mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Numerologia a Astrologia

neznámy
neznámy | 25.4.2012 12:14
Šlo o 31.marec 2003 hodina 11.55.
Ale nie je to podstatné pre nás laikov. Šlo len o otázku, ako to funguje v prípade takého "zhodného" pôrodu..
Je jasné, že sa dosť ťažko obe deti narodili v rovnaký okamžik . Ale ako píšem hore, dve ženy rodili v rovnakej chvíli, dva tímy lekárov pracovali doslova oddelení len stenou, nejde o dvojičky ale o dve rôzne ženy a ich deti. Mne samej sa stalo to isté, pomáhala som cudzej žene s prípravou na pôrod, doslova sme na tom boli rovnako, rovnako sme šli na ten sál a počuli sme sa..Rozdiel bol medzi nami ozaj pár minút, maximálne 5 a to už preháňam. Moja známa mi však hovorila, že ona to mala s jednou pani doslova narovnako a doktori aj napísali ten čas 11. 55 a preto sme o tom debatovali a preto sa ma tá známa pýtala že ako je to potom s horoskopom, či ho majú tie deti úplne rovnaký.
Lekári v tom zápale práce čo vládne na pôrodnej sále určite nestoja so stopkami a nesledujú prvý nádych dieťaťa, niekedy to tam trvá hodinu, niekedy 10 minút, záleží na zvážení toho lekára aký čas tam napíše v tomto rozpätí, niekedy to píše sestra ked vyhodnocuje tesne po pôrode Apgar skóre dieťaťa..
Ten uvádzaný čas si preto myslím býva velmi skreslený a nepresný, hoci definíciu ako píšete - ktorý moment sa považuje za čas narodenia - poznáme.
neznámy
neznámy | 25.4.2012 13:11
Tak technicky je to tedy jasné

jen připomenu, kdyby se jedno děcko narodilo v
11:55 mělo by ASC 19 Raka 26, MC 23 Ryb 43

a druhé v
11:56 mělo by AS 19 Raka 38, MC 23 Ryb 59

v případě např. tranzitu Urana konj MC dojde k přesnému tranzitu
v prvním / druhém případě ve následujících dnech

1.4. 2009 / 6.4. 2009 dif 5 dnů
11.10. 2009 / 4.10. 2009 (retro) dif 7 dnů
26.1.2010 / 17.1. 2010 dif 11 dnů

vidíme, že rozdíl tranzitů je v 5 až 11 dnech, tzn. že vztahy mezi tranzitujícími planetami ("na obloze") je výrazně odlišná.

My sice sledujeme tranzity jednotlivých planet na natitivity, které jsou téměř totožné, ukazují téměř totožný potenciál, ale k rozvíjení (aktualizaci) tohoto potenciálu dochází v nestejných dobách a zkušenostní clustery vypadají poněkud jinak (přinejmenším se posune Luna, Slunce, Merkur, Venuše a naváží jiné vztahy k jiným planetám v tranzitujícícm synchronním poli vztahů.

I kdyby se děti narodily jedné matce a měly stejné podmínky vývoje (což ani zde nebývá pravidlem) tyto vlivné zkušenostní clustery by byly poněkud odlišné a vedly by aspoň částečně k individualizaci jiným směrem.

Pokud by děti byly ze dvou rodin, tam by ty rozdíly byly ještě markantnější.

Nicméně určité kolektivní vzorce by ty individualizační procesy zastřešovaly. Tzn. děti by šly pravděpodobně ve stejnou dobu do školy atd.

Pokud hledíme na nativitu jako na mapu potenciálů nemáme s dvěma téměř totožnými horoskopy potíž.

Pokud jsme ale přesvědčeni, že nativita říká o svém nositeli vše, že je v ní jeho život deterministicky obsažen beze zbytku (analogie s predestinací některých náboženství) pak máme s dvěma podobnými nativitami problém.
neznámy
neznámy | 25.4.2012 13:38
Ďakujeme za vyčerpávajúci výklad -THUMBSUP-

Tie vaše posledné vety hovoria za všetko..Myslím si že žiadny extrém nie je dobrý a naozaj by sa na tieto veci malo prizerať ako na "mapu potenciálů" To sa týka aj numerológie, tarotu a všetkých ostatných "duchovných vied" :)
Občas sa stretávame však s prílišným kladením dôrazu na to čo máme v rozboroch, vyhovárame sa v akom sme roku, čo máme v mriežke, pripisujeme naše zlé nálady len nejakému tranzitu a sextilu, držíme v mysli čo nám predpovedala nejaká kartárka a zabúdame na svoj pôvod, svoju vôľu a zodpovednosť za svoje konanie..
To nerátam škatuĺkovanie a zaraďovanie - tým že ma rozpaluje do ruda už len veta - "jo, vy beranky" som známa -LOL-
Prajem vám (a nielen) príjemný deň :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.4.2012 13:53
díky

ještě bych zdůraznil slovo PROCES

dívejme se na život jako na PROCES
neznámy
neznámy » ballin | 26.4.2012 19:07
Ahoj Ballin. Tak, väčšina numerológov pripisuje ročnú vibráciu čísla 5 planéte Jupiter. Je to planéta rastu, postupu a expanzie. Po náročnejšom 4. roku, ktorý možno nebol podľa tvojich predstáv, by 5. rok mal byť rokom rozkvetu, premeny, pocitu slobody. Vraj Jupiter ku šťastiu ľudí privedie. Mal by si využiť príležitosti, ktoré sa ti budú núkať. Netreba sa báť riskovať. Väčšina to využije pracovne. Teraz začaté veci, by mali mať dlhodobý charakter. Môže prísť do tvojho života nový partner, šťastie. Ak si viazaný, tak si dávaj pozor, aby si svojej partnerke neublížil. Toto obdobie je vhodné aj na investovanie, na zmenu bydliska, na zlepšenie situácie vo všetkých oblastiach. Ak chceš pokračovať v štúdiu na VŠ, tak je to vhodné obdobie. Aj skúšky by ti mali dopadnúť v pohode. Ale aj tak sa radšej poctivo priprav. Držím ti palce. :)
ballin
ballin | 27.4.2012 23:58
dakujem -THUMBSUP--LOL-
neznámy
neznámy | 30.4.2012 07:25
zajímavé -THUMBSUP-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...