mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Pluto a jeho tranzity na osobné planéty.

neznámy
neznámy | 1.2.2014 22:33
Pluto je planéta /planétka, asteroid / s neobvykle silným účinkom. Plutónsky "rok" trvá 250 rokov, čiže u každého človeka prejde len kúsok svojej dráhy.
Niekomu sa pošťastí mať viac jeho tranzitov, niekomu menej.
Keďže je to energia, ktorej účinok je silný a navyše pri tranzitoch trvá veľmi dlho, Pluto je ešte aj často retrográdne, tak som sa rozhodla založiť takú výskumnú tému. :)
Skúste sa podeliť o svoje skúsenosti s tranzitom Pluta na svoje osobné planéty, alebo osi horoskopu. A s tým, čo vám to v tých obdobiach prinieslo. Skutočne ide vždy o transformáciu, po ktorej sa človek zásadne mení?
neznámy
neznámy | 1.2.2014 22:57
hm, momentalne mi bezi Pluto (len) v bikvintile na Mars. Spominal som to podrobne v diskusii o vegetarianstve pred par dnami. Schudol som 46 kg, tak neviem ci som sa zmenil :D Mal som 124 kg, teraz 78.

No a v direkciach mam takisto Pluto v konjunkcii s ASC. Je to tiez silno citit. Od zmeny obliekania, zivotneho stylu, myslenia... odvazim sa povedat ze zmena osobnosti, hodnot. A to som si nevymyslel sam, mam to od viac ludi s ktorymi sa relane stretavam, od rodiny. Nastastie, zevraj pozitivna zmena. Samozrejme je to vzdy dlhsi proces.

Moje Pluto je sila, a velka. Mozem potvrdit.

eq.
neznámy
neznámy | 1.2.2014 23:23
Môj posledný a najsilnejší aspekt bola kvadratúra Pluta na Lilith. Tiež môžem potvrdiť, že ma dosť zásadne zmenila. Hoci to nebol tranzit na osobnú planétu, ale len na bod, ktorý je v podstate viac zaznávaný ako uznávaný.
Našťastie som neschudla tak ako ty, to by som mala 14 kg. :D
neznámy
neznámy | 2.2.2014 08:36
Co si vsimam a registrujem, tak Lilith to je taka zenska zalezitost sa zda. Venuju sa jej prevazne viac zeny ako muzi, ci? Onoho casu som si to studoval u seba, no nic pozoruhodne som nezistil.
Argyll
Argyll | 2.2.2014 11:00
Bude to nějakých čtrnáct let, co mi Pluto vstoupil na ASC a posléze na Venuši, pamatuji se, že tam bylo krátké období, když byli Pluto a Černá Luna v konjunkci, takže dvojitá nálož na ASC. Shrnul bych to jedním slovem: devastace. Pohořel jsem u jednoho pro mě důležitého konkursu, vyhodili mě z vysoké, rodiče se rozešli, byl jsem sám, bez peněz, bez sebevědomí a v podstatě i bez práce, nedokázal jsem se nikam pohnout a jenom jsem přežíval. Všechny věci, které dřív fungovaly snadno a automaticky, začaly chátrat a reznout. V té době jsem také začal kouřit a hodně pít. Jedno z nejhorších období mého života...-SAD-

Když ptom Pluťák přešel Venuši, bláznivě jsem se zamiloval. Spíš než láska to byla posedlost, která mě nutila dělat různý věci, a to i navzdory tomu, že to byla láska platonická; okolnosti byly proti a ten vztah nereálný, ale soudnost vůbec nefungovala. ALE donutilo mě to zhubnout a začít posilovat, nedržel jsem žádný speciální stravovací režim, prostě jsem vůbec nejedl |(třeba několik dní) a pil hektolitry kafe, alkoholu a kouřil jednu za druhou. Za tři měsíce 25 kilo dole, ale začaly se mi třást ruce a začal jsem trpět nespavostí. No prostě samý radosti :D Celé tohle období bylo takové radikální "sbohem dětství" s tím, že dospělost absolutně v nedohlednu. Po čtyřech letech ale došel Pluto na můj Neptun a tehdy se mi stala jedna událost, kterou považuju za takový svoje znovuzrození, začal jsem tehdy i studovat různé náboženské, filozofické a esoterické nauky, psychologii, a prvně jsem si přivoněl i k astrologii. Na tohle období zase vzpomínám jako na jedno z nejkrásnějších.

