mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Planéty v povýšení

neznámy
neznámy | 20.3.2014 14:10
Ako vnímate svoje planéty v povýšení /ak nejaké máte/? Cítite v nich nejakú osobitú silu, cítite ich nejak špeciálne? :)
neznámy
neznámy | 20.3.2014 16:06
Hmmm, tak já mám v povýšení Venuši (Ryby) a jak řekla moje učitelka astrologie - Venuše v povýšení není žádná výhra. Navíc ji mám v opozici na Uran s Plutem z 1. do 7.domu, takže mazec. Láska je pro mne nadevše, pro milovaného člověka bych dříve dýchala a dala život, i když přiznávám, že osud a životní peripetie mi daly tak "po čumáku", že dnes už bych asi hodně, hodně váhala...
Jsem empatická, mám soucit se všemi (což je taky ne vždy dobře - lidi toho dokáží zneužít), nesnáším, když někdo ubližuje bezbraným (zvířatům, dětem, starým apod...).
Jestli je to moje síla, nevím..., ale už bylo mi řečeno, že bych měla pracovat v nějaké pomáhající profesi...
neznámy
neznámy | 20.3.2014 16:35
neviem, ci si mala na mysli, len povysenie alebo aj domicil...v povyseni mam urana (podla niektorych systemov) a v domicile zas venusu. kedze uran je generacna planeta, tak tazko tam rozoznavam vplyvy...ja povysenie a domicel citim tak, ze dotycne energie zo znamenia su planete, ktora je v takom postaveni, velmi blizke...napriklad moj uran v skorpikovi moze mat v skorpikovi badatelsky, skumavy podton, co je uranovi velmi blizke....alebo moja venusa vo vahach, tak tam to zas citim tak, ze archetyp planety a energie znamenia spolupracuju, neodporuju si = vdaka takto postavenej venusi napriklad v zivote som akterom len velmi malo konfliktov, skor som ich tlmic a zmiernovac-PUH- mna by vsak zaujimala ina vec...ze ako sa prejavuju planety v recepcii svojho povysenia, ci domicilu (napr. mars vo vahach a venusa v baranovi)...ci navzajom spolupracuju...ale nato len velmi tazko dostanem od niekoho odpoved:)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 20.3.2014 18:10
Tak pokiaľ ja viem, mám povýšený Jupiter v Rybách, Mars povýšený v Kozorožcovi, Venušu doma v Býkovi, a aj Pluto mám v domovskom Škorpiónovi, a povedala by som možno aj s istotou, ako čo vnímam, ale ja si to snažím prirovnávať s opakmi pováh...alebo aj extrémami.
Neviem, aký je Jupiter v inom znamení - v tom mojom som hotový samaritán. Som prirodzene verná a vo vzťahoch stabilná - keď milujem, nie je to nakrátko, a dokonca sa neviem tak ľahko ani citovo ochladnúť. Pracovať viem naozaj tvrdo, odhodlane a tí, ktorí ma nezažili by mi neuverili, čo všetko som ochotná urobiť, aby som skrátka splnila úlohu, uspela, v tom dobrom zmysle. No a som tak hĺbavá povaha, že som veľmi zvedavá, kedy moje Pluto "oslabí", aby som zdvihla kotvy z domu, hoci na druhej strane moja sebahĺbavosť ma už priviedla k početným poznaniam seba samej... :)
martinbd
martinbd | 20.3.2014 18:46
Ja mám povýšeného Saturna vo Váhach. Je to o vernosti v láske, plytký partnerský vzťah by som asi mať nemohol. Čítal som v nejakej staršej knihe, že povýšené planéty sú dobré a tie v páde problematické, zisťujem že na tom niečo bude, hoci sa to tak čiernobielo asi brať nedá, každopádne táto téma zamestnávala moju myseľ dlhší čas.
neznámy
neznámy | 21.3.2014 18:55
V povýšení mám jen NEPTUNA v 8 d, je to planeta generační......tak se asi moc neprojevuje.....ale mám ho v trinu na slunce, v konj. na jupíka ale v opozici na saturna, tluče se to někdy ve mne ("duchovno" a materiálno) zajímají mne duchovní nauky, ezoterika, alternativní medicína, numero, astro, karty......
Na jedné straně ten ideál hledám a jsem i tak trochu filozof.....jenže v dnešním "materiálním" světě to není jen tak jednoduché......Mám po tranzitu neptun kv.saturn a myslím, doufám, že jsem snad ten střed někde našla......sem tam vyletím k oblakům, ale jinak se snažím být pevně nohama na zemi.....:D
V astro knihách jsem si přečetla...... Tvůrčí nadšení ve službách ideálů, náboženský nebo filozofický ideál, intenzívní vize a proroctví.....:)
neznámy
neznámy | 21.3.2014 19:50
Mala som na mysli povýšenie, ale kľudne môže byť aj domicil. Celkovo ma zaujíma ako to ostatní vnímajú, keď ich planéta stojí v dobrom postavení. Dúfam, že sa odpovedí nazbiera viac, zatiaľ všetkým ďakujem za vaše postrehy.
martinbd
martinbd | 22.3.2014 07:20
Ja mám Merkúra v Blížencoch, konečný dispozitor horoskopu. Podľa mňa sa planéta vo svojom znamení prejavuje ako to znamenie samo o sebe. Komunikáciou žijem, aj sa živím.

