mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

nultý poludník

neznámy
neznámy » damara | 23.2.2016 18:27
Poledník Ferro se požíval dříve,na astrologii to mělo tu vazbu,že začátek
znamení Berana byl 18 stupňů západně od Green.,znamení Býka začínalo na
12 stupních východní délky,Blíž. na 42 stupních východní délky.
milan08
milan08 » damara | 28.2.2016 09:48
asi vtedy bola ina metoda!
neznámy
neznámy | 29.2.2016 14:17
ja preferujem chlpatych :)

kangal
SAO
kaukazak
tibetska doga
no a samozrejme severania moji mili... husky

:)-HEART- milackovia
neznámy
neznámy » damara | 29.2.2016 14:48
Nultý poludník bol zavedený kvôli unifikácii určovania času v dôsledku prudkého pokroku v technike a doprave. Predtým sa používali merania Pravého slnečného času s miestnym poludníkom alebo hlavným poludníkom pre každú väčšiu ríšu samostatne a tie boli rôzne https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kladn%C3%AD_poledn%C3%ADk. Ale to ste asi iste už vedeli. Dôležité je podotknúť, že celá západná astrológia je tak trochu mimo skutočnosti a tak povediac klame samú seba, pretože proces precesie je nezvratný a pokiaľ to nezahrnieme do pozorovaní, je celá západná astrológia iba umelým dodatkom ku psychológii. Celá západná astrológia je o 2 000 rokov pozadu a tak všetky astrologické natívy sú nepresné a v podstate len napasovanou kópiou pozorovaní Ptolemaia.
Ja preto robím všetky prepočty na skutočnosť a výsledky sú pozoruhodné.
Odporúčam pozrieť http://www.vedicscholar.com/freehoro.php
alebo software Jagannatha Hora: http://www.vedicastrologer.org/jh/
Je to trochu iné a človek sa bude cez to musieť prehrýzť a hlavne prestať klamať sám seba (že nie je to znamenie ktoré si doteraz myslel že je), ale výsledok stojí za to.
neznámy
neznámy | 29.2.2016 15:12
jj, (kavkazák, SAO a nejraději tib.doga to jsou miláčci :D) já mám taky chlupáče s podsadou, naštěstí jen desetikilového -LOL-, takže může "přebývat" v domě, ale uklízím neustále....-ROLL-
neznámy
neznámy | 29.2.2016 15:14
No to je teda průšvih, já mám dojem, že můj nativ na mne sedí až až...-LOL-
neznámy
neznámy | 29.2.2016 21:53
Takto som sa dlho klamal aj ja... že veď to na mňa sedí, to som celý ja a tak ďalej. Prečítali ste si niekedy všetky charakteristiky a našli ste sa v nich? Ja áno a môžem povedať, že som sa vo všetkých minimálne z polovice našiel a prečo? Pretože sa tomu hovorí vývoj osobnosti a astrologický natív nie je status quo osobnosti človeka, iba jeho počiatočné vzorce myslenia, správania a konania pri vstupe do hmotného sveta na našu Zem. Tieto väzby a vzorce v natíve buď rozvíjame ak sú pozitívne alebo sa ich snažíme transformovať ak sú negatívne avšak zďaleka to pri tom nekončí. Ak máme zle naprogramovaný začiatok a žijeme v klame ľahko sa stane, že sa nikdy nerozvinieme. Posun o zhruba 24 a pol stupňa nie je až tak zásadný pretože susedné znamenia sa prekrývajú a majú veľa spoločných rysov, preto je ľahké zameniť si dojmy s pojmami. Skúste si porovnať Védické vyobrazenie svojho natívu a toho Ptolemaiovského.
Astrologický natív zobrazuje kruh života od jeho počiatku po jednotlivé návraty a revolúcie karmických lekcií až do bodu "súdneho" dňa, našej smrti. Všetko vo vesmíre sa točí v kruhoch to len materializmus a súčasné líniové ponímanie času nám bráni pochopiť univerzálnosť našich duší s prepojenosťou živých štruktúr, ktoré tvoria našu bytosť, Vesmír.
neznámy
neznámy | 29.2.2016 22:03
Kdysi jsem studoval solary upravené o precesi a nebyl jsem
s výsledkem spokojený.