Jestli jde vždy o transformaci? Podle mě to hodně závisí na tom člověku. Já to vnímám tak, že Pluto především brutálně obnažil moje slabá místa a donutil mě se jimi zabývat. Taková výchova terorem... Teď se Pluto dostal do 2. domu a blíží se k Merkurovi, tak poreferuju:D
Dogi
Dogi | 2.2.2014 11:24
Posledný tranzit Pluta na osobnú planétu som mala veľmi dávno. Išlo o konjunkciu s Neptúnom v opozícii na Slnko z 5. do 11.domu. Bola som vtedy sama a nevedela som sa niekoľko rokov dostať z nešťastnej lásky ktorú som mala predtým. Navyše, v tom čase mi začali chronické zdravotné problémy, ktoré ma trápili potom mnoho rokov. V tom čase som bola odmietnutá lekárkou s tým, že si vymýšľam a nič mi nie je. 7 rokov neskôr mi iná lekárka odporučila túto doktorku zažalovať kvôli zanedbanej zdravotnej starostlivosti, lebo som bola dokázateľne chorá.
Normálne Lilith veľmi nesledujem, ale kukla som tranzity Pluta na Lilith a v čase, keď mi Pluto vošlo do 6.domu, vytvorilo trigon na Lilith v 10.dome a v tom čase som sa začala venovať svojmu hobby, kde som sa našla a to zmenilo v podstate celý môj ďalší život a smerovanie. Tiež som sa začala liečiť zo zdravotných problémov a schudla 24 kg. Ale ten tranzit nebol samozrejme osamotený, boli tam zapojené aj iné planéty, ktoré podla mňa boli v tom procese ako spúšťače dôležitejšie... myslím si, že tento tranzit ten proces len prehĺbil.
neznámy
neznámy | 2.2.2014 11:28
Mně asi před 8 lety vrhalo Pluto opozici na Slunce, Venuši a ASC a kvadrát na Lunu, zároveň jsem prožívala návrat Saturna. Změnilo se snad všechno. Práce, bydliště, potkala jsem muže, jehož Pluto mi tvoří kvadraturu s Venuší a ASC a on sám je dost pod vlivem Pluta. Vztah s ním mě nutil změnit všechno to, co jsem do té doby ve vztazích s jinými muži měla ve zvyku, čím jsem se z větší části nevědomně chránila, maskovala...., i spoustu věcí, které se týkají jen mě. Hodněkrát jsem si přála, abych našla sílu od něj odejít, což se nakonec nikdy nestalo Potom mi Pluto přecházelo přes DES a najednou jsem začala mít pocit, že jsme spolu správně a myšlenky na rozchod mě pustily...U mě to tedy zásadní transformace byla jednoznačně.
neznámy
neznámy | 2.2.2014 14:29
Téééda 46kg dole a za jak dlouhou dobu........
neznámy
neznámy » Argyll | 2.2.2014 14:35
Mne tranzitovalo Pluto cez Mars a zároveň tvorilo opozíciu na Venušu vo veku 17-18 rokov. Bolo to obdobie, keď môj otec prepadol alkoholu a doma to bolo ťažké. Ani som vtedy poriadne nespávala, mala som strach. Navyše som nadviazala vzťah s kategórie "spoločenské tabu" s cudzincom. Ten vzťah samozrejme nebol verejný.
Tiež môžem hovoriť takmer o posadnutosti, keď ten muž odišiel, bolo to prvý a posledný krát v mojom živote, keď som reálne premýšľala o samovražde.
Celé roky sa mi s ním snívalo a dodnes sú spomienky na tento vzťah veľmi živé, hoci ostatné nasledujúce vzťahy vyprchali ako bublinky zo sódy.
Možno v tom období som prvý krát čítala knihu, ktorá je podľa mňa absolútnou ukážkou spojenia Pluta s Venušou. Je to román od Emily Bronteovej Búrlivé výšiny, český preklad Na větrné hurce.
Premýšľam, že nie všetci sú požehnaní dostať v živote takúto nakladačku, asi by sme mali byť za to vlastne vďační. :D
adelaida
adelaida | 2.2.2014 14:59
Jsem na začátku tranzitu Pluta z 12.d. kvadrát nativní Slunce 8.d. To co začal tranzitní Uran svojí opozicí na moje Slunce teď dorazí Pluto:D
neznámy
neznámy | 2.2.2014 16:02
Za cca 7-9 mesiacov.
neznámy
neznámy | 2.2.2014 16:24
Tak to sa "tesim", Pluto v opo na Slnko ma onedlho caka. Kamka to mala presne tak isto, tento tranzit jej uplne vsetko v zivote zmenil. Sranda, ze u mna to prave vyzera vsetko tak pomerne kludne, vobec si neviem predstavit nejake zmeny byvania, vztahove a ine. Proste ziadne.:-D Ale o tom to asi je. Aby sa Pluto mohlo "vyradit". Kamka mala tiez v poho zivot, zrazu priatel, stahovanie, dieta, znova stahovanie, dalsie vztahy, stahovanie, rozchod, ten tranzit trva dlho, tak toho postihala.:-D Pred tymto tranzitom mala zivot uplne stereotypny a pohodovy.
neznámy
neznámy | 2.2.2014 16:53
Fuh, no o Plute by som dokázala písať dlho. -LOL- Už len ako o vládcovi môjho Ascendentu, ktorý je ešte k tomu v 1.dome.
Akurát včera mi začal tranzit Pluto quinkunx Slnko, kt. bude trvať do Júla. Som naň určite veľmi zvedavá, keďže som si o ňom prečítala hádam každú dostupnú diskusiu a bolo skutočne ťažké nájsť niekoho, kto by jeho vplyv necítil. V direkciách mám direkčný Ascendent v konjunkcii s Plutom pričom práve teraz mi na ne (+ s direkt. Lunou opodiaľ) tvorí vskutku nepeknú kvadratúru aj direkčné Slnko.
Nuž tak čo dodať, poinformujem neskôr. :) Určite sa však teším sa sprievodný tranzit Urán trigón Slnko, ktorý to hádam trošku uľahčí..
neznámy
neznámy | 2.2.2014 19:03
Klobouk dolů...... za měsíc 6 kg, to je snad až nemožné a co jojo efekt.......
neznámy
neznámy | 3.2.2014 09:03
"Skutočne ide vždy o transformáciu, po ktorej sa človek zásadne mení?"