Mňa by zaujímal aj pád a exil. Nemyslel som si, že stačí keď je planéta v páde, nemusí byť zle ožiarená a už je to problematické, ale stále viac sa o tom presviedčam.
neznámy
neznámy » martinbd | 22.3.2014 08:47
A co když je naopak planeta v povýšení, ale je ve 12d a nebo má aspekty v opozici nebo v kvadrátu... je oslabena její síla......

Např.

Luna v býku ve 12d v kv. na slunce, kv.na venuši, opoz. na neptun, kv. na MC.....asi to není úplně nejlepší postavení.....

Mars v beranu v 11 d v opozici na uran.......
martinbd
martinbd | 22.3.2014 09:19
Tak bavili sme sa o povýšení a páde vo všeobecnosti, ale v horoskope môže nastať
veľa rôznych konfigurácií ...
V tomto prípade by som asi potreboval vidieť celý horoskop, ťažko takto usudzovať ...
Podľa teórie by mala Luna v Býkovi pôsobiť silnejšie, ale v dvanástom dome zasa slabšie,
tam závisí aj kde v dvanástom, lebo ak je blízko ASC, tak môže pôsobiť dosť silno,
každopádne, Luna v dvanástom dome môže byť napríklad o podprahovom vnímaní,
tá opozícia na Neptún by len umocnila snivosť Luny a sklon k úniku z reality.
Ináč planéty v 12. dome si človek často neuvedomuje ...
neznámy
neznámy » martinbd | 22.3.2014 09:36
Děkuji za vysvětlení, ta luna není blízko asc..... je asi uprostřed toho 12d a hrot 12d je v býku a vládce je venuše v 10d. venuše je ve vodnáři a v trinu na asc, kv. na měsíc a kv. na neptun a konj. MC ve vodnáři a slunce ve vodnáři v 10d.
neznámy
neznámy | 22.3.2014 09:54
Ja mám v povýšení Mesiac v Býkovi, Merkúr v Panne, kt. mám zároveň aj dominantný na MC :) a v domicile mám Slnko v Levovi a Urán vo Vodnárovi. Mars, Saturn a Jupiter mám zase v páde. :D
No a ako sa to prejavuje.. Tak, u toho Merkúru, ja som výrazný Mercurian, dosť to na mne aj vidno + ho mám pekne aspektovaný, napríklad, mi tvorí zemský trigón s Mesiacom a Jupiterom a spolu s Marsom konfiguráciu Draka. :) (čiže ešte napr aj sextil na Mars)
Nemyslím si, že je to len znamením ale celkovo, v hocakej skupine mávam zväčša najvýraznejšie analytické schopnosti, racionálne, triezve zmýšľanie patrí medzi moje veľké vlohy. Veľmi, skutočne veľmi si potrpím na gramatiku a mám uhladený slovný aj písomný prejav (rukopis mi chválili v podstate od detstva). V škole som vždycky mala najlepšie slohy, diktáty a vždycky počas jazykových hodín v podstate slúžim ako pomocník učiteľky. :) Mám pomerne veľký talent na jazyky- bez toho, aby som sa snažila, proste sa to na mňa lepí.. :) Výrečnosť mám už skôr až Blíženeckú. :D A čo by sa malo týkať Panny a vlôh na čísla, matematika mi nejde :) ale roky a dátumy si zapamätám tak rýchlo a presne, až to zostáva mojím okolím dodnes nepochopené. Aj z IQ testov, čo mi robili ako malej, mi namerali takú pamäť, kt. vraj majú mať 2% ľudí, ale tak to už je celkom diskutabilné, by som povedala. -LOL-
Čo sa týka toho Mesiaca ešte, tak to sa prejavuje stále viac s pribúdajúc vekom. :) Tak súhrnne, som citovo stabilná, len tak ma niečo skutočne nerozhodí (svoj leví ohnivý prejav nepovažujem za rozrušenie, proste často zvýšim hlas alebo sa nejako zaženiem bez toho, aby som bola nejako citovo dotknutá -LOL- ), opäť by som tu spomenula tú pamäť, keďže myslím že ten trigón Mesiac-Merkúr na ňu dosť vplýva. :) Ale kedy najviac vnímam svoj Býčí mesiac, tak to je určite v krízových situáciach. Zatiaľ čo iní sa idú zblázniť panikou, ja si dokážem aj cez adrenalín zachovať chladnú hlavu, alebo teda "pokoj Angličana" -COFFEE- -LOL-.
Okrem toho, ma veľmi baví varenie, strašne rada sa starám aj o domácnosť a hľadám spôsoby ako ju okrášliť, mám rada prírodu, zvieratá (mesiac v 6.dome) a mám veľké estetické cítenie+ talent na kreslenie. :)

