mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Nočné tvory - ľudia aktívni v noci

Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 13.2.2013 13:33
Zaujímalo by ma, v čom môže spočívať záľuba niektorých ľudí v nočnom živote. Nenarážam iba na nočné práce, ale celkovo - ľudia, ktorým sa viac darí v nočných hodinách študovať, pracovať, zabávať sa, a podobne. Poznám veľa ľudí, ktorých už po 22:00 bdelých nenájdem, pokiaľ nie sú nútení, ale malé percento takých, ktorých by sme pohodlne mohli nazvať "sovy" či "nočné vtáky", medzi ktorými sa nachádzam aj ja :) Je to niečo, čo nájdeme v našom rozpätí planét? Neviem, či je toto ako zaujímavý námet na diskusiu, každopádne mňa to zaujíma :) A ďakujem za každý príspevok.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 13.2.2013 13:59
To jsem já a není to o zálibě, ale o biorytmech. Bohužel jakožto kancelářská krysa mám pevnou pracovní dobu od 7 do 15, za ty necelé tři roky, co pracuju jsem si ještě nestihla zvyknout. Totálně nabouranej režim. Večer kdy ožívám už musím jít spát, abych ráno vstala a ráno jsem jak praštěná a do oběda se mnou není pořádná řeč. Odpoledne prozevluju, protože jsem unavená a když se začnu probírat, tak... A tak pořád dokola. Vražda je když se k tomu přidá letní čas, to je rovnou na mašli-ROLL-
ballin
ballin » Žabkažabulienka | 13.2.2013 14:20
ja si myslim ze ludia ktory maju menej starosti su tie ''nocne vtaky'' aspon s osobnej skusenosti. bezdetny atd atd nic menej nic viac haha :D
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 13.2.2013 14:37
Ja to poznám dôverne ako osoba pracujúca na 12-hodinové zmeny, a teda konkrétne v mojom prípade neuveriteľne nepravidelný režim :) Ale viac sa mi nezdá zimné obdobie, lebo ja som viac unavená práve teraz. Ale nejako v noci vždy žijem viac. No ja poznám pár ľudí, ktorí pracujú každý deň iba počas dňa, ale v noci jednoducho vždy niečo nájdu, čo by robili (môj otec, priateľ mojej mamy,....) Takže žeby to nemali žiadne konštelačné podklady? :D
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » ballin | 13.2.2013 14:44
:P Ja by som celkom nepovedala, že to je menej starosťami. Ani ja, a ani ľudia, ktorých ako nočné živly poznám ich nemáme málo. Takto, iba žeby deti boli tými najväčšími, alebo jednými z nich. Koľkokrát prídem domov unavená z práce, a buď zaspím do dvoch hodín, alebo vydržím pomerne dlho (sledovať film, študovať niečo na webe, upratovať..., učenie mi tiež vždy išlo viac v noci), priateľ mojej mamy tiež ponocuje (ale má to aj trošku po psychickej stránke pridružené) a potom spí celý deň, môj otec síce kedysi hrával v kapele po nociach, ale už roky v noci nehráva, ale stále ho nájdem buntošiť na webe, niečo tvoriť... :D Jasné, deti v rodine robia veľa, ale tak chcela som vedieť, či je to aj nejaké predispozične dané :D ale ďakujem za názor :)
vevuska
vevuska » Žabkažabulienka | 13.2.2013 16:09
He he... zaujímavá téma, ja som s tých, ktorým sa najviac darí večer a v noci. Aj keď som sa učila na maturitu, tak som sa najviac naučila od 22-tej do druhej v noci. Asi aj preto, že ma nikto neotravoval - občas mama, čo mi nadávala, že čo ešte nespím a občas ma vystrašila :) ale jednoducho mala som kľud a pokoj. A teraz aj preto, že keď mám dáku úlohu a šamaním, tak využívam to, že každý už spí. Okrem toho tiež robím na 12-tky a tak na som už automaticky naladená, že ráno vstávam o osmej a chodím spať o polnoci, no keď mi skončí dvoj alebo trojdňová smena, tak na ten ďalší deň spím aj do jedenástej pred obedom :D A ešte som chcela podotknúť, že to nie je tým, že nemáme my mladí málo starostí a deti. Aj moja kamoška, ktorá je na materskej, tak chodieva spávať o polnoci alebo o pol jednej a vstáva každý deň o siedmej, bo tak sa budí jej dvojročný syn. :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 13.2.2013 19:19
Ja som nočný tvor, ale musela som sa prispôsobiť ako väčšina pracujúceho ľudu. :) Ale nie je to tak ako píše ballin, lebo za študetských čias som mala najlepšiu kamarátku, ktorá odpadávala večer o desiatej a učila sa zásadne ráno o piatej, alebo šiestej, keď som ja bola ešte mŕtva.
