mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

neptun v kvadrature s venusou

lak
lak | 13.1.2013 06:41
ahojte :) chcela by som vas poprosit - hlavne tych, ktori sa v tom orientuju troska viac :D - o radu :) celkom casto (za posledne 2 roky 3 x na par mesiacov) sa mi v horoskope vyskytuje neptun v kvadrature s venusou... uz som z toho zlahka zufala, pretoze tento aspekt zabija vsetky mozne druhy vztahov... je to karma alebo predurcenie alebo som si len sama strojcom vlastneho (ne)stastia? :D dakujem za nazory :)
neznámy
neznámy » lak | 13.1.2013 09:15
tento tranzit preveruje tvoj zmysel pre realitu a schopnost brat druhych, takych aky su. najskor mas vo vztahoch nerealisticke postoje. dalsim nebezpecim je moznost zamilovat sa do niekoho nedosiahnutelneho. uvedom si ze najskor sa vyhybas skutocnemu stretnutiu s tym clovekom... to bolo od Handa v skratke, skus si zohnat knizky od R. Handa, Tranzity - cykly osudu - 5 casti to ma, velmi jasne su tam vysvetlene tranzity jednotlivych planet medzi sebou a aj na MC a ASC. + prechody planet jednotlivymi domami. A skus si potom kuknut aj to , ze akym domom a znamenim ti tranzituje neptun a v akom dome a znameni mas v radixe venusu.

vydavatlestvo: www.eugenika.sk
neznámy
neznámy » lak | 13.1.2013 15:59
Upravene: ako píšu astrologovia, je to o napati medzi iluziou a realitou, ale nemôžeš vzťahy vzťahovať iba k jednému aspektu.
lak
lak | 13.1.2013 23:02
dakujem velmi pekne :) knihu si zaobstaram.. dufam, ze mi pomoze zorientovat sa v sebe... :)
neznámy
neznámy » lak | 13.1.2013 23:54
podla mna v horoskope toho musis mat viac...jedna lastovicka leto nerobi-PUH-
vseobecne spojenie Neptun s Venusou je o idealizovani si vztahov a z toho plynucich sklamani...clovek by sa mal za tohoto tranzitu naucit sice nesebecky milovat, ci mat rad, ale len tak, aby sa nestal obetou vlastnych citov a zmyslov...
a este k tomu Handovi doporucujem knizku od Markusa Jehleho - Transity planet...
tieto dve diela stacia na vyklad vsetkych tranzitov, aby aj ludia, co astrologiu moc neovladaju, mali z nej nejaky osoh...
neznámy
neznámy » lak | 15.1.2013 22:12
Mal som pred troma rokmi, Neptun kvadrat Venusa celkom staci na znechutenie vztahov. Tie pomale tranzity su dost silne. Samozrejme ze si sama strojom svojho stastia, nik nema Neptuna za chrbtom aby mu zamerne kazil vztahy :-) Sklamanie zo vztahov je toho aspektu casty prejav. S Neptunom prichadza tema viery v spravnost behu veci. Jak veris svojim vztahom a jaku mas vieru o vztahoch. S Neptunom sa casto veci okolo nas nijak vyrazne nezmenili len nase ocakavania sa vyrazne posunu a potom pridu sklamania.
Su ludia co maju Neptunove aspekty radi, ja medzi nich nepatrim a nezvladam tie harmonicke ani tie neharmonicke. Neptuna mam v horoskope narodenia dobre postavaneho (kedze tvori jedine dva harmonicke aspekty v mojom horoskope ktore su v platnom orbise) a nemozem povdat ze by som tie aspekty povazoval za lahko zvladnutelne. Napriek tomu ze su to sextily, s Neptunom je neplecha.
neznámy
neznámy | 15.1.2013 22:23
a aspon mozno tusis, ze preco zapadni sidearlisti a ebertinova kozmobiologicka skola medzi dvoch tradicnych skodcov marsa a saturna zaradila prekvapivo aj neptuna, namiesto takych nervozrutov ako je uran, ci pluto:)
ale zas za mna musim povedat, ze minimalne tie harmonicke aspekty neptuna ja mozem...priniesli mi celkom fajn obdobia:)
neznámy
neznámy | 15.1.2013 22:40
Ja Neptuna povazujem za skodcu, horsieho ako Saturn. V tom sa so mnou ale malo kto zhodne tak casto radsej volim tichsiu stranu :-)

