mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Planéta v konjunkcii s ascendentom.

neznámy
neznámy | 14.7.2013 18:18
Myslím, že táto téma tu samostatne ešte nebola, tak mám otázku pre všetkých, ktorí majú na ascendente nejakú planétu.
Ako to vnímate na sebe? Ascendent je niečo ako náš vonkajší obraz. Vidia pôsobenie tejto planéty na vás aj iní?
Ja teda začnem. :)
Mám v konjunkcii s ascendentom planétu Merkúr. Sama to vnímam tak, že sú pre mńa dôležité čisté fakty a informácie. Keď sa v mojom okolí nachádza čosi neprehľadné a príliš emotívne zafarbené, ostávam voči tomu chladná a snažím sa z toho nejako vydolovať to zrozumitelné a jasné jadro.
Iní môj Merkúr vnímajú možno ako rozumnosť a emocionálny chlad, hoci "pod kožou" za tým viditelným ascendentom a Merkúrom je niečo celkom odlišné.
Tak si idem len tak tipnúť, čo ostatné planéty. :)
Luna - jemné, krehké vystupovanie, zranitelnosť
Mars - mužská povaha, priebojná, škriepná, vždy v akcii.
Venuša -srdečný, láskavý človek, obľúbený s estetickým cítením.
Jupiter -žoviálny, veselý chlapík, čo každému zaplatí pivo. :D
Saturn - rezervovaný, prísny, zodpovedný, občas suchár.
Urán - originálny, technicky zdatný, utopista, pdivín.
Pluto - prenikavý, štipľavý človek s hlbokým pohľadom, zložitý osud.

Tak mi s tým pomôžte, aby som svoj pohľad skorigovala podľa reality. :D
neznámy
neznámy | 14.7.2013 19:00
mám slunce a venuši, nepřipadá mi to zase bůhvíjak podstatné, ale beru to celkem pozitivně - jelikož jsou obě ve 12.d., dává jim blízkost ascendentu trošku víc energie a extroverze (i přesto jsem introvert jako poleno :p). Neřekla bych, že venuše dává srdečnost, spíš příjemné, kultivované vystupování, ale žádná velká hloubka v tom není, aspoň tak to přijde mně.
neznámy
neznámy | 14.7.2013 19:06
Ja som vedela, že som na niečo zabudla, len som nevedela čo. -WALL-
Však Slnko, také nepodstatné. :D
Možno sa viac prejavuje planéta, keď je v prvom dome, ale to je len môj pocit, pretože 12.dom predstavuje veci skryté.
Za slovkom srdečnosť si nejakú hĺbku nepredstavujem, skôr nejaký prejav navonok.

A nie je to tak, že Slnko na ascendente akoby viac podporovalo tvoje slnečné znamenie?
neznámy
neznámy | 14.7.2013 20:20
kedze mam stelium planet vo vahach a ascendent v rakovi (plus stelium planet v stvrtom "racom" dome), tak tymto dvom planetam vladnu zenske planety luna a venusa. lenze ten moj mars na ascendente tu zensku pasivitu tlmi a dava mi viac rozhodnosti, priamociarosti, neustupnosti, dynamiky :) ale kedze ten mars nie je v levovi, ci baranovi, ale v rakovi, tak to nie je take na oko vyrazne-PUH-
preto doplnam, ze velmi velky vplyv ma aj znamenie dotycnej planety...rozdiel je, ak je na ascendente trebars luna v baranovi a trebars luna v rybach...a myslim si, ze ten rozdiel je dost kriklavy:)
neznámy
neznámy | 14.7.2013 21:14
A ešte som zabudla na Neptún. Chjo. -YAWNEE-
neznámy
neznámy | 15.7.2013 08:28
Tak já mám na ASC Jupiter (12d.) - žoviální a veselá - :D asi něco z toho tam bude, ale jelikož mám celý horoskop složený s těsných konjunkcí a stélií tak se projevuje buď jedno nebo druhé atd.
Ale když se teda nebudu tady rozebírat štírským způsobem, tak bych řekla, že když už se uvolním tak takhle určitě na lidi působím. Ale musím se cítit uvolněně, jinak Pluto hraje prim a to jsem naopak velmi vážná.
Platit všem pivo s Venuší a Marsem v Panně, to ani náhodou -NOOO- -LOL-
Pak tam mám asi 6°od ASC ještě Uran (12d), ale nevím kolik stupňů je tolerance....

