách je úplne iný spôsob myslenia na aký si zvyknutý a aký vieš posúdiť.
Mám Merkúr v Rybách a všimla som si, že sa pohybuješ v myslení úplne inak ako ja.
Neznamená to, že by sa niečo malo vysvetľovať, alebo chápať. Sú to odlišné spôsoby,
odlišné svety, ale každý sám o sebe správny.
Ja pri svojom Merkúrovi v Rybách, ktorý je dokonca pri ascendente vidím jedno.
Sú ľudia, ktorí mi nerozumejú ani za mak, hoci mne sa to zdá úplne zrejmé a jasné a potom sú ľudia, ktorí úplne krásne a s ľahkosťou plávajú v mojich vetách, hoci mám pocit, že na niečo o čom hovorím už ani nemám vyjadrovací potenciál. To je už také zachytavánie myšlienkových foriem ani nie myslenie v kasickom zmysle.
Takže ide len o to, tolerovať odlišnosť, nie považovať ju za niečo menej.
Ale tiež mávam pri odlišnom spôsobe myslenia u iného človeka často pocit nesprávnej spätnej väzby, čo je zase úplne prirodzené.
neznámy
neznámy | 16.1.2016 10:43
Problem mi dela jupiter v raku. Vseobecne. Nejak nevim proc ho mam problem zakomponovat do vykladu. Jinak samozrejme mi dela problem pri konkretnich otazkach, kdyz vidim ze ten clovek ocekava "zachranu" a je tam skutecny prusvih uz. Jinak gake problem mam s lidma , co si prijdou pro vyklad ve smyslu potvrzeni sve dokonalosti nebo svych pravd a pritom je horo (jakykoliv) uplne jinde. Tam samozrejme dochazi k tomu ze tu pravdu slyset nechteji, vztekaji se atp. I kdyz treba za mesic pul roku prijdou s tim, ze jsem tu pravdu mela.
Merkur v rybach je vybornej, tam bych rekla ze zpetna vazba funguje lip jak od kohokoliv jinyho, ale myslim zd je to i o naladeni astrologa a klienta. Zpetna spatne funguje primo pri spojeni merkura neptuna, spis v napetovym aspektu. U me.
Vcelku se mi osvedcilo v krizovych situacich byt vic psycholog nez astrolog.
martinbd
martinbd | 16.1.2016 10:52
Ak niekto povie že niečo neplatí, pričom to platí, tak to nie je iný spôsob myslenia, ale nepravda. Takže to nie je pocit nesprávnej spätnej väzby, ale nesprávna spätná väzba. Napríklad som povedal jednej, že by mohla mať talent na pohybové umenie, poprela to, ale potom sme sa v rozhovore dostali k tomu, že roky tancovala a to sú presne také veci, ktoré pravidelne zažívam u ľudí s Merkúrom v Rybách.
Aj to, že sa mi takým ľuďom zle vykladá horoskop je fakt, a je zbytočné okolo toho špekulovať.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.1.2016 11:01
Ale ja ti rozumiem, že sa ti takým ľuďom zle vykladá horoskop, hlavne z dôvodu, že ľudia sú nastavení naozaj rôzne.
To je obmedzenie každého astrológa myslím, že k niekomu má bližšie a k niekomu menej. Veľmi sa tam potom prejavuje osobné, subjektívne hľadisko. Nie sme počítače a psychológia nie je matematika.
Možno ti tá pani len nevedela niečo vysvetliť a podať tak, aby si to prijal a porozumel tomu. Život je tak plný paradoxov, že niekedy platia aj dve protirečenia naraz.
neznámy
neznámy | 16.1.2016 11:09
A tebe co sa tazko vyklada???
martinbd
martinbd | 16.1.2016 11:10
Zdá sa že to berieš osobne. Nemusíš to obhajovať. Tá pani mi poprela zjavnú vec, nie nevedela niečo vysvetliť, ale nie je to len o nej, takých skúseností mám viac.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.1.2016 12:23
Vidíš a toto je ukážka nesprávneho predpokladu. :)
Neberiem to osobne, nie je dôvod. Ale ponúkam iný pohľad na vec práve preto, že tomu rozumiem, keď niekto myslí rybím spôsobom.
Dokonca neobhajujem ani tú pani, jeden konkrétny príklad, ktorý tú máme ale len v chápaní z tvojej strany, nie z jej.
Pýtal si sa jej na motivácie, prečo kedysi tancovala? Aký bol dôvod? Dôvody rovnakej činnosti môžu byť veľmi rôznorodé. Možno len nemala potrebu vysvetľovať ti niečo hlbšie a vnútornejšie ak necítila na tvojej strane správnu odozvu.
