mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Povolanie v horoskope: maliari

martinbd
martinbd | 3.11.2017 19:17
Kuknite ďalšie videjko, tentokrát o maliaroch, píšte, komentujte ...

https://youtu.be/0bXrJplYVi8
neznámy
neznámy » martinbd | 3.11.2017 20:48
Zaujalo ma, že napríklad pri Michelangelovi berieš do úvahy aj ascendent. Aý máš zdroj?
V tých dobách sa takéto presné záznamy neviedli pokiaľ nešlo o šľachtický pôvod.
Leonardo daVinci presný čas narodenia má, pretože bol nemanželským synom šľachtica a jeho narodenie bolo zapísané v rodovej kronike. Ale Buonarroti bol asi z obyčajnej rodiny, tak sa mi ten presný čas narodenia nezdá.
A zaujal ma finálny dispozitor. Je nejaký program, ktorý vie vypočítať finálneho dispozitora?
martinbd
martinbd | 3.11.2017 21:06
V astrodatabank sa uvádza Rodden Rating AA
https://www.astro.com/astro-databank/Michelangelo
neviem aký je zdroj, ale predpokladám, že keď má taký rating, tak nejaký spoľahlivý.
Ale ono s časom narodenia je to vždy dosť neisté, ale treba pracovať s tým, čo je k dispozícii.
Zet 9 zobrazuje strom vládcov, takže áno.
neznámy
neznámy | 4.11.2017 09:03
určit finálního dispozitora (pokud nějaký je) je otázkou tužky, papíru a pár minut. Na to není potřeba sw

Čas narození Michelangela jeho otec zapsal, viz heslo na astro.com
https://www.astro.com/astro-databank/Michelangelo
neznámy
neznámy | 4.11.2017 09:46
Ďakujem. :-)
Neviem o finálnom dispozitorovi vlastne nič, takže ani to, že nie je pravidlo, aby v radixe bol. Myslela som, že podľa finálneho dispozitora sa určuje vládca horoskopu.
Len ma to zaujalo, o čo ide a akým postupom sa k tomu dá dostať. Keby som vedela, akého finálneho dispozitora mám, tak by sa mi ľahšie odvodzovalo naspäť a ten postup by som ľahšie pochopila. Ale zrejme ho v radixe nemám.
neznámy
neznámy | 4.11.2017 10:18
ten finálny dispozitor ma tiež zaujal. sa tu píše v astrolexikone že je to akoby lievik, do ktorého tečú energie ostatných planet. akurát že ja mám tri planéty v domicile, tak som sa ani nepokúsila to začať rátať. ale podľa tej definície by som povedala, že u mňa to bude moja domicilná luna, alebo moja dominantná venuša.
neznámy
neznámy | 4.11.2017 11:03
Ja mám tiež dve, alebo tri planéty v domicile, venušu v býkovi, lunu v rakovi ako ty a marsa v škorpiónovi ak sa berie starý vládca. Pred plutom vládol škorpiónovi mars.
Ale u mňa sú mars a venuša práve mimo ostatné planéty. Tie ostatné planéty držia spolu cez formáciu draka, ale venuša s marsom si idú svojou cestou. Keby aj mali byť finálnym dispozitorom (astrolexikon uvádza, že môžu byť aj dve planéty ) tak o žiadnom lieviku nemôže byť ani reči. Teda pokiaľ to ja chápem a možno to chápem úplne zle. :-)
neznámy
neznámy | 4.11.2017 11:47
Ja sa neviem naucit vladcov. Vzdy ked to potrebujem nanovo vytahujem poznamky. Proste nemam ani jednu bunku co by na tuto temu zaberala. Ale stve ma to lebo moj asc v skorpionovi s merkurom jak ho mam bude do mna typat kym si k tomu nesadnem a nespravim to. Ale to zas nestihnem ozehlit takze idem radsej do lesa :D
Adriana 72
Adriana 72 » martinbd | 4.11.2017 11:58
:)zaujimave, pači sa mi to :-)
martinbd
martinbd » martinbd | 4.11.2017 13:14
pokúsim sa teda vysvetliť finálneho dispozitora.
