mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Pluto v 7. dome

neznámy
neznámy | 7.12.2012 16:55
A ked uz sme pritom a tak pekne sa rozobralo Pluto v 1. dome, ma niekto skusenost aj s Plutom v 7. dome? Hovori to o niecom, aj ked nie je v konjunkcii s descendentom, ale len "volne pohodene" v 7. dome? Hovori to nieco o typoch partnerskych vztahov, ku ktorym je clovek tahany? Alebo akym sposobom preziva svoje partnerske vztahy? Alebo co projektuje do svojho partnera? Alebo?
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:06
Ja mam 7.dom v znamení Panny (vladca Merkur) a mam v nom Pluto a Mars.
Co som sa docitala a myslim ze to aj sedí, tak potrebujem inteligentneho a praktickeho partnera, ktory ma bude drzat na zemi, racionalny a zodpovedny. Vraj nie je lahke so mnou zit.
Co sa tyka toho Marsu, tak vraj pritahujem agresivne typy, ale ja som skor pravy opak, z duse nenavidim agresivnych ludi, a takí partner by u mna nemal najmensiu sancu.
A Pluto vraj moze znamenat nejaky komplikovany a hlboky vztah. Clovek vraj ma tendenciu sa zmenti ci vo vztahu alebo v manzelstve a tiez vraj Pluto v 7.dome znamena velky zmysel pre spravodlivost, co ja mám :) ale je to taky tenky lad, lebo ja mam tendenciu sudit vsetkych aj seba az tak, ze mi z toho asi sibe. Riesim kto sa ako sprava, preco povedal tot tak netaktne, preco ohovára toho, preco sa smeje z tohto, no proste mam pocit ze moc sudim, pritom viem ze nemam pravo, aj ja sama seba v duchu karhám za najmensie naznaky neférovosti.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:22
Ascendent v Rybach?:-) Tak to sme dve. Descendent v Panne. Ale v siedmom dome okrem znamenia Panny aj znamenie Vahy a v nich Pluto. A teraz ako? Zohladnit Merkur alebo Pluto alebo oboje? A ked ma clovek v 7. dome este viac planet, tak to ma potom dost tazke v uzkych partnerkych vztahoch, ked na neho posobi tolko "vplyvov" a niekedy dokonca protichodnych. Tiez som dost pocitala o Plute v partnerskom dome, ale vsetko to vyznievalo dost negativne, skoro az na slucku na krk:-) Len zartujem, samozrejme. Pluto v 7. dome, Pluto vo Vahach, Pluto v aspekte na Venusu, Venusa v Skorpionovi - to su vsetko synonyma?
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:29
No, ja nie som nijaky odbornik na astrologiu, ale z toho co som sa docitala na roznych strankach, vraj Pluto v 7.dome znamena vztah ako magicky pakt. Neviem ci to vyjadrim presne, ale vo vztahu sa dokazem totalne oddat tomu druhemu (na jednej strane) ale vzapati dokazem tomu druhemu ublizit a zranit, alebo urobit nieco, co toho druheho uplne zmatie a nevie na com je. Ale to zavisi aj od postavenia planet partnera. Napr. dost casto za u mna vo vztahoch stavalo, ze partner u mna poriadne ani nevedel na com je, ale odist zo vzhatu nechcel, alebo nemohol alebo neviem co. Vzdy som bola nutena to urobit ja.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:47
Ma tak zaujalo, co sa pisalo o Plute v 1.dome, ze citujem "pluto+škorp+asc a je tam cítiť silnú introverziu až ne-komunikatívnosť. ten chalan si všetko necháva pre seba a mám pocit, že jeho "manipulátorske" vlastnosti, možno úplne nevedome, fungujú cez mlčanlivosť. pluto a škorpion nemá žiadnu potrebu dávať emócie a názory najavo" koniec citacie:-) Tak to iste by mohlo platit pre vztahy a Pluto v 7. dome. Zeby Pluto v 7.dome sposobovalo podvedomu zavislost od partnera alebo partnerovu na mne? Aha, a 7. dom v Skorpionovi to by tiez mohlo byt take nieco podobne? Lenze to su vsetko zriedkavejsie ascendenty - Ryby, Baran, Byk, aby sme mohli dostat dostatocne mnozstvo odoziev na Pluto v 7. dome alebo 7. dom v Skorpionovi...
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:55
tak k tomu sa musi vyjadrit niekto fundovany, ale to o tej zavislosti na partnerovi alebo partnera na tebe,tak to ma podla mna Pluto v 7.dome na svedomi.. vztah vsetko alebo nic :) niekedy na zosalenie :)) potom treba aby tam boli nejake ine priaznive aspekty naklonene aby clovek zo vztahu vyviazol zivy a zdravy, alebo aby vztah pokracoval :) ale to je len moj subjektivny nazor, pocit..
neznámy
neznámy | 7.12.2012 18:00
Aby clovek vyviazol zo vztahu zivy a zdravy-LOL- Ty musis mat Pluto v 7.dome:)-LOL- Dakujem za zdielanie.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 18:01
sak pisem ze mam :)) inak by som o tom tolko nevedela :))
neznámy
neznámy | 8.12.2012 17:10
Mám Pluto v siedmom dome v konjunkcii s Uránom a v Panne.