Ale to je len môj predpoklad. Nemyslím si, že úmyselne niečo mlžila, alebo dokonca klamala. Iba nechala veci nedopovedané, lebo nevidela zmysel ísť do hĺbky.
Tak to robím občas aj ja, keď nenájdem podobnosť v komunikácii s druhým človekom a viem, že nejaká snaha o dovysvetlenie nemá význam, pretože nikam nevedie. Je tam príliš veľký rozdiel jednoducho.
martinbd
martinbd | 16.1.2016 12:56
To čo píšeš je zasa ukážka Merkúra v Rybách. To nie je nesprávny predpoklad, ale (nie nutne nesprávny) záver, úsudok, z toho čo píšeš som usúdil, že to berieš osobne, a je aj prečo, lebo ty máš Merkúr v Rybách. Ja som odpovedal na rudiho otázku a ty to tu rozvádzaš, obhajuješ, že to nie je tak, ako to bolo a dovolím si povedať že aj zavádzaš a prekrúcaš. Je niečo iné ukázať iný pohľad na vec a je niečo iné popierať zjavnú skutočnosť a zavádzať. Napísal som, ako to bolo s tou pani a ty sa to snažíš poprieť a prekrútiť, to nie je o inom pohľade na vec.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.1.2016 12:58
tyto zkusenosti mam tez, ale to fakt neni o merkurovi v rybach. Probelm hledej v egu, nebo kde ma clovek umyslne potlacovane, co a proc odmita videt. Jinak Modra ma pravdu vsak jsem to psla tez, je to o nastaveni a jak se vzajemne navnimame
neznámy
neznámy | 16.1.2016 12:58
Netroufala bych si dnes robit výklady, ale občas se mne někdo známý na něco zeptá a když se mi zdá, že je to věc přehledná, svým způsobem "jednoznačná" ,(mám jít do nového místa), tak odpovím. Ale nikdy bych se nemotala do záležitostí nemocí a vůbec už ne smrti.
Moje kamarádka s dcerou, která má závažné systémové onemocnění, za mou přišla ve chvíli, kdy té dívce - jejíž 6.d. je přes tři znamení a obsahuje Pluto, Merkur, Slunce, Uran, tím domem procházel Saturn a Mars. Uran byl v opo na Pluto a Merkur, Pluto v kvadrátu. Pomocné aspekty minimum. - Tak to bylo těžké. Za několik týdnů si
dívka zlomila nohu v kyčli (důsledek dlouhodobého užívání kortikoidů)... Ale před každým "nabíráním krve" za mnou chodí - zbytečně jí vykládám, že to neumím. Tak jí dodávám naději, ono ji to trochu "nakopne", nic víc se asi dělat nedá.
fakt je, že Saturn se odplazil a aspoň kortikoidy nějaký čas už nebere.
(A nikdy bych nemluvila o tom,, co mě mezi řečí hodila známá astroložka - tady se ti něco zlého stane, ale to víš, že jo, zřejmě umřeš,:D nebo budeš ležet v nějaké ldn a myslet si, žes umřela - to snad má být tabu, i když to někdo umí určit.)
neznámy
neznámy | 16.1.2016 13:01
Dúfam sa mi prepáči moja reakcia, ktorá nie je k astrológii, mne je jedno kto má čo a kde postavené aj ako, vrátane Merkúra, no do očí mi bije jasnosť tejto vety Martina "Napríklad som povedal jednej, že by mohla mať talent na pohybové umenie, poprela to, ale potom sme sa v rozhovore dostali k tomu, že roky tancovala"

Predpokladám, že tancovať roky a nemať k tomu aspoň trochu vlohy a talent, sa proste nedá. Čiže aj jej motivácia, nech je akákoľvek, nebola v tomto prípade, čo chcel povedať Martin, nijak podstatná.
neznámy
neznámy | 16.1.2016 13:10
Mám Merkura v Panně a když vidím, že komunikace nekráčí k výsledku, když je zcela zřejmé, je "jedeme vedle sebe", také už to vzdávám. - někdy to prostě nejde.
Na druhé straně (neboť jsem Váha) myslím, jdu-li k astrologovi, mám se taktéž snažit se "domluvit" a když narazí na skutečnost, která je zřejmě pravdivá, ať motivace k ní byla jakákoliv, nemá přece smysl ji popírat.
Jedině - když si klient s astrologem od začátku "nesedí". I to se stává, ne? Pak ať si klient reaguje jak chce, Merkur tam či onde.
