mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

planéty v domoch

neznámy
neznámy | 31.10.2013 12:32
Ahojte, možno sa teraz spýtam nejakú hlúposť, nakoľko sa veľmi nevyznám... ale zaujíma ma, či sa dá niečo vyvodiť z toho, keď sa v osobnom horoskope v určitých domoch nevyskytuje žiadna planéta, napr. v prípade 3, 4, 5, 8 a 9 domu.
martinbd
martinbd | 31.10.2013 13:49
V takom prípade je treba pozrieť, aké znamenie sa nachádza na hrote príslušného domu, takže by sa v tom dome mal uplatniť vplyv toho znamenia, dá sa potom uvažovať aj vplyv ďalšieho znamenia, ktoré sa nachádza v dome, ale to už by nemalo mať taký významný vplyv a potom je dobré pozrieť v akom znamení, dome a pod akými aspektami sa nachádza vládca domu, čo je vládca znamenia, cez ktoré hrot domu prechádza. Napríklad ak hrot jedenásteho domu prechádza cez Kozorožca, tak by sa mal tento človek v skupinách ľudí, medzi priateľmi prejavovať ako Kozorožec, vládca Kozorožca je Saturn, je potrebné pozrieť v ktorom dome a znamení a pod akými aspektami sa nachádza ...
ss3
ss3 » martinbd | 31.10.2013 16:09
tak tak ...
neznámy
neznámy | 11.11.2013 15:38
Ked su niektore domy prazdne, okrem toho ze znamenia na hrote tychto domov nabobudaju vacsiu dolezitost (pri interpretacii), znamena to, ze tieto domy (resp. oblasti zivota ktorym zodpovedaju) nebudu hrat v zivote cloveka primarnu ulohu.

Napr. prazdny 5. dom - neznamena ze dotycna osoba nikdy nebude mat deti, ale skor to, ze ked deti bude mat, nebudu v jej zivote zohravat primarnu ulohu.
neznámy
neznámy | 12.11.2013 00:36
este dopnim, ze skusenosti s oblastami, ktore predstavuju praznde domy mozes ziskat alebo tieto domy mozu stupnut na vyzname, ak pomale tranzitujuce, ci osobne direkcne planety sa prehupnu do tych domov...
napriklad...ak ma niekto zhluk planet v 6.dome a vdaka pribudajucim rokom sa takmer vsetky osobne planety v direkciach posunu do 7.domu, tak aj v jeho zivote sa to prejavi tak, ze partnerske a medziludske vztahy budu zohravat vacsiu ulohu ako doteraz....
neznámy
neznámy | 17.11.2014 12:51
Napr. prazdny 5. dom - neznamena ze dotycna osoba nikdy nebude mat deti, ale skor to, ze ked deti bude mat, nebudu v jej zivote zohravat primarnu ulohu.

Tak tomuto velmi nerozumiem...

Napr. ja mam hrot 5. domu v Bykovi ( 5. dom mam prazdny ) vladcu 5. domu mam v 10. dome v Skorpionovi v konjunkcii s Plutom... Takze 5. dom mam poznaceny Venusou a Plutom.. -CONFUSED- A ako by sa mohlo toto prejavit?
martinbd
martinbd | 17.11.2014 13:18
Spájajú sa ti záležitosti 5. domu s 10. domom. Napríklad práca s deťmi, alebo v povolaní uplatníš kreativitu, hravosť. A Venuša je v tvojom prípade signifikátor detí, takže bližšie určuje, aké vlastnosti uplatníš vo vzťahu k deťom, napríklad intenzíve city. Ale tiež, ak budeš mať napríklad tranzit alebo direkciu nejakej dôležitej planéty na Venušu, tak môžeš otehotnieť.
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 13:34
Dakujem za vysvetlenie...