Najprv je potrebné pochopiť, čo je to vládca planéty. Vládca planéty je planéta, ktorá vládne v znamení, kde sa nejaká planéta nachádza. Tak napríklad ak je Mars vo Váhach, jeho vládca je Venuša, lebo je vo Váhach doma, vládne vo Váhach. Takže Mars je ovládaný Venušou, ináč povedané, vôľa je ovládaná citom.
Ak je nejaká planéta doma, vládne sama sebe. Takže napríklad Merkúr v Blížencoch vládne v Blížencoch, takže vládne sám sebe.
Z vládcov vzniká strom vládcov, tak napríklad Slnko je v Rakovi, kde vládne Mesiac, ale Mesiac je v Panne kde vládne Merkúr a Merkúr je v Blížencoch, kde vládne sám. Takže je to ako hierarchia v nejakej firme. Merkúr je na vrchole tej hierarchie. Mesiac má podriadeného Slnko, ale sám podlieha Merkúru.
Ak strom vládcov u každej planéty v horoskope skončí u jednej planéty, je to finálny dispozitor horoskopu. Tá planéta je potom veľmi dôležitá, je to ako navyšší šéf vo firme, všetci mu podliehajú či priamo, alebo nepriamo.
Takže finanálny dispozitor má horoskop iba v prípade, že je jedna jediná planéta vo svojom znamení.
Ak je splnený tento predpoklad, tak môžeme hľadať finálneho dispozitora.
Dajme tomu, že v horoskope je jediná planéta doma a to je Merkúr v Blížencoch.
Postup bude teda taký, že sa pozrieme na znamenia kde vládne, či tam sú nejaké planéty, teda pozrieme sa do znamení Blížencov a Panny, ak tam sú nejaké planéty, pozrieme sa zasa do znamení, kde vládnu, atď. až kým nevyčerpáme všetky možnosti.
Ak je v horoskope len jedna planéta v domovskom znamení, ešte to neznamená, že má horoskop finálneho dispozitora, napríklad môže byť Merkúr v Blížencoch, alebo v Blížencoch a Panne nie je žiadna planéta, čiže Merkúr vládne iba sebe samému, jeho význam v horoskope preto nie je taký veľký.
Ak sú v horoskope dve, alebo viacero planét v domovskom znamení, tak potom tieto planéty môžu mať samostatné stromy vládcov, tým sa horoskop rozdeľuje na dve samostatné línie. Ak je teda ale viac takýchto planét, tak sa energia rozdeľuje medzi viacero planét a tým pádom efekt nie je taký silný.
Ešte môže vzniknúť situácia, kedy sú dve planéty vo vzájomnej recepcii a ovládajú celý horoskop. Tým pádom tie dve planéty sú dominantné, ale potom je potrebné skúmať, ako je jedna, alebo druhá postavená, aby sme zistili, ktorá bude mať rozhodujúce slovo.
martinbd
martinbd » martinbd | 4.11.2017 13:26
Práve som zistil, že aj Salvador Dali má finálneho dispozitora Venušu, ale len v prípade, že za vládcu Vodnára berieme Urán. To je trošku problém, či brať moderných, alebo tradičných vládcov, dávam prednosť tradičným ...
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 13:44
ak mam finalneho dispozitora pluto ako sa to prejavuje ze je tato planeta dolezita? cim?ze tranzity na nu su citelnejsie ako na ine planety v radixe?alebo tranzity od tejto planety sa prajavuju silnejsie?Toto mi este nedoslo urcit silnu planetu, dominantnu planetu ok postupy su kade tade vsade sa pise inak nevadi -PUH- ale co stym dalej ?
martinbd
martinbd | 4.11.2017 13:52
No práve neviem ako je to s tými generačnými planétami, či brať moderných vládcov vôbec do úvahy v tomto zmysle. Ale ak áno, tak potom by sa mal prejaviť čistý vplyv Škorpióna a to práve v tom dome, teda v tej životnej oblasti, kde sa nachádza. Jednoducho, ak je silná planéta, tak by sa mala určite prejaviť, takže ten význam tej planéty by mal fungovať.
Na určovanie dominantnej planéty sa mi najviac osvedčilo sledovať planéty na hlavných osiach. Každý má všetky planéty, ale nie u každého sú rovnako silné. Ak je nejaká planéta silná, podfarbuje celý horoskop a teda aj život. Ako napríklad v prípade Van Gogha, ak je tam Venuša na hlavnej osi a navyše povýšená, tak ten človek proste žije umením, láskou, krásou, estetikou, zafarbuje to celý život. A áno, potom aj tranzity na tú planétu by mali mať väčší význam, dajme tomu že niekto žije Venušou, citom, láskou a krásou a nabehne tam nejaký Saturn, tak to musí nutne silne prežívať.