Neboj, dá sa to prežiť. Tá Panna to istí. :D
neznámy
neznámy | 8.12.2012 17:39
Čo ja som sa dočítala aj sa to na mňa podobá tak ľudia chcú dominovať vo vzťahu,v priateľstvách sú časté zmeny (ako hádky ,uzmierenia) a hľadajú si osamelých jedincov, lebo práve v takých sa ukrýva najviac
neznámy
neznámy | 8.12.2012 18:13
Môj syn má Pluto v 7. dome...u detí sa to asi ťažšie hodnotí, ale tak určitá závislosť na blízkych tam je, ale nejaké presadzovanie moci alebo manipulačné sklony zatiaľ nevidím, skôr som si všimla, že on je ovplyvniteľný a veľmi rýchlo ho druhí presvedčia...
Ja síce nemám Pluto v siedmom dome, ale mám tam venušu, ktorá je s plutom v tesnom trigone. A čo sa blízkych vzťahov týka (myslím teraz skôr na maminu, syna, najlepšiu priateľku..), tak v nich som vždy bojovala s dvomi diametrálne rozdielnymi stranami - silnou emocionálnou zviazanosťou a uvedomením silnej potreby slobody.
Nedávno som napr. premýšľala ísť do Nemecka na pár rokov - aj so synom, samozrejme. Mám tam dobrú priateľku, ktorá by podala pomocnú ruku, syn by tam šiel do základnej školy, o práci som vedela...slušný zárobok, dokonca moja najlepšia priateľka povedala, že by šla aj ona, lebo tu tápa a už ju to tu nebaví.
Aj by som v pohode šla, v povahe to mám, iba zbaliť kufre a ísť, aj syn by šiel na moje prekvapenie - zatiaľ nemá také pevné kamarátske putá, zmena by nám neuškodila, byt by sa prenajal, ale keď som si predstavila, že by mama potrebovala pomoc (nie je na tom zdravotne veľmi dobre) a ja by som bola preč a niečo by sa nebodaj stalo, tak len ten cit pri tej predstave ma skoro zabil, takže som docestovala...
Približne takto cítim to pluto, ktoré mi cez venušu zasahuje 7. dom...potreba postarať sa, mať pod kontrolou, podržať, regulovať, byť pre blízkeho......
neznámy
neznámy | 8.12.2012 21:24
Funguje na tom istom principe trebars tranzit Pluta 7.domom? Ze to, co prezivaju ludia s natalnym Plutom v 7. dome, prezivaju niektori pocas obdobia tranzitu Pluta 7. domom? A myslite, ze mat Pluto v 7. dome znamena, ze vas pritahuju Skorpioni? Alebo teda ludia, ktori maju toto znamenie zvyraznene? Vnimate nejako planety v 7. dome? Trebars ak je tam Mars, ze vas pritahuju Barani alebo Skorpioni, ak Venusa, tak Vahy a Bykovia, ak Saturn, tak Kozorozci, ak Uran, tak Vodnari a pod.
neznámy
neznámy | 8.12.2012 22:02
No, čo ja vnímam zo siedmeho domu je uzavreté znamenie Panny, v ktorom mám konjunkciu Pluto-Urán. Hrot siedmeho domu mám v Levovi, ešte mám v siedmom dome aj Váhy, ale iba tá časť zo znamenia Panny s planétami sa prejavuje zretelne.
Ten hrot v Levovi...ľudia narodení v znamení Leva ma vôbec neoslovujú, sú mi cudzí. Váhy to isté, nič významné nepozorujem.
Ale tá Panna, to je iné kafe. Ľudia so Slnkom, alebo ascendentom v Panne sú mi mimoriadne milí a nápadne často sa vyskytujú v mojom živote.
Istotne práve kvôli tej konjunkcii.
neznámy
neznámy | 8.12.2012 22:14
Myslím, že áno - podobne asi môžeme pociťovať aj tranzit 7. domom, ale závisí aj na tom, aké planéty v siedmom dome sú, čo je vládcom siedmeho domu a na aspektoch, týkajúcich sa vládcu a planét v ňom.
Môžu vás priťahovať ľudia, ktorí majú zvýraznené vlastnosti typické pre tie planéty, ktoré v 7. dome sú, plus typické pre vládcu 7. domu.
Napr. v siedmom dome mám merkúr a venušu, plus ak prihliadnem na ich aspekty a na vládcu 7. domu (merkúr)..tak by ma mali priťahovať ľudia uvažujúci, s vlastnosťami, ktoré dáva merkúr a venuša...výrečnosť, bystrosť, komunikatívnosť, vynaliezavosť, mentálna obratnosť a vzhľadom na aspekty merkúra (kvadráty od jupitera a saturna)- schopnosť nadchnúť sa, schopnosť kriticky myslieť, argumentovať, zmysel pre detail. A tiež ľudia s vlastnosťami venuše, čiže láskaví, priateľskí, so vzťahom k umeniu, kráse, duchovným aj zemským hodnotám, plus aspekt venuša - pluto (citová hĺbka, schopnosť meniť sa, schopnosť ustáť kritické situácie, oddanosť).
A spoločná vlastnosť (rozum plus pôžitok): zmysel pre humor.

Treba si pospájať všetko dovedna. Znamenie, vládca, dom kde je vládca, planéty v 7. dome, aspekty tých planét, a umiestnenie planét, ktoré tvoria aspekty s planétami v 7. dome a ktoré majú výraznejšie postavenie v horoskope. (ascendent, mc a pod.)
Takto nejako mi vysvetľoval postup rudi, keď som sa ho pýtala, ako sa na to dívať.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...