Nemam rad ani tie pozitivne. Teraz trebars Neptun trigon Merkur. Chodim patkrat na to iste miesto a vzdy nespravim to co mam. Niekedy nakupujem 4x denne. Zabudam i veci co mam zapisane v mobile na upomienke. Proste vrchol zmatenia. Ten Neptun nema rad ked ma clovek rutinu a nejako zorganizovany cas, takze mu to kazi. Veci ako ze po praci na nakup, kdeze .. prist domov prezliect sa, umyt sa a zistit ze chladnicka je prazdna :D A obliect a vonku ... Aspon ze mam blizko do obchodu. Pre mna je Neptun v tranzite neprijemny. Zvyknem mat dobre zorganizovany cas, pretoze casu je vzdy malo. No s Neptunom sa to rozklada jak vlozene do kyseliny.

Nemozem povedat ze by ten trigon na Merkura priniesol nejaku inspiraciu niekam, alebo vobec. Nepocitil som. Ale to by som mal, kedze z radixu mam predpoklad vdaka skoro exaktnemu Neptun sextil Merkur. Od strednej skoly som si viedol zapisnik s napadmi na pribehy, ze ak niekedy bude cas tak ich spisem. Vseobecne by som povedal ze fantazie mam viac nez je treba a preto ani ten sextil z radixu nevnimam az tak pozitivne. No, pocas tohto roku som nepridal ani jednu novu poznamku, vobec na to nemam hlavu teraz. Neptun zahmlil aj to. Neviem presne co som si z toho mal vziat a neprezradil mi to ani Hand. Som rad ze to konci. Ono urcite to zmysel malo. Aj ten kvadrat s Venusou mal ale v case ked prebiehal som nebol schpny vobec pochopit o co ide a este aj teraz si myslim ze nejaky rok dalsej perspektivy navyse mi odhali viac.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 08:24
Keby byvas s frajerkou, ktora ma starostlivu povahu, ze sa postara, aby bolo vzdy doma nakupene co treba, jedlom pocnuc, zubnou pastou konciac, tak mas vybavene.-LOL- Ale to by Ti Neptun zreje ten vztah pokazil.-ROFL-
neznámy
neznámy | 16.1.2013 11:13
"Chodim patkrat na to iste miesto a vzdy nespravim to co mam. Niekedy nakupujem 4x denne. Zabudam i veci co mam zapisane v mobile na upomienke. Proste vrchol zmatenia. Ten Neptun nema rad ked ma clovek rutinu a nejako zorganizovany cas, takze mu to kazi. Veci ako ze po praci na nakup, kdeze .. prist domov prezliect sa, umyt sa a zistit ze chladnicka je prazdna A obliect a vonku ... Aspon ze mam blizko do obchodu. Pre mna je Neptun v tranzite neprijemny. Zvyknem mat dobre zorganizovany cas, pretoze casu je vzdy malo. No s Neptunom sa to rozklada jak vlozene do kyseliny."

