mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Pluto na MC

neznámy
neznámy | 3.9.2014 12:40
S plutem se pitvá všelicos, ale mc a pluto jsem moc teda nenašla.
Zajímalo by mě, jestli je tu někdo takový, kdo buď má pluto na mc nebo mu transitovalo pluto na mc nebo si pamatuje rok, když měl solární horoskop s plutem na mc a jak vnímá tohle spojení, co mu to přináší a s čím se potýká v téhle oblasti.

V tomhle případě jde o solární horoskop, kde je pluto přímo na MC jako hrot T-kvadratury. Zajímavé je ještě, že solární asc a dračí ocas spadá na nativní ic, takže ta osa IC/MC je i takto aktivovaná. (solární Lilitha na nativním vertexu-mi vzbuzuje katastrofální představy toho, že toho člověka budou potkávat lidé či situace, které můžou způsobit společenský pád :D no budiž)

Děkuji za postřehy.
martinbd
martinbd | 3.9.2014 13:38
V natálnom by to mohla byť posadnutosť prácou, uplatnením, poznám jednu dievčinu s týmto postavením v natálnom u nej sa to tak prejavuje. Tiež ak je to v natálnom, tak to môže byť terapeutické povolanie, ale to závisí aj od znamenia, napríklad vo Váhach to môže byť skôr o umení a vplyve cez neho.
Ale v solári mať Pluto na MC znamená transformačný rok a hlavne v povolaní a rodine, možná je aj radikálna nevratná zmena povolania alebo bývania, alebo pomerov v rodine, alebo to môžu byť aj úzkosti ohľadom povolania a uplatnenia, dobre je pozrieť čo znamená Pluto v tvojom natálnom, pretože si drží svoj charakter aj do soláru, ak je napríklad v 7. dome v natálnom, tak aj v soláre sa to týka vzťahov. To Pluto je v recepcii so Saturnom v Škorpiónovi, takže o to silnejšie pôsobí. A dobre je brať do úvahy aj relokáciu.
neznámy
neznámy » martinbd | 3.9.2014 14:03
Tak koukám, že to Pluto je na mc, ale jen o pár minut ještě v 9.domě a v nativu také v 9.domě.
Co je prosím relokácia?
martinbd
martinbd | 3.9.2014 14:57
Ináč keď mi prešiel tranzitne Pluto cez MC, tak to bola dosť veľká kríza, obrat, napríklad som sa presťahoval po rokoch z internátov do podnájmu.

Relokácia je, že musíš spraviť solár pre to miesto, kde sa práve nachádzaš, ale aj keď sa presunieš v rámci toho roku, tak je potrebné prerátať solár na to dané miesto. Napríklad sa niekto narodí v Rožňave, ale žije v Bratislave, tak jednak natálny horoskop treba spraviť tak, ako keby sa ten človek narodil v Bratislave, aj solár, tam sa posúva ascendent a všetky domy. Dúfam že som to vysvetlil pochopiteľne.
neznámy
neznámy | 3.9.2014 15:04
Ahoj. No ja som to už tu viac krát uvádzala, čo sa týka Pluta na MC. Mám Pluto v tranzite na MC už vyše dva roky a točí sa tam dookola a je ešte aj v konj. s Merkúrom, kt. mám na MC v natíve.
Približne pred 2 rokmi som prišla o miesto v práci, kt. som mala rada a potom som mala riadne turbulentné obdobie, čo sa týka práce koncom r. 2012 a menila som prácu 3x v podstate 4 miesta za 3 mesiace, vo februári minulý rok som sa dostala na miesto kde som teraz. Tu som v podstate spokojná, aj keď stále sa tu niečo deje a prebiehajú tu také záležitosti, kt. sa prejavujú v neustálom boji o vlastné presadenie a udržanie si vlastného statusu, resp. v boji o moc, skrytých vplyvoch, manipulácii a takých tých záležitostí patriacich pod Pluto. Pluto však pôsobí skryte, takže veľa vecí sa nemusí prejaviť navonok al. sa prejavia až po čase. Tiež je Pluto v opozícii k IC a doma to mám s rodičmi tiež také dosť turbulenté, tiež by som to nazvala ako neustále prebiehajúci boj o moc a vlastnú nezávislosť a sebapresadenie. Určite je to však intenzívne a citeľné pôsobenie tohto tranzitu, kt. je však dlhodobé.
Inak, keď to máš v solári, tak to máš tak aj v tranzitoch a bude to na dlho.
martinbd
martinbd | 3.9.2014 15:27
Vo všeobecnosti neplatí, že keď je to v solári, je to aj v tranzitoch, ale zhodou okolností, sa jej Pluto dostane na ascendent, keďže ho má, ak je profil správne vyplnený na 17. stupni Váh, tam niekde sa Pluto dostane na jar budúceho roku, ale Pluto na ASC je trochu iná téma, ale stále je to len Pluto na jednej z hlavných osí.
neznámy
neznámy | 3.9.2014 18:06
Jsem se nedívala moc do minulosti do diskuzí. Jsem strávila hodinu, když jsem hledala info o vertexu : )

Pro tebe jako kozorožku to musí být dvojnásob ne?

