mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Podnikanie

neznámy
neznámy | 26.3.2012 14:42
Prosím poraďte, aké sú vhodné tranzity a konštelácie planét pre úspešné podnikanie a jeho začiatok? Čo v horoskope označuje predmet podnikania? Kto môže s touto činnosťou začať a kto by sa jej mal radšej vyhnúť? Uvažovali ste niekedy nad tým? :)
neznámy
neznámy | 27.3.2012 23:08
na podnikanie ti treba tri veci 1.kapital
2.intuicia
3.zodpovednost
neznámy
neznámy | 28.3.2012 13:49
Ahoj Jantchi. Poznám ľudí, ktorí začínali úplne od nuly alebo s minimom kapitálu. No a teraz sú z nich úspešní ľudia. Samozrejme, že ovocie sa ukázalo až po rokoch driny. Pod pojmom podnikanie si nepredstavujem hneď milióny, ale vykonávanie samostatnej činnosti, ktorá by mala nejaký zmysel. Z čoho by som mala radosť. Žiadny nadriadený, žiadne ponižovanie a život z výplaty do výplaty. Niekedy nestačí mať iba peniaze. Ja osobne som bola zamestnaná vo firme, kde bolo všetkého dosť, len nie zákazníkov. Majiteľ bol vynikajúci človek, ale asi slabý obchodník. Firma skrachovala po niekoľkých mesiacoch od jej založenia. Preto si myslím, že "pes bude zakopaný" vo hviezdach. Nie? Inak intuíciu mám, vzdelanie tiež, s tou zodpovednosťou je to poslabšie. No zase ak sú dvaja spoločníci, kde jeden je intuitívny s dobrými nápadmi a druhý je zodpovednejší realista, tak by to mohlo v tom podnikaní klapať... :)
Ona
Ona | 29.3.2012 11:17
Uplne Ta chapem - nezavisi to len od investicie a vzdelania, ale clovek musi mat aj takzvaneho "podnikatelskeho ducha" resp.talent a stastie - ja by som tiez nemohla podnikat, pretoze by som asi dopadla ako ta firma v ktorej si bola zamestnana :).
Mozno by sa to dalo zistit aj z numerologickej mriezky.

Podla mna najtypickejsimi uspesnymi podnikatelmi su ludia, ktori maju osudove cislo 5 a zaroven im cislo 5 smeruje v numerologickej mriezke nahor - teda "dviha ich". Najvhodnejsim casom na zaciatok podnikania, (ale nie len podnikania, je to vhodny zaciatok cohokolvek) je ak ma clovek rocne cislo 1.
neznámy
neznámy | 31.3.2012 13:50
no treba sa na to pozriet racionalne....ak nemas dobry napad, tak ti ani tie najlepsie tranzity nepomozu nejako prerazit...
takze zaklad je napad a mat podnikatelskeho ducha...
a ake tranzity? tak asi najviac by som hladel na tranzity, co sa budu tykat planet v 2. alebo 8.dome (a vseobecne asi aj 5. a 11.domu) a ich vladcov...hlavne co sa tyka kvadratov, opozicii alebo konjunkcii Saturna, tak by som bol velmi opatrny a radsej by som asi pockal, kym tieto konstelacie odzneju...
neznámy
neznámy | 2.4.2012 17:14
najlepšie je sa zamerať zhruba v čom je predpoklad na podnikanie v radixe. podľa postavenia MC, desiateho domu a vládcu 10. domu. v šiestom dome je naznačená činnosť, ktorá sa tiež môže týkať práce, pretože tam sú kvality týkajúce sa každodennej rutinnej činnosti. v druhom dome sú naznačené prostriedky, zkrze ktoré môžme zarábať a naše schopnosti/vlastnosti, ktoré dokážeme najlepšie speňažiť - spôsob akým dokážeme zarábať. ak tam nie je planéta, tak vládca domu. a tiež v každom dome znamenie. potom treba kuknúť všetky prediktívne horosopy - progresie, tranzity, solárny. tam je dobré ak je harmonicky aspektované MC, vládca 10.d, planéty v 10.dome, takisto ak je v 10.dome (najmä naMC) nejaká planéta (predovšetkým Jupiter až Pluto), tak tranzit tejto planéty bude hrať úlohu pre 10.dom. pokiaľ tam sú harmonické aj disharmonické postavenia, je možné sa pohnúť ďalej ak toho nie je fakt priveľa. disharmonické predstavujú prekážky, ktoré je možné prekonať harmonickými, alebo duševné napätie, ktoré môže byť často pozitívne, pretože vyvíja tvorivú hmotnú aktivitu.

