mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Primárne a Sekundárne progresie ?

ballin
ballin | 28.1.2012 10:58
jaj pockaj takze tym asc+ aspekty direkcne planety si myslel , moj klasicky ascendent + apekty planet v sekudarnych direkciach hej ?
neznámy
neznámy | 28.1.2012 18:21
pokial viem ty mas aj Lunu v kozorozcovi, tak skor by som hladal pricinu v tom...a navyse, uz som to viac krat hovoril, vsetky horoskopy robene pre jedno stado ludi, cize pre urcite znamenie, su velmi pre mna skor pre zabavku ako pre to, aby som ich bral vazne;)
lenze tvoj radix je ako semienko, z ktoreho vsetko klici...to je proste tvoj koren, cize zaklad...tieto direkcne planety, len dokresluju a trochu poupravuju tvoj radix, ale urcite ho neneguju...tak podla tvojej logiky by stacilo pozerat tranzity len direkcie, pricom drviva vacsina astrologov takto tranzity nepouziva;)
neznámy
neznámy » ballin | 28.1.2012 18:24
ano presne tak...a mozno ako na prve by som sa pozeral na aspekty tvojho direkcneho ascendentu na radixove planety...potom az prejdi na direkcne planety...
ballin
ballin | 28.1.2012 20:04
uhmm takze znovu len kvadratura na venusu to co moze znamenat ?
neznámy
neznámy » ballin | 30.1.2012 09:52
Najsmerodatnejšie tranzity robia planéty: Pluto, Neptún, Urán, Saturn a ešte Jupiter. Čím viac ideš do rýchlejších planét, tým je ich význam menší. Také rýchlovky ako mars, Slnko a podobne môžeš občas pocítiť veľmi intenzívne, ale nebude to mať v tvojom živote nijaký hlbší zmysel. Sú to každodenné záležitosti a momentálne problémy. Oktrem toho (hlavne Slnko a Mars), rýchlobežiace planéty sú dôležité pri vyhrocovaní situácie dlhoidúcich planét. Fungujú ako iniciátory, alebo kľúč k otvoreiniu významných konštelácií pomalých planét. Inak ich vplyv je často zanedbateľný. Rýchlovky pocítiš intenzívne vtedy, ak ti tá polanétka robí v direkciách silný aspekt, napr. kvadratúru, alebo takisto ak ti dlhodobo stojí nejaký tranzit, napríklad Pluta v napätí na radixový Merkúr (opozícia), tak tranzit Merkúra na radixové Pluto (v kvadratúre) budeš pociťovať veľmi výrazne, ale aj to len prefrčí ak iné dlhodobé aspekty nenaznačujú nejaký zásadný prevrat. To sú tie naše nepríjemné dni, ktoré sa na chvíľu objavia.
neznámy
neznámy | 30.1.2012 10:32
Keďže radix je základ, má to svoje výhody aj nevýhody. Ak má niekto ascendent v Panne, tak aj po tridsiatich rokoch bude stále poriadkumilovný a precízny :-), ale tým, že sa mu presunie ascendent, začne objavovať ja iné aspekty života a ak sa mu presunie MC z Blížencov po tridsiatich rokoch do Raka, tak sa jeho/jej zameranie v profesii môže začať obracať na úplne inú oblasť a začne sa zaujímať o nové veci, ktoré z dlhodobého hľadiska budú mať zázadný význam. Tak sa z úradnej práce može prepracovať k práci s nehnuteľnosťami, interiérom, alebo až feng-shui. Ale keďže radixový základ je v Blížencoch, preorientovať sa na iné zamemstnanie nemusí byť vždy také jednoduché (závisí od celkového horoskopu). ak sú tam záťažové aspekty. Človek to môže vnímať ako túžbu robiť niečo iné, ale okolnosti v reálnom živote nepustia zmenu "zadarmo".

Jeden z reálnych príkladov: radixový MC je v Býkovi a Mars v 10 dome. Chalan v živote začal pracovať so stavebnými strojmi ako je buldozér - práca so zemou (býk) a motorovými strojmi pre chlapov (Mars). V období, keď mu direktívny MC prešiel z Býka do Blížencov a jeho Mars sa dostal z 10. domu do 9., urobil si vodičák na väčší "voz" a začal robiť šoféra kamiónov a cestoval po Európe. Toto je krásny príklad toho ako fungujú direkcie základnýh osí. Mc sa presunulo do Blížencov, čomu zodpovedajú cesty (krátke), ale keďže jeho pôvodný Mars (pohyb - fyzická práca) sa týka 10. domu, stále funguje ako signifikátor zamestnania, ktorý sa časom presunul do 9. domu v direkciách, ktorému prislúchajú ďaleké cesty a zahraničie (ako jedna z možostí 9. domu). Ale napriek tomu má stále licenciu na prácu s bágrom.
ballin
ballin | 30.1.2012 17:02
ok ked som spravne pochopilltak teraz mam pluto opoziciu na radix mars a pocitim to viac ked bude mars v aspekte na radix pluto ? ziadne direkcie ? len tranzity
neznámy
neznámy » ballin | 30.1.2012 17:31
presne tak. pluta stopercentne pocítiš. nejde o to v ktorom horoskope, ale skôr o to koľkokrát sa ti opakuje ten itý princíp (dvojica princípov) v jednotlivých horoskopoch a v akej intenzite a presnosti aspektov
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...