Můj táta má Slunko (12d) a Pluta (12d) na ASC ve Lvu. Hmmm, je to silná osobnost, velmi srdečná... enemže ho z části ovládá Neptun (alkohol), takže někdy ta síla osobnosti není zrovna nejpozitivnějšího rázu.
7° od ASC má ještě Merkur (12d), též ve Lvu... samotný Merkur ve Lvu se rád poslouchá, ale ve stéliu se Sluncem a Plutem to je někdy opravdu ...-WALL-

Pak ještě jeden můj dobrý přítel má na ASC Venuši ve Lvu (1d) a ano dokáže být takový velmi kultivovaný, se smyslem pro krásu.

A dobrá přítelkyně má na ASC Lunu v Kozorohu (tuším 1d), a je taková vůči lidem hodně mateřská, empatická a přátelská.
neznámy
neznámy | 15.7.2013 08:36
taky si myslím, že v 1.d. se projevuje víc. Slunce blízko asc. má způsobovat, že člověk je uvnitř takový, jak působí, ale to nejde dohromady s 12.d. Nevím, jestli u mě podporuje blížence, obávám se, že i přes něj působím dost vodním dojmem...Každopádně se ve mně celkem tluče ten blíženecký odstup s potřebou račího asc. mít ke všemu osobní, citový vztah.

Srdečnost beru jako něco, co vychází zevnitř, skutečný cit k lidem projevovaný spontánně navenek, něco jiného než jen příjemné vystupování, za kterým nic být nemusí. Srdečnost bych si spojovala možná Jupiterem na asc.
neznámy
neznámy | 15.7.2013 08:37
Já mám na asc lunu (orbis 45 minut) - píše se o ní, že značí přecitlivělost, přizpůsobivost, ovlivnitelnost, také proměnlivé emoce. Je pravda, že jsem na sebe trochu útlocitná a že mne emoce často ovládají a protože mám lunu ve vodnáři, tak do toho ten poje*ný humanismus. No někdy holt naletím...
adelaida
adelaida | 15.7.2013 12:57
Mám v konjunkci s ascendentem Lunu 1°57' a Jupiter 2°19'. Obojí už tu bylo. Veselý optimista s určitým morálním a filozofickým přesvědčením a zároveň přecitlivělá povaha nadměrně reagující na citové rozpoložení a nálady okolí. I přes pokročilý:D věk stále dětsky naivní v některých záležitostech, což je v rozporu s dalšími prvky horoskopu, které naznačují něco jiného. I když je Jupiter ve 12.d. a Luna v 1.d. myslím, že se hranice působení stírají a nejsou omezeny jenom na záležitosti 1. nebo 12. domu, ale navzájem se prolínají. Navíc tato konjukce je zároveň i vrcholem T-kvadratury, což jí zase dává jiné zabarvení, z čehož vyplývá, že neexistuje čistý typ, pouze teoreticky, protože vše je vzájemně propojeno a jedno ovlivňuje druhé.:)
neznámy
neznámy | 15.7.2013 14:02
zase bych zkoumal zdali je planeta pouze v délkové konjunkci s ascendentem, nebo zda je na obzoru, tzn. zda má 0°výšku nad obzorem, nebo naopak 90°zenitovou vzdálenost