No a.. Urán v domicile sa u mňa prejavuje na plné obrátky, navyše ho mám ešte aj v 3. vzdušnom dome, takže je to celkom sranda. -LOL- A Slnko v domicile sa opäť, prejavuje viac nárastom veku. :) Ohnivo, energicky.. -YES-

Hádam pomôže. -HEART- :) -THUMBSUP-
martinbd
martinbd | 22.3.2014 10:51
všimol som si že ľudia s Mesiacom v Býkovi majú dosť radi peniaze, pohodlie a vedia si užívať,
ako je to u teba?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 22.3.2014 12:13
A nie je to náhodou tak, že čokoľvek je v Býkovi, týka sa peňazí? Trebárz Luna v Býku - potreba zabezpečenia, Venuša v Býku - akási láska k hmotnému, Mars - aktívna snaha peniaze nadobúdať,....a tak ďalej...
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 22.3.2014 12:19
Nemusí ísť ani tak o peniaze. Býci majú radi naplnené svoje potreby. Sú to ľudia so silnými zmyslami, ktoré ich občas ovládajú.
Že by však zrovna túžili po veľkých peniazoch a luxuse, tak to by som netvrdila. Vedia byť veľmi skromní.

A ešte doplním, že ak niekto túži po luxuse, tak to podľa mňa budú skôr Panny, prípadne Váhy. Samozrejme silne zastúpené, tak dúfam, že teraz nebude nikto vykrikovať: "Som panna a nemám to tak." :)
neznámy
neznámy | 22.3.2014 12:26
v povyseni mam slnko v baranovi, venusu v rybach a jupiter v rakovi a vnimam to pozitivne

za slnecne znamenie som vynimocne vdacna, lebo bez tohto kuska ohna by som myslim prisla o velku cast optimizmu a tiez myslim, ze by ma to dost oslabilo vzhladom na ine vplyvy v radixe, toto beriem za asi najvacsiu "vyhru"

venusu v rybach citim vyrazne, v beznych vztahoch to moze byt skutocne drsne vzhladom na vnimanie lasky ako niecoho vecneho a tak trochu nadludskeho, tazko sa to niekedy premieta do osobnych vztahov, pretoze clovek sa akoby nedokazal napojit na to bezne, na to ludske, co je niekedy obmedzujuce a obycajne v porovnani s tym nekonecnom, v ktorom taka osoba v pocitoch bludi

