mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Opozice a kvadráty

neznámy
neznámy | 3.11.2013 20:25
Zpracovává se vám lépe opozice nebo kvadrát........
neznámy
neznámy | 3.11.2013 20:32
Kvadratúra.
jana799
jana799 | 3.11.2013 20:39
No kvadratura se mi zdá víc bolí, cítím větší napětí, opozice je takový neznámý svět, vyrovnat se s ním.. pro mě.
Ale poslední dobou se mi jeví ty kvadratury nějak milosrdné, že mě ani netrápí, kolikrát naopak.
A ještě jsem si všimla, že když si při kvadratuře dobrovolně naložím nějakou povinnost, nějaký úkol, prostě se zaúkoluji sama, tak proběhne hladce, prostě jen s povinnostmi.
Ale určitě záleží i na konkrétních planetách.
neznámy
neznámy | 3.11.2013 21:11
opozicia...a mozno to je preto, lebo od pomalych planet som este nemal moc tranzitujucich opozicii...akurat teraz mi tranzituje Uran v opozicii na stelium, ale s jeho vzdusnymi energiami som do urcitej miery spriazneny, takze az tak neskucim:)
neznámy
neznámy | 3.11.2013 21:19
U mne je to spíše opozice.....
neznámy
neznámy » jana799 | 3.11.2013 21:22
Ano u kvadratury cítím napětí a bolí, cítím, že nemohu nic udělat, jen to příjmout a nějak to zpracovat........
neznámy
neznámy | 3.11.2013 21:26
Kvadratúra mi síce príde nepríjemnejšia a nástojčivejšia ako opozícia, ale pri kvadratúre aspoň tak nejak inštinktívne viem, čo by som mala urobiť/zmeniť, aby bolo dobre (t.j. lepšie ju viem spracovať)..
Pri opozícii to je len také nejaké vnútorné napätie, proste ani ani..neviem, čo s tým robiť a potom som z toho podráždená :).. takže preto keď už "zlo", tak nech aspoň viem, ČO odo mňa zhruba chce..
-COOL-
neznámy
neznámy | 3.11.2013 21:35
S tou kvadraturou máš pravdu, ale já jsem rak a se změnami mám docela problém....
neznámy
neznámy | 3.11.2013 22:57
hmm tak som pre tu zaujimavost omrkla udalosti, ktore povazujem u seba za najbolestivejsie v zivote vobec a vzdy mi tam tvorila pomala planeta napatovy aspekt na midpoint slnko/luna.....to najhorsie obdobie prebiehalo pri opozicii pluta na midpoint a nasledne mal dohru uran v kvadrature na midpoint

mozno to nie je ani tak o tom napatovom aspekte ako o tom, ktore planety s cim "reaguju"
neznámy
neznámy | 3.11.2013 23:47
Ono je to strašne ťažko takto povedať. I keď by som trebárs opozíciu pojala za ľahšiu, "dobre mierená" opozícia na nejaké citlivé body radixu človeka ho môže ľahko doviesť k modlitbe o priemernú kvadratúru. -LOL-
Avšak, súhlasím s názorom, čo tu niekde padol, že kvadratúra aspoň svojou akčnosťou zároveň ponúka riešenia a podnecuje k nejakým krokom, zatiaľčo pri opozícií akoby nie je o čom, je tu prítomné to isté napätie ako v kvadr. ale bez riešenia.

