mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Povolanie

neznámy
neznámy | 2.11.2013 14:52
Zaujímalo by ma, ako možu planéty a celkovo astrologia predurčiť človeka na určité povolanie. Čomu by sa mal venovať vo svojom živote.
Je to určené najmä 10.domom, MC?
Ako to vidíte vy?
neznámy
neznámy | 2.11.2013 15:03
no ak s mám na to dívať takto, tak: v desiatom dome nemám nič, ani na mc, ale v devine, dosť ďaleko mám lunu v rakovi a myslím, že som posadnutá hľadaním duchovných súvislostí. lunu mám aspektovanú merkúrom v druhom dome, ktorý mám v konjukcii s jupiterom. to by bolo, keby ma za túto úchylku niekto platil. bola by som už za vodou...:D
ale tá luna je moc ďaleko od mc, tak neviem...
neznámy
neznámy | 2.11.2013 15:04
ja netusim, mam v 10. venusu a saturn. Robim v podstate cely zivot z dizajnom, grafikou, fotografiou...
neznámy
neznámy | 2.11.2013 15:23
Ja mám v 10.dome blízko MC Slnko, Neptún a potom na konci 10.domu ešte Merkúr
Slnko predurčuje že by som mala žiariť vo svojom povolaní ale Neptún to zas trošku zastiera a rozpúšťa, takže všetko je dosť nejasné.. :)
Ešte ma napadol 6.dom ale ten mám prázdny a je v znamení Leva.
neznámy
neznámy | 2.11.2013 15:45
Ja mám v 5.dome vo Vodnárovi (hry, zábava, deti) stelium "Slnko, Venuša, Merkúr" v trigone na MC.
Lunu mám v Levovi v 12. dome, čo znamená okrem iného aj súcit s chorými, trpiacimi a ľuďmi na okraji spoločnosti..
No a prejavuje sa to tak, že práve s takými ľuďmi pracujem - s chorými, handicapovanými a týranými deťmi.
-HEART-
MandMs
MandMs | 2.11.2013 21:06
Ahoj, no ja sa do astrologie nevidim, ale jeden astrolog mi povedal, ze mozno som ucitelka jazykov (co som) a ze budem robit vo velkych korporaciach, co robim :D Takze asi to ma nieco do seba.
neznámy
neznámy | 2.11.2013 22:26
na povolanie nema vplyv iba MC (aj ked to je asi najsilnejsi faktor)....ale aj 6.dom (v urcitom zmysle aj 1. a 2.dom)...planety v tychto domoch a ich vladcovia...a tiez zhluky planet v urcitom dome ci znameni moze napovedat, ze v akej oblasti, ci akym typom energie clovek disponuje a tym padom k akej profesii by mohol inklinovat...napriklad ak ma clovek v horoskope silny Merkur, tak ani nezalezi kde ho ma umiestneny, ale uz len tym zdoraznenym principom Merkura ma talent presviedcat, vysvetlovat, komunikovat, predavat informacie...a preto sa moze uplatnit v oblastiach, kde sa toto vyzaduje....-SHINY-
neznámy
neznámy | 3.11.2013 11:51
Zajimava prace.Dobry zakladni kamen pro partnersky vztah.
neznámy
neznámy | 3.11.2013 16:35
error
neznámy
neznámy | 3.11.2013 21:52
Když je merkur ve lvu je silný......na něj opoz.mars......
neznámy
neznámy | 3.11.2013 22:03
Ten Neptun mi tam naozaj dáva dosť nejasností, ale to platí u mna v kazdom smere, lebo je to moja dominatna planéta :D

S tym zažiarením, nemyslím, že by som túžila po nejakom úspechu, ani nie som nejaký vodca, skor tímový hráč..
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 4.11.2013 00:16
Ja mám pre zmenu v 10. dome tiež Slnko, dominantné, mám tam aj Venušu, Slniečko mám v opozícii s Plutom, v konjunkcii s Dračou hlavou a v súlade s Neptúnom... Takže niečo málo mále spoločné. Neviem, či vo svojom povolaní žiarim, ale viem, že nie som prehliadnuteľná, že aspoň čo viem, tak ma berú aj v kolektíve, miestami cítim, že aj dajú na moje názory. Ale tak ja si predstavujem dominantné Slnko aj trošku viac s prirodzenou autoritou, tak verím, že sa toho pocitu aj dočkám. Niežeby som ho nemala, ale tak ja chcem viac :D
Ale tak 10. dom vidím skôr o túžbe byť autoritou, mať určité postavenie, túžiť po uznaní, sláve... Ale vládcu 6. domu máš v desine...a si Strelkyňa... nejaké spojenie s úspechom možno v podriadenom postavení...
neznámy
neznámy | 4.11.2013 00:35
nuz....10. dom mam v rakovi a jeho vladcom je luna v panne v 12. dome, dom je prazdny, najblizsie je raci chiron a jupiter ale ti uz spadaju do 9. domu.....a 6. dom mam v znameni ryb, tiez prazdny dom, vladca neptun v kozorozcovi v tretom dome....

astrologicky by to teda mohlo byt nieco v sluzbach pre ludi mozno, ale neviem....ciastocne to tak aj citim ale uplne presvedcena nie som, mam take obdobia kedy sa to u mna strieda a stale zvazujem co so zivotom
neznámy
neznámy | 4.11.2013 08:35
Ahoj

Ked som sa rozhodovala, co budem robit, o astrologii som nevedela nic. Prislo to samo. A po rokoch ked som sa zacala venovat astrologii, tak som s prekvapenim zistila, ako mi horoskop vysvetluje vyber povolania

U mna je MC v Kozorozci, a podla mna to znazornuje, ako ma ludia vidia z hladiska pracovnej moralky, ako pracovnika. Aku mam povest a tym aj socialny status na pracovisku. V praci sa naozaj prejavujem ako Kozoroh a kazdi vie, ze som pracovita, plnim si povinnosti a som seriozna a spolahliva. A to aj ocakavam od druhych. ak sa tak ludia, s ktorymi tesne spolupracujem nespravaju, tak viem byt na nich dost "zla".