:D Tak to si ma pobavil. Takto ja chodím celý život, najmä doma sa to plne prejavuje, lebo tam je voľnosť a pohoda. V práci sa dodržiava nejaký systém, ale aj tam si museli moje kolegyne zvyknúť, že som si naň dodnes nezvykla a veci robím pre ne atypicky. Ale snažím sa vyhovieť spoločnosti.
U nás doma je všetko všade. Na jednej strane riadim - umývam, utieram prach častejšie ako moja suseda, lebo mám slnko v 6. dome, na druhej strane - nič nemá svoje miesto a tak to stále vyzerá ako jeden chaos. Niekedy je to Kocúrkovo, moje priateľky sa aj zasmejú, keď vidia tú pestrú množinu vecí na stole, ktorá by inak mala patriť inam.. kam? To tiež zisťujem celý život, keď chodím po byte a prekladám veci a nakoniec všetko položím na stôl, aby som na to nezabudla...
neznámy
neznámy | 16.1.2013 11:44
:D Pripomenuli ste mi dve blizke osoby z mojho okolia s mesiacom v rybach...tym spravanim, hoci sa obidvaja snazia byt dochvilni a systematicki, nemozem sa na nich nikdy 100% spolahnut...a je to zvlastne, lebo som si myslela, ze vecne hladanie klucov a dokladov patri medzi muzske nedostatky, ale nie je to tak....bude za tym fakt asi neptun :D....musim uprimne priznat, ze pre moju pannu su tieto osobky doslova zivotnou skuskou a ucia ma vacsej pokore a tolerancii....no su situacie, kedy by som ich fakt ze roztrhala v zuboch...a netyka sa toani tak toho chaosu a nespolahlivosti, mna dost vytaca taka ta rybia potreba obetovat sa a to ich mucenictvo...radi sa stavaju do pozicie obete, citia sa strasne nepochopeni a ukrivdeni...no a to je pre mna ze konecnaa...vtedy sa zo mna stava sarkasticka svina :D
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:12
Mám najlepšiu priateľku kozorožkyňu s ascendentom v panne - takže ten sarkazmus veľmi dobre poznám. A ak nie sarkazmus, tak hlboký náser:D Vytáčam takto svoju priateľku na život a na smrť...Hlavne keď za ňou prídem s žiadosťou o radu a na všetko mám odpoveď v štýle: "ale to nemôžem, lebo to by nebolo výhodné pre toho, alebo by som mohla ublížiť niekomu, tak radšej si niečo odtrhnem..."

Moja priateľka vtedy pozrie na mňa vyložene podráždene a reaguje prevažne týmito slovami: Preboháááá, vyser sa ty na iných ľudí, čo ti kto kedy dal? Iba sa na teba vysrali...a vôbec. Načo sa ma sem chodíš vôbec vypytovať, keď máš aj tak na všetko svoju odpoveď, do predele! Tak buď ako Matka Tereza ale aspoň ma tým nerozčuľuj a ak mieniš toto rozoberať, tak radšej choď...

A takto ma odfajčí, takže som už naučená, že keď sa s ňou rozprávam, zásadne nepoužívam ako argumenty to, že chcem brať ohľad na druhých. Pre ňu je to len výhovorka, hoci mňa ten ohľad na druhých vážne brzdí v tom niečo urobiť a občas ma rozčuľuje, že to neberie ako vážny argument.

Čo sa dokladov týka, to ani ju nerozčuľuje - to hľadanie. Iba sa na mňa matersky usmeje (to bude asi ten ascendent v panne) a skočí mi po obal na veci. Aby som mala všetko pekne pokope, keď vidí, ako sa mi všetko sype z tašky. A tiež chce mať prehľad nielen o svojom, ale aj mojom programe. Bývame oproti sebe, tak ráno vždy otvorí dvere a spýta sa ma: "Čo máš dnes na pláne?" A ja jej väčšinou odpoviem: "Neviem..." A ona mne: "No, samozrejme, to som si aj myslela" :)
Niekedy mám pocit, že ona sa nesnaží len o to, aby som rešpektovala systém u nej doma, ale snaží sa ho zaviesť aj u nás. Ale tak malú odozvu to má..fakt je to viac-menej o vzájomnom rešpekte ...
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:22
vidiš, na Handa se chystám už tak rok a pořád né a né si ji koupit, si říkám, že ta kniha si mě nechce vybrat :Dale asi ji koupim koncem ledna...jen nevim kterym dilem zacat.

