mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Prechod Merkúra cez Slnko 09.05.2016 od 13:15 do 20:40

Dogi
neznámy
neznámy » Dogi | 9.5.2016 14:42
Merkur je retrogradní.Kolem 17 hodiny bude v pozici,které
se říká v srdci Slunce,nesmí být ale od Slunce více než 15 minut.
Na najdise jim to hezky počítá.

V srdci slunce je hodnost a ne malá.
Intelekt a nadání bude M. dávat hlavně lidem při denním
zrození.
Poblíž Venuše v domicilu.
Trinis od Jupíka na tuto konj. je už hluboko
v separci, na obloze vládne velký trigon v zemských znameních.
damara
damara | 9.5.2016 17:27
aký vplyv to bude mať na dieťa narodené v tejto hodine. To by ma fakt zaujímalo.
neznámy
neznámy | 9.5.2016 17:34
Merkur v blízkosti slnka sa považuje za spálený, retro merkur tiež nie je považovaný za práve ideálny stav. Ty naopak píšeš, že merkur v srdci" slnka dostáva hodnosť.
Nemôžem si pomôcť, ale na mňa táto kombinácia retro a spáleného merkúra vôbec nepôsobí ako niečo ideálne, práve naopak.
neznámy
neznámy | 9.5.2016 18:46
Merkur nie je spálený, ale v srdci Slnka vtedy, keď sú celkom blízko - do 17tých minút, napíšem príklad napr. Slnko je na 23 stupňov a 20 minút
a Merkur je na 23 stupňov a 18 minút, tak je v srdci Slnka. Tam nemôže byť rozdiel ani stupeň, musia byť veľmi blízko. Vtedy to znamená, že môže mať v práci hodnosť - niečo veľké, to že je retrogradný ho môže robiť trochu zvláštnym,
a keď je to teraz všetko v Býkovi, tak sa môžu posilniť vlastnosti znamenia Býka.
Po tých 17 minútach do okolo 5 stupňov je spálený.
neznámy
neznámy | 9.5.2016 19:48
Rozumiem tomu, čo znamená v srdci slnka, len mi to nedáva zmysel. Jedine, že by som si to prirovnala k hurikánu. Aj ten má v strede tzv.oko, dookola je to ničivé, ale v oku je absolútny kľud. Potom áno. :)
neznámy
neznámy | 9.5.2016 20:21
Leda tak. Oko uragánu.
Jinak to také moc nechápu, nic kladného na tom nevidím.. (Mluvila jsem ale v době Oka s jednou Býčicí, měla fakt Merkura retrográdního a úplně spálenýho, jinak si ten hovor zanic nemůžu vyložit, což s tím nesouvisí, ale;) -
neznámy
neznámy | 10.5.2016 08:07
Je to tak jak píše MPG,cca do 20 hodiny byl Merkur v srdci Slunce,
tedy v hodnosti,považuje se to cca jakoby byl v domicilu.
Merkur přenáší vlivy jiných planet,poloha od 0-16 minut umožňuje,že
Slunce podpoří jeho nejlepší vlastnosti.
Retro podle mně znamená,že ty dovednosti se projeví v životě
dotyčného později.
Znám lidi s Merkurem v srdci a jsou to jedinci se různými talenty.

Myslím,že i lidi narození včera,pokud byl ještě Mer. v srdci budou
mít předpoklady uplatnit se v kumštu.Vše se odehrává v Býku,
poblíž je Venuše v domicilu.
Silná Venuše vládne této konjukci.
V Býku je v povýšení Luna a ta při vstupu
do Raka svého domicilu bude dávat sextil na konjunkci,přičemž
bude Mer. ještě pořád v srdci.
Luna v sextilu na Merkur a Slunce myšleno v sextilu"přes znamení"

Posuzuji to v souvislostech.
neznámy
neznámy | 10.5.2016 08:46
mozem potvrdit, ze merkur v srdci slnka je ako keby posilneni... konkretne aj poznam cloveka, ktory ma retro merkur v byku v srdci slnka a ma spisovatelsky talent... toto iste potvrdzuje aj zaujimavym vyskumom nebohy A.Baudys... on dokonca pripusta, ze posobenie "v srdci slnka" moze byt az do 1° a dava vyrazne humanisticke myslenie...

http://astrolot.cz/apraxe/54merkur.html
neznámy
neznámy | 10.5.2016 08:53
Je to zaujímavé, keď je slnko takto ničivé vo väčšom orbise, naozaj to pripomína kvalitou uragán. Retro Merkúr v radixe ale signuje spisovateľský talent, či nie? Aspoň tak som o tom kdesi čítala, keďže je komunikačná energia prevedená akoby dovnútra. Toto "srdce", alebo spálenie sa vzťahuje aj na iné planéty? A ako?
Mne sa zdá, že sa tu na zveráku už o tom kedysi písalo, nie som si istá...
neznámy
neznámy | 10.5.2016 10:34
retro merkur ma priblizne 20% populacie a ani zdaleka nie kazdy ma spisovatelsky talent. je vsak pravdou, ze keby sme to chceli percentualne vyjadrit, tak u skupiny ludi s retro merkurom vyjde asi vyssie percento spisovatelov ako v normalnej vzorke... ale retro merkur u spisovatelov nie je vsetko...casto ho maju nejako zosilneny...napriklad bohato aspektovany, na hlavnych osiach, na dolezitej stalici alebo v srdci slnka, ci v povyseni....ten clanok, co som sem zavesil vsak vypoveda o tom, ze aj ludia, ktori nemaju retro merkur a maju merkur v srdci slnka, tak maju vacsie sklony k pisaniu a vseobecne k humanistickemu mysleniu...
napriklad u ludi, ktori mali merkur v paprskoch slnka, tak z toho clanku vyplyva, ze mozu mat talent k emocionalnemu vyjadrovaniu (herci) alebo k vyjadrovaniu zo silnym zvukovym akcentom (spevaci).
srdce sa vztahuje na vsetky planety a sama uvidis, ze planeta, ktora je v srdci slnka, sa stava jednou z dominant horoskopu... napriklad ak je takto postaveny neptun, tak jeho vplyv presakuje cely horoskop... proste hned toho cloveka mozes odznacit za neptunsku bytost...atd-PUH-
neznámy
neznámy | 10.5.2016 10:57
Dobre. Tak inak. Merkúr v blízkosti Slnka, tzv. spálený, v srdci Slnka nadobúda hodnosť. Prejavuje sa to podobne aj u ostatných planét? Keď spomínaš Neptún tak ako príklad. Je rozdiel medzi Neptúnom spáleným a Neptúnom v srdci slnka a to taký významný rozdiel ako u Merkúru? Alebo sa tým nikto nezaoberal ešte u iných planét? Akákoľvek planéta v blízkosti slnka asi bude dávať zafarbenie celému prejavu Slnka a nezáleží až tak na tom, či je priamo v srdci, alebo v tesnej konjunkcii. Len ma zaujíma, či sa mení kvalita toho prejavu tak ako u Merkúru. Skôr by som ale povedala, že u iných planét to tak nebude, lebo nemajú tesnú spojitosť so Slnkom tak ako Merkúr. Keď to prirovnám, Slnko je niečo ako elektráreň a Merkúr prenosová sústava.
neznámy
neznámy | 10.5.2016 12:07
pri merkure a vo velkej miere aj pri venusi, je tento vztah spalenia, paprskov slnka, v srdci slnka preto tak dolezity, lebo merkur a venusa netvoria zo slnkom ziadne velke aspekty, pricom taky neptun moze tvorit trigon, opoziciu, kvadrat... takze preto sa skumaju hlavne pozicie merkura a venuse voci slnku, aby sa dokazal sirsie definovat ich vztah k tomuto telesu (= nahradil aspekty, ktore so slnkom netvoria...)
neznámy
neznámy » Dogi | 10.5.2016 17:46
Ještě informace,možná nadbytečná,Merkur se objevuje v srdci
Slunce častěji,jde o konjunkci z pohledu délkové souřadnice,když mluvíme o konjunkcích v astrologii máme nejčastěji na myslí stejnou délkovou souřadnici.

Včerejší pozice Merkura vůči Slunku je zvláštní,jde o konjunkci jak délkovou
tak šířkovou.
jafima
neznámy
neznámy | 12.5.2016 07:56
ta ničivost slunce a pálení planet hlavně když mluvíme o merkuru je sice obecně dost rozšířená ale né jediná platná téze.
už o tom bylo napsáno dost i panem baudyšem který tuto destruktivní funkci slunce ve vztahu k merkuru sám vyvrací.
a netýká se to jen mini orbisu "srdce".
neznámy
neznámy | 12.5.2016 08:29
jj, mám vlastní zkušenost, že lidi s touto konjunkcí v radixu (Merkur Slunce) jsou velmi inteligentní, takže já bych to "spálení" taky tak dramaticky neviděla.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...