mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Pluto konjukcia Mars v synastrii

neznámy
neznámy | 18.2.2014 08:47
inšpirovala ma posledná astrologická téma.
už neviem ktorá austrálska astrologička považuje všetky synastrické aspekty v partnerskom horoskope za ok. akurát tento jeden sa neodporúča. ja som natrafila na troch ľudí, ktorí majú mars tam, kde ja pluto a spája ich rovnaký príbeh vo vzťahu ku mne. čo vy?
neznámy
neznámy | 18.2.2014 08:56
A môžeš aj nejako upresniť, čo o tom píše?
Tiež mám synastriu s niekym, kto má Pluto na mojom Marse.
To je zvláštne, že zrovna jeden aspekt sa neodporúča.
A tvoja skúsenosť je aká? Stačí zhruba ak môžeš.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 09:22
chcela som ju citovať, ale nenašla som to zatiaľ.
ide o to, že pluto a mars sú rovnakej povahy a keď príde k nejakým nejasnostiam vo vzťahu, stane sa asi niečo takéto: a neuhnem! môže to vraj narobiť veľké škody, nevynímajúc násilie, je už jedno či fyzické či aké. ale toto je len moje voľné prerozprávanie niečoho, čo som dávnejšie čítala.
prišla som na tieto súvislosti náhodou. traja zo štyroch ľudí, pri ktorých som vnímala túto energiu majú pluto alebo mars tam kde ja pluto alebo mars. dvaja z nich sú mi veľmi blízki.
vysvetlím to konkrétne na mojom otcovi. vždy som ho vnímala ako môjho človeka, až kým mi neublížil (gambler). pred dvadsiatimi rokmi sme sa pohádali a odvtedy sa nevieme dať dokopy, pretože on si nevie priznať chybu a ja nemám záujem sa s takýmto človekom deliť o čas.
ako som tak hľadala spomínané vyjadrenie onej astrologičky, natrafila som na toto (odstavec jedna):
http://www.astrolucia.sk/pre-vas/130-univerzalnezakony
ideš, zuzi...
neznámy
neznámy | 18.2.2014 09:26
ešte doplním, že v radixe mám opozíciu pluto mars
neznámy
neznámy | 18.2.2014 09:42
Takže ja mám Konjunkciu Pluto Mars so svojim mladším synáčikom. :D Moje Pluto, jeho Mars, to celé v Panne.
Náš vzťah je dosť o tom, čo píšeš, keby som začala tlačiť, zatne sa. Mám na to príklad z kolesom, do ktorého treba tlačiť pomaly a opatrne, takmer nebadatelne, lebo ak pritlačím viac, zasekne sa.
Nejaké dokazovanie sily medzi nami dvomi naozaj nefunguje ani náhodou :D.
Ale máme spolu dobrý vzťah, myslím, že táto interakcia robí ja túto prácu, akosi zbližuje.
Potom mám spomínaný môj Mars s Plutom konkrétneho človeka, ktorý mi je blízky, tam to funguje z tej lepšej stránky.
A celkove, keď to tak vezmem, mám Mars v Škorpiónovi, celá generácia 26-31 ročných má na mojom Marse svoje Pluto. Amladí ľudia v tomto veku, sú mi bližší tým, čo z nich ide ako moja vlastná generácia. :)

Ja sama v radixe aspekt Pluta a Marsu nemám.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 09:59
o áno, aj to som čítala, že zbližuje. ak sa na tom pracuje. ty ako matka by si to vo vzťahu k svojmu dieťaťu určite neriskla, aby si moc zatlačila. ale zrejme, teda určite záleží aj na ostatných synastrických interakciách.
človeče, na mojom marse žiaden žijúci pluto nemá. ja som vždy pluto v nejakom vzťahu, teda pokiaľ je to o konjukcii...
ďakujem, zuzi
neznámy
neznámy | 18.2.2014 10:24
Ešte premýšľam nad takou teoretickou možnosťou...
Vyštudovala by som pedagogiku a dostala by som triedu ľudí narodených niekde okolo roku 1985.
To by bol iný výchovný proces. Vládli by medzi nami ťažké plutonsko marsické boje, ktoré by skončili tým, že by ma niekto z nich zastrelil, alebo umlátil stoličkou.
Ale všetci by s láskou išli na môj pohreb a slzy smútku by boli úprimné. :D
neznámy
neznámy | 18.2.2014 10:42
tiež som premýšľala a prišla som na to, že by som si našla trebárs nejakého autora z obdobia okolo roku 1821 (konjukcia jeho pluta na môj mars) a pod vplyvom jeho úvah by som mala chuť skočiť z okna a po príchode do raja by som ho stoličkou umlátila ja -WALL-
no ale pravda je, že som dotyčných marsiakov mala chuť zavesiť do prievanu. kedysi. on mi totiž tranzitoval urán a ja som to nakoniec poňala inak.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 10:55
Keď tak nad tým premýšľam, ja mám tiež Pluto v škorpiónovi a ty zasa Mars v škorpiónovi, tak v reálnom živote kebyže sa stretneme tak sa "pozabíjame"? :) Len čisto hypotetická otázka :)... Inak, nezávisí to aj od toho, v akej vzdialenosti je mars od pluta? Lebo hoci môžu byť v rovnakom znamení, nemusí to byť vždy len konjukcia, môže byť aj iné rozpoleženie medzi nimi, či sa mýlim?
neznámy
neznámy | 18.2.2014 10:59
Taky jsem tohle kdysi někde četla od nějakýho chlapa a už nevím, kde to bylo. Že je to velmi nebezpečný aspekt ve srovnávacím horoskopu.