jinak ted mám tranzit naprosto přesný 0°2" neptun kvadratura mars , neptun v rybach v prvnim dome na meho marta na IC...takže fakt rana, dost věci se mění, jen těžko určit jestli k horšímu či ne, ale jsem se sebou tak nějak spokojený a když vemu v potaz, že neptuna mam v 1 domě už tak 5 let tak to těžko soudit...nedokažu posoudit momentalni situaci, zvlast když mi neptun háže kvadrát na MC a pak mám uran kvadrát uran všechno to je jak stavebnice, která se sbořila a začínám stavět novou.řekl bych, že jsem celkem nohama na zemi.problémy mám zatím pouze s financema.kdyz teda vemu v potaz, že mam neptun v tech rybach a hodim system domu celoznakkovy tak by byl neptun v 2 dome a to mi na nej momentalne sedi mnohem vic nez na ten dum 1...ano i u mě občas vládne zmatek, ale jelikož mám ted novodobě tranzit saturn trin slunce a pluto trin slunce tak by se to mohlo vykrystalizovat do nějaké čiré podoby, kde jsou věci tak nějak vidět jasně.-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:25
Ty mas tusim Asc v Strelcovi? -LOL- A ako vyzera tvoja kabelka? -LOL- V mojej je vcelico (od hrebena, ktorym sa ceseme rano v aute po ceste az po knihu, aj ked je uplne na prasknutie -LOL-). Zeby to bolo fakt tym Neptunom na Asc (a kvadratom tranzitujuceho Neptuna?). Tiez vsetko hladam, zabudam, vcera som si uz hovorila (nahlas), ze si napisem papierik a nalepim ho na skrinku (aj toaletu, tam rano vzdy zamierim), aby som nezabudla otvorit inu skrinku, kde mame uschovany pel (na jedenie, kvoli zdraviu celej rodiny som ho kupila...) a vzdy na to zabudnem (zide z oci, zide z mysle), ostatni clenovia rodiny mi poradili, aby som si nakreslila este planik domu a v nom listocky, kde som si ich vlastne nalepila,...niekto sa na tom zasmeje, iny je z toho zufaly, ale da s tym zit :)
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:42
A nepozeral si si aj sekundarne direkcie? Vsak tam mas takmer presnu opoziciu direkcna Luna tranzit. Neptun a k Slnku sa tiez pomalicky priblizuje - kvadrat, amen tma, asi by sme tu mali prebrat typy "ako odohnat Alzheimra" (tiez mam direkcne Slnko ako ty) -LOL-
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:42
treba s tim neptun nema nic spolecneho a je to pocatecni stadium sklerozy :D
samozrejme sranduju :D
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:44
Tak to by si mala vidieť tašku, ktorú nosím do práce, a tiež tie, ktoré si vymieňam, keď idem do mesta a pod...Mám tých "kabeliek" celkom dosť...ale takých v štýle Oregon, kde si ľudia hodia na seba, čo príde pod ruku, celkovo aj môj štýl obliekania je taký nejaký...
Tak približne toto mám v taške: PSP (môjho syna, aby nežil len v hrách - dostáva ho len príležitostne), plavecké okuliare (lebo boli drahé a môj syn mi ňúra v byte, kým som v práci a ničí veci - už pokazil tú spojku na nos v okuliaroch - a mám len jednu, tak ich nosím v taške ), ďalej tam mám zubnú pastu, peračník, kapsu s množstvom kľúčov, notesy - po dva kusy v každej taške a žiadne záznamy v nich, hoci som odhodlaná všetko si plánovať a zapisovať už celé roky:)... Tiež tam mám nejaké papiere od lekárov, pokrčené doklady o zaplatení, výplatné pásky, malú igelitku s krémom na ruky a s krémom na krčnú chrbticu od justu, ponožky, iné hygienické potreby pre prípad potreby, telefóny, ktoré v tom neporiadku neviem nájsť - a keď mi občas vypdanú hygienické potreby na nevhodnom mieste, tak sa aj hanbím.
To by bola iná riť, keby mi to tak vypadlo niekde na pohovore. Ale to by som si radšej zobrala inú tašku...toto je len pracovná. Hrebeň nenosím, po ráne stačí voda a gumička. To už musí byť naozaj nejaký program na obzore, aby som sa nejak špeciálne česala, väčšinou len šup sem, šup tam, inak ten chaos na mojej hlave je famózna výpoveď o mojej podstate:D
Teda taký, čo by tento opis čítal a nepozná ma, ten by si pokojne mohol predstaviť aj strašiaka do maku.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:53
Vies, ze aj ja to niekedy rano "nestihnem" (ucesat sa), ak ten hreben zabudnem doma, ideme s dcerkou strapate (teda ta gumicka do vlasov to isti urcite -LOL-).
Ty mas teda riadne velku kabelu ;) Zena do voza aj do koca, vzdy pripravena na necakane situacie ;)
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:55
Nestras, aj ked je to mozne...ale citala som, ze je dobre ako prevencia jest cesnak s citronom, aj som to mala v plane, ze cez vianocne sviatky idem do toho...a zasa nic.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:58
to pije babka, ale už nevím na co, myslím, že na prevenci před chorobami :) jinak jestli to miníš konzumovat tak budeš asi odpudivá pro okolní svět :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...