Este by som mala jednu otazku, co myslis pod pojmom tranzit alebo direkciu nejakej dolezitej planety na Venusu? Ktoru planetu povazujes za dolezitu? Mohol by si uviest nejaky priklad?
Putes
Putes | 17.11.2014 14:26
Tohle se mi moc líbí. Ty se moc dobře ptáš, dostáváš fundované odpovědi a já z toho profituji a tak se učím astrologii. Za chvíli už tu budu jako doma. Díky.-BOW-
martinbd
martinbd | 17.11.2014 16:51
Pri tranzitoch sú dôležité planéty Jupiter, Saturn, Urán, Neptún a Pluto. Ale Jupiter je tak na hrane dôležitosti, niekto sa potom čuduje, že sa nič nestalo, aj keď prešiel Jupiter cez Venušu. Saturn je dôležitý podľa mňa hlavne pri konjukciách. Pozrel som si približne 15 rokov dozadu a pri všetkých konjukciách sa niečo významné stalo. Urán, Neptún a Pluto rozohrávajú témy aj na viac rokov. Takto, dieťa sa najprv počne, potom je tehotenstvo, potom narodenie a prvé roky je dieťa stredobod pozornosti, takže na to, je potrebná pomalá planéta, aby to pokryla. Samozrejme, to je ako v orchestri, niekto hrá prvé husle, ale bez celého orchestra by to tak nevyznelo. Takže je potrebné brať celok. Ale taký príklad, Mars je vládca 5. domu, Urán spraví trigon na Mars a môže nastať tehotenstvo, ale dajme tomu, ak v solárnom horoskope padne solárny ASC do 1. domu natálneho u ženy. Lebo 1. dom je fyzické telo a tehotenstvo s telom súvisí.

U direkcií je dôležité sledovať Venušu. Napríklad Venuša konjukcia Slnko alebo naopak, nemusia byť nutne vládcovia 5. domu. A potom harmonické väzby na vládcu 5. domu, alebo planéty v ňom od akejkoľvek planéty prípadne na Mesiac. Samozrejme, od direkcie Mesiaca sa nedá toho veľa čakať, ale môže to byť spúšťač nejakej inej direkcie, napríklad Slnka. A direkcie Saturna a vyššie už nemá veľký význam uvažovať, lebo idú veľmi pomaly a určujú príliš veľké obdobia. Ak je ale napríklad disharmonická direkcia od Marsu na vládcu 5. domu, tak to môže znamenať aj prílišnú horlivosť v snahe počnúť dieťa. Ale nemusí sa to podariť. Celkovo pri harmonických väzbách idú veci akoby sami, pri disharmonických môžu byť prekážky, ale nedá sa to úplne zovšeobecniť.

Takže je potrebné skúmať tranzity, direkcie a solárne horoskopy a hľadať obdobia, kde sa zhlukne viacero vplyvov na danú okolnosť, v tomto prípade na dieťa.
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 18:29
Dakujem...
A este jedna otazka by sa nasla... -PUH-
Mala by som sa zamerat napr. aj na midpointy??? Myslim, ze tam sa rata konjunkcia, opozicia, kvadrat, seskvikvadrat, polokvadrat...

Napr. ak by Jupiter bol v konjunkcii s Midpointom Slnko/Luna mohlo by dojst k otehotneniu, alebo by mohla byt vacsia sanca otehotniet...
Alebo ak by nejaka planeta (z tych co si vymenoval) prechadzala cez midpoint Venusa/Jupiter, Venusa/Mars, atd...
Alebo partnerov midpoint Slnko/Luna a zenina Venusa a tak...
Alebo je zbytocne sa pri tejto teme zameriavat na midpointy?
martinbd
martinbd | 17.11.2014 18:50
Midpointy nemám až tak preskúmané, veľmi s nimi nepracujem. Možno rudi sa k tomu vyjadrí.

Jupiter sám o sebe by asi na tehotenstvo nestačil, ale mohol by byť spúšťač. Zatiaľ som si vedel vysvetliť skoro všetky významné udalosti cez to čo som popísal. Mimochodom používam len základné aspekty. Cez midpoint Slnko/Luna mi prešlo direkčne Slnko, čo by malo byť niečo významné, ale nič mimoriadne som nezaznamenal, možno sa to odohrávalo viac vnútorne, neviem.

Jupiter tranzitne cez Slnko/Luna u mňa teoreticky niečo mohol priniesť, pretože sa v tom období niečo významné udialo a týkalo sa to spolupráce s cudzinou (Jupiter je vládca IX. domu u mňa, Slnko aj Luna u mňa vládnu domu práce), ale nastalo to až keď bol tak 3° v separovanej konjukcii, takže to by už asi nemalo byť ono, ale významovo to sedí. Tak neviem čo s tým.