Vladca MC je v 4 dome. Vybrala som si povolanie, ktore je dost podobne mojim rodicom - sme vsetci chemici. A pritom to bolo iba moje rozhodnutie, rodicia ma k tomu neviedli, dokonca chceli, aby som skusila nieco ine. Nejak mi to samo prislo, ze chcem ist studovat tu istu skolu.
Vladca 10 domu v 4 dome je v konjukcii so Slnkom mojej mamy a Jupiterom mojho otca. Zeby nahoda???;) faktom je, ze moja mama ma vychovala tak ze sa v praci spravam sposobom, uvedenym pri MC v Kozorozci. Je to jej zasluha.

V 6 dome: mam Slnko a Venusu v Panne, a Mars a Pluto vo Vahach. Siesty dom ma u mna samozrejme aj iny vyznam ako len praca. Ale zaroven Venusa v Panne, Venusa a Slnko v 6 dome sa v astrologickych vykladoch dava do suvislosti s tym, ze taky clovek casto pracuje v oblasti chemia, medicina, zivotne prostredie, veda a vyskum. Ja pracujem vo vede a mam odbor biochemia a mikrobiologia. Prave v tomto 6 dome by som v mojom pripade videla, co ovplyvnilo vyber mojho povolania.
Zaroven Pluto v 6 dome dava zaujem pre badanie.

Tak snad moj prispevok pomoze:)
neznámy
neznámy | 4.11.2013 15:39
Tak to áno, je to pekné byť pre niekoho autoritou ale prináša to so sebou aj veľkú zodpovednosť a to mi vždy pri autoritách chýba :D lebo rozkazovať vie každý..
Takže áno, autorita fajn, aj chcem aby ma ľudia považovali za rozumnú a uznávali ma (Slnko) ale na druhej strane aby ma považovali aj za ochotnú im pomôcť a poradiť (to je asi to neptúnské). Nemám rada opovrhovanie a neochotu, hlavne zo strany tých silnejších.

6.dom v znamení Leva asi môže tiež znamenať ctižiadosť. Vydržím dosť, rada prekonávam prekážky, a rada si dokazujem že nie som horšia než ostatní, aj keď si to často myslím (to je asi ascendent Ryby). A mám rada fair-play.

Slnko mám v opozícii s Lunou, ale nie je to rovných 180st.

Inak vďaka za všetky príspevky -FLOWER-
martinbd
martinbd | 6.11.2013 07:42
Myslím že toto je celá veda. Asi bude hrať úlohu celý horoskop. Napríklad človek s prevahou planét na západe bude asi inklinovať k povolaniu zameranému na ľudí, ako napríklad psychológ. Aj živly by bolo asi dobre brať do úvahy, ak má niekto veľa zeme, asi bude chcieť robiť niečo praktické. Alebo silné obsadenie jedného znamenia, napríklad znamenia Váh, môže človeku dať vlohy na umenie, otázka je, či ich uplatní aj v povolaní. A potom to čo skúmal Michel Gauquelin, silne postavená planéta. U športovcov a vojakov Mars, u vedcov Saturn, a myslím že u umelcov Venuša a ostatné si nepamätám.
Ten desiaty dom chápem ako poslanie a ten šiesty prácu ako povinnosť. U Johnyho Deppa:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJwljtEKgjAYhZ8mKDjB1Dm18d8FgV10ERFdThxOYlPcZPj2Tbo68ME534njd6RcDpZUJl1PVz3PaCfj3AaLBgJZIwqw-sI5jIgYlAfDI2rnu2mZcP8ccnZ8PU-oq8gqFJXjAitKXuOcl5wxMKn6zimr6T-cCrtmp70KmpoE2tXpFLtMdmGb0ycbDKkQpfEbnTO5eMretx8ULTTK

je Mesiac v Kozorožcovi v šiestom dome. Mesiac ako schopnosť napodobňovať, zrkadliť, teda herecké nadanie. V interview hovorí, že pre neho je herectvo ako práca, ale nechápe to ako svoje poslanie. V desiatom dome má Venušu v Býkovi. Ďalej hovorí, že svoje poslanie vidí skôr v hudbe, tiež ako hudobník začínal.

Podobne v mojom horoskope Mesiac v Panne je v šiestom dome a je vládcom domu detí. Práca spojená s praktickou starostlivosťou o deti. Keď mi na ten Mesiac hodil Pluto trigon, tak som sa zrazu ocitol ako učiteľ v špeciálnej škole. Ale bral som to ako povinnosť, nie ako poslanie, preto som aj odišiel. Pred tým som zasa pracoval s telesne postihnutými deťmi, ale tiež skôr ako povinnosť.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...