Já znám lidi, kteří chodit za dost dlouhé peníze lhát k psychologovi. Třeba léta. Nejde jim o to najít pomoc, porozumět sobě, jde jim o to, utvrdit se ve své "pravdě".
neznámy
neznámy | 16.1.2016 13:15
Tak :)
neznámy
neznámy | 16.1.2016 13:41
třeba ani jedno ani druhé.
možná jim jde jen o to si pokecat.
psycholog ani astrolog nejsou lidé kteří mají patent na pravdu a kteří vědí "jak to je".
podle mně jenom člověk sám ví jak na tom doopravdy je a má své důvody proč "zapírá".
já bych například psychologovi ani astrologovi nedůvěřoval podezřívám každého že neví a jen tak hádá, plácá, občas se trefí, astrolog i psycholog mají věci naučené.
oproti nim bača z hor má věci zažíté. s tím bych si štrngnul.
neznámy
neznámy | 16.1.2016 14:15
I to je možná verzia, čo píšeš v poslednom odstavci, určite nie jediná možná.
Písala som len o rozdiele vo videní ako reakciu na Martina, pretože ten iný pohľad ako on mám, tak som o ňom napísala.
Inak je to tak ako v príbehu o slonovi, ktorého opisujú traja slepci. Ani jeden ho nevidel celého, len si na neho siahli a každý spoznal jednu časť.
Potom zdieľali svoj názor na slona :) Slepec, ktorý sa dotkol nohy, povedal, že slon je ako stĺp. Iný slepec, ktorý sa dotkol chvosta, povedal, že slon je ako lano a tretí, ktorý sa dotkol slonieho ucha povedal, že slon je ako list lopúcha.
Tí slepci sa mohli spolu hádať do nekonečna i tak by celú pravdu o slonovi nikdy nezistili. Ale mohli si aj poskytnúť vzájomne svoju skúsenosť a toho slona si predstaviť o čosi lepšie spoločnými silami.
Keď opisujem ako to majú ľudia s Merkúrom v Rybách, hovorím o svojej skúsenosti, ktorá je odlišná od skúsenosti Martina. Nie je v tom nič osobné, ide o zdieľanie.
Tiež by som predtým ako by som niečo mala konzultovať s astrológom potrebovala vedieť aspoň približnú "rovnorodosť" , aby sme si dokázali rozumieť a vzájomne sa chápať. Ale ako to je naozaj, možno klient zistí až pri bezprostrednom osobnom kontakte. Potom ma na výber, či chce pokračovať s konkrétnym astrológom, alebo nie. Ak to zlyhá, nie je nutné hľadať chybu ani na jednej strane, lebo nijaká chyba tam ani nemusí byť. :)
neznámy
neznámy | 16.1.2016 14:42
presne tak
to je ten rozdiel medzi Poznanim a poznatkami
a najdolezitejsia vec - len ten, kto pomohol sam sebe, moze pomahat druhym...
kto skutocne dokaze pomoct sam sebe?
v jednom filme bola pekna scenka...
psychologicka isla po sedeni s klientom sama ku psychologovi :)
vecny kolotoc bytia ...

(moja dcera to vystihla tiez - skutocna psychologia je nieco, co sa neda naucit ... to je zivot a skusenosti ... )
neznámy
neznámy | 16.1.2016 14:54
Poznám z rozprávania nejaké prípady detí, ktoré sa aj roky venujú nejakej činnosti z jediného dôvodu, aby urobili zadosť svojim rodičom.
Venujú sa hudbe, alebo športu, nie preto že tak sami chcú, ale preto, že vidia, že takto sa zavďačia rodičovi a získajú si lásku, ktorú by inak nedostali.
Niektoré deti tak vyštudujú aj vysokú školu.
To uvádzam len ako jeden príklad z mnohých.
neznámy
neznámy | 16.1.2016 15:09
Áno, s tým súhlasím.

Mne proste príde nelogické, ak už by som išla za astrológom poradiť sa o mojom živote, on by mi spomenul alebo sa spýtal, či mám nejaké vlohy, talent na tanec, pohyb...ja by som mu z prípadne životných vlastných skúsenosti povedala, že nemám (ak by som to tak u seba vnímala), no zároveň by som nespomenula podstatný fakt, že aj napriek tomu som sa roky tancu venovala.......
Ak už idem sa zhovárať (za peniaze) o mne a chcem niečo možno viac zistiť o sebe, tak spomeniem všetko súvisiace s prebiehajúcou témou rozhovoru, ako plynie.
To sú ale len také moje predstavy, ako by to bolo a prebiehalo.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...