mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

pluto v 1. dome

lak
lak | 7.12.2012 00:46
ahojte, mate nejaku skusenost s ludmi, ktori maju pluto v 1. dome? da sa v nich vyznat alebo su az prilis komplikovani? :D dakujem :)
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 06:35
ahoj som nositeľkou pluta v 1.dome....asi nie som moc nestranná sama k sebe,ale komplikovanosť sedí.Myslím že sme aj dosť diktátorské a osamelé povahy
lak
lak | 7.12.2012 06:49
Evka, dakujem.. zial, asi to sedi... :/ :) ja mam tiez toto umiestnenie a navyse aj dominantne slnko.. pruser :O :D
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 07:44
Čo ja viem ,ja sa nesťažujem,myslím že asi bude v natíve aj niečo horšie ako pluto v 1.dome,to zistíme po rokoch:D
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 08:03
Bratr sice nemá pluto v 1. domě, ale zato má štíra na asc. Pro mne komplikovaný není, sama mám Pluto hodně silné, takže mu dokážu porozumět, vidím víc, než co je jen na povrchu. Nicmémě chápu, že pro někoho, kdo nemá takový vhled, mohou být tito lidé hodně nečitelní.
vandalka
vandalka | 7.12.2012 10:19
ja mam pluto v konj s asc (orbis do 2), moj byvaly priatel takmer presnu konj (0.24). Ale stale mi to nejako nesedi s tym skorpionom vo mne a uz vobec nie v nom..ja skorpiona vnimam asi mierne negativne, magicky - su to taki carodejnici :)
Nad tymto tiez dost premyslam, kde sa v mojej povahe to pluto prejavuje a nejako mi je to este zahadou :)
Ale citala som na strankach boba marksa, ze ludia s tymto postavenim (asc-pluto) dokazu vyplasit pohladom aj zlodeja - a to na mna obcas sedi :D myslim, ze mam obcas taky prenikavy pohlad, vyrazne oci a viem sa teda na cudzich ludi obcas fakt skaredo poziret - mne sa hocikto na ulici neprihovori..
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 12:07
mam ho v skorpionovi v prvom dome (rozhoduje tam jedna minuta a bol by v druhom) a uplnou nahodou som minule zistila, ze moje najlepsie priatelky ho maju umiestnene presne rovnako (to len taka nepodstatna vsuvka akoze - "hmmm zvlastna nahoda") kazdopadne - jeden aspekt nic neriesi, vela ludi hovori o komplikovanosti, alebo potrebe moci a podobne, mne pride vo vztahu ku mne najvystiznejsi jeden nazor, resp. clanok, s ktorym som sa stretla a ten hovoril o potrebe pravidelneho prestavovania vlastnej osobnosti a zivota, tak nejak to vnimam a ak sa ma hovorit o moci alebo neviem akom silovom posobeni tak zameranom do seba ....nemusi to byt tym plutom, ale je pravda, ze ak to mam aplikovat na dalsich mne blizkych ludi s tym postavenim, tak toto mame asi spolocne, potom poznam aj ludi so silnejsim posobenim pluta, konkretne jedna kamoska sa zjavi raz za rok, vzdy vyzera inak, zije inde a sprava sa inak, taky syndrom chameleona
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 12:38
jde o to, zda je Pluton opravdu v 1. domě, tzn. pod obzorem. Díky jeho výstřední dráze bývá Pluton často délkově pod obzorem, ale fyzicky nad obzorem, tedy ve 12. domě. Ověřte si jeho pozici podle zenitové vzdálenosti, nebo naopak výšky nad/pod obzorem. Každý slušný astrologický program by to měl umět. Pokud to neumí, není to slušný prgram.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 13:55
pozor, črty osamelosti a diktátorske nesú v sebe aj kozorožci, ak nie ešte viac kozorožky. tie vraj majú v sebe ctižiadosť vyniknúť v spoločnosti.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 14:15
skúsila si sa pozrieť na svoj horoskop aj cez iné systémy domov? tá minúta, či dve už vôbec nerozhodujú o postavení v ktorom je dome. to by už nehralo ani významnú úlohu keby bolo na ascendente. aj v tom systéme domov v akom ho máš v prvom, ho ber tak že je silne postavený v prvom. je akoby v konjunkcii s hrotom druhého domu (aj keď pevné hroty domomv majú jedine rohové). domy svojou účinnosťou postupne slábnu smerom k nasledujúcemu, takže to postavenie v prvom u teba nemá prakticky žiadnu silu pôsobenia. jedine ak by sa v inom systéme dostal hlbšie do prvého, tak s ním môžeš uvažovať aj v prvom. tam nie sú pevné hranice.

