mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Neptun kv./opo. Venuše, Mars, ASC, DSC, Luna (Dračí Hlava)

neznámy
neznámy | 18.11.2016 17:36
Moc jsme ti s vodnářkou nepomohly. Ale vytahuju to nahoru, třeba se objeví nějaký
NEPTUNISTA.
:)
neznámy
neznámy | 18.11.2016 18:13
:) ale veď sa neboj, v nedávnej minulosti mi prešiel Neptún cez ascendent, potom cez Merkúr, v prvom dome bude ešte dlho predlho ak dožijem. :-D
Ešte mi prejde cez moju trojičku Chiron, Slnko, Saturn, ale ja sa ho nebojím.
Myslím, že Neptún vôbec nie je taký strašiak ako sa to traduje, v podstate mu vďačím za to najkrajšie, čo som mohla zažiť a precítiť.
Tak samozrejme, človek je trochu mimo, keď mi sedel na Merkúre v rybách, tak som sa musela naozaj dosť snažiť a kontrolovať ulietavanie vzhľadom na svoju prácu s číslami a financiami, ale zvládla som to bez nejakých hrubých chýb, len to bolo namáhavejšie na sústredenie sa.
Skús brať Neptún z tej lepšej stránky a tá, keď sa prejaví, je neprekonatelná.
Jediný prístup, ktorý sa osvedčil mne, je prijať tú energiu, nebáť sa, nevzpierať sa.
Hm, najradšej by som ti poslala kúsok svojho naladenia voči tomuto pánovi mora, hneď by sa ti uľavilo. :)
neznámy
neznámy | 18.11.2016 19:35
Ešte chcem toto. Pri transsaturnoch z mojej skúsenosti je prvý prechod najhorší.
Je to ako s homeopatikami, najprv telo reaguje búrlivo, pretože zmena energie narušuje to, čo spí "pod", vyťahuje negatíva von, stav sa zhorší.
Ale počas ďalšieho prechodu som omnoho viac zorientovaná a začínam spolupracovať. Pamätám si, keď mi šiel Saturn cez Neptún, ten prvý prechod bol dosť hrozný, cítila som sa zmätene a depresívne, postupne to bolo stále lepšie a lepšie a posledný prechod bol už takpovediac obdarovávací. :)
Neptúnskej energii sa vzpierať nedá, síce je nutné držať sa pri zemi a neodlietať, ale to je asi tak všetka kontrola, ktorá je možná. :D
neznámy
neznámy | 18.11.2016 23:13
Neptún??? Žiadne tranzity Neptúna u teba nevidím... Vidím ale exaktný trigón Pluta na Mars a Venušu, tesnú kvadratúru Saturna na to isté, exaktnú dobežnú kvadratúru prog. Luny na prog. Slnko, prípadne trigón Jupitera na Lunu... určite by som zameral svoju (tvoju) pozornosť týmto smerom...
neznámy
neznámy | 19.11.2016 08:53
Diky, toto jsem potrebovala slyset. Jinak ty prechody vnimam u planet dost podobne, tak jsem rada, ze to ma nekdo taky tak :-)
neznámy
neznámy | 19.11.2016 09:05
Jj nevidis, protoze mam roztahnute orbisy. U dlouhodobych aspektu to citim s dost velkym predstihem. V polovine ledna podle klasickych orbisu mi najede Neptun do kvadratu na Jupiter, coz uz mas jen 2° od ASC.
Aspekty, ktere popisujes tak temi se zabyvam uz hezkych par mesicu. Ale ted se zacala energie menit. Uz jsem to vysledovala driv u aspektu Neptuna. Samozrejme, ze toho Saturna tam citim, ale to je poradne jina energie. Pluto tam mam uz snad 2 roky, tu energii taky vnimam jako znamou.
neznámy
neznámy | 19.11.2016 09:52
Áno, aj ja to takto cítim dopredu, tiež jasne vnímam zmeny pôsobiacich energií, takže ti úplne rozumiem. :)
neznámy
neznámy | 19.11.2016 12:31
Možné je aj to, že ten neptún ti už robí presný tranzit na os ASC/DSC. Pri narodení u týchto bodov hrajú úlohu minúty, pri tranzitoch Neptúna a ostatných pomalých planét sú to roky.
neznámy
neznámy | 19.11.2016 13:40
Štyri resp. šesť stupňov pri takej pomalej planéte ako je Neptún je podľa mňa trošku príliš... To, čo aktuálne prežívaš (ako si to opísala hore) ti krásne zobrazujú tranzity, o ktorých som písal, len to tam treba vidieť... To, že je tam zainteresovaný aj Neptún je logické, nakoľko vďaka horúcim tranz. Saturna a Pluta sa dianie sústreďuje do prvého domu, v ktorom máš už spomínaný Neptún, čiže je to radixový a nie tranzitný...
neznámy
neznámy | 19.11.2016 21:36
Zatím nedokážu identifikovat, naladit se ........jsem v tranzitním "proudu" neptun konj. asc., ( a vypadá to, že jsem asi ryba na asc.....asi mě to bude hodně ovlivňovat....) dále mám neptun kv. měsíc a za nedlouho mne čeká neptun trigon venuše, tak vůbec nedokážu posoudit, jak mne toto planetární "spiknutí" ovlivní....... no asi se nejvíce "těším" z toho trinu na venuš.....i i když co jsem slyšela a četla, že i když je to trigon je to o "nereálných vizích a touhách", tak se už ted´snažím být realistická a uzemněná......no uvidíme, ale vím, že určitě budu nějakým způsobem tvořit....., at´je to cokoliv.......;):)
neznámy
neznámy | 19.11.2016 21:40
:)..tak nakonec asc. Ryba, jo?
neznámy
neznámy | 19.11.2016 21:46
Uvidíme......zatím to vnímám tak, že v počátku něčeho..... tak nějak jednám i jako beranka a nakonec se stejně projevím jako "citlivá, přizpůsobivá, obětavá" rybka.....
Dogi
Dogi | 24.11.2016 15:27
Mám osobnú skúsenosť s tranzitmi Neptún opozícia Saturn, Luna, Mars, konjunkcia Dsc, kvadrát Jupiter, Merkúr, Venuša a Slnko. Okrem toho aj dva pozitívne tranzity a nejaké kvinkunxi.
Vyjadrím sa všeobecne.

