mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Neaspektované planéty

marcie
marcie | 21.1.2016 10:12
Aké máte skúsenosti s nimi v horoskopoch svojich alebo ľudí, ktorých poznáte? Ako a kedy sa prejavujú? Ďakujem za postrehy
nikav
nikav » marcie | 21.1.2016 11:18
Mám neaspektovanú Venušu, tak som si kvôli tomu kúpila knihu Neaspektované planéty - Gabriel E. Affentranger.
marcie
marcie » nikav | 21.1.2016 11:28
nad ňou som rozmýšľala aj ja, keďže mám tiež neaspektovanú Venušu (žiadny hlavný aspekt), a ako sa to prejavuje u teba? prišla si na niečo?
neznámy
neznámy » marcie | 21.1.2016 12:25
Poznala som jednu osobu (len velmi zbezne) s neaspektovanou Venusou. Z toho ako ten clovek rozpraval o svojom zivote, mi to tak prislo, ako keby si v zivote nevytvoril ci nenasledoval ziadne vlastne hodnoty, ani vztahy, a kvoli tomu (alebo mozno prave pre to), prevzal hodnoty od ludi vo svojom okoli, tzn studium si vybral podla toho co sa rodicom prenho videlo najvhodnejsie, neskor zacal pracovat vo firme, kde praca bola v rozpore s tym co studoval ale tak sa to pritrafilo. Vztah si vybral tak ze sa ozenil so zenou ktora sa okolo neho vyskytla a nejaku pritazlivost neriesil apod.

Druhy priklad je zena, ktora ma neaspektovany Mesiac. Ked hovorila o svojom detstve, tak to charakterizovala tak, ze jej surodenci sa medzi sebou stale hasterili, a od nej chceli, aby sa postavila na stranu jedneho ci druheho, a pritom ona sa citila akoby tam nepatrila, ani na jednu, ci druhu stranu. Ale pritom svojich surodencov a rodicov milovala, a oni ju. Len akoby sa nevedela s nimi “spojit” a stat sa sucastou ich vztahov a toho co sa u nich v domove riesilo.
Vtedy som si pomyslela, ze to asi z nej hovori ten neaspektovany Mesiac a chybajuce aspekty.
marcie
marcie | 21.1.2016 12:40
Ďakujem za postrehy, s tou Venušou to môže byť tak - ja som zrejme podobný "prípad", ktorý potom prestrelil do opačného extrému, a to sa všetci čudovali ... tým extrémom som sebe aj druhým uškodila, ale inak to asi nešlo ... teraz sa snažím vytvoriť si vlastný systém hodnôt, ktorý si obhájim sama pred sebou, aj keď je to ťažké najmä v rámci rodiny ... snažím sa vyvarovať extrémov, ale chcem si ísť za svojím, avšak bez toho, aby som ublížila druhým ... skrátka Váha :)
Inak k tejto téme ma priviedol horoskop mojej sestry, ktorá je hyperaktívna, stále niečo robí, do všetkého sa hrnie, nedokáže si v kľude sadnúť na 5 minút a vypiť kávu, tak si vravím, ona bude mať asi silný mars, skúsim pozrieť ... a aké bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že má mars neaspektovaný! akoby to podvedome cítila a vyrovnávalo to tou prílišnou aktivitou, tak mi to príde, že sa cíti nedostatočná (často vraví, že aby nebola horšia ... ) :)
martinbd
martinbd » marcie | 21.1.2016 17:28
Podľa mňa tieto veci treba brať s ohľadom na celok horoskopu, samo o sebe to nie je až také dôležité, je to len časť celku, nedajú sa z toho vyvodzovať nejaké veľké závery. Ďalšia vec je, kedy je vlastne planéta neaspektovaná? To presa závisí od orbisu, ale niektorí astrológovia považujú aspekt planéty už vtedy, ak sú v nejakých znameniach, napríklad ak je planéta vo Váhach, tak je v trigone na planétu vo Vodnárovi, nech sú na akýchkoľvek stupňoch. Ale dajme tomu, že je planéta bez aspektov v nejakom rozumnom orbise, pričom u Mesiaca s Slnka je orbis väčší. Poznám jeden zaujímavý prípad, v danom horoskope Saturn bez aspektov (v danom zmysle, ako som naznačil) ako vládca 4. domu, domu otca. Tak ten človek síce mal a má otca, ale nevychovával ho a je na periférii jeho života. Ako keby tá planéta, teda otec, nezasahovala do jeho života, je len ako keby sama pre seba.
Tiež sa píše, že planéta bez aspektov je slobodnejšia, nie je modifikovaná inými planétami, takže môže prejaviť svoju čistú povahu. Takáto úvaha sa podľa mňa dá aplikovať skôr na nižšie planéty, Merkúr, Venuša, prípadne Mars.
neznámy
neznámy | 21.1.2016 18:27
Ani ja nemám Venušu výraznejšie aspektovanú, ak sa teda myslia hlavné tradičné aspekty - a na mňa rozhodne neplatí ani jeden z variantov, ktoré tu boli opísané. Práve naopak, stotožňujem sa s tým, čo napísal Martin. Venušu cítim veľmi silno, slobodne, i keď jej esencia je výrazne zafarbená znamením, v ktorom je umiestená (čo je ale samozrejmé). Jednoducho žiadne rušivé vplyvy, keď to porovnám napr. so Slnkom alebo s Marsom.
nikav
nikav » marcie | 21.1.2016 19:12
Môžem povedať, že čo napísal Martin v posledných troch riadkoch, som inštinktívne cítila aj ja. Ale na rozdiel od spomínaných prípadov, ja som si ako Vodnár išla ako slobodná za svojím, či v reči, alebo skutkoch.
Správala som sa ale maximálne zodpovedne, dosť som si vážila sama seba. Žiadna vyzývavosť, bola som skromná v prejave aj obliekaní. Vždy som mala rada okolo seba krásu, aj som ju vytvárala, takže venušanské dispozície mi nechýbali. Asc mám v Rakovi, aj 2.dom /Venuša/, 5. dom vo Váhach /Venuša/ - tam mám Neptún a myslím, že to bol on, čo mi doprial pár romantických lások. Venušu mám v 6. dome v Strelcovi ako v uzavretom znamení /karmické obmedzenie/.Súvislosť s týmto umiestnením a realitou môže byť tá, že v zamestnaní v prevažne mužskom kolektíve bolo pár takých, čo sa do mňa naozaj zamilovali. Niekto sa s tým netajil, na iného to druhý prezradil a navzájom na seba žiarlili. :) /Nelákali ma bokovky, mala som malé deti a vo vzťahu som bola spokojná. Umiestnenie v ST - Moja prvá veľká láska bol Strelec a napriek tomu, že poznám Strelcove negatíva, rada by som ešte jedného stretla, lebo veľa streleckých záujmov korešponduje s tými mojimi a vedia dáme dvoriť.
Rudi práve riešil horoskop mladej ženy, čo túži po vzťahu a keďže má Dsc v Koz, mal preto pre ňu dosť smutnú správu, že to ukazuje na vzťah v neskorších obdobiach života a bude starší. Aj môj Dsc je v Kozorožcovi, tak si môžem povedať, že to doteraz bolo cvične a to "pravé orechové" ešte len príde. /Boli avíza/ -THUMBSUP-