Rozhodně :D

Už jsem to někde psala, ale nemůžu to najít... Narodila jsem se vlastně se stéliem Merkur, Pluto, Slunce, Saturn, takže kromě Merkura (jelikož je první) mi prakticky od narození procházelo nějakou konstelací hezky přes Slunko, Saturn, pak Uran, Jupiter, ASC atd atd. Prakticky do mých 25 let jsem tam měla neustále nějaké konstelejšn :D
Tu transformaci jsem prodělávala pořád. Pořád jsem cítila neustálý tlak a měla jsem pocit, že JEN JÁ :D furt musím něco řešit.-LOL- Umírat a zrodit se, pořád dokola.
Jak mi procházel Uranem a Jupiterem těsně u ASC (někde kolem 15ti) tak jsem se začala vědomě zabývat duchovními věcmi. Začala jsem hledat, proti všemu a proti všem. Měla jsem pocit, že přece se nemůžu trápit věčně, že musí být vysvětlení a možnost život změnit vlastním přičiněním.
No nejstěžejněší konstelace byly přechod přes ASC, kvadrát na Mars-Venuše na hrotě téčka a opo na DSC Luna. Pluťák tam tehdy byl dost retro, takže v kv. na Venušku 2 rozchody :D, drsné zážitky. Jak Argyll píše, skončila jsem totálně bez sebevědomí, s děsnými zážitky, bylo tam i násilí. Jako žena, sebehodnota mínus.
Posledním přechodem přes ASC se ale hodně věcí změnilo a potkala jsem lidi, kteří mě vytáhli ze srabu a měli na mě pozitivní vliv min. dalších 10 let (na tuto skutečnosti měly vliv ještě i jiné aspekty, které mi pomohly následovat intuici, ale rozjezd, tlak mělo na starosti určitě Pluto).
Pak mi vstoupil Pluto na Neptuna, a to vnímám velice pozitivně. Ono s tím Neptunem to sebeprosazení není zas až tak jednoduché ve fyzičnu a jakmile mi tam vlezl Pluto, tak převzal namísto Neptuna vládu nad 1. domem, za což jsem velice vděčná.

