mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Pluto kvadrát mesiac - tranzit

neznámy
neznámy | 19.1.2015 13:42
Ak máte nejaké skúsenosti s týmto tranzitom, zaujímalo by ma, čo sa dialo vo vašom živote - aké okolnosti Vám ovplyvnili život, čo sa v ňom zmenilo a ako ste to vnútorne prežívali?
Prípadne aj opozície, konjunkcie Pluto- mesiac by ma zaujímali, ako súvisel tento tranzit s postavením planét vo vašom radixe...prípadne aj ako ho dopĺňali iné tranzity.

Ďakujem
neznámy
neznámy | 19.1.2015 15:02
Myslím ze cez tento tranzit skončil mi nedávno som spoznala,tajomné zákutia duše a hĺbku svojich citov,proste pocity ktoré boli úplne nové a nie celkom aj príjemné pre mňa....
neznámy
neznámy | 19.1.2015 15:29
Ak sa ešte smiem spýtať, aspoň všeobecne, s čím súviseli tie úplne nové pocity, ktoré neboli príjemné? (patril tam napr. aj pocit izolácie oproti predošlému životnému štýlu)

Týkal sa tento tranzit viac zmien na emocionálnej úrovni, ale sa odohrali aj nejaké vonkajšie nepríjemné záležitosti, ktoré by s tým tranzitom korešpondovali?
martinbd
martinbd | 19.1.2015 15:46
Ahoj, tak pri kvadratúre sa nám rozpadla rodina, a presťahovali sme sa, ale to som mal 16 rokov. Nie je to nič nezvyčanjé, že človek mení bývanie, už som to videl, čo si spomínam v troch ďalších prípadoch, minimálne zámer zmeny bývania tam bol. Potom vzťah k rodine a špeciálne k matke, je taká téma. Dôležité je ale pochopiť radixovú Lunu, ak ju má niekto pod kvadratúrou od Urána ako ja, tak možno čakať rozpad rodiny, ale ak by tam boli nejaké vyrovnávajúce aspekty v radixe, tak to nemusí byť až také závažné. Tiež v akom dome sa nachádza a akým domom vládne.
V ženskom horoskope to môže byť o niečo náročnejšie, pretože žena žije emóciami, rodinou, a podobne.
neznámy
neznámy | 19.1.2015 16:01
Mne sa to odohrávalo skôr na úrovni vnútornej mesiac vládne 12 ke,v podstate vtedy som začala dávať všetko emocne von písomne a anonymne v radixe mám mesiac 9 dom opo saturn z 3 domu.....
neznámy
neznámy | 19.1.2015 16:19
http://plutoquest.blogspot.sk/2011/12/tranzity-pluto-luna.html

Tento odkaz som čítala a zdá sa mi celkom výstižný, ak budeš mať čas, mohla by si pozrieť, či niečo z toho sedí?

Mne tento tranzit začína síce až od januára 2016, približne môžem už niečo očakávať. Predchádzajú mu a v súvislosti s ním budú prebiahať tranzity, ktoré prebiehajú už teraz - ako urán v konjunkcii s mesiacom, urán v trigone s asc, urán v konjunkcii s IC - a už viem, o čom sú. Na ne nadväzuje tento tranzit, ktorý nepôsobí ružovo, ale sprevádzajú ho aj tranzity ako jupiter kvadrát venuša, jupiter kvadratúra mesiac, saturn triigon mesiac, tie by ho mohli trochu eliminovať.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.1.2015 16:28
Mesiac mám 3. dome v baranovi, ale asi treba pritom 3. dome brať do úvahy aj blízkosť IC...-CONFUSED-
Aspekty v radixe sú viac menje širšie orbisy: sextile s venušouv 7. dome, v trigone s Neptúnom na asc., v trigone s asc. Negatívne: v opozícii s plutom a s MC, ktorému tiež vládne venuša.
Inak mi nevládne žiadnemu domu.

Zatiaľ som mesiac cítila v živote v súvislosti s matkou, vlastne tie aspekty moje vnímanie matky dosť vystihujú.
martinbd
martinbd | 19.1.2015 17:14
určite nejakému domu vládne, pozri sa, kde máš znamenie Raka.

Tak to ti bude opakovať tému z radixu, Pluto opozícia Mesiac, o to významnejší bude ten tranzit.
neznámy
neznámy | 19.1.2015 17:23
Měla jsem konj luna, opozici slunce a kvadrát mars vse v jednom.

V té době jsem končila gympl a dostala se na konzervatoř což byla konečná odpověď na volání srdce. Ten gympl byl takový trochu omyl.
A vnitřně, v té době jsem teprve začala dávat najevo co a kdo jsem uvnitř, protože do té doby jsem byla neskutečný introvert a žila si extrémně fakt jen ve svém světě.
V té době jsem měla teprv první lásky a začala si iřešit jak to měli vlastně moji rodiče, bo jsem si začala uvědomovat ty souvislosti s vlastními vztahy. Po x letech jsem taky viděla mezi 4 ma očima svého otce.