Jinak to sedí. Práce i domov.
Přišla jsi zatím na něco zásadního, co by ti to mělo říct jako poselství?

Transitně je pluto na mc kvintil, toho jsem si nevšimla.
neznámy
neznámy » martinbd | 3.9.2014 18:08
Tak relokácia proběhla v pořádku : )
neznámy
neznámy | 4.9.2014 15:30
U mňa to je rozhodne zásadný tranzit a mne to ovplyvňuje nielen oblasť práce a kariéry to Pluto, ale keďže je mojou dominantnou planétou a v natíve ho mám v 7. dome blízko Desc. v Škorpiónovi, tak aj oblasť vzťahov, kt. vlastne súvisia s prácou. Neviem ako to myslíš s tým posolstvom, celkovo sa mi dejú veci kt. súvisia s Plutom či už v práci al. vo vzťahoch a pre mňa sú to zásadné veci.
MC je jedna z hlavných osí a myslím, že takýto tranzit by určite ovplyvnil každého nejako dosť podstatne, nezáleží na tom, či som Kozorožec al. iné znamenia, aspoň to je môj názor, čo sa tohto týka.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.9.2014 15:31
Ja mám v solári už asi 3 roky po sebe solárne Pluto na natívnom MC, takže súdila som podľa toho.
martinbd
martinbd | 4.9.2014 15:44
áno, ale tu išlo o niečo iné, tu je Pluto na MC priamo v solári. Keď som tomu správne porozumel.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.9.2014 22:32
Ano, je přímo v solaru na mc. Jinak to mc s plutem spadá do nativního 1.domu.
neznámy
neznámy | 6.9.2014 17:42
Mám pluto na MC v natíve..
Asi to zas dosť záleží od ostatných tranzitov. Vládcom môjho 10. domu je venuša vo váhach a tú mám v 7. dome - v tesnom trigone s Plutom na MC.


Neviem, do akej miery je práve tento aspekt za to zodpovedný, ale pripisujem to na vrub jeho potenciálu - vyrastala som sama s matkou, čiže tá bola pre mňa dominantnou a mala radikálny vplyv aj na moje budúce povolanie. Taktiež som "vzťahový" typ človeka...dobrý vzťah k učiteľke či učiteľovi ma vždy dokázal motivovať k záujmu o niečo - už od základnej školy. Ostalo to aj na vysokej škole, kde som sa o určité témy začala zaujímať pod vplyvom človeka, ktorý mi veril a ktorý ma podporoval, lebo mal pocit, že mám pre tieto oblasti predispozície. Blízki ľudia ma vedeli dosť často motivovať a vytiahnuť zo mňa vlastnú vôlu, o ktorej som ani len netušila, že vie byť tak silná a pevná, keď ma niečo zaujme. Taktiež ma ľudia, ktorí mi boli niečím blízki, dokázali motivovať k totálnym prerodom v oblasti mojich predstáv o budúcom povolaní. Pod vplyvom matky som skončila strednú školu, neskôr počas štúdia som pod vplyvom vyučujúceho našla nové zameranie...teraz pod vplyvom priateľa opätovne skúmam svoje možnosti. Niekedy mi to príde až tragické, že keď sa dostávam k niektorým predstavám o povolaní reálne celkom blízko, odrazu bum - rozbijú sa pod vplyvom nejakého vzťahu. Napr. posledne som pod vplyvom toho, že mamina na tom nebola zdravotne dobre, pustila vodou svoje ambície, ktoré by sa mi momentálne napĺňali oveľa ťažšie, proste šance mi pretiekli pomedzi prsty. Vzťahy sú u mňa dominantnou témou, keď niečo nastane, človek ku ktorému mám emocionálne väzby je na prvom mieste. Všetko ostatné ide bokom...takte som si urobila dve školy odlišného zamerania, plus som sa začal venovať aj mnohým iným aktivitám, ktoré som ale nikdy nedotiahla do takých polôh v praktickom živote, o akých som snívala, resp. zatiaľ nerobím to, čo by som chcela robiť...

Takže takto sa, aspoň si myslím, uplatnil tento aspekt u mňa v natíve.
neznámy
neznámy | 6.9.2014 22:49
"Niekedy mi to príde až tragické, že keď sa dostávam k niektorým predstavám o povolaní reálne celkom blízko, odrazu bum - rozbijú sa pod vplyvom nejakého vzťahu."
To je úplně přesné.

