mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Podruzne aspekty.

neznámy
neznámy | 17.7.2013 11:42
Helou, ake mate prosim skusenosti s podruznymi aspektami ako su napriklad kvintil, bikvintil, septil, oktil, trioktil, novil, decil, polosextil a kvinkux? Prejavuju sa zretelne alebo len tak okrajovo, nebadane? U mna co si vsimam za posledne tri roky, tak asi vedome registrujem len bikvintil (ako keby hlavny aspekt) a septil trosku. Vdaka.

eq.
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:26
Ja mam v native slnko oktil venusa, neptun trioktil venusa, slnko kvadrat neptun. cele mi to tvori taky trojuholnik a citim, ze v mojom zivote su prave tieto aspekty z tych, ktore su pre moj vnutorny zivot dominantne a velkou lekciou, ktoru sa musim v tomto zivote naucit. ono, mam tam este dalsie aspekty na venusu, ktore mi to komplikuju, ale to by bolo asi na dlho :)
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:40
Dik, ale asi som sa zle vyjadril :) mysel som podruzne aspekty v tranzitoch, nie v radixe, ale zaujimave info tiez, radix som takto dokladne este nestudoval :)
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:51
v tranzitoch, synastrii, ci radixe citim oktily (polokvadraty) a trioktily (seskvikvadraty) a ciastocne aj kvinkuxy dost silno...silou intenzity by som to porovnal so sextilmi...-PUH-
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:54
Tak ja to veľmi nesledujem a ak áno tak kvinkunx. Potom keď si spätne pozriem tranzity, tak sú to kvintil a bikvintil, ktoré mi priniesli príjemné zážitky, alebo dočasné šťastie. Oktil zas nejaké napätie. A decil je prosím ťa pekne aký aspekt? Lebo ja ho v programe nevidím. Ani novil. Ako sa im inak hovorí?
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:57
hovori sa im presne tak ako je tu napisane:) decil je vlastne taky maly kvintil, kedze je polovicou tohto aspektu 72/2 = 36°. A novil je spaty s cislom 9, teda ak sa vyznas v numerologii, ci tarotu, tak si lahko odvodis jeho vyznam...a novil je uhol 40°.
neznámy
neznámy | 17.7.2013 13:20
:) díky za vysvetlenie, no myslela som si, že budú aj v starfisheri označené nejakými znakmi. Takže sú to celkom súladné aspekty. Ak novil spájaš s číslom 9, tak ho potom vnímam ako niečo medzi nebom a zemou, niečo duchovné, alebo ukončenie niečoho zlého a začiatok dobrého, ale značí aj samotu, keďže je to karta pustovníka. či?...
neznámy
neznámy | 17.7.2013 13:23
presne tak...ale neviem ci novil by som nazval "suladnym" aspektom...skor aspektom, ktory nas spaja s transpersonalnymi rovinami bytia...co nemusi byt vzdy prijemne;)
neznámy
neznámy | 17.7.2013 13:30
..ani ja neviem, ale niekedy je človek rád osamote, vtedy má možnosť v kľude popremýšľať, ako ďalej. Ak je to dobrovoľné stiahnutie sa, a človek je v harmónii sám zo sebou, tak potom by to mohlo byť aj súladné. Nedobrovoľný by bol skôr Viselec 12, ktorý aj keď nechce byť osamote, tak musí, či sa mu to páči alebo nie.. :)
neznámy
neznámy | 1.8.2013 13:26
Já vnímám kvinkunxy a jsou většinou spojené v mém životě s nějakým druhém "oběti". Cítím je docela dost.
Jinak zbytek minor aspektů moc probádaný nemám.
neznámy
neznámy | 1.8.2013 15:47
Ja som mala na jar seskvikvadratúru od Pluta a Uránu na midpoint Slnko/Luna.
A to teda bolo poriadne.
Výdatné aj za niekoľko hlavných aspektov.
A tradične Lilith, čo tiež nepatrí medzi hlavné prvky a aspekty.
Podľa opakovaných kvadratúr od Pluta na Lilith by som si snáď mohla nastaviť aj kalendár.
Ale už som to raz spomínala, to čo vnímam je v priamom spojení s Plutom.
Iné vedľajšie aspekty som zatiaľ nejako nepostrehla, ale sledujem to len krátko.
neznámy
neznámy | 1.8.2013 17:36
Mne Pluto v bikvintile na Mars prebralo k zivotu tuzbu volaco spravit zo svojou hmotnostou. Zo 124 som schudol na 77. Sportom, stravou, vodou. Nevedel som sa k tomu odhodlat, no ako tento aspekt nastupil, akoby sibnutim carovneho prutika som sa rozhybal. A ani som sa nemusel nejak premahat, normalne som to robil s radostou :)
neznámy
neznámy | 1.8.2013 22:00
Ja mám teraz od mája do konca augusta Saturn bikvintil Slnko.
Nejako ten aspekt nepociťujem, zrejme preto, lebo v natíve mám Slnko so Saturnom v konjunkcii. Mám to spojenie v povahe. :)

Toto som našla v astrolexikóne tu na Zverokruhu. A zaujalo ma to v súvislosti s tvojím úspešným snažením. :)

BIKVINTIL
- nastáva vtedy, ak dva astrologické prvky zvierajú medzi sebou uhol 144°. Je charakterizovaný číslom 5, takže symbolizuje pochopenie, talent, sebavyjadrenie a techniku. Bikvintil (a jeho predchodca kvintil – 72°) sa považuje za mierne súladný aspekt pomocou ktorého môžeme ovládnuť rôzne techniky k spracovaniu daných princípov.
neznámy
neznámy | 1.8.2013 22:44
Ved su to vyborne aspekty oba :) toho dobreho zase neni az tak malo sa zda :) budem to sledovat viac ved, inak som to studoval tunak, lebo som si nevedel vysvetlit ako je mozne ze sa mi odrazu chcelo.
neznámy
neznámy | 1.8.2013 23:18
rozběžný bikvintil: pěstování určité dovednosti i za nepříznivých podmínek - např. za nezájmu publika

doběžný bikvintil: dovednost používaná k prozkoumání hlubin ne/vědomí
neznámy
neznámy | 2.8.2013 12:06
Ďakujem :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...