A ešte som zaznamenal, keď prechádzala direkčná Luna cez midpoint Mars/Saturn, Mars so Saturnom mám v konjukcii cca 5° v natálnom, začiatok zdravotných problémov. To tiež významovo sedí, navyše to bol zápal (Mars) dlhotrvajúci (Saturn) a Mesiac je u mňa natálne v 6. dome. Ale tomu predchádzali udalosti keď direkčná Luna prišla do konjukcie s Marsom.
martinbd
martinbd » martinbd | 17.11.2014 19:01
Ešte by som chcel dodať, k téme tehotenstvo, že je najprv potrebné preskúmať natálny horoskop, aký potenciál tam má dotyčný človek. Ak má niekto Saturna v 5. dome, tak na otehotnenie asi nebude stačiť jeden tranzit, alebo direkcia. Alebo ak má žena Mesiac v kvadratúre na Saturn, tak je otázka, čo vôbec bude chcieť byť matkou. Ale napríklad, ak v 5. dome má niekto dobre ožiarenú Lunu, tak by mohol teoreticky stačiť aj jeden tranzit, alebo direkcia. Tiež je niečo iné prvé dieťa a druhé, tretie. Prvé by malo byť najvýznamnejšie. Ale ak napríklad niekto nemá partnera, tak sa môže tranzit vybiť v záľubách, hrách a podobne.
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 19:25
Aj ja ked som mala minuly rok Jupiter v konjunkcii s Jupiterom a zaroven Jupiter v konjunkcii s Midpointom Slnko/Luna sa to tykalo spoluprace s cudzinou... :-)
Ani ja nemam midpointy velmi preskumane, preto som sa na ne pytala, ale ked si nieco neviem vysvetlit cez tranzity a direkcie tak uz sa pozeram aj na midpointy... Hlavne na midpoint Slnko/Luna... To pre take dofarbenie "udalosti"...
martinbd
martinbd | 17.11.2014 19:36
Tak Jupiter je vo všeobecnosti signifikátor cudziny, aspoň myslím. Ale keďže ja mám ASC na 1° Barana, tak mne sa domy a znamenia viac menej kryjú, takže prirodzený signifikátori so signifikárotmi v mojom horoskope.
Solárne nepoužívaš?
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 19:54
Velmi malo... Snazim sa dozvediet z "mala" viac... Lebo ak sa zacnem pozerat na vsetko, tak mam v tom chaos...
martinbd
martinbd | 17.11.2014 20:08
Ono sa to nezdá, ale solár je dôležitý, trvá predsa celý rok. Tranzit Jupitera trvá zhruba dva týždne a je na hrane dôležitosti. Je ale dobré vedieť vytiahnuť zo soláru to najdôležitejšie, lebo sa v tom človek stratí. Skús pozerať len tieto veci: Do akého natálneho domu padne solárny ASC. Kde sa nachádza Slnko v solárnom a kde sa nachádza stellium. Tak zistíš hlavné témy toho roka.
Napríklad na prvej brigáde v živote som bol, keď mi ASC solárneho padol do 2. domu natálneho a Slnko bolo v soláre v 2. dome. Téma bola jasná na ten rok, peniaze. Alebo, jednému padol ASC solárneho do VIII. domu a Slnko tiež do 8. domu. V ten rok sa začal otužovať. Otužovanie je ako smrť a znovuzrodenie. Mne sa stalo to isté, ASC solárnoho do VIII. domu a Slnko tiež tam a začal som sa tiež otužovať. A ešte jeden začal otužovať, keď mu padlo Slnko do VIII. domu. Taká Škorpiónska sebatrýzeň, ísť na hranu a tak. Ináč je potrebné dávať pozor na relokáciu, teda, kde strávi človek narodeniny.
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 20:29
Tento zaklad co si vymenoval pozeram, ale to je tak vsetko... No, ak som sa dobre pozrela, tak mne sa teraz nachadza Slnko v solarnom v 8. dome... :-)

Ináč je potrebné dávať pozor na relokáciu, teda, kde strávi človek narodeniny.

Toto ako si myslel?
neznámy
neznámy » martinbd | 17.11.2014 20:45
Nejen solární Asc., ale taky solární MC vypovídá o tématu roku. Velmi důležité jsou také planety na hlavních osách.
martinbd
martinbd | 17.11.2014 21:35
MC vraj nefunguje. Napísal som základ samozrejme dajú sa vymenúvať ďalšie veci, ale chcel som dať váhu práve na toto.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...