Tieto tranzity sú ťažko uchopiteľné. Závisí od toho, kde a ako je Neptún postavený v radixxe, aká bude individuálna skúsenosť. Zároveň treba pozrieť, ktorou oblasťou tranzituje a kde je planéta na ktorú pôsobí umiestnená ale j vládcom.
Aj disharmonický tranzit môže v závere priniesť pozitívnu skúsenosť. Závisí od toho ako je človek ukotvený v realite, resp.ako sa vysporiadava so stratou ilúzie. Mne pomáha môj Saturn. Vďaka nemu, čím som staršia, tým menej podlieham ilúzii hoci disharmoniké tranzity stále isté ťažko uchopiteľné problémy prinášajú.

Keď som bola mladé dievča, podliehala som viac ilúziám a následnému sklamaniu. Napr. Neptún opozícia Luna. Obetavosť k mame, popretie mojich vlastných potrieb, čo mama veľmi nepekne využila, neopätovaná láska a následné sklamanie a vnútorné citové zranenie (Luna v 1.dome). Ale v neskoršom veku napr. Neptún kvadratúra Venuša. Venuša je v 11.dome a je vládcom 4.domu. Neptún tranzitoval 9.dom, čo je okrem iného oblasť práva. Obštrukcie spoludediča a v dôsledku toho neschopnosť dosiahnuť ukončenie dedičského konania. Vyriešil to Satúrn v opozícii na Venušu v závere Neptúnovho tranzitu na Venušu. Tu už nešlo o ilúziu, ale o neschopnosť nájsť spôsob riešenia problému kvôli vonkajším zahmleným okolnostiam. Ako náhle sa vytvoril kvadrát medzi tranzitujúcim Saturnom, Neptúnom a natálnou Venušou, našla som riešenie problému a výsledok pre mňa nebol síce ideálny, ale ok.

To ako sa pýtaš, ako je možné spracovať napätie tohto druhu...podľa mňa tu nejde o napätie. Ide o rozpúšťanie daných tém. Na začiatku tranzitu je ilúzia, klam, alebo zahmlenie nejakej reality, niečo nám uniká a potom príde ďalšia fáza, kde to proste nefunguje a mi pomaly zisťujeme, že to proste nejde ale nevieme prečo. V závere je možné tému spracovať, ak sa vyhneme sklamaniu a depresii, frustráciám, čo sú nie dobré reakcie, ktoré neprinášajú pozitívny výsledok. Treba akceptovať realitu, prijať ju a uzemniť sa. Zobrať si z toho ponaučenie do budúcna. Cieľom je prijať inšpiráciu neptúnom, ale pritom stáť pevne nohami na zemi, prijať inšpirácie, ktoré sa dajú realizovať a nemýliť si ich s ilúziou, alebo nepotrebným sebaobetovávaním. Každý to má však inak, niekto viac podlieha ilúziám, niekto prijíma viac inšpiráciu a ak má schopnosť realizácie dobre rozvinutú, aj tú inšpiráciu v živote realizuje, napr. v umení.
neznámy
neznámy » Dogi | 25.11.2016 09:11
Díky Dogi za příspěvek, celkem jsi mi srovnala myšlenky a dokonce se mi podařilo dneska kouknout i na tranzity v minulosti, protože jsem si nařídila blbě budík a on mi zvonil o půl hoďky dříve než jsem měla vstávat, tak jsem to využila :)