určite budeš cítiť pôsobenie tohto princípu aj na ascendente, len nie cez pluto, ale cez škorpiona. u teba bude pluto, vládca tvojho horoskopu (ascendentu) mať transformačný (potenciálne krízový) vplyv na oblasť tvojich vlastných zdrojov. možno tvoje zdroje nikdy nebudú len tvoje (ale to je asi vždy tak, keďže 2. dom je protilahlý s 8.). možno to budeš pociťovať výraznejšie ako druhí, ale hlavne zohladni všetky stránky pluta/škorpióna vo svojom druhom dome - tvoj vzťah k peniazom (mohol by byť aj patologicky príťažlivý a neodolateľný), tvoje schopnosti zarobiť peniaze, spôsob zarábania peňazí, skúsenosti v obalsti vlastných zdrojov, atd. veľkú úlohu tu bude hrať manipulácia či už tvoja, alebo niekoho iného, prípadne nevedome vzájomne vyprovokovaná. veľa vecí sa môže diať v "podsvetí" o ktorom vieš len ty, alebo len uzavretý okruh ľudí...
neznámy
neznámy | 7.12.2012 14:30
viem, ze nie su pevne hranice a neda sa to brat kategoricky len som to pisala, lebo som to brala, ze keby som mala napr. asc. v skorpionovi a pluto na nom, bol by tam vplyv silnejsi ako ked je to tak "na hrane"....pretoze ja ascendent nemam v skorpionovi ale vo vahach, len prvy dom mi prechadza do znamenia skorpiona, takze vladcu asc. mam venusu....alebo sa mylim?
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2012 14:42
v živote stretávam veľa ľudí s plutom na ascendente. možno je to tým, že ho mám v 11 (priatelia, skupiny) a je vádcom horoskopu. sú to často extrémne povahy, ktoré idú do krajností, ale často dosiahnu aj veľkých vecí. na druhej strane dokážu veľkú časť svojej osobnosti nechať skrytú a nepoznanú. môžu mať v sebe ukrytú aj určitú dávku krutosti. občas pôsobia nezvádnuteľne a nedá sa s nimi komunikovať ako s triezvymi ľudmi. to sú momenty, kedy buď sú psychicky reálne narušení, alebo sa len hrajú na deti a bláznov, ale tak, že sa pri nich človek cíti priam stratený. možno je to sila pretvárky ich skrývanej krutosti. poznal som jedného zvláštneho kamoša, ktorý mal pluto v opozícii (na descendente) a s ním som sa prvý raz (aj posledný) cítil stratený (vlastne v ten den to medzi nami úplne skončilo z iných dôvodov a možno ten chalan ani doteraz nevie prečo to medzi nami skončilo) keď sme boli spolu v lese aj s jeho priateľkou a oni zrazu začali hľadať a zo zeme zbierať a žrať lysohlávky.