Ja sama mám radix oblapený kvadratúrami a i samotným Veľkým Krížom z kardinálnych znamení, takže možno preto je mi ich téma o čosi bližšia než opozičná. Človek s prevahou opozičných aspektov bude asi tvrdiť opak. :) Uvidíme. Každopádne, zaujímavá diskusia, ostávam sledovať.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.11.2013 23:51
Neviem, čo napísať, pretože si sledujem aspekty len približne rok. Viem však s istotou povedať, že som mala brutálne obdobie - možno najhoršie v doterajšom živote, čo si pamätám - opozícia Urán na Lunu (v natíve mám urán kvadrát), a Saturn konjunkcia Luna. No ale napríklad teraz som mala Saturn opozícia Slnko, a v natíve mám slnko dominantné, no neviem, čo som také prežívala. No a ozaj, teraz som mala urán kvadrát midpoint Slnko/Luna, ale tiež som nejako nepostrehla nič. alebo som len ignorant. Teda nič, o čom by som nevedela. A aj Pluto sa mi pohybuje v opozícii na tento midpoint, ale asi mi to ešte nedochádza. Iba si myslím, čo sa mi deje.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 4.11.2013 21:47
Tak asi budeš hůře prožíváš opozice, ale jsou to opozice na lunu, tak to vnímáš asi silněji........
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.11.2013 00:36
Ibaže mám dominantné Slnko, tak by som čakala, že budem cítiť nátlak na moje ego, zdravie... ale tak v natíve mám ešte pomocníka Neptúna, tak možno by som nemusela mať potrebu biť si hlavu o stenu :D Idem si naschvál preštudovať, aké kvadráty a opozície som prežila...
neznámy
neznámy | 5.11.2013 21:57
Kvadrát sa mi javí v mojom prípade schodnejší,robí radikálne rozhodnutia a mám tam pocit,že nemám na výber a situácie rieši...kdežto pri opozícii cítim síce menší tlak,ale mám na výber,špekulujem a situácia sa naťahuje ako guma na trenkách:)
neznámy
neznámy | 6.11.2013 17:14
:D tak mám pocit z této diskuze, že kvadráty jsou asi tvrdší a nekompromisní, ale alespoň člověk ví na čem je.......... a nemá na výběr..........opozice je jakoby "jemnější" ale pokud člověk nenajde střed, tak se v tom plácá a plácá a plácá........
Taky si myslím, že je to o tom, jak má člověk postavený radix a genetickou výbavu...
milan08
milan08 | 6.11.2013 18:47
u mna je to jedno.snazim sa z toho vykorculovat kludom a rozvahou aj citim tlaky,ze sa nieco deje hlavne ked som mal v jeden den8kvadratov.sedel som a nic neriesil co nebolo nutne.
neznámy
neznámy | 6.11.2013 18:51
Nápodobne.
Tiež som si zažila polokvadratúru od Pluta a Uránu na midpoint slnko/luna.
Vraj nepodstatný vedľajší aspekt.
Tak to ani náhodou.
neznámy
neznámy » milan08 | 6.11.2013 19:10
Sediet pri kvadrate a nic neriesit sa nevyplaca. Nasledujuca opozicia to potom cloveku nezvykne darovat a je to este vacsi bordel a nervy ako ked to pri kvadrate nevyriesis a nechas to bez zmeny odplynut. Ak sa to zvladne pri kvadrate, tak opozicia byva celkom prijemna - javi sa v podstate ako konjunkcia, co sa este da.... Na to vlastne kvadrat je, vyriesit vsetko co sa da, ak treba - zabocit, zmenit smer cesty a nasledne vyckat na vrchol celeho cyklu - opoziciu, pri ktorej prave vtedy oberas plody - a tu je ten hacik, podla toho ako si zvladal kvadrat su plody bud sladke alebo trpke. Ja to beriem ako urcite potvrdenie ci konam spravne, je to akesi vysvedcenie za predosly polcyklus. Mozno prave preto ludia zazivaju tak rozdielne pocity pri opoziciach - pretrpia kvadrat, nic sa nesnazia spravit - vyriesit. Tak je jasne ze opozicia bude svojim sposobom peklo. Ak zvladnu kvadrat, opozicia je malina. No a pri sextile este ako tak sa nieco poriesit da, no pri trigone nevyriesis vobec nic co sa cyklu tyka.

Skusenost mi potvrdila ze sa oplati sledovat cely cyklus, nie len vytrhnute jednotlive aspekty z celku.

Velmi dobre to objasnuje Hand v prvom diele Tranzitov - Slnko a Mesiac v texte na zaciatku knihy s nadpisom Dynamicky cyklus.

eq.
neznámy
neznámy | 6.11.2013 21:10
Zajímavé, musím to začít taky sledovat........
neznámy
neznámy | 6.11.2013 22:32
na zveráči som nejakú dobu nechodil a teraz mám pocit, že úroveň diskusií kvalitne stúpla. postrehy sú veľmi dobrá vec, hlavne keď je na to viac ľudí. viac hláv, viac rozumu. ja momentálne zažívam vrchol kvadratúry saturna na Lunu (medzi mnohými inými). lenže saturna mám v 12. dome. podľa toho že ak kvadratúry dávaju jasne vedieť čo sa deje, tak v 12. dome to môže byť pekný problém vedieť čo sa deje. nevedel som čo sa deje a vedieť sa v takej situácii správne rozhodnúť... to nebolo ani v mojich silách. ale možno som naozaj nemal na výber, len som o tom nevedel :). keď som mal opozíciu pred asi 7 rokmi, bolo to omnoho krutejšie a nemal som na výber. ale na druhej strane som mal omnoho viac slobody aj napriek emočnému utrpeniu. tú som však vtedy nevnímal. situácia vtedy bola subjektívne ďaleko drsnejšia, ale objektívne o nič nešlo. avšak teraz je to vo veľkej miere naopak vzhľadom na reálnu situáciu.

vedel by mi niekto rozlúštiť a vysvetliť, alebo aspoň dať alternatívnu možnosť vysvetlenia takýchto prejavov? jedine čo ma napadá je dať do súvislostí všetky konštelácie + vnútorný psychologicky vývoj (vnútorne zvládnutie pôsobenia), lenže momentálne nemám nejak super jednoduché aspekty od urána a pluta + saturn kvinkunx slnko
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...