mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Přesné aspekty mezi důležitými planetami radix horoskopu

neznámy
neznámy | 8.5.2015 09:41
Dobrý den všem,
chtěl jsem se zeptat,jakou máte vlastní zkušenost,když
budeme posuzovat jak intenzivně se aspekt projevuje v závislosti
na jeho přesnosti ?
Mluvím o velkých aspektech,ty malé jsem ještě pro sebe nezpracoval.
Přiklad- mám v radixu mezi vladařem horoskopu Merkurem a spoluvladařem
Lunou trinus v aplikaci jen na cca 7 minut právě tento dost přesný aspekt
hodně cítím,pravidelně dobrá direkce k němu mně vytáhne z kaše.

Znám ale kolegu,který má nazor,že silně cítí své konstelace,které mají
jsou od přesného aspektu hodně daleko a ty přesné s nim až tak necvičí,
samozřejmě je vždy dobré koukat na celek.
Dík za každý názor k přesným aspektům.
neznámy
neznámy | 8.5.2015 10:27
Ja mám málo presných aspektov v radixe, sú len tri. Mars kvinkunx Saturn,
Luna sextil Urán a Jupiter trigon Neptun.
Mám pocit, že sila pôsobenia závisí od blízkosti osobnej planéty, keďže všetky tri aspekty sú spojením osobnej a neosobnej.
Najviac sa prejavuje tá Luna a Mars, Jupiter s Neptúnom to je ako trvalý stav bez nejakých turbulencií.
Takže mne sa tak zdá, že čím osobnejší prvok je na presnom aspekte zainteresovaný, tým silnejší prejav.
Presný aspekt medzi dvomi neosobnými planétami sotva bude mať nejaký silný vplyv.
Samozrejme, že súvislostí môže byť mnoho, ale cez svoj radix to vnímam asi takto. :)
neznámy
neznámy | 8.5.2015 14:19
Ahoj. Neviem do koľko stupňov máš na mysli tie presné aspekty, ale zrejme čo najtesnejšie. Ak za tesné aspekty považujeme aspekty do 1 stupňa, tak také mám v radixe len 2 medzi planétami. A to Saturn sextil Merkúr 0 st. a Mesiac sextil Neptún do 1 st. Oveľa viac presných aspektov, z nich niekoľko s 0 st. orbisom mám však medzi planétami a hl. osami, nakoľko všetky planéty mám v radixe umiestnené v 3. kvadráte.
Predtým som si to tak neuvedomovala, ale odkedy som sa začala zaoberať astrológiou prišla som na to, že ten aspekt Saturn sext. Merkúr je veľmi prospešný pre mňa a dáva mi značnú zručnosť vo vyjadrovaní s tým, že sa vyjadrujem jasne, k veci, nie zbytočne rozsiahlo a povedala by som, že aj celkom rozumne. Málo kedy sa mi stane, že poviem nejakú vyslovenú hlúposť. Ak nemám čo povedať k danej téme al. nemám potrebné vedomosti, tak radšej som ticho. Merkúr je v Kozorožcovi rovno na MC, vládcom 2., 3. a 6. domu.
Čo sa týka aspektu Mesiac sextil Neptún, tak ten sa prejavuje u mňa ako silné umelecké cítenie, obrazotvornosť, imaginácia a bohatá fantázia, pričom je to harmonický aspekt, takže nie sú u mňa sklony utekať mimo reality a do sveta fantázie, skôr sa rada obklopujem peknými vecami a viem precítiť a oceniť umenie, kt. má pre mňa hodnotu. Keď som bola ešte malá veľa som kreslila, no životom sa to nejako potlačilo do úzadia. Mesiac mám vo Váhach, Neptún v Strelcovi.
Tranzity som si doposiaľ nesledovala v tom zmysle, že boli rovnaké ako postavenie v radixe, takže na toto odpovedať zatiaľ neviem.
neznámy
neznámy | 8.5.2015 17:26
podla mna silnejsie vzdy posobia konjunkcie, kvadre a opozicie, ak su tesne aspekty...
tiez dost citit podla mojich skusenosti aspekty medzi planetami, ktore su nejako silne v horoskope...ci uz svojim postavenim na hlavnych osiach alebo su napriklad pivotom nejakeho tvaru (napr. vedra)....a orbis ani nemusi byt uplne tesny...
a tiez velmi silno posobia aspekty, ktore maju dalsie analogie...
napriklad niekto ma kvader venuse so saturnom, dajme tomu aj 5°... co na prvy pohlad vyzera, ze ten aspekt nemusi az tak silno posobit... lenze v kolecku sa venusa nachadza v saturnskom kozorozcovi...a descendent (analogia vah a venuse) sa nachadza tie v kozorozcovi... cize tema venuse so saturnom je takto velmi zvyraznena...a to co vyzeralo na volny a slaby aspekt, sa moze potom javit ako velmi intenzivny....-PUH-
neznámy
neznámy | 11.5.2015 09:19
Mám tři takové výrazné těsné aspekty do jednoho stupně. Slunce opozice luna, slunce kvadratura mars a venuše sextil jupiter.

Ten uplňkový stav je nejvýraznější a dohromady s marsem dělá takovou kostru toho mého astro kolečka. Venuše jupiter nevím, ale venuši mám na desc, takže i tak je výrazná.

Možná by na to sedělo pod svícnem bývá tma, jakože v blízkých aspektech je člověk až tak zabředlý že nedokáže mít nadhled.

Každopádně, nemohu mluvit za všechny horoskopy, ale pokud je nějaké téma v horoskopu otevřeno, pak je ve více formách. Například u mě konkrétně nevím jestli tu "náměsíčnost" x) přiřadit spíš těsnému aspektu Luna slunce nebo volnému Neptun konj asc. Podobně s merkurem skepsi a trudomyslnost přiřadit merkur v 6.domě nebo volnému aspektu Merkur saturn.

Takových rozporných detailů je v každém horoskopu mnoho a moc se v tom teda nevyznám ^^

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...