raci jupiter som donedavna nerozoberala vobec, az neskor som zacala skumat, ze je u mna v apexe nejakej trojuholnikovej konfiguracie co sa nazyva thorove kladivo, mam ho v 9. dome v konjunkcii s chironom tiez v 9. a neviem povedat zatial nic ine ako ze ma to vzdy lakalo na cesty a to by bol sposob akym by som chcela zit nielen kym som mlada ale cely zivot, mam taku vnutornu potrebu ucit sa skrz cudzie krajiny a cudzich ludi, asi taka nutnost vzajomneho vztahu so svetom ako takym a nielen prijimanie informacii ale aj ich odovzdavanie zas dalsim ludom, niekedy citim az sialenu silu....celkovo sa mi to povysenie spaja s posilnenim, kazdopadne, docitala som sa aj o tom, ze planety su v povyseni len na urcitom stupni toho-ktoreho znamenia, takze mozno nakoniec nerozoberame nieco, z coho by sa dalo cokolvek charakteristicky obsazne vyvodit
neznámy
neznámy | 22.3.2014 13:01
Áno, to povýšenie by sa malo brať do úvahy len na určených stupňoch, preto ma zaujímajú aj planéty v domicile, prípadne v triplicite.

Spojenie Rak a Jupiter je dosť zvláštne, keď jeden je najradšej doma a druhý cestuje. Z toho by mohlo vychádzať, že ty sa cítiš doma na cestách :)
neznámy
neznámy | 22.3.2014 13:10
Merkúr v Panne (11d) mám aj ja. I keď to určite nie je tak významné postavenie ako u teba, lebo ja ho mám poškodený Neptúnom, takže dokážem ľahko uletieť a mám problém so sústredenosťou mysle. Mentálna energia, napriek zemitej Panne je rozptýlená a roztekaná. V minulosti som sa vedela dať veľmi rýchlo strhnúť partiou a názormi ostatných.
Navyše mám Merkúr v konjunkcii s Lunou, takže logika vyhráva nad citmi, prípadne city vyhrávajú nad logikou. No a v takomto prípade je asi jedno, že mám Merkúr v domicile :).
Dnes už som myslím vyzretejšia a poznatok o mojom šibi.ryby Merkúre, ktorý chcel vládnuť zo svojho domicilu, ma aspoň naučil rozhodovať sa viacej srdcom. :) -HEART-
neznámy
neznámy | 22.3.2014 13:12
nemyslim si, ze rak je najradsej doma, skor sa mi zda vystiznejsia akasi starostlivost s nim spojena, ze ini sa citia pri nom ako doma a potom zalezi na tom, ze v akej oblasti uplatni tu starostlivost, niekto v rodine, niekto v praci, niekto na cestach, atd:)

ale to, ze sa citim na cestach ako doma, je pravdive, to sa tu uz niekde rozoberalo, co som sa s par ludmi zhodla, ze najpokojnejsie a najdomackejsie je pre nas pocitovo prostredie hotela, resp. docasne ubytovanie, atd, to sa ale myslim spajalo so saturnom a neptunom v 4. dome ak sa nemylim, mozno este aj uran tam niekto nacrtol, tak to je zas na inu temu
neznámy
neznámy » martinbd | 22.3.2014 13:15
Ja to skôr vidím u slnečných býkov, hneď dvoch mám doma a v okolí nespočetne.
O sebe poviem, že mám potrebu mať nejaké peniaze našetrené bokom, som celkom šporovlivá a uvedomujem si hodnotu peňazí. Ale beriem ich iba ako prostriedok k zabezpečeniu potrieb a nie ako zdroj osobného šťastia či hocičoho iného... Ani od rodičov som si nikdy nepýtala viac peňazí, než bolo treba, neznášam rozhadzovanie. K tomu dodať, mám 2.dom v Strelcovi a v ňom Jupiter v Kozorožcovi, možno z toho niečo vyplýva. -LOL-
Naproti tomu, moja mama Býk, tá akonáhle má peniaze, hneď ich rozhádže kade-tade. Moja sestra Býk, tá zase radšej hladuje, ale kúpi si oblečenie a môj otec Kozorožec s Býčím mesiacom vždy šetril na druhých ale sebe vždy doprial najväčší luxus. :)
A mám Saturn v páde v 5.dome, takže užívať ako užívať. :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...