Tým chcem povedať, že natálna Venuša nemusí byť niečo, čo vyradí lásku navždy zo života človeka. Dnes mi naskočila na pár dní konjunkcia Venuša-Venuša. ;)
marcie
marcie » nikav | 21.1.2016 20:59
Ďakujem a držím palce ! -HEART-
marcie
marcie » martinbd | 21.1.2016 21:02
Ďakujem za príklad, zrejme to tak pri neaspektovaných planétach je, že či zásahom zvonku alebo pôsobením zvnútra je ťažké zapojiť ich do života ...
neznámy
neznámy » marcie | 22.1.2016 02:41
Neaspektované planety se chovají jako uran (nevyzpytatelně, nečekaně ...) nicméně, minimálně několikrát v měsíci jsou aspektované tranzitem Luny. Právě v okamžik aspektace se projevují, jinak jsou jako "tichá voda břehy mele" a čekají na "odpal" a pak aspekty čas od času od Slunce a dalších.
nikav
nikav | 22.1.2016 12:20
Že moja Venuša sa môže správať nevyspytateľne, mi pred dvoma desaťročiami povedal aj astrológ, keď som o astro nemala ani šajn, ale viac to neupresnil. Ďakujem Efis, už to mám kompletné. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 22.1.2016 13:00
Neviem, či to čo tvrdíš je názor tradičnej astrológie, ale ja som napr. nikdy nemala pocit, že je moja Venuša nevyspytateľná. Práve naopak. A to ju už aspektovali kadejakí "dobrodeji".:)
Jednotlivé vplyvy podľa mňa nemôžu byť takto plocho vysvetľované - treba brať do úvahy celý horoskop a vyhodnocovať ho pomocou syntézy. A aj to veľmi opatrne.
neznámy
neznámy » nikav | 22.1.2016 13:13
Veď keď som tak narýchlo pozrela, ty máš Lunu bohato aspektovanú: konj. Merkúr, kvadrat Saturn, opo Urán...
nikav
nikav | 22.1.2016 13:29
Je to samozrejme omyl, ide o Venušu, o ktorej som sa tu rozpisovala, hneď to opravím. Hĺbala som totiž nad Lunou a jej podielom na mojej slabej schopnosti koncentrácie a o zábudlivosti - má aj kvadrát od Neptúna a tomu som ten problém pripisovala najviac. Takže tá moja Luna je asi lepšie disponovaná na umeleckú tvorbu, ako na bežný život v realite. Pooprav ma prosím, ak sa mýlim.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...