Bylo to zajímavé období. Hodně mi v té době pomáhala hudba a tanec. Připadala jsem si v té době jako motýl co vylítl z kukly ; )
neznámy
neznámy | 19.1.2015 18:07
V roce 2001 mi tranzitoval Pluto v opozici na Lunu. Lunu/Severni Uzel mam soucasti T-kv. na DSC v kv. na Venusi/Mars na hrote a v opozici na Uran/Jupiter na ASC. Takze Pluto byl tehdy na ASC a tvoril opozici na Lunu a kvadrat na hrot Tecka. Z toho je jasne videt, ze mi zduraznil temata T-kvadratury. Verejne to nebudu moc rozepisovat, ale bylo to obdobi dvou extremu, jak psychickeho a fyzickeho nasili, tak i nadherna doba (nadherna doba videno zpetne, nyni :-)) kdy se moje intuice prohloubila na maximum a tam uz to nebylo jen o tom, ze jsem vedela ze neco musim udelat, bylo to jakoby me vzala neviditelna sila a proste me dokormidlovala PRESNE TAM KDE ME CHTELA MIT a ja se nevzpouzela. Potkala jsem tehdy lidi, kteri meli nesmirne pozitivni vliv na muj duchovni rozvoj, sebehodnotu. Zazila jsem s nimi velke mnozstvi stastnych a intenzivnich chvil.
V te dobe jsem jeste mela i kvadrat Neptunu na Saturn, ale myslim, ze na pozadi toho vseho, co zaktivizovalo Pluto, to nebylo citit, nebo alespon to nedokazu posoudit.
Kazdopadne v te dobe, kdy jsem byla naprosto nevyrovnany clovek, jsem to opravdu moc dobre nezvladala. Tezko rict, jak bych to zvladala ted. V kazdem pripade me to nakoplo a myslim, ze to byly naprosto ztezejni tranzity pro to kym jsem ted ;-) A i kdyz to bylo velmi tezke, jsem za to vdecna.
neznámy
neznámy | 19.1.2015 18:14
pred nejakym casom moj kamos prezival kvadrat pluta na konjunkciu slnko a lunu v radixe v baranovi... co mozem povedat, ze u neho sa to prejavovalo velkym vnutornym tlakom... narodilo sa mu dieta, v robote mu davali na bedra tolko kolko unesie, nemal ziadny volny cas, navyse mu oznamili, ze podmienky v robote sa budu menit a ze do dvoch rokoch vela ludi prepustia, pravdepodobne aj jeho... on mal na krku este k tomu cerstvu hypoteku, takze na pohode mu to nepridalo... a tiez v manzelstve mu to neklapalo, akoby sa vytracala laska... ku koncu tohoto obdobia sa vsak vsetko zacalo otacat, teda hlavne vztah k manzelke a utuzilo ich to... takze mozeme hovorit aj o transformacii skrze rodinne zalezitosti a povolanie (konjunkciu slnka a luny ma v radixe v 10.dome)...-PUH-
marcie
marcie | 19.1.2015 20:05
mám ho teraz a je to des! lunu mám v 10.dome a šéfka sa rozhodla. že mi ukáže, kto má moc-NOOO- ... samé intrigy, klamstvá a zákulisné veci ... bez možnosti sa nejako brániť ... nikdy sme neboli na jednej vlnovej dĺžke, ale teraz to je fakt tvrdé ...
neznámy
neznámy | 20.1.2015 00:11
Myslím, že také záleží na tom, kolikátý je to přechod v kvadratuře. První se mi vybil vnějšími událostmi v rodině (ale nebylo to nic, co by se nedalo perspektivně čekat, jen to bylo náhlé a zlé). Na druhý jsem "se připravila" a vnější průšvihy ( pokračující nepříjemné vztahy se ženami a v rodině, mám Lunu ve 4.d.)) jsem zvládala mnohem lépe. Pocit izolace, o kterém mluvíš, jsem cítila, ale řešila jsem ho tak, že jsem se ho občas snažila vychutnat (knihy, psaní), občas narušit - vyhledáváním kontaktů. Ovšem nejsem si jistá, že jsem to skutečně "řešila sama", že to se mnou jaksi necloumalo, ale s tím prvním přechodem se to vůbec nedá srovnat, bylo to snesitelné, občas jsem to ani nevnímala. Uvidíme třetí...
neznámy
neznámy » martinbd | 21.1.2015 16:02
Aha, ešte ma zaujalo... ak mi to bude opakovať tému z radixu, tak hoci je to kvadrát, môže to mať aj charakter opozície? Opozíciu chápem aj "uvedomenie", "vyjasnenie".

Môže u mňa prebehnúť trebars pod tlakom okolností nejaké uvedomenie vecí z minulosti, detsva? Napr. snaha- nutnosť zmeniť niektoré skostnatené vzorce z raného detstva?
neznámy
neznámy | 21.1.2015 16:23
Je to prvý prechod, takže uvidím...možno keď mám tú tému už v radixe, že ju budem mať nejako spracovanú a možno aj nie.


Ďakujem všetkým za odpovede :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...