Mám ho však kromě nativu (mars váhy, pluto štír, 8.dům), téměř se všemi svými partnery. Nikdá jsem se necítila nějak ohrožená. Co ale pociťuji celkem znatelně je to zaseknutí při nátlaku. Je-li ten nátlak vyvíjen ve slabinách a bolístkách, začnu se chovat jako ten potkan zahnaný do kouta, agresivně hájit své bytostné já.

Podle mne to jak se bude tenhle aspekt projevovat záleží taky na tom, jak má kdo téma dané jednotlivými planetami zpracované, na míře sebepoznání, jak si uvědomuje sám sebe a své počínání.. A když se uchopí správně, myslím, že to může být docela slušnej motor ve vzájemném vývoji.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 11:06
perfektne vyjadrené, smekám

je-li ten nátlak vyvíjen ve slabinách a bolístkách, začnu se chovat jako ten potkan zahnaný do kouta, agresivně hájit své bytostné já. - presne, i keď touto fázou som už prešla a teraz prišla fáza ignorácie, alebo možno je to aj pochopenie.
každý vzťah má dve strany a každý zodpovedáme za tú svoju polku. môžem mať spracované, ale čo ak tá druhá strana nemá. alebo opačne.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 11:12
Ten príklad, čo som uviedla o sebe je konjunkcia s orbisom do 4 stupňov. A predsa to trvalo približne od 1982 do 1987. Päť rokov. Keby som orbis zúžila, dostala by som sa do rozmedzia asi troch rokov. Pluto naozaj na jedno miesto vyvíja tlak neskutočne dlho, ešte pritom poskakuje hore dolu, podľa toho, či má spätný, alebo priamy pohyb.
A čo sa týka tej energie, pekne to napísala hajounek. Ja pridám, čo som o tomto spojení našla na nete ja. Prirovnaie k jadrovej energii. Nič nemá takú silu ako ona, ale nič nemá ani taký ničivý potenciál. Takže Pluto Mars podľa mňa kľudne, len s rozvahou a rozumom.
vandalka
vandalka | 18.2.2014 11:13
S poslednym partnerom som mala tento aspekt - moj Mars konj jeho Pluto (vo vahach).
Citala som komentar spominanej astrologicky tiez (az po rozchode) a dost ma to prekvapilo, pretoze som nedokazala najst v nasom vztahu nic, co by tomu zodpovedalo.
Jeden astrolog sa ma pri pohlade na tuto nasu konstelaciu spytal "A k comu vas nutil?" -CONFUSED-
Okrem silnej sex.pritazlivosti netusim, co mal mars-pluto v nasej synastrii znamenat. U nas sa to asi prejavovalo pozitivne..to vyuzitie energii. Praveze sme sa ani nehadali, ani to nebolo "kto, z koho"..fakt neviem
neznámy
neznámy » vandalka | 18.2.2014 11:31
u mňa je to moje pluto a manželov mars. obaja máme nejaké predstavy a obe verzie nevyhovujú tej druhej strane.
a k čomu vás nútil?- áno, presne, je to nútenie. jeho predstavy o živote sú, aby som mala jeho predstavy o živote. tiež by som ho chcela mať iného, ale chápem, že to možné nie je. stačilo mi na pochopenie to, že som si to predstavila opačne.
moje predstavy o ňom sú tie, aby ma aspoň nenútil... a tak sa tu nútime -WALL-
neznámy
neznámy | 18.2.2014 11:35
Etše sa pozerám na tú synastriu s mojim synom. Máme veľa plutónskych interakcií, okrem Pluta v konjunkcii s Marsom máme ešte trigóny Pluta na Slnko, Lunu, Merkúr aj Saturn. To je možno také vyvažujúce a nedovolí prejaviť sa samotnej konjunkcii.
Možno sám o sebe ten aspekt ani nie je nejaký náročný, len vtedy keď sa k nemu pridružia aj ďalšie ťažké spojenia.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 11:43