Aj teraz, keď mám akože režim a chodím spať pred polnocou, poriadny spánok to nie je, naozaj spím až nad ránom. A ranné vstávanie nenávidím a budem nenávidieť do konca svojich dní. :)
Aj keď, taký východ slnka a štebot prebúdzajúcich sa vtákov zase stojí za to.
A čo je ešte s tým spojené, je to, že počas dňa sa veľmi zle orientujem v novom prostredí, ale v noci som už viackrát vyviedla blúdiacich.
Asi pôjdem robiť nočného strážnika, alebo sa v budúcom živote inkarnujem do sovy, alebo mačky a budem šťastná. :D
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 13.2.2013 20:09
Jsem na tom též tak, u sebe si to vysvětluji 12. domem, dělám mi dobře být vzhůru, když všichní spí, a je klid, ale ponocují i lidi, kteří v něm nic nemají....Mám pocit, že sovy bývají většinou introvertní, buď často silně neptunští, nebo saturnští.
neznámy
neznámy | 13.2.2013 20:26
Sedí, ja som neptúnsky introvert. :) Ale v 12.dome nemám nič.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 14.2.2013 07:41
neviem presne, ake konstelacie to u teba sposobuju...mozno ten pluto v kvadrate na ascendent a v opozicii na slnko, ten miluje tmavsie miesta:)
alebo bohate aspektovana Luna a vacsina planet v zenskych, nocnych znameniach...
u mna je to celkom jasne...ja som sa narodil o polnoci a vsetky planety mam pod obzorom...a je pravda, ze vecer ako keby ma pokropili zivou vodou:)
neznámy
neznámy | 14.2.2013 08:01
A co já? Jsem se narodila ráno v devět, všechny planety krom luny (mám nad obzorem a stejně jsem noční pták.

Že by to novolluní v 1.domě a kvádry od Saturna a Pluta?
vevuska
vevuska | 14.2.2013 10:03
heh... ja neviem, hovorí mi to, že mám jupitera v 12.dome, tak neviem. No, jednoznačne som sa narodila v noci o tretej, takže podľa mňa aj preto som čulejšia v noci ako cez deň :)
neznámy
neznámy » vevuska | 14.2.2013 11:16
No neviem. :D Ja som sa narodila ráno 4:45 a vtedy spím najtvrdšie. :)
neznámy
neznámy | 14.2.2013 11:52
Vlastně slunko ve 12. domě, tak je to jasný :-)
neznámy
neznámy | 14.2.2013 14:02
Neviem či to bude hodinou narodenia,som narodená 23.00 a patrím medzi sliepkové typy.Ráno vstávam skoro pred piatou aj bez budíka a po 20.00 som nefunkčná-THUMBSUP-
Putes
Putes | 14.2.2013 14:59
-LOL--LOL- Vítej do klubu. Taky jsem narozená ve 23.50 a všechny planety pod obzorem, chodím spát se slepicemi, ale ráno po 4. hodině jsem nesmírně čilá aktivní.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 14.2.2013 15:02
hmmm myslim si, ze konstelacie toto neurcuju, nezda sa mi, ze by to bolo take vynimocne ked je clovek "nocny tvor", skor sa mi to zda tak 50 na 50....a niekedy sa to meni aj pocas zivota, bola som zvyknuta roky vstavat skoro rano a vtedy sa ucit aj cez skuskove a naopak spolubyvajuca sa ucila od tej polnoci do siestej najlepsie aj bola najsviezejsia, potom sme si to akosi presne vymenili :p
neznámy
neznámy » Putes | 14.2.2013 15:02
Len keby mi niekdo prácu na môj réžim prispôsobil,napríklad nočné ma doslova ničia-SAD-
Putes
Putes | 14.2.2013 15:04
No, to už si vůbec neumím představit, pracovat v noci. Vždycky jsem litovala ty, co museli pracovat na směny.-YAWNEE-
neznámy
neznámy | 14.2.2013 22:48
Ja mam pocit, ze to ide aj s vekom. Narodila som sa pred pol jedenastou vecer, vacsinu planet mam pod obzorom a do urciteho veku mi nerobilo problem byt cula tak do druhej v noci, aj ked som rano vstavala. Od urciteho veku to vsak nefunguje. Akosi uz potrebujem aj spat... :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...