podľa mňa je v podnikaní v dnešnej dobe dôležitý Urán, pretože ten je pokrokový a jeho nápady presahujú prítomnosť. v tomto ohľade môže priniesť nápady, ktoré budú zachytené včas na to, aby z nich mohla vyrásť nejaká konkurenciechopná firma. ani kvadratúry Urána nemusia byť vyslovene zlé. je to skôr vnútorný nepokoj so súčasnou situáciou a tlak na vybuchnutie a potrebu oslobodiť sa čo v konečnom dôsledku môže priniesť aj ovocie ak to človek nepreženie.

potom je v podnikaní dôležitý aj 7. a 8. dom, pretože úspešné podnikanie si vyžaduje priaznivé vzťahy (7) a často pôžičky a investorov (8). tam by som sa zameral na tranzit Jupitera či už priamo vstupom do domu, alebo aspektom na nejakú planétu v dome.

veľký pozor treba dávať na disharmonické aspekty Neptúna a na neptún. aj pri disharmonických tranzitoch slnka na Neptún, treba byť bdelý a dávať pozor, aby sme sa v niečom nepomílili, na niečo nezabudli a boli pozorní. to isté platí pre 12. dom. planéta, ktorá ním prechádza nemá v úmysle nič nové začínať, ale dočisťovať a dokončovať veci, ktoré v tej tobe môžu vyplávať na povrch, aby sa doriešili (väčšinou ide o psychologický odpad, treba sa zahĺbiť viac do seba a nedarí sa moc v materiálnom svete). keď sa toto dorieši, začína nový cyklus a tam sa niečo môže odštartovať (od ascendentu).

v astrológii ak ide o biznis, prikladá sa dôraz hlavne na cykly saturna a jupitera. a tiež ich synodické cykly - vzájomné cyklické postavenia saturna a jupitera (tak ako lunárne cykly - postavenie slnka a luny) - v tomto sa zatiaľ vôbec nevyznám, ale dá sa tu pátrať po nejakých konkrétnejších informáciách.