Začátkem roku 2015 mě čekají triny na konj. Venuše-Mars na hrotě Téčka, tak se i docela těším. Doufám, že to bude pozitivní změna (a podle toho jaký je plán, to pozitivní bude a určitě i docela mocné :-)) Tak pak budu hlásit;-)

Teď mám Pluto kvinkunx Luna. Můj známý vysledoval, že při téhle konstelaci několika lidem zemřel blízký člověk. No u mě to byla kočička, tak doufám že to je už všechno. To jen tak na okraj, nevím jestli to mám řadit k téhle konstelaci.
neznámy
neznámy | 3.2.2014 12:31
Jojo efekt nic. Uz pol roka si drzim hmotnost. V konecnom dosledku to posobilo ciste psychologicky, naucil som sa vela o potravinach, zlozeni potravin, zmenil na trvalo jedalny listok, pridal pohyb... Myslim ze k predoslemu stravovaciemu stylu a potravinach sa tak skoro nevratim.. asi vobec nikdy. Tak som spokojny.

No a o vianociach (3 tyzdne volna) som si vedome povedal ze sa odmenim. Tak som jedol co mi prislo pod ruku a chutilo. Pribral som 2.5 kila, no zhodou okolnosti sa ten tranzit vratil, a uz som zase v poriadku. A vrati sa este na jesen na 4 mesiace, ked Pluto v kvadrate na Mars exaktne zastane na Marse. Chystam sa posilovat, nech to telo akosi vypada. Uvidime co to prinesie :)

eq.
neznámy
neznámy | 3.2.2014 16:54
Tak to je super, držím palce, at´ti to vydrží napořád........

Já jsem jednoho času taky hodně zhubla asi 20kg (taky hlavně tuky v těle, na svalech skoro vůbec) a cítila jsem se moc dobře, jedla jsem taky "zdravě" ovoce, zelenina, šťávy, oříšky, saláty, naklíčené semínka, atd...... + sport, ale po čase jsem zase přibrala, myslím, že je to hodně o psychice a taky mi šel jupiter v raku a ještě jde a to mám tendenci hodně přibírat jako rak + venuše v raku......přibrala jsem ted´nejvíc za svůj život-SHAME-
No mi půjde na jaře a potom celý příští rok pluto opoz. venuše, tak možná taky i změním, imidž a zdravě zhubnu, když je venuše i o hodnotách.......:)
BUBLINA23
BUBLINA23 | 7.3.2014 00:25
A mate niekto skusenost s tranzitom pluto kv pluto ?
neznámy
neznámy » BUBLINA23 | 7.3.2014 06:27
Už som tu asi písala,ja mám kvadrát už dávnejšie....Mám pocit ako by som dozrievala a dospievala...s bývalými spolužiačkami sa viac bavíme o chorobách,ako o tom,čo si chceme obliecť.......sme ustálené vo vsťahoch a máme viac starostí s rodičmi,proste stárneme-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 7.3.2014 07:42
Ja mam uz skoro 2 roky tranzit Pluta na radixove MC a v kvadrate na radixovy Mars a Pluto (6 dom). A este to potrva;) Zaroven mi tranzitoval Uran v opozicii na Mars a Pluto a teda tranzitujuce Pluto bolo v kvadrate s tranzitujucim Uranom. Vysledok: odvaha, ktoru som predtym nikdy nemala, ist az na doraz, tuzba aktivne riesit veci (co predtym u mna nebolo), silna energia pohnut sa dalej. A nebat sa otvorene vyjadrit. Ale zaroven neznesitelny pocit, ze ak to co chcem neurobim a to okamzite, uz nikdy nebudem mat sancu. A tykalo sa to hlavne sukromnych zalezitosti. Akoby sa u mna objavila az posadnutost a beznadej a este sa vyhecovala moja prchkost a nervy som mala v kybli.
Tento tranzit nastal davno predtym nez sa k nemu pridal tranzit Urana, ale az to ma aktivovalo.
Uran je uz teraz konecne mimo, ale Pluto este bude tranzitovat na MC v kvadrate na Mars a Pluto. Co sa deje: mam pocit, ze sa mi v praci dostava postupne (a aj v buducnosti) sance niekam sa dostat, presiel mi projekt, ktory riadim a musim sa ucit riadit ludi/spolupracovnikov a planovat. A vyzera to, ze este ma cakaju dalsie vyzvy. A je fakt, ze nikdy som necitila tolko energie, ako teraz, a nemyslim iba v praci. Zaroven mi presla ta posadnutost, nervy su uz na tom lepsie a nie som permanentne nastvana. Myslim si, ze ano, urcita transformacia u mna vdaka tranzitu Pluta je, ale aktivoval to az tranzit Urana, ktory mi podla mna aktivoval moju "spiacu" konjukciu Mars a Pluto. Ako sa hovori, "lepsi pozde nez nikdy"-PUH-(az v 38 roku zivota).
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...