mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Otec v horoskope ?

ballin
ballin | 29.5.2011 14:42
ako to je s tym otcom v horoskope ? napr moj otec so mnou nezije a ani sa o mna nezaujima uz od 6 asi a v lexikone je pisane ze reprezentuje slnko a ak je otec dominanty tak desiaty dom ci tak niako, no a ja mam slnko v 10 dome ale on neni dominanty :D tak ako potom ?
neznámy
neznámy » ballin | 29.5.2011 14:48
To by tak bolo podla tradicnej astrologie. V modernej MC a IC symbolizuju roly, ktorych sa moze ujat jeden alebo druhy rodic. IC sa spaja s fundamentami rodiny, nieco co ju drzi spolu resp. jej vobec umoznuje fungovat. MC je potom z pohladu dietata ten rodic ktory ma najvecsi vplyv na jeho socializaciu a spolocensky zivot. Mojho otca symbolizuje IC a mamu MC. U vecsiny ludi co poznam to je rovnako, len malo kto to ma naopak. Takze predpokladam, ze i tvoja mama sa spaja s 10. domu a je pre teba dost dolezita :-)
ballin
ballin | 29.5.2011 18:41
no a dokonca to mam prepojene ze vladca 4 domu je slnko a to mam v 10 dome a popis je ze ''Společensky význační rodiče mohou zrozenci předat své postavení. Ve stáří významné povýšení.'' tym padom obidvaja su v tom
neznámy
neznámy » ballin | 29.5.2011 21:10
zaujimave....mam kamosa, ktory tiez vyrastal bez otca a tiez ma Slnko v 10.dome...osobne dost opustam tradicne vyklady a divam sa skor na horoskop pomocou analogii...tak napriklad 10.domu vladne Saturn, takze tymto postavenim vznika tema: Slnko/Saturn - teda ucenie sa zodpovednosti a potreba predcasneho dospievania...klasicky spojenie Slnka so Saturnom dava bud moc prisneho otca, ktory dieta urcitym smerom "zvazuje" ale aj uci discipline a zodpovednosti alebo tiez chybajucu, ci neznamu autoritu, kde sa dotycny musi hned od mlada naucit zobrat osud na vlastne plecia...
ballin
ballin | 29.5.2011 21:16
tak to druhe bude asi moj pripad :(
neznámy
neznámy » ballin | 3.6.2011 21:30
ked si spomenul ze vladcom 4 domu je slnko a to je v 10 dome, tak mi to dávalo zmysel. podla mna je vzdy 4.dom dom otca. je to len odlišný pohlad na tú istú vec. ja to vnímam tak, že 10. dom je forma (formalita) a 4. dom obsah. v ponímaní matky a otca na tej najelementárnejšej rovine je matkou maternica - pevná forma (relativne) a otec je tekutý obsah (4. dom - vodný živel).

no a keď máš slnko ako vládcu 4. domu (a ani nemusíš) v 10tom, tak zrejme matka (10. dom) prevzala rolu otca.

slnko NEreprezentuje biologického otca, ale mužskú - jangovú (jin-jang) autoritu. môže to byť aj adoptívny otec, alebo autorita, ktorá formovala tento princíp. slnko vnímam skôr ako vlastnú osobnosť a otec je dôležitý prvok, ktorý sa podieľa na rozvoji autority osobnosti. preto sa slnko dá ľahko spojiť s otcom.
ballin
ballin | 3.6.2011 21:44
FUU to pozeram ako puk takto som si to nevedel vysvetlit :) je to tak teda ako hovoris. A dnes som si pozeral vladcov domov a ich vladcov znameni :D tak som zistil ze tam mam vladcov skoro vsade 10dom a vsade tam bolo o preslaveni sa alebo podobne zeby som bol celebrita niekedy ? :D
neznámy
neznámy | 4.6.2011 00:31
no praveze si myslim, ze Slnko reprezentuje prave biologickeho otca:) teda minimalne podla Humanistickej astrologie to tak je...a nevlastneho otca v zmysle spolocenskej autority zas moze symbolizovat Saturn...
neznámy
neznámy | 4.6.2011 11:57
Zaujimavy vyklad, mam tiez "nahodou" Slnko v 10.dome a od 6 rokov som vyrastala bez otca (rozvod rodicov),...a teraz velmi tazko znasam napr. v praci, ked pracujem podla najlepsieho vedomia a svedomia a od autorit nado mnou nedostanem ani stipku pochvaly, ci uznania, ci dakujem, skor ohovaranie (ako som sa nedavno dozvedela v jednom uprimnom, otvorenom rozhovore, bolo to zo strachu, ze by som zasadla "na tron", t.j. na poziciu dotycnej osoby, tak preto)...nie je tu nejaky psychologicky suvis, ze sa mi prehrava tato pesnicka chybajuceho pochopenia od autorit (chybajuci otec?).
Co si pamatam otca, tak dost ohovaral mamu pred svojou novou manzelkou aby vyzeral on krajsi (to som sa dozvedela od jeho novej manzelky po tom, ako boli na pokraji rozvodu, aj sa napokon rozviedli,...potom si to zopakoval este do tretice...ten isty scenar...teraz je sam a prva manzelka - moja mama, je vychvalovana do nebies,...nic zle mu vedome neurobila,...zila vlastny zivot, rozvod s nim brala ako pozitivnu vec vo svojom zivote),...ja mam tiez "rozvody" pracovne, vzdy kvoli intrigam a ohovaraniu odchadzam - vzdy su to zeny (zeby predsa do tretice a budem mat pokoj ? :)
neznámy
neznámy | 4.6.2011 23:06
slnko pre tento hmotný svet predstavuje viac vecí naraz. je to tiež zdroj našej životnej sily, ale vždy je to len kozmický princíp. náš otec je často pre nás zdrojom príjmov pre rodinu, hlavou rodiny tak ako je slnko zdrojom energie pre život na zemi. zem-príroda je vlastne lunárny princíp, ktorý to všetko prijíma a odzrkadľuje. náš biologický otec (slnko) môže znamenať pre našu rodinu (lunu) skutočne veľa, ale tiež sa musí prejavovať aj v saturnovskej podobe. to je zase saturnov princíp disciplíny a prísnej výchovy. ak máme teda prísneho otca, tak aj v horoskope máme pocit, že saturn reprezentuje nášho biologického otca. ale vždy môže ísť len o prejav tej istej osoby, teda aj biologickej matky, alebo naopak, jedna planéta sa môže a väčšinou sa aj prejavuje prostredníctvom viacerých osôb. keďže rodičia a rodinné prostredie sú v našom živote dominantné čo sa týka psychologického vývoja, tak slnko a luna, obraz ženského a mužského princípu, môžu výrazne vystihovať vplyv našich rodičov.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...