mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Neptun v kvadrature na Saturn

dodo41
dodo41 | 6.12.2014 18:24
Zdravim, mate niekto nejake skusenosti s tymto tranzitom, tak ano...snad raz za zivot..niekto vobec.

Vdaka.
neznámy
neznámy » dodo41 | 6.12.2014 19:35
Tak to som zvedavá aj ja, či sa niekto ozve, pretože tým práve prechádzam...
neznámy
neznámy | 6.12.2014 20:30
Tranzit Neptún kvadrát Saturn

Počas tejto doby, sú Vaša bezpečnosť a pocit sebadôvery vážne spochybnené. Pracujete tvrdo na prekonaní neistoty a získaní väčšej dôvery, a môžete cítiť, že je potrebné neustále sa chrániť pred vonkajšími problémami.Vo finančných záležitostiach, mohlo by to znamenať stratu príjmu alebo finančnej podpory; vo kariére, môže byť ohrozená zmenou alebo stratou svojho zamestnania. Ale tento problém môže prísť zvnútra ako pocit dezilúzie o význame hmotného zabezpečenia, alebo túžba po zmene vo svojom smere života. Táto doba bude testovať zmysel pre realitu o hmotnom svete, čo vám spôsobí veľa úzkosti, strachu a zmätku. Ale otvára Vám úplne nový zmysel pre realitu, ktorá je odlišná od spôsobu, akým ste žili doteraz. Teraz hľadáte viac duchovný prístup k životu.Budete musieť veriť viac vo svoje vlastné schopnosti, a každá strata Vám len robí priestor pre vybudovanie nového a lepšieho pocitu bezpečia. Staré obrany, ktoré z vás cítiť - sebaisto a bezpečne - už nie sú potrebné, a to môže byť dosť bolestivé a môže to mať vplyv na Vaše zdravie. Aj keď sa cítite v poriadku počas tejto doby by ste mali venovať viac pozornosti zdraviu, pretože problémy, teraz nemusia byť zrejmé.
neznámy
neznámy | 6.12.2014 20:46
Ok, ďakujem -WINKIE-
neznámy
neznámy | 6.12.2014 20:50
a prečo sa mračíš?
neznámy
neznámy » dodo41 | 6.12.2014 22:15
pozri sa z akých domov pôsobia tieto planéty, ktorému domu vládne jedna aj druhá planéta, tieto domy potom spolu súvisia a prenáša sa obsah jedného domu do iného domu (príčiny, podnety, motivácie). potom si zober a popremýšľaj ako sa tieto záležitosti prejavujú cez čo sa prejavujú kvalitami saturna a neptúna. kvadratúra medzi týmito planétami je rozpor medzi realitou a ilúziou. kvadratúra je aj o napätí a nespokojnosti. možno záležitosti domov, ktoré s tým súvisia sú prostriedkom k uvedomeniu si týchto kozmických kvalít (planét) a hľadaním rovnováhy medzi pevnou zemou pod nohami (saturn) a "spirituálnou realitou" (neptún). neptún takisto funguje ako rozpúšťač nášho ega a našej ilúzii o individualite. saturn žije vo svete hmoty a obmedzených možnostiach - neptún presne opačne. saturn je protipólom mnohých planét, len vždy v iných súvislostiach (to zrejme súvisí s tým, že saturn symbolizuje tieň sám o sebe a ten sa prejaví ako odvrátená strana väčšiny planét. v podstate je to vedľajší a tradičný vládca vodnára, znamenia protikladov).

