mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

pluto tranzituje 12 domem až do roku 2023

neznámy
neznámy | 29.5.2011 13:11
asi to nebudu mít lehké ....mám ho v konjukci na uran ve 12 domě v kozorohu a za rok a pul bude v konjukci jak s uranem tak s neptunem který je taky ve 12 domě....takže očekávám běsné období které pociťuju již teď .... mohl by mi k tomu někdo ze zkušeností ,nebo nějakých poznatků přiblížit toto období nějak blíže?NEPTUN PUTUJE DOMEM PRVNÍM .....-ROLL- děkuji všem..
neznámy
neznámy | 29.5.2011 22:55
zameraj sa skor na aspekty pluta k planetam ako jeho tranzitom v domoch...no mne uz isiel Pluto cez Uran a aj cez Neptun, ale ako tak lovim v pamati, nic vynimocneho si na to obdobie nepamatam...ale je pravda, ze ho nemam v 12.dome...
neznámy
neznámy | 1.6.2011 12:02
Robert Hand:

tento tranzit sa prejavuje mnohými spôsobmi. mnohými spôsobmi ťa pripravuje na prechod pluta prvým domom. tu sa čistí starý a skrytý psychologický odpad a musí sa to kompletne spracovať predtým ako sa začne transformovať osobnosť (1. dom).

v prvom rade a najdôležitejšie je, že efekt tohto tranzitu je psychologický. je to podobné postavenie tranzitujúceho pluta 4. domom, keď pluto vyťahuje na povrch aspekty tvojej osobnosti z hĺbky nevedomia a tlačí ťa do konfrontácie s nimi. veci ktoré skrývame pred druhými ale aj pred samým sebou sa tlačia na povrch a prenikajú von vychcaným spôsobom. podkopávajú naše vedomé zámery takým spôsobom, že robíme veci bez toho, aby sme chápali ako to robíme a prečo. (to budú tie nutkavé veci 12.domu). pluto aktivuje tieto skryté veci do bodu keď už to nemôže byť ignorované. naše podvedomé správanie nám môže narobiť problémy. hoci máš v pláne jednať určitým spôsobom, v konečnom dôsledku zistíš, že jednáš úplne inak. počas tohto obdobia je veľmi dôležité pochopiť tieto podvedomé energie a byť ochotný riešiť v sebe veci, ktoré sú považované za zlé. nemôžeš prechádzať dospelosťou s podvedomými vzorcami správania, ktoré sú čisto detské. možno by si si mal spomenúť na zážitky z detstva, ktoré majú na teba vplyv teraz a uvoľniť to. v tomto ohľade by mohol byť vhodný aj nejaký terapeut, ktorý by vedel zájsť do hĺbky osobnosti.

takisto sa vo vonkajšom svete vyplavujú na povrch veci ktorým si v minulosti nemusel čeliť. mohli to byť nevydarené vzťahy, alebo správanie, ktoré ťa teraz prenasleduje aby si to riešil. môže sa stať že niekoho nevinne a nechtiac napadneš a ten človek bude jednať proti tebe. staršia astrológia to nazývala tajní nepriatelia. v skutočnosti nie sú tak celkom tajní. môže ísť o skryté pocity viny, ktoré vyšli na povrch takýmto spôsobom, aby sa znovu riešili. tajní nepriatelia nemôžu ísť proti tebe otvorene, ale ak si čestný a otvorený, "tajní nepriatelia" môžu zmeniť na teba názor.