inak dnešná doba mi pripadá tak, že keď niekto chce začačať s niečim teraz podnikať, je to akoby si balil veci na kupko a vonku zúril mrazivý hurikán
neznámy
neznámy | 3.4.2012 17:34
Ahojte, ďakujem vám veľmi pekne za vaše rady. Mali by to byť pre mňa cenné informácie, keďže som si ich prečítala v čase, keď som mala Slnko v súlade s Merkúrom. Určite si ich starostlivo uchovám. ;) Na podnikanie pre mňa teraz ozaj nieje vhodná doba. Hlavne, keď mám Pluto v kvadratúre s Jupiterom a Saturnom. To by pre mňa znamenalo fakt ten hurikán. A hospodárska kríza na Slovensku ešte potrvá. Na druhej strane, keď Pánbožko dá, aj z motyky vystrelí.
Čo sa týka spomínaných domov, tak môj:
- 2. dom mám v Blížencoch bez planéty,
- 5. dom v Levovi bez planéty,
- 6. dom vo Váhach s planétami Jupiter, Saturn, Urán, Pluto, Čierna Luna
- 7. dom v Strelcovi s Neptúnom bez kvadratúr
- 8. dom v Strelcovi s Venušou, ale tá je v kvadráte s Jupiterom a Saturnom
- 10. dom mám vo Vodnárovi a v ňom sú planéty Merkúr trigon Jupiter, Saturn
a Mars trigon Jupiter.
Medium Coeli je v konjunkcii so Slnkom, v sextile s Uránom, ale zase v opozícii s Lunou.
- 12. dom je v Baranovi bez planéty.
Čo sa týka výpočtom numerologickej mriežky, tak na to by som sa nespoliehala. Aj, keď nejaké tie danosti načrtne.
Určite pre úspešné podnikanie je potrebný talent, odvaha, bezúhonnosť, vytrvalosť, dobre spracovaný podnikateľský plán, pre obchod je dôležité miesto podnikania a samozrejme dôležité je aj pevné zdravíčko. Dúfam, že vaše informácie pomôžu nakopnúť sa aspoň niektorým priaznivcom zverokruhu. Držím palce. Pekný deň. ;)
neznámy
neznámy | 17.4.2012 19:59
Ja by som pozerala pri podnikaní 2.,6. a 10.dom......Sama som sa touto témou zaoberala nakolko mám živnosť.....Presne charakterizovali silné aj slabé stránky môjho podnikania,Saturn krásne ukázal čo ma bude brzdiť a je tomu tak aj v skutočnosti......Niekdo tu radil dať si poradiť aj od numerológa,súhlasím,tak isto aj s tým že ľudia zo životným číslom 5 sú rodený podnikatelia,pridala by som aj životné číslo 8 a 11....pochopitelne jednotlivé čísla v mriežke naznačia silnejšie a slabšie srtránky človeka-COOL-
neznámy
neznámy | 18.4.2012 11:08
..ahoj evka, kdesi som sa dočítala, že hlavne 5. dom hovorí o podnikaní, 6. dom o rutinnej každodennej práci a 10. dom kariéry skôr o vedúcej funkcii, ktorou nemusí byť podnikateľ (napríklad aj taká vedúca predajne, alebo ekonomického úseku..)
S tým životným číslom 5 a 8 s tebou súhlasím, ale aj tak to nestačí. Inak aj Hitler mal osudové číslo 5. Číslo 11 je najcitlivejšie zo všetkých. Nie som si istá či človek s takýmto životným číslom, by psychicky zvládal podnikanie, aj keď jeho ego je dosť silné. No je dosť zraniteľný. Inak jednotky v dátume sú na presadzovanie sa fajn. Poznám niekoľkých podnikateľov, živnostníkov ktorí majú v dátume narodenia 8 a 17 (jej súčet je tiež 8). Lenže stretla som sa aj s takými, ktorí s tými istými číslami spadli z vrcholu na úplne dno. Takýto človek sa môže dostať k bohatstvu, ale musí sa naučiť aj v ňom žiť a nájsť rovnováhu.
Inak držím ti palce v podnikaní, nech sa ti darí. ;)
neznámy
neznámy | 18.4.2012 11:15
Ďakujem ....síce mám pekný urán,ale saturn robí prekážky...Práve to riešim v diskusii o tranzitoch uránu a myslím že tam príde môj šokujúci koniec....-SAD-
Numerologicky osmičky často nepoznajú hranicu,preto tak ako dokážu zažiariť,vedia aj spadnúť,nakoniec spadajú pod materiálnu karmu.....11 sú citlivé,ale mám pár kolegov v podnikaní s týmto životným číslom...u nich platí to isté ako u osmičiek velké vzostupy a aj pády,ale vedia si nájsť svoju cestu.11 potrebuje dobrých spoločníkov,nevie ísť ako sám vojak v poli.....5 zas má rýchlosť,premenlivosť a flexibilitu,to je dôležité,ako spoločník v podnikaní nie je spolahlivý,pokial nemá zo spolupráce úžitok,inak im to fakt ide:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...