Mám svoji soukromou teorii,kterou nikomu nevnucuji a sice v době
středověku bylo lidstvo v jiné fázi vývoje a k tomu stupni patřila divinace
kdy počátek Skopce byl posunutý o 18 stupňů,pak vývoj lidstva šel dále
a pozorováním a zkoušením bylo zjištěno,že počátek Skopce bude
v tom místě.kde je dnes.
Je velmi zajímavé přečíst exkurz Cyrila Fagana do způsobu divinace
v Egyptě,nebo Babylonii v knize Kořeny astrologie - lidstvo bylo tenkrát
v jiné etapě vývoje,fungují jiné věci.
Pro mně je úžasné že velmi schopnými lidmi byl sestaven ten system
který funguje dnes a věřím,že není konečný - vývoj jde dále.
neznámy
neznámy | 1.3.2016 09:15
Tak som tomu venovala trochu času a urobila som si výpočet cez link, ktorý si uviedol. Veľmi z toho múdra nie som, ale zaujal ma výklad hviezdy narodenia.
Moja hviezda narodenia je Punarvasu.
Keď som si prečítala charakteristiku, došla som k tomu, že na mňa veľmi dobre sedí.
Lenže je to charakteristika, ktorá je mimoriadne podobná aj tomu, čo o mne hovorí západná astrológia. V podstate sa to krásne zhoduje.
Takže, prečo odmietať iný systém, keď poskytuje veľmi porovnatelné výsledky? :)
Mne sa to naopak veľmi páči, pokiaľ zistím, že sa rôzne systémy poznávania doplňujú, hoci pracujú s inými prostriedkami. To je práve tá krása.
neznámy
neznámy | 1.3.2016 11:46
No tak já na to koukám, že bych měla být Kozoroh včetně Marsu,Saturnu a asc.(ten zůstává)....Luna v Býku...(takže samé rohy, stabilita, zem) a Venuše Vodnář.....no tak za sebe můžu říct, že to nesedí ani náhodou, já jsem takový silný vzdušňák, plně se ztotožňuju se znamením Vodnáře a Lunou v Blížencích, odpovídá tomu můj styl komunikace, přátelství, mé zájmy (lítání, paragliding...) a i Venuše v Rybách na ne sedí jak prd...na hrnec.
Takže za mne nee.
neznámy
neznámy | 1.3.2016 11:51
O ascendente a lune som ani neuvažovala, ale nesedí mi to vôbec, minimálne nie luna. Lunu mám v západnej astrológii v rakovi a vo védickej je v blížencoch.
Tak to môžem zase ja povedať, že ani náhodou. :-)
Ale zaujala ma tá hviezda narodenia. To mne sedí veľmi dobre. Skús si pozrieť tú.
neznámy
neznámy | 1.3.2016 12:07
The Cutter (Krittika) - No tak jestli jsem se tím dobře prokousala, tak to sedí tak na 80%, odlišnosti jsou trochu v tom, co bych mohla dělat (kariéra...rozhodně bych nechtěla být např. holičem, vojákem, kovářem, řezníkem..to už vůbec ne-LOL-), povahové vlastnosti celkem sedí, ale kde se to liší hodně, tak to je zdraví - já mám typické "vodnářské" nemoci - krevní oběh, žíly....a zde mi to podsouvá boleti hlavy, krku, hrdla, horečky (býko-beraní choroby) a to na mne nesedí vůbec.
damara
damara | 1.3.2016 12:50
ďakujem za vašu odpoveď.
neznámy
neznámy | 1.3.2016 20:52
Ďakujem za informáciu o Faganovi toho veľa neviem. K vyjadreniu však potrebujem viac informácii o jeho práci.
Ospravedlňujem sa za odveci reakciu na okraj...
neznámy
neznámy | 4.3.2016 22:49
podla mna kazda astrologia sluzi na nieco ine... myslim, ze pojmy lepsia alebo horsia, ci realnejsia a menej realnejsia, nie su stastne zvolene... lebo funguju v urcitim smere aj joytish aj zapadna... joytish je mozno skor urcena na predikciu (zapadni sideralisti ala Cyril Fagan, D.Bradley boli tiez viac predikcny astrologovia ako psychologovia...), je viac spojena s indickou kulturou, kastami, ajurvedou, jogou, hinduizmom... zapadna je skor pre zapadneho cloveka, je viac psychologicka, viac spojena s modernou dobou (joytish este doteraz nepouziva urana, neptuna a pluta)... tusim v spurkovej encyklopedii som cital jeden vyskum, ktory sa robil....skupine ludi dali precitat psychologicku charakteristiku najprv v joytish a potom v zapadnej astrologii... a ked sa na konci pytali, ze co na nich viac psychologicky sedi, tak vysla zapadna...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...