Ale ak je planéta silná v zmysle postavenia v znamení, tak aj lepšie odoláva nepriaznivým tranzitom.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 14:19
hm najblizsie pri hlavnej ose mam slnko (cca 5st)od descendentu tak to je silna planeta? celkovo myslim ze ani jedna nieje v mojom kolecku vynimocne dominantna napr taky merkur mam retro v konjukcii s uranom je v pade ale niekde si spominal ze ak sedem dni po narodeni zmeni smer na priamy mala by byt ta planeta silna mimo ine je v konjukcii na midpoint slnko/luna tak je ta planeta silna ?aj ked je v pade?
martinbd
martinbd | 4.11.2017 14:39
Existujú rôzne pravidlá, čo sa týka sily planét, ale v konečnom dôsledku aj tak je potrebné vychádzať z celku horoskopu. Niekedy je ťažké určiť, ktorá z planét je najsilnejšia, niekedy je ich viac a niekedy sa človek musí obrátiť na intuíciu, aby sa rozhodol a potom si to overí, či je tá intuícia správna. V prípade významných osobností tam často silné planéty sú a často sú tie horoskopy preto ľahko čitateľné. Ale u bežných ľudí sú aj horoskopy, ktoré také jasné nie sú. Pýtaš sa, či je u teba Merkúr silný, tak sa spýtaj samej seba, či sú u teba komunikačné schopnosti silné. Podľa mňa väčšina ľudí, čo tu pravidelne vypisuje má Merkúra aspoň o niečo silnejšieho, ako je pomyslený priemer.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 15:42
no ako vladca ASC nemal by byt az tak slaby ze by ho nebolo citit-PUH-
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 16:09
A keď je vladca ASC Venuša ktora je v páde ? :) nedá sa to len niekde zadať ,nech to samé vyráta ,silu planét ?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.11.2017 16:39
mozno by som dodal, ze ich vynimocnost je podciarknuta silnymi stalicami alebo vyraznymi planetarnymi obrazcami... povedzme si, ze aspekty medzi lunou, venusou a neptunom, ci neptuna so slnkom ma vela ludi, pripadne aj umelcov, ale v realite nejako v umeleckej brandzi neprerazia...
ked sa pozrieme na horoskopy, co si sem dal, tak napriklad picasso ma lunu na kralovskej stalici antares, marsa ako vladcu mc na silnom siriusovi a jupiter na algolovi...
dalsi pan na holenie vincent van gohg ma ascendent na polluxovi a dvojicku venusa s marsom na stalici scheat... su to sice destrukcne stalice (vlastne on aj tak dopadol), ale vzdy davaju urcitu vynimocnost... je zaujimave, ze aj salvador dali mal ascendent na polluxovi a mars aj merkur na algolovi a slnko v opozcii na unuk alkhai... scheat v konjunkcii so slnkom mal michelangelo, tiez mal saturn v konjunkcii s polluxom a uran v konjunkcii s unuk alkhai...plus grand trigon v horoskope...
a frida kahlo mala mc na algolovi, lunu na alcyone a slnko na siriusovi, saturn na schetovi, jupiter na polluxovi a mars na vege...
a multitalent leonardo da vinci sa tejto vzorke trochu vymika, tam jeho multitalent symbolizuje silny merkur na midpointe slnko/luna a ako sucast septiloveho trojuholnika v rohovom postaveni...-PUH-
martinbd
martinbd | 4.11.2017 16:41
áno, súhlasím, tie stálice tam hrajú dôležitú úlohu, určite by bolo ešte veľa čo povedať ku každému horoskopu, ale v podstate mi išlo skôr o to zamerať sa na určovanie povolania z horoskopu.
martinbd
martinbd | 4.11.2017 16:44
Dá sa to zadať, ale aj tak ti to nepomôže, niekedy to funguje, inokedy nie, preto stále nedokážu počítače nahradiť astrológa, ale možno keď sa použijú a vyvinú neurónové siete, tak sa aj počítače naučia vykladať horoskopy a potom to môžeme astrológovia zabaliť :).
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...