Kdybychom provozovali pozorovací astrologii, tzn. kdybychom nestudovali jenom plaku horoskopu, ale dívali se na oblohu, bylo by to první, čeho bychom se všímali.
neznámy
neznámy | 15.7.2013 15:07
No tak Alnilam ja nemám žiadnu planétu v konjunkcii s ascendentom. Ale jeho vládcom je Merkúr, ktorý je v konjunkcii s Marsom vo Vodnárovi.
A asi to vnímam trošku podobne ako ty, to s tými informáciami.
No a okolie má zo mňa možno niekedy strach. Pretože ja svojim zovňajškom pôsobím skôr pokojne a neškodne až pokiaľ sa neozvem. Pri mne majú pocit, že im vidím do duše. Nebojím sa žiadneho konfliktu a už vôbec, keď viem že tá druhá strana klame. Vtedy som viac sebavedomá. Asi z pohľadu okolia som skôr taký burič, ktorý sa nechce ani za každú cenu prispôsobovať niečomu ak s niečim nesúhlasí alebo pre mňa nemá význam. Občas však podstúpim nejakú tú výnimku. Nejde tu ani o agresívne správanie, skôr je to asertívne jednanie s ľuďmi. Lebo mojim cieľom nie je ubližovať a ani urážať. Len rozumne na niečo upozorniť alebo vyvrátiť. Viem byť aj tolerantná a kompromisná.
No a zároveň ma okolie vníma ako bezprostrednú osobu, ktorá nemá problém o čomkoľvek komunikovať, vtipkovať alebo zabávať a ak treba i v mnohom pomôcť a poradiť ... .
Ale takto je to v bežnom živote. To ako ma vníma virtuálne okolie, tak to vôbec netuším... . :) pekný deň
neznámy
neznámy | 15.7.2013 15:30
co by potom byl vysledek takoveho rozliseni?
neznámy
neznámy | 15.7.2013 15:45
planeta, která by byla na obzoru bez ohledu na její postavení v domě by byla silná, ať by byla kdekoli

naopak planeta, která by byla jen v délkové konjunkci by měla být interpretována vzhledem k jejímu postavení v domě, v němž se reálně nachází

Nezapomínejme, že horoskop je velmi nedokonalý kompromisní model, který dělá z ekliptiky všemocnou magickou rovinu a v takové podobě existuje jenom na papíře nebo na obrazovce.

Příklad poledník je vždy kolmý na obzor, ale v našich horoskopech jen zřídka bývá mezi MC a AS 90°

Chce to vrátit astrologii do přírody
neznámy
neznámy | 15.7.2013 19:18
Rozmýšľam o tom, čo ste napísali a som z toho dosť hlúpa. -ROLL-
Ako sa dá zistiť, ktorá planéta bola na obzore z reálneho horoskopu?
Vidím tam len os AS/DS, východ -západ. To je dĺžková konjunkcia?
Teda môžem vedieť, ktorá planéta bola pri narodení na východe, ktorá na západe, ale ako zistím, ktorá bola napríklad na južnom obzore?
Je mi jasné, že musí byť rozdiel, či sa nejaká planéta nachádza na obzore, alebo nad hlavou, alebo je skrytá tesne pod obzorom, alebo až rovno podomnou. Dá sa to zistiť?
Prepáčte mi naivné otázky. :D
neznámy
neznámy | 15.7.2013 20:02
výška nad/pod obzorem by měla být uváděna v tabulce pozic planet a prvků.

Např, Stafisher to uvádí v tabulce Zobrazení Rozšířené info (Shift F4) Výška

tam také zjistíte, která planeta je opravdu v elevaci - nejvýš
neznámy
neznámy | 15.7.2013 20:44
Ďakujem :)
neznámy
neznámy | 16.7.2013 19:22
Myslím, že pěkný příklad je Hedy Lamarr, kterou známe většinou jako herečku z filmu Extáze, ale ona byla také matematicky nadaná a hlavně byla vynálezce - vynálezkyně, která svým vynáezem přispěla k porážce nacistů za WWII

narozena 9.XI-1914 v 19:30 SEČ ve Vídni
Pluton 1°58 Raka

ASC 9°37 Raka

Pluton je 0°37´ nad obzorem to znamená, že je velice silě postavený


Ještě výmluvnější je

John D. Rockefeller sn.
zakladatel významného rodinného podniku

8.VII.1839 v Richfordu N.Y. USA přepočteno na UT 9.VII. 5 hod UT

Pluton 18°55 Berana

AS 26°40 Berana

Pluton je délkově ve 12. domě
ale fyzicky je 12°pod obzorem tedy v 1. domě
neznámy
neznámy | 16.7.2013 21:55
Tak som si tú tabuľku otvorila, skoro mi oči vypadli pri pohľade na toľko čísiel. :)
V stĺpčeku Výška mám najbližšie k obzoru Merkúr, -2 st. 32 min. , potom už len Luna
-6 st.26 min. a Jupiter -9 st. a Urán 9 st.
Do koľkých stupńov sa to berie ako planéta na obzore, alebo tesne pod obzorom?
Hodnotí sa nejako aj deklinácia?

