mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Poškodený Mars u mužov

neznámy
neznámy | 19.4.2014 18:24
Velmi dobře znám člověka s konstelací Mars opozice Pluto a Saturn kvadrátuje jak Pluto, tak ten Mars...nikdy mi nepřipadlo, že by tento člověk byl krutý, ale je pravda, že je to nesmírně houževnatý a tvrdý muž - jak k sobě, tak k ostatním členům své rodiny.
Napadá mne, že ta "krutost" se možná neprojevovala navenek, protože tento muž celý život velmi tvrdě fyzicky dřel - umím si představit, že v minulém životě mohl být třeba válečníkem ve Spartě.... Citový život ke svým nejbližším byl potlačený, nedávaný najevo - děti musely být poslušné a rovněž vychovávané "sparťansky" - jakákoliv nemoc, slabost, bolístka nesměla být moc dávána najevo, nesmělo se "fňukat" a pokud děti zlobily, následoval - zejména v raném dětství - i fyzický trest. Sám tento člověk byl velmi odolný, za život měl jenom nějaké menší úrazy, nebýval nemocný, ze všeho se rychle oklepal a vyvázl, pracoval manuálně (tzn. chodil do práce) do věku 70 let.
neznámy
neznámy | 19.4.2014 19:32
To určitě muselo být ješě něčím jiným, jenom tenhle aspekt nemůže z člověka dělat hovado. Kdyby bývalý muž srazil autem kočku, do konce života by si to vyčítal, to vím jistě.
neznámy
neznámy | 19.4.2014 20:46
minuly tyzden som sa bavil s jednou babou, ktora ma tiez bohate skusenosti s muzmi, ktory maju prave v radixe tuto konstelaciu. a ona ako klucove slovo a teda ich typicku povahovu vlastnost urcila ako "ZBABELOST".
kazdopadne mal som dakedy spoluziaka, ktory mal tuto konstelaciu v horoskope. a co mi tak utkvelo u nom v pameti, ze hraval hokej (v obrane) a svojich spoluhracov mal priznacnu prezvyku: "Doktor". hrat som ho nazivo sice nevidel hrat ale zvysenu davku krutosti, ci tvrdosti musel mat. -PUH-
neznámy
neznámy | 20.4.2014 11:56
toto píšem všeobecne skôr pre ostatných:

to čo napísala vodnářka, s tým by som súhlasil. to dosť čisto vystihuje ten princíp. takú psychopatologickú krutosť, aká tu bola spomenutá robí jednoznačne pluto.

no a zbabelosť môže byť takisto viditeľná forma prejavu nezvládnutej konštelácie saturn-mars. saturn robí aj strach. tam patrí všetko stýmto spojené - strach, neistota, prekážky, zábrany, bloky. Saturn je jedenz dôležitých učiteľov a tam kde sa vyskytuje, nás v niečom skúša a hlavne posiluje spôsobom pocitu nedostatočnosti v danej oblasti. takže s marsom, ktorý by mal byť odvážny a bojovný sa môže javiť ako zbabelec ak človek tento strach neprekoná.

v opačnom prípade môže nastať forma "krutosti", ktorá ale nie je chorobná, ale skôr je to iba zvýšená agresivita.
neznámy
neznámy | 20.4.2014 12:14
Spojenie Saturn/Mars tu bolo opísané. Ale čo spojenie Saturn/Pluto? Je to podobné?
neznámy
neznámy | 20.4.2014 12:29
jedna zo základných vecí v astrológii: všetko čo ovplyvňuje našu povahu, charakter a iné individuálne črty je vždy prenášané do vedomia a našej individuality cez vedomé/osobné planéty. jedine Luna nie je vedomá, ale je silne osobná. mars je posledná osobná planéta. všetky ostatné sú už moc vzdialené od od vedomia na to aby sme skrz tieto planéty boli schopní vnímať svoje individuálne kvality. jupiter a vyššie sú kolektívne planéty. všeobecne, spodná hemisféra domov je osobná, horná je kolektívna. váhy (7.dom) sú akoby výnimka, ale tam sa považuje Saturn ako vedľajší vládca váh, hoci ja ho nikdy nepoužívam pre váhy.