dobrý nápad, tiež som tak učinila s mojim stvoriteľom. samé uránske a plutonske plus jeden bikvintil jeho pluta na moje slnko v druhom dome. skutočne bol ten príbeh o mojom vnímaní hodnôt a sebahodnoty. dd, ako pekne to funguje, táto astrologia. niet divu, že tu furt vysedávam.-YES-
neznámy
neznámy | 18.2.2014 11:48
Všetky synastrické aspekty sú ok? :) A čo napr. Mars kvadrát Slnko? Alebo Mesiac? príp. Jupiter kvadrát Mars? tie som ja v rodinnom prostredí vnímala veľmi zničujúco. Zaujímalo by ma, ako sa to dá vyvážiť a či teda sú také zničujúce len v prípade, že sa spoja. Ja mám skúsenosti s rôznymi ostrými aspektmi Pluta i aspektmi Marsu. Pluto konj. Mars mám v synastrii s mamkou a áno, uvedomujem si skôr negatívnu silu tohto aspektu, ale tam máme ďalšie negatívne aspekty, jej Mars kvadrát môj Mesiac, ale aj ďalšie, Jupiter-Mars... (Od otca mám jeho Mars aj Pluto kvadrát moje Slnko) a Mars kvadrát Merkúr mám s obidvomi, viac kvadratúr radšej ani nespomínam :D takže ja som to mala naozaj zaujímavé ako vo vojnovom boji (alebo skôr obrane) za svoje práva a za svoje Ja, prakticky to doma veľmi často pripomínalo skrývanie sa v kúte :) moje pokusy niečo zo seba presadiť končili katastroficky, útokmi na mňa a nielen psychickými a emocionálnymi. Píšem, lebo ma zaujala myšlienka, že je to ok a dá sa s tým pracovať/dá sa to vyvážiť harmonickými aspektmi, no prečo potom to Pluto konj. Mars je taká obzvlášť ťažká? Nezdá sa mi totiž, že by bola najhoršia z toho...
Viem, že pri veľkej snahe a sebauvedomení sa dajú prekonať ostré aspekty a dá sa z nich aj ťažiť, na niektoré je však asi potrebné byť ozaj ozaj duchovne vyspelým :)
neznámy
neznámy | 18.2.2014 12:00
no to ti ja neviem, preto som sem tú tému hodila, aby som sa dozvedela. a keď som bola v tvojom veku, tak som veru moju situáciu vnímala úplne inak. ono treba asi čas, kým tie aspekty naberú na sile a príde k tomu, aby sa riešili.
pri plute na marse vidím jednu vec inak ako pri ostatných. všeličo sa dá nezvládnuť a jednoducho zo vzťahu odídeš. treskneš dverami. pri tomto aspekte to ale vyzerá tak, že zas tie dvere otvoríš a nevieš odísť. a môže sa to vystupňovať do riadnych extrémov. aspoň tak to vidím ja. núti ťa to vec riešiť a môže dôjsť k bojovým zraneniam. alebo nájdeniu spôsobu ako prežiť.
zdá sa mi, že tiež spracovávaš tému moje práva. som na ňu veľmi citlivá ešte aj vo svojom veku. ja som tie svoje práva objavila dosť neskoro. a o to vehementnejšie teraz za ne bojujem. i keď vlastne to už ani ako boj nevyzerá. uplatňujem ich a komu sa to nepáči, môže odísť. ale ja by som chcela, aby zostal. a pochopil, že ich mám. že moje práva sú mojim právom. a to je asi tá chyba.
neznámy
neznámy | 18.2.2014 12:08
Ano o tom Pluto je, buduje i ničí, možná právě proto ho tak zbožňuju-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 18.2.2014 12:15
Myslím, že u teba a u mňa ide o niečo podobné, keďže obe máme Mars v Škorpiónovi.
Čo nie je ale poriadne silné, za veľa nestojí. Nič vlažné, obyčajné, nemastné-neslané nemá šancu.
Preto ho aj ja zbožňujem. :D

Haha, ty máš Pluto v Škorpiónovi, nie Mars. Máš ho v ktorom dome?
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...