Takže ak tomu dobre rozumiem, môj Merkúr bol tesne pod obzorom, preto je v prvom dome. Keby bol nad obzorom, tak je v dvanástom? Je pri ascendente.
neznámy
neznámy | 17.7.2013 00:56
Mám ASC v Škorpiónovi a Pluto v 1. dome. Síce nie je práve v konjunkcii, ale i tak by vraj mal byť jeho vplyv značný..

Akosi som si všimla, že sú ku mne priťahovaní ľudia buď s dominantným Plutom, či 8. domom. Vnútorne v sebe, a na celom priebehu môjho krátkeho života cítim ako na mňa vplýva. Plno extrémnu, radikálnosti, strát a neustálych obnov. Žiadne istoty, v ľuďoch, v okolí, najmä v rodine. Nemám rada, keď ľudia odsudzujú za podobné reči pre dôvod nízkeho veku, pretože ozaj, kým človek nezažije, tak nepochopí.. Občas neverím, čo už všetko mám za sebou, dokým nepočujem tie zhrozené odozvy z druhej strany. To ma vlastne učí aj menej súdiť..
Vždy ma dosť zaujímali skryté a takz. "veci pod povrchom". Od 13-ich rokov som sa začala venovať duchovným témam, hľadať nemateriálny význam vecí som bola vlastne nútená od malička. Udalosťami, ktoré s detstvom nemali nič spoločné, som bola nútená skôr dospieť. To má aj za následok to, že s rovesníkmi nájdem skutočne len málo tém, ktoré by ma napĺňali. Dokážem sa na ľudí dosť napojiť, preto aj ku mne radi chodia po radu (možno tou časťou domu v strelcovi) a vedia, že ich problém dokážem dosť rozanalyzovať (domin. merkúr, panna). A prirodzene, manipulácia mi nerobí problém, avšak, vo vedomej rovine sa ju snažím čo najmenej zneužívať a používam ju skôr pozitívnym smerom ..

No ale napriek všetkému, na vonok som skôr hanblivá, dupnúť si moc neviem, ľuďom sa moc ani do očí nedívam a o nejakom tom prenikavom pohľade, ktorým vždy Plutoniakov vyzistím :D ma nikto z okolia "nepochválil". :)
Vraj by mala byť energia retrográdnych planét obrátená dovnútra alebo tak niečo? :) Možno preto na mne navonok moje retrograd. Pluto nevidno. Bohvie. :) Možno sa to zmení časom.. A vekom. :)
Dogi
Dogi | 22.7.2013 13:31
Ja mám na Ascendente Lunu, Saturn a neďaleko aj Mars
Luna, áno, som citovo zraniteľná, pôsobím navonok placho a krehko, aj keď táto črta u mňa vekom ustupuje do úzadia a pomaly ale isto prestávam mať problém vystupovať pred ľuďmi a hovoriť, presadiť si svoje, som náladová, ale s tou náladovosťou a zraniteľnosťou to už nie je také zlé, ako keď som bola mladé dievča...asi u mňa viac začína prevažovať ten Mars a Saturn :-)
Mars - som z časti mužská, bojovná povaha, vybíjam túto časť svojej osobnosti v bojových umeniach, čo je dobre :-).
Saturn - to sedí tiež ale ja som veľmi prísna len sama na seba, mám na seba prísnejší meter, veľa od seba očakávam, ťažko sama sebe odpúšťam chyby a omyly a dokážem sa s veľkým sebazaprením rozhodnúť podstúpiť totálnu drezúru, ktorú si vyberiem dobrovoľne. Som zodpovedná vo veľa sférach života, čo je dobre :-).

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...