pokiaľ existuje vplyv saturn-pluto, musí byť táto konštelácia integrovaná do jedného celku cez ďalší aspekt na niektorú z osobných planét, prípadne Ascendent, alebo aj MC (svojim spôsobom funguje aj MC na osobnej rovine)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 12:44
Krásne vysvetlené, pozabudla som na to. :)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 12:44
Zaujímali ma konkrétne skúsenosti ľudí s konkrétnymi ľuďmi, ktorí majú takéto konštelácie. Konkrétne s mužmi, tak sa aj téma volá.
neznámy
neznámy | 20.4.2014 12:53
Viem, že sa tu bavíme o mužskom horoskope, ale ja mám Saturn v kvadratúre na Mars, orbis 0°02' a nepovedala by som o sebe, že som zbabelá, ani krutá. :( -LOL- A vonkoncom, moje okolie už vôbec nie..
Ja by som najväčší podiel pôsobenia tohto aspektu na mňa priradila môjmu otcovi a jeho výchove. Teraz už s nami nežije a paradoxne- všetko čo pre mňa bývalo životným problémom- dokončovanie začatého, skúšanie nových vecí, kreatívne využívanie energie (Saturn v 5.dome)- sa až po jeho odchode u mňa začalo zlepšovať. A k tej zbabelosti mám veľkú pripomienku.. Áno, ja som naučená na veci prvotne reagovať strachom, otec mi stále tĺkol do hlavy, že všetko je ťažké, nemám na to a radšej to ani nemám skúšať. Ale čím ďalej ma život pokladá na vlastné nohy, tým viac chápem, že otec nevravel pravdu. Ten strach sa dá zvládnuť. Nie ešte tak dávno som bola vystrašená z toho ísť si vôbec niečo vypýtať do obchodu.. A teraz si vybavujem sama veci po úradoch a v pohode ututlám aj to, že prečo som tu bez zákonného zástupcu.. :) Naučila som sa rada prekonávať svoj strach.. A ešte aj napriek Marsu v Rakovi patrím práveže medzi najrozhodnejších a najodvážnejších ľudí v mojom okolí..
Takže... Ako pri všetkom, záleží, ako sa k Saturn-Mars aspektu človek postaví. Buď sa rozhodne s ním postupne bojovať, alebo skutočne uňho môžu nastať vyššie zmienené veci.
Síce neviem nájsť spojitosť, ale za to, môj bývalý chalan, ten mal tiež Mars v Raku v opozícií na ASC, Neptún, Urán, kvadratúra Slnko.. A ako tu niekto zmenil, charakteristiku "všetko iné ako muž činu" by som nepriradila nikomu inému viac. -LOL- (A to teda aj napriek tomu, že mal logicky všetky tieto planéty v Kozorožcovi!, ktorí podľa mňa rozhodne nemajú problém spraviť, čo si zaumienia..)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:00
Mars je u ženy úplne niečo iné ako u muža. Je pekné, že si sa zapojila, ale mimo témy. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:11
děti musely být poslušné a rovněž vychovávané "sparťansky" - jakákoliv nemoc, slabost, bolístka nesměla být moc dávána najevo, nesmělo se "fňukat" a pokud děti zlobily, následoval - zejména v raném dětství - i fyzický trest.