akákoľvek situácia nastane, treba si ju uvedomiť a riešiť vedome, aby si ju dostal pod kontrolou. ak sa vyhneš riešeniu skrytých problémov, tak vytvoríš situácie, kde tieto problémy dostanú pod kontrolu teba. to je tvoja úloha pre toto obdobie
neznámy
neznámy | 1.6.2011 13:17
ešte k tým ostatným postaveniam.. ten urán sa bude pravdepodobne prejavovať ako elektrické šoky, ale poznám dievča mladé, ktorej to už prešlo cez urán v 1.dome. momentálne je úspešná a vyzerá byť v poriadku :-) u nej to je ale skôr vedomá manipulácia s ostatnými. u teba sa to zatiaľ prejavuje asi ako manipulácia, ktorá na teba číha zo zákulisia. neptún v prvom dome ešte viac zvýrazní kvality 12. domu, takže môže sa tam objavovať pocit bezmocnosti, obete, ktorú treba zachrániť, chaos, pocit že nemáš pevnú zem pod nohami, že si v nekonečnom priestore v ktorom nemáš nikde istotu a podobne.

treba si uvedomiť čo prináša neptún a 12.dom do nášho života. neptún a 12.dom chce, aby sme rozpustili hranice bežného života, aby sme pochopili absolútno, splynuli s absolútnom a bohom. pre toto pochopenie potrebujeme určitú mieru splynutia s nekonečnom, respektíve rozšírenie svojho vedomia o určitý stupeň, aby sme získali vnútorný náhľad do reality za hranicami hmotného sveta. samozrejme že ak sa o to nezaujímame, nepochopíme to a šíre nekonečno sa v našom živote prejaví ako strach z neznámeho a neuchopiteľného a to sa môže prejavovať mnohorakým spôsobom.

sú to postavenia kde je nevyhnutná čestnosť a duchovné uvedomenie, pretože to sú planéty, ktoré predstavujú duchovnú očistu a najvyššie duchovné poznanie. ak tie začnú pôsobiť intenzívnejšie, tak na zmiernenie, alebo aj eliminovanie negatívneho účinku je potrebné duchovné napredovanie. tam kde sa nemáme čoho chytiť nám pomôže jedine viera. netreba lipnúť na hmotnom svete, na hmotných istotách a hľadať hmotné záruky. práve naopak, pretože to všetko môže prasknúť ako bublina a keď to budeme ignorovať, tak to aj praskne a my sa dostaneme do absolútnej duševnej prázdnoty a všetky naše vybudované predstavy sa zrútia. to je to najhoršie čo sa môže v našom živote stať - nenaplnené predstavy. pri neptúnovi sa treba učiť "chodiť po vode". treba pilne pracovať (6.dom) a nič neočakávať (12.dom). treba všetku svoju prácu aj seba mentálne odovzdať vššej moci a potom sa vynorí úspech (z mora) sám od seba v pevnej hmotnej podobe. pri týchto planétach si treba uvedomiť, že nie my sme tí ktorí konajú. ak to plne pochopíme a dáme svoju dôveru bohu, bezpečne preletíme nekonečným priestorom, prejdeme po vode a vyššie sily budú pracovať pre nás.

dôležitá je práca, pretože jedine tá prinesie ovocie v našom živote keď na to dozreje čas. netreba byť zúfalí, ak sa nám nedarí a ak naša práca vyjde navnivoč. nič čo v tomto svete urobíme nevyjde navnivoč. ak to robíme s láskou a nesebecky (12.dom) pripisuje sa nám to reálne na účet. potom, keď príde čas výplaty - správne konštelácie, všetko sa nám vráti. je to len otázka času. dôležité je pri tom vedieť, že to čo robím, nerobím kvôli tej "výplate", ale kvôli všeobecnému dobru a duchovnému rastu. tu tiež patrí aj trpezlivosť a pokora. treba trpezlivo na niečom pracovať a tým aj brúsiť svoje lenivé a nenažrané ego. práca ako taká je vhodným duchovným prostriedkom k budúcim duchovným aj hmotným úspechom. to všetko si ale vyžaduje zbaviť sa hrabivosti, chamtivosti a práce, v ktorej sa myšlienkami zameriavame len na svoj osobný prospech. je to síce dnes v móde, ale fungovať to nebude nikdy.

takže v celku, aké kvality síl na teba pôsobia, takými kvalitami ich treba riešiť.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...