osobne si myslím, že treba hľadať zlatú strednú cestu medzi týmito súčiastkami pravdy. ak je človek naklonený na stranu neptúna, stane sa mu to, že padne na hubu, na tvrdý zemský saturn a to o čom sníval (neptún) si bude musieť tvrdo odpracovať mravčou a namáhavou prácou od nuly, aby pochopil zmysel toho prečo dostal hmotné telo a prečo sa narodil do hmotného sveta. ak by bol naklonený viac na stranu saturna, takisto by mu svet praskol jak bublina a všetky istoty, na ktorých si roky zakladal a ktoré budoval sa zrazu rozplynú a nebude sa mať čoho pevne chytiť, začne sa strácať zem pod nohami. to bude preto, aby istotu hľadal vo vodnom živly - v obsahu a nie vo forme. aby istotu hľadal v sebe, aby nachádzal vieru v seba a vieru v boha.

ak sa zvládne tento aspekt, budeme vedieť reálne zhmotniť naše vízie - preniesť ich do reality. a dokázať využiť potenciál neptúna v realite, to už je frajerina ;)
dodo41
dodo41 | 6.12.2014 22:30
Jozko, hodim ti postu.
Dogi
Dogi » dodo41 | 7.12.2014 00:20
Mam skusenost len s opoziciou. Lenze Saturn mam na Asc s Lunou. A v tom obdobi pred Neptunom isiel tadial Uran, ktory mi to tam vyvetral :-). Ked bol v opozicii Neptun (z 7.do 1.domu), bola som sklamaná z lasky s muzom, ktory ma podvadzal a neskor sa to vybilo aj zo vztahu s mamou, s ktorou som pracovala a sa ku mne nezachovala fer, nevedela som to vsetko rozdychat a trapila som sa az tak, ze som neskor zistila, ze mam chronicke zdravotne problemy. No, tie stavy boli dost rozleptavajuce. Nic moc :-/.
neznámy
neznámy » dodo41 | 7.12.2014 10:37
Ano tento tranzit mi končí a pořád ho vnímám ......neptun mi tranzituje 12d, mám tento aspekt i v radixu, ale v opozici z 8 do 2d.

Pro mne jedno z nejtěžších období v životě na psychično i fyzično........ ztráta zaměstnání, naštěstí nástup hned do nového, ale fuška.......vztahové problémy, celkově ......-CRY--ROLL--WALL-
neznámy
neznámy | 7.12.2014 10:54
Ano souhlasím na 100%..... " hledat zlatou střední cestu a dokázat využít potenciál Neptúna v realitě"......ale je to hodně náročné, tento aspekt mám v radixu v opozici
a tranzitně mi končí kvadrát..... -CRY--ROLL--WALL- myslím, že jsem se i tomu středu tak nějak přiblížila, ale mám asc. v rybách, takže to se mnou šije a čeká mne neptun konj asc. -ROLL-, ale saturňák mě docela vycvičil a cvičí, myslím, že jsem pochopila co ode mne chce........ ale u mne to ještě nekončí.....uff
Za nedlouho mne čeká saturnská opozice z 8-9 d do 2d, tak mám určité obavy......
neznámy
neznámy » dodo41 | 8.12.2014 00:05
Doverne poznam tento tranzit, uz som ho zazil a este ma raz caka.

Inak som na to zakladal temu, tiez som bol v pomykove, je to dost narocne, tu je link:

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/komplikovane-tranzity-neptun-kvadratura-saturn-jup/

Je tam moja osobna skusenost aj komenty inych, snad pomoze.
neznámy
neznámy | 8.12.2014 07:31
Ten tranzit si momentálne "vychutnávam".
Ja by som ho opísala ako dosť nepríjemné precitnutie z ilúzii, prípadne momentálne za ilúzie považujem kopec z toho, na čom som určite obdobie stavala a čo som považovala za...pre mňa veľkým prínosom. Môžem to zhrnúť do jedného slova - sklamanie.
A ešte do slov "nič neviem a ničomu nerozumiem", ktorými počas tohto obdobia asi leziem na nervy viacerým -NOSMILE- Ale sú presné a výstižné, momentálne pre mňa.
Dezilúzie, zmätok, chaos, depresívne stavy, neschopnosť uchopiť niečo pozitívne či nejaké smerovanie ďalej...to prináša táto konštelácia.
dodo41
dodo41 | 8.12.2014 08:34
dva vyklady v anglictine, hod si do prekladaca ked tak...:


Neptune Square Saturn
Circumstances may make it difficult to hold on to things, particularly what you consider important. The firmer you grasp, the harder it may be to retain your grip as you may have to learn how to let go during this cycle. Although you may have to release what you want to keep, you also can dissolve unwanted responsibilities and loosen what is stuck. Conditions are suitable to clear obstructions by softening rather than resisting since maintaining control in certain areas is likely difficult.