Perfektný príklad, ďakujem. To je práve tá skrytá krutosť, ktorú som si na nich všimla aj ja. Ešte by bolo dobré vedieť, kde má dotyčný postavené planéty, ak by si bola ochotná...
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:52
No a aby som bola teda aj viac k téme.. :)
Môj terajší priateľ má Mars v konjunkcii so Saturnom (+Lunou) v Rybách a v kvadratúre na Pluto v Škorpiónovi vo 4.dome. Toto Pluto je zároveň jeho dominantnou planétou.
Čiže na jeho Mars vplýva ako Saturn, tak Neptún aj Pluto. No a čo k tomu?
Tak, je to bývalý niekoľkonásobný majster SR + prvé priečky vo svetovom pohári a majstrákoch Európy v cyklistike.
Kľúčové slovo, prečo bývalý- priam diktátorská otcova výchova. Tá, zároveň ako ho k tým trofejam doviedla, tak ho i donútila to hodiť na klinec. Od detstva ostatní tréneri, známi, ľudia.. dohovárali aspoň jeho mame, že pokiaľ sa jeho otec nezačne správať inak, že s tým skončí.. A že ho obdivujú, že vlastne vydržal doteraz. Nikdy mi nepovedal, ako presne sa jeho otec k nemu správal. Príde mi z časti, ako keby je z toho u nich rodinné tajomstvo, pred ktorým všetkým padne zrak dolu v smútku a výčitke. Nešlo o fyzické tresty, ako skôr o psychický teror.
Zároveň však vždy vravel, že on by toho otca už nejako prežil, keby že sa za tie roky nájde aspoň jeden človek, ktorý by ho podporil, či pochválil.
Čo si asi navždy zapamätám bude to, keď som prišla prvýkrát k nim domov- a v jeho izbe bola celá stena určená len pre trofeje a medaily- až vtedy som sa vlastne dozvedela, že je aj nejaký cyklista.. Keď som sa ho spýtala, prečo sa nikdy o cyklistike nezmienil, len mi sucho povedal, že mu to neprišlo dôležité.
Dnes je vlastne taký- síce je skutočne nesmierne talentovaný a šikovný v mnohých smeroch, je až chorobne skromný. Neexistuje u neho žiadna viera vo svoje schopnosti. Je zároveň dosť ustrašený a aj keď niekde sme, spravidla situáciu vediem ja (a to má leví ASC). Niečo úplne iné je však jeho hnev. Osobne som ho tak ešte nezažila, ale sám mi rozprával, aký má vtedy vlastne sám zo seba strach- stane sa to raz za čas, ale keď v ňom ten hnev prerastie do určitého bodu, doslova sa mu zatmie pred očami a stráca nad sebou veškerú kontrolu- príbehy o tom, ako spolužiakom po dlhodobej provokácií zlomil lavicu, či na chlapčisku stoličku a museli ho zachytiť 7-i cyklisti, aby ho na zemi nedotĺkol viedli k tomu, že má väčšina okolia z neho strach, alebo minimálne rešpekt..
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:54
Úplne mimo témy vzhľadom k sile aspektu mi to nepríde, ale akceptujem. ;)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:57
Ďakujem za príklad, fakt zaujímavé. Píšeš o tých vzťahoch s jeho otcom, môžeš priblížiť aj jeho aspekty slnka /slnko-otec/ v natíve prosím? Alebo kde má postavené slnko a tak...?
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:57
nie je to úplne mimo témy. treba použiť otvorenú hlavu. skutočná astrológia nie je matematika
neznámy
neznámy | 20.4.2014 14:02
A vedieť si prečítať názov témy tiež nie je matematika, ale čítanie a písanie /1.trieda zš/. To platí hlavne pre teba.
neznámy
neznámy | 20.4.2014 14:09
to čo píšeš o tvojej kvadratúre, všetko sedí. človek prechádza vývojom a ak má takéto kvaddratúry, zo začiatku sa vyskutnú bloky (strachy, autority - otec, atd.), ale kvadratúry nás tlačia k nespokojnosti a k potrebe prekonať svoje nedostatky. pri saturnovi získavame zároveň veľkú vytrvalosť a odhodlanie v čomkoľvek. kvadsratúra saturn-mars je napríklad typická pre mužov aj ženy rovnako, ktorí sa rozhodnú zdolávať vysoké skaly lozením ako skalolezci. saturn nám dáva výzvy stať sa autoritou v tom čo nám "poškodzuje" poznám chlapa čo má kvadrát saturn-merkúr, ktorý mu zasahuje 10tý dom. čo myslíš že robí? že má problém s komunikáciou v práci? tento človek paradoxne sa živí tým (medzi inými vecami), že učí kominkovať. stal sa nakoniec autoritou v komunikácii

a ten tvoj bývalý chalan mal silne aspektovaný mars, čo znamená, jednoducho povedané, že veľa energie sa prenáša cez aktivitu a čin. a keď tam mal urán, tak ten samotný v kombinácii s marsom je najmocnejší doping pre mars, nehovoriac o tom, že bol zrejme aspektovaný opozíciou aj na ascendent
neznámy
neznámy | 20.4.2014 14:21
áno, chlapi s marsom "poškodeným" saturnom môžu mať problémy v sexuálnej oblasti, môžu mať problémy s potenciou, problém zbaliť dievča, môžu si neveriť a považovať sa za "slabších" chlapov. majú pocit, že všade okolo nich je príliš veľa dravej konkurencie a môžu byť viacej nadržaný, pretože saturn im môže brániť v sexuálnej ventilácii a v dôsledku prebytočnej sexuálnej energie môžu byť aj príliš rýchly v posteli. ale zase na druhej strane, ak sa im podarí zvládnuť tento aspekt, saturn im dodá v postli vytrvalosť na dlhé drate.

môžu s kompenzovať svoj nedostatok mužnosti predstieraním silného, tvrdého chlapa, silnými rečami, alebo aj vulgárnymi slovami, a môžu byť z nich často kulturisti a svalnáči, pretože majú zvýšenú potrebu vyzerať mužnejšie a dodať si sebavedomie a saturn im dáva vytrvalosť v posilovni
neznámy
neznámy | 20.4.2014 14:31
Keby ti do témy napísal zveroelipsa, tak ho snáď bachneš po hlave. -ROLL-
neznámy
neznámy | 20.4.2014 14:43
môžu s kompenzovať svoj nedostatok mužnosti predstieraním silného, tvrdého chlapa, silnými rečami, alebo aj vulgárnymi slovami, a môžu byť z nich často kulturisti a svalnáči, pretože majú zvýšenú potrebu vyzerať mužnejšie a dodať si sebavedomie a saturn im dáva vytrvalosť v posilovni


takých podobných stretávam v posilke... asi sa ich spýtam na dátum narodenia :). Dík za postreh.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...