jeden môj "karmický" kamarát (s plutom na asc), ktorého poznám od škôlky, tak s tým som bol nodlučiteľný kamarát, hoci ani neviem z akých dôvodov. vždy sme boli spolu, a aj keď došlo k tvrdým konfliktom, vždy sme sa vrátili do pôvodného vzťahu. je to pre mňa nepochopiteľný vzťah. po rokoch som sa s ním opäť stretol a som zase rád. dosiahol v živote veľkých úspechov a prešiel si strašne tvrdými psychologicky ťažkými skúškami. životné skúšky týchto ľudí sú na pokraji znesiteľnosti, alebo života a smrti, prípadne je ten človek tak silný, že sa žiadnej hrozbe na svete nezľakne. jeden môj kamoš mi raz povedal, že keby k nemu niekto prišiel a namieril mu zbraň ku hlave, tak by sa mu zasmial do očí. neviem aká je realita, ale ten kamoš má fakt hrubú kožu
neznámy
neznámy | 7.12.2012 14:45
jááj! tak nič :) tá veta ..mám ho v škorpiónovi.. som myslel že ascendent a potom pluto v prvom dome. v tm prípade máš pravdu
vandalka
vandalka | 7.12.2012 14:45
no, ja som kozorzka (ale je to jedina "zem", ktoru mam v hor) a diktatorska rozhodne nie som. Praveze spatna vazba na mna v praci je, ze sa neviem presadzovat a "chvalit" sa svojou pracou...som v ustrani. Ctiziadost ano, ale v mojom pripade ziadny karierizmus, ako sa v suvislosti so slnecnymi kozorcami hovorieva. Taky zdravy pocit zmysluplnosti prace, ziadne sny o spolocenskom vrchole a tak pod :) V osobnom zivote, medzi blizkymi, v ustrani nie som, ale urcite nie zas "levica", co vnimam ako opozitum tejto charakteristiky. Samotarska tiez moc nie, mam rada spolocnost, ale samotu si tiez viem uzit, to ano :) ja sa celkovo so slnecnym kozorozcom velmi nestotoznujem..s posobenim saturna viac, ale v inych sferach..
neznámy
neznámy » vandalka | 7.12.2012 14:56
diktátorstvo snáď iba v určitých kompenzačných prípadoch zakomplexovania. na pluto by to mohlo sedieť ak by ten človek bol na nižšej úrovni, ale ja osobne by som priradil diktátorstvo skôr ku kozorožcovi preto, lebo pluto vnímam skôr ako manipulátora. ten nie je tak priamy.
vandalka
vandalka | 7.12.2012 15:01
tak ja tam musim mat este cosi, co to pluto "zmakcuje"..ja u seba skorpikovske vlastnosti nepozorujem. Ani u mojho byvaleho priatela, ktory ma takmer presnu konj asc-pluto. obaja slnko-koz, mesiac-lev, asc-vahy.. tak ja neviem..vravi, tiez som zvedava, kde sa raz to moje pluto prejavi..
neznámy
neznámy » vandalka | 7.12.2012 15:06
nebude to aj tym ascendentom? to zmakcenie pluta? lebo ho mam tiez vo vahach a ci uz teda budem brat, ze mam skorpikovske pluto v prvom alebo druhom dome, tak ci tak aj to znamenie vah zavazi...ked si este aj z generacie pluta vo vahach...
vandalka
vandalka | 7.12.2012 15:08
tiez mi napadlo, ze to moze byt tymi vahami.. Mam este saturn takmer na asc..mozno aj ten to nejako brzdi..co ja viem? :)
neznámy
neznámy » vandalka | 7.12.2012 15:16
tak to hej, aj saturn moze spravit svoje... teraz ma vlastne napadol aj pripad jedneho kamarata, ktory ma tiez pluto vo vahach na asc. a mierumilovnejsiu osobu by som tazko hladala a to tam saturn ani nema....bola by to aj nuda keby kazda definicia bola presne sediaca
vandalka
vandalka | 7.12.2012 15:21
tak tak :) poznam minimalne 3ludi, ktori maju pluto na asc vo vahach a ziadne snahy o moc, manipulatorstvo, mafianstvo alebo nieco skorpikovske ..ani nahodou..
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...