mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Ne/Prijemne skusenosti s Neptunom v tranzite

neznámy
neznámy | 15.1.2013 23:21
Alebo vseobecne hociake skusenosti s Neptunom. Vecsinou byva zatracovny Pluto a Saturn. No, myslim ze je to hlavne preto ze neptunova tema nie je tak intenzivna a tvrda. Malokto si vsimne ze mu Neptun rozpusta svet, alebo vsimne? Ake s nim mate skusenosti? Moje s kvadratom a trigonom su tu:
http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/neptun-v-kvadrature-s-venusou/
neznámy
neznámy | 15.1.2013 23:33
Som rada ze si zalozil tuto temu. Ja vnimam Neptun v mojom horoskope dost negativne. Mam ho v 10.dome, v blizkosti MC, konjunkcia so Slnkom a Jupiterom, opozicia Luna.
Mne Neptun rozpusta vsetko to, co predstavuje 10.dom, vsetko to,je zahalene pod ruskom fantazie, snilkovania a pod. Sice tie pozitiva,ktore tato planeta prinasa nie su na zahodenie (empatia,.intuicia, senzitivita, citlivost, atd).
Som zvedava na dalsie nazory na tuto, v mojom osobnom horoskope, dominantnu planetu krasnej nebeskej farby :)
neznámy
neznámy | 15.1.2013 23:37
a zabudla som este dodat ze mam ASC Ryby, takze to asi hovori za vsetko
:)
neznámy
neznámy | 16.1.2013 00:40
tak co si ja pamatam, tak "tvrde" aspekty Neptuna u mna vzdy asistovali pri vacsine mojich zdravotnych komplikacii...napriklad Neptun opozicia Mars a kvadrat Luna = pobyt v nemocnici alebo seskvadrat na midpoint Slnko/Luna = infekcia. Ale urcite to ma suvis aj s tym, ze ja mam Neptuna v 6.dome. -PUH-
Neptunove energie su najjemnejsie zo vsetkych planetarnych principov, ale az tak, ze zjemnuje a v horsom pripade az oslabuje, ci rozklada vsetko na co siahne...
Nie nadarmo Ebertinova skola dala meno midpointu Saturn/Neptun "osa choroby"...a taketo specialne body pre zdravie su v tejto skole uvazovane hlavne tri a okrem toho midpointu Saturn/Neptun aj Mars/Neptun a Slnko/Neptun...teda vsade kde je zakomponovany Neptun...
zas na druhu stranu si pamatam na obdobie (jedno z najlepsich v zivote), kedy mi dvojicka Neptun/Uran tvorila seriu trigonov na moje stelium vo Vahach (vlastne to zacalo, ked sa Neptun a Uran prehupli do mojho 7.domu a tvorili kvadrat na moju Lunu a opoziciu na Ascedent)...
to obdobie bolo presne ako sen:) stretol som ludi, kamosov, ktori sa venovali tiez okultnym vedam a nase "okultne" stretka si este doteraz pamatam a rad si k nim myslou vraciam:)
Neptun neznasa drsnu realitu a ohraniceny system...on sa vyziva len vo vzdusnych zamkoch a poletovani v oblakoch:D
neznámy
neznámy | 16.1.2013 08:03
ja zazivam dlhodobejsie (uz to bude pomaly koncit) neptun v kvadrate na neptun, nie je to nic hrozne, ziadna brutalita, no prehodnocujem co som doteraz zazil, dosiahol, nedosiahol, co by som este chcel zazit, nechcel, co by som chcel dosiahnut, v podstate taka sumarizacia... Hand popisuje tento tranzit ako krizu stredneho veku, k nim sa tiez podla Handa radi aj opozicia urana na uran, co mi pride za rok-dva.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 08:36
Já už ho mám několik let v prvním domě a charakterizovala bych to jako jedno velké nedorozumění a nepochopení...
ballin
ballin | 16.1.2013 09:33
wow -_- Saturn/Neptun "osa choroby" mam presne na MC ... to si nemal hovorit :D
neznámy
neznámy | 16.1.2013 09:48
Mne v sucasnej dobe neptun tvori trigon na jupiter, no a co som tak zaregistrovala je, ze sa dost venujem roznym umeleckym konickom, co som si o sebe myslela, ze som dost suchar a zijem si svoj nalinkovany zivot....no neptun ma chtiac-nechtiac taha do fantazie a ja si tak s oblubou hoviem v roznych tvorivych cinnostiach :D Okrem toho som postrehla, ze som viac sentimentalna a romanticka, nez predtym....neviem ale, ci je za tym vyslovene neptun, toz len moj postreh....popri tvrdom kvadrate pluta na venusu mi poskytuje trosku unik z drsnej reality :P
neznámy
neznámy | 16.1.2013 09:52
cca 6 mesiacov mam konjunkciu neptunu na venusu a zatial som nepostrehla nic z toho co sa hovori....jedine tak chut do tvorby, ktoru som mala ale aj predtym tak asi nic
neznámy
neznámy | 16.1.2013 09:56
Tak ja si na rozdiel od teba nemyslím, že neptún je až taký škodca. A na rozdiel od Rudiho si nemyslím, že sa vyžíva len vo vzdušných zámkoch a poletovaní. V mojom živote vnímam v prípade neptúna dve strany mince - škodcovskú