V nativu mám sextil Merkur, Pluto, vzdáleněji (4,5°) Slunce. Co si pamatuju, jako dítě a tinejdžr jsem byla hodně neuzemněná. Hlavně jak jsem se začala zabývat esověcmi a meditací, tak jsem měla hodně velký problém. Věčně mimo. Hlavně na gymplu (a to jsem se schválně koukla na tranzity). Tehdy mi na T-kv. + sluneční stélium tranzitovaly skoro všechny pomalé planety. Pluto přes ASC (kvádry Téčko), Saturn přes DSC (kvádry Téčko) + Neptun kvádry postupně na sluneční stélium Merkur, Pluto, Slunce, Saturn. To bylo úplně nejbrutálnější období, ale zároveň jsem se dostala mezi duchovné lidi a měla možnost navázat dlouhodobá přátelství a duchovně a psychicky jsem se tehdy hodně rozvinula, což mi pomohlo zpětně zvládat život "jinak" a lépe, s větším pochopením. Ale celý život jsem cítila, že se potřebuju uzemnit a popravdě od té doby co jsem si to uvědomila jsem prošla bezpočtem terapií a až v tomto roce cítím, že jsem se dobrala "materiálnějšího" pocitu. Můj problém byl, že jsem necítila svoje tělo, ne že vůbec, ale cítila jsem jako by nebylo moje, jako bych ho vnímala z dálky. Což nejde pořádně vysvětlit slovy.
A souhlasím s tím Saturnem, zvlášť to cítím u tranzitů, dost uzemňující. Což mi ale dělá dobře, protože Neptun v 1.domě není úplně optimální na to aby člověk nelítal (ale v mém horoskopu mám zastoupené co jde v pohyblivých znameních, takže tohle má určitě taky vliv).

Mě celkem zaujala tahle věta: To ako sa pýtaš, ako je možné spracovať napätie tohto druhu...podľa mňa tu nejde o napätie.
... a Cieľom je prijať inšpiráciu neptúnom, ale pritom stáť pevne nohami na zemi, prijať inšpirácie, ktoré sa dajú realizovať a nemýliť si ich s ilúziou, alebo nepotrebným sebaobetovávaním. Každý to má však inak, niekto viac podlieha ilúziám, niekto prijíma viac inšpiráciu a ak má schopnosť realizácie dobre rozvinutú, aj tú inšpiráciu v živote realizuje, napr. v umení.


Díky, žes mě nepřímo "donutila" kouknout do minulosti. Celkem jsem se uklidnila. Teď mám pocit, že to zvládnu. Trochu jsem se bála, že když mi vyjede Saturn ze všech tranzitních aspektů a zůstane mi jen Neptun, tak to nedám, ale jak jsem koukla blíž, tak Saturn stejně zůstane blízko Neptuna v 1d., pak bude v sextilech na stélium a pak v trinu na hrot Téčka. Všimla jsem si, že vždycky jak mám nějaké neptunské tranzity tak se tam ten Saturn ochomýtá taky. Takže to snad bude ok. Uvidíme jak to bude, každopádně jsem pozitivnější :)
neznámy
neznámy | 25.11.2016 09:15
Jinak díky všem, kteří jste si dali tu práci a čas, abyste mi tady přispěli. Hodně z vás mi fakt pomohlo ať už myšlenkou nebo zkušeností. Poslední měsíc byly moje pocity hrozné, ale už jsem pozitivnější a mám pocit, že to opět zvládnu. Díky moc -HEART--FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2017 09:56
Hmmm, zatím cítím, že chci sdílet jedno ohledně neptunských tranzitů.... Vyvinula se mi schopnost obrovského soucitu. A to nejen u druhých (protože tam jsem to už přirozeně měla), ale taky sama k sobě. Teď už alespoň zčásti chápu energii Neptuna, i když popsat to je pro mě stále celkem těžké. Opravdu je to velká inspirace, tak jak píše Dogi, zvlášť v situaci, ve které teď jsem.
Takže za mě momentálně je pro mě symbolem těchto tranzitů SOUCIT. Věřím, že se moje poznání ještě rozvine, ale prozatím je to toto. Zároveň mě uranské tranzity nutí změnit věci, do kterých se mi dlouho nechtělo, ze kterých jsem měla strach... Takový kapku mišmaš, ale dobrý :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...