A gradual weakening of structures that you have depended upon for stability may occur, and this cycle has a way of pinpointing the weakest links within and around you. Goals that you pursue may no longer hold your attention, and it can be a challenge to stay focused. To the extent that you are off course, this period tends to detect the slightest deviation. While this can make you more aware of subtle differences that you can correct for greater efficiency, you also may find that minor miscalculations may have a major impact on what you have already established. One purpose of this process is to become more aware of barely perceptible forces and the important role that they play in affecting outcomes.

Attention to detail is important here. Blind spots tend to cause problems, and you can overlook small items that turn out to be key elements. Although such oversights can be a nuisance and even debilitating, they help to show where you need to direct your attention in order to stay anchored and to remain secure. Conditions usually won?t allow you to stay too set in your ways, however, as you generally need flexibility in whatever you plan at this time. Being too rigid in your approach may make it nearly impossible to reach your objective since ambiguity is something that you typically must contend with at this time in order to get the results that you seek.

Confusing situations can arise that undermine your command or authority and can cause doubts. At the same time, you may lose faith in those who have charge over you. To gain respect during this period you generally must show authenticity in whatever you embody. This means that you and those around you probably recognize any distortion of the truth which tends to compromise the effectiveness of leadership. Seeing your way clearly through this time requires honesty in what you seek. What you find may disappoint you if you look closely, yet making adjustments now rather than avoiding them will make life smoother while alleviating any disillusionment in your status.
dodo41
dodo41 | 8.12.2014 08:35
Transit Neptune Square Saturn

During this period of time, your security and sense of self-confidence are severely challenged. In the areas of your life affected by this transit, you’ve been working to establish a solid base of security. You’re working hard to overcome insecurity and gain more confidence, and may feel the need to constantly protect yourself from external difficulties. During this time, these areas are threatened by a loss. In financial matters, this could mean a loss of income or financial support; in your career, you may be threatened by a change in the basic structure of your career or the loss of your job. But this difficulty may come from within as a feeling of disillusionment about the importance of material security, or a desire for change in your life direction. This period of time will test the sense of reality you have about the material world, causing you much anxiety, fear and confusion. You’re opening up to a whole new sense of reality that’s different from the way you’ve related to the concrete structures of the material world. You’re now looking for a more spiritual approach to your life but may not be clear about this inner motivation, and as it clashes with your material life, you may lose all perspective on what’s happening. As difficult as it sounds, you have to trust more in your own capabilities and know that any loss you experience is just making room for you to build a new and better sense of security in yourself. The old defenses that made you feel confident and secure are no longer necessary, and this can be rather painful and may take a toll on your health. Even if you feel OK during this time you should pay more attention to your health, as problems now may not be obvious and hard to diagnose.
neznámy
neznámy » dodo41 | 8.12.2014 10:36
Díky bráško :) To druhé tu už dal z prekladača Básnik.
Ono nakoniec je dobre, ak sa všetky ilúzie rozplynú, asi toto obdobie mi má ukázať, čo bolo ozaj stavané na pevných základoch, čo bolo len také niečo do vetra pôjde preč, čo bolo klamné buď z mojej strany alebo od iných odíde tiež.
Možno niečo ako triedenie zrna od pliev.
Akurát to svinsky bolí, keď sa to triedi :)
dodo41
dodo41 | 8.12.2014 13:56
ved toto, neviem ci saturn su práve plevy...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...