Tady je to taky tak. V nativu mc v trigonu s descendentem. A v tom solaru je vládce mc saturn umístěn v 7. domě ve štíru.

Asi je to o uvědomění si jak moc lidé kteří tě obklopují tě ovlivňují v cestě za tvými ambicemi, kariérou, posláním. Tedy i výběr partnerů by měl být v souladu, i když předpokládám se to děje spíš v tom opačném pořadí, že nejdřív partner ovlivňuje tu cestu : )

Taky mě v souvislosti s plutem napadá oblíbené téma moci a bezmoci ohledně toho stát si za svým. Tedy nemožnost ustát si svou cestu anebo v protipólu k tomu, vnutit ji tomu druhému, nic mezi.

Děkuji moc za příspěvek-FLOWER-
neznámy
neznámy | 17.9.2014 11:01
Ja mám taktiež Saturn umiestnený ako Ty a je vládcom 10. domu, je tam sextil Saturna na MC. Myslíš, že tým pádom súvisí nejako práca s Tvojím partnerských životom? Ja som to skôr prepájala s tým, že životného partnera spoznám cez prácu, aj tak bolo...
neznámy
neznámy | 17.9.2014 11:48
Napsala jsem to zmateně. Já to mám takto pro letošní rok - solární horoskop. Tam je saturn vládce mc v 7. domě ve štíru a je v sextilu na mc.

V nativu mám propojený 7. dům s mc takto: je tam trigon dsc a mc a mám na descendentu venuši v trigonu na mc. Mám to tak, že mé vztahy ovlivňují jak moc se té kariéře věnuji. Přes práci jsem partnera teda nepoznala. Spíš přes to směřování se, poslání, vnitřní pocit, ale skrze ten 7. dům a venuši se přizpůsobuji natolik, že jakýkoliv výkyv mě od toho mého směřování odvádí pryč a nakonec je jediným směřováním, posláním vztah.

S tím saturnem, nevím jestli je to teda tím letošním solarem, ale cítím se o dost zatvrzelejší, ale i pevnější (snad). Takže z toho logicky vyvozuju, že pokud ovlivňuje mc saturn, tak je to naopak, že partnerství je podřízeno tvému vnitřnímu směřování, práci, kariéře.
No a pak můžeš asi spíš potkat toho partnera skrze práci.
joulutahti
joulutahti | 17.9.2014 11:59
na akej stranke pozerate solar? na najdise? ja som v tom uplny amater, tak by som len chcela vediet, ci to oranzovym su tie tranzitujuce planéty a ci si mam vsimat osi mc a podobne na tom vonkajsom kruhu....? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 17.9.2014 13:28
Mě před pár dny skončil dlouhý tranzit Pluta v kv. na MC. Když mi vlezl do tohodle aspektu, vnímala jsem na sobě extrémní vnitřní agresi proti práci, která mě nebaví. Uvědomovala jsem si, že toto je ztráta mého času a plýtvání drahocenným talentem, který jsem neuměla prakticky využít v širším měřítku. Postupně, jak mi Pluto odcházel a zase se tam vracel, jsem si uvědomila v čem jsem dobrá a co chci dělat a když mi před pár dny končil, tak jsem deifinitivně v procesu, který mi pomůže k rozvoji v této oblasti.
Cítím, že jsem tuhle konstelaci správně uchopila a uvidíme co se bude dít v roce 2016 kdy mi v solaru MC a Jupiter dojdou přesně na MC. To bude rozmach :D Doufám, přeju mi to :D
neznámy
neznámy | 17.9.2014 13:54
Hmm... no aj tak si myslím, že to máme tak trochu podobné. Tvoj solár teraz vyzerá, čo sa MC týka ako môj natív s dlhodobým tranzitom Pluta na MC. Uvidíš ako to bude s tým Saturnom ešte, lebo ešte neprešiel ani pol rok od Tvojich narodenín, čo to máš takto.
Inak, ja mám Desc. vo Váhach v konj. s Mesiacom, kt. je v stéliu okolo Desc. Pluto-Mesiac-Mars, tiež sa veľa prispôsobujem, čo sa týka vzťahov aj vzťahov v práci a som dosť v práci flexibilná a áno, je tam tá citlivosť čo píšeš, že vzťahy sú dôležité a to ako to je vo vzťahu sa mi odráža v práci, neviem, či aj naopak, ale som značne citlivá na výkyvy v partnerskom živote a čím skôr si chcem všetku disharmóniu vo vzťahu vyriešiť (princíp Váh - udržiavanie rovnováhy).
joulutahti
joulutahti | 17.9.2014 13:55
ja mam teraz pluto trigon MC , ale ze by som si to nejako vsimla...necham sa este prekvapit...-THUMBSUP-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...