mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Povolanie v horoskope: maliari

neznámy
neznámy | 4.11.2017 16:49
Michelangelo mal slnko na 24 st.rýb ako vieš, že tam bol vtedy Scheat? Teraz mám na Scheate slnko ja, to je za 500 rokov posun 6 stupňov?
A na stáliciach má planéty ale tiež dosť ľudí, možno tak často ako aspekty medzi lunou, venušou a neptúnom. Či sa mýlim?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 17:04
Skoro všetky planéty mám v páde,exile alebo neutrálne ...tak kurnik ktorá je ta naj ?-SHINY-
martinbd
martinbd | 4.11.2017 17:25
je to zlé s tebou :)
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 17:58
Ja nemam ziadnu z planet v domicile ani v povyseni a ani ziadnu v exile, jedine mesiac v pade... slnko mam v rakovi, ktoremu prave ten mesiac vladne....co je horsie Martin, mat planetu v pade, alebo v exile?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 18:21
Možno ,že to nie je zlé ,keď sa moje planéty v native tvaria nenápadne ,že ich sa to netýka,tak potom ani tranzity by teoreticky nemali mať veľký vpliv :) na mňa.....
martinbd
martinbd | 4.11.2017 19:40
Asi by som to posudzoval individuálne, neviem či sa to dá tak zovšeobecniť. Zaujímavé je, že exil v helénskej astrológii nepoznali, čítal som aj blog jedného helénskeho astrológa, ktorý prišiel na to, že esenciálne hodnosti sa preceňujú a prezentuje to na príkladoch z praxe. Tak ťažko povedať ako to je. Napríklad taký Mars v Škorpiónovi je síce doma, ale nemyslím si, že by to bolo nejaké extra dobré, určite závisí aj od sekty, aspektov a domu, ale ak je priveľa toho Marsu, tak to môže byť problém. Alebo aj taký Saturn v Kozorožcovi, je síce doma, ale ak taký silný padne do V. domu, tak neviem či viac nebrzdí možnosť mať deti, ako keby bol oslabený, dajme tomu v Rakovi.
Jedna vec je sila a druhá vec je kvalita. Dumám nad tým už dlho. Tak na silu má najväčší vplyv postavenie na osiach a na kvalitu má určite veľký vplyv sekta a aspekty, ale ako je to s domicilom, alebo povýšením, neviem. Podľa niektorých astrológov je planéta doma, alebo v povýšení niečo ako cnosť, alebo niečo dobré, a planéta v páde, alebo exile, že je problém, ale prax ukazuje, že sa to takto posudzovať nedá. Takže ja to posudzujem individuálne, od horoskopu k horoskopu, neviem to zovšeobecniť.
martinbd
martinbd | 4.11.2017 19:42
no neviem :)
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 19:57
Čo sa týka maliarstva,maľujem si tak, sama pre seba :) vo Váhach mam 4 planéty a Venušu v Panne v 10 d. a keďže Váhy mám v 12 dome a teraz je to tajné,tak budem slávna až po smrti :) ktorú budem mať šup prásk lebo v 8d mám Mars ..... :)
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 20:03
Hmm...premyslam aj nad tym finalnym dispozitorom teda. Ak mam slnko v rakovi, ktoremu vladne mesiac...a ak je mesiac v skorpionovi, ktoremu vladne pluto v panne, ktorej vladne merkur v rakovi tak sme zase u tej luny v pade...je to tak ci?....merkur s lunou mam v trigone
Velmi zalezi na tom co a kedy pocitujem a moje myslenie a komunikacia su potom podriadene tymto pocitom, neviem sa pretvarovat a byt falosna. Jednoducho na mne kazdy podla toho ako mu odpoviem zbada co sa deje...mimo toho mi tu lunu , ktora je este aj v tretom dome, kvadratuje mars, tak sa stane aj to obcas, ze spustim krik na svoju obranu samozrejme. Prva do konfliktov nejdem, , az ked su dotknute moje city.
martinbd
martinbd | 4.11.2017 21:22
No niekedy vznikajú také cykly, aj to by sa dalo nejako vyložiť, ale zatiaľ som nič výstižné k tomu nenašiel. Ten strom vládcov je dobré preskúmať, aj či sa vetví, niekedy vznikajú samostatné oddiely.
Ak máš Merkúr v Rakovi a jeho vládca je v trigone, teda Mesiac, tak je to pozitívne. Dá sa to vyložiť tak, že Merkúr je na návšteve u Mesiaca, ale zároveň je s ním v harmonickom vzťahu, je v harmonickom vzťahu s pánom domu, čo je pre neho pozitívne.
Ináč ešte by som k tej téma domicilov spomenul jednu vec, s ktorou som sa stretol, jeden astrológ spomínal, že nejaký stredoveký autor písal, že Merkúr v pohyblivých znameniach nie je dobrý, teraz neviem v čom, ale možno že je to potom povrchné myslenie, alebo niečo také. Čo je zaujímavé, lebo práve v Blížencoch a Panne má Merkúr domicil. Ale z praxe som sa stretol, že ľudia s Merkúrom v Panne, alebo Blížencoch nie vždy vynikajú v myslení, práveže sa mi zdá, že to môže byť dosť povrchné a nesústredené myslenie. V tomto si myslím že dosť záleží od aspektov na Merkúr. Takže ako to je naozaj s tými domicilmi a povýšeniami je podľa mňa ešte nedoriešená vec, podobne ako s domami a inými vecami v astrológii.
martinbd
martinbd | 4.11.2017 21:23
:)
neznámy
neznámy | 5.11.2017 12:03
lebo mi to tak ukazuje program...sice orb tam je nieco cez 1,5°, ale pri takto silnych staliciach je citit vplyv aj pri takomto orbe...
sice ma na staliciach dost ludi planety, ale len malo ludi ma zvyraznene stalice, pripadne velke planetarne obrazce a konstelacie, ktore martin popisal v prispevku... samozrejme tie konstelacie nemusia nutne znacit maliarsky talent, ale napriklad neptun sa moze prejovat aj v talente pre okultizmus a podobne...
marcie
marcie » martinbd | 6.11.2017 14:22
tak maliarka zo mňa asi nebude, ale občas niečo namaľovať ma baví ;)
dík za videjká -FLOWER-
neznámy
neznámy » martinbd | 10.11.2017 19:42
ono není malířství jako malířství
a malíř jako malíř

bývaly doby, kdy se jednalo o pouhé řemeslo a to ještě hluboko do 19. století. Taky se tehdy říkalo: blbej jako malíř

Kromě několika výjimek se začali malíři zabývat malířstvím z intelektuálního hlediska (optikou, chemií a pod.) až v dobách impresionismu a filosofií ještě později

teprve v 1. desetiletí 20. století (za opozice Urana s Plutonem a Urana s Neptunem) byl dokonán odvrat od zobrazování vnějšího modelu - realismus, naturalismus, impresionismus apod k zobrazování modelu vnitřního -nefigurativní umění, symbolismus, kubismus, fauvismus, a hlavně futurismus, v roce 1916 zásadní čin byl dadaismus a na něj navázal surrealismus.

Měl jsem o tom úvodní přednášky před 25 lety a asi před 2 roky jsem mapoval v Brně moderní umění ve světle uransko-neptunského cyklu z let 1821 až 1993, jelikož žádný cyklus nevyrůstá na zelené louce, navazuje na poslední osminu předchozího cyklu, pěkně nám to koincidovalo s počátkem 19. století s klasicismem napoleonské doby, s reakcí romantismu a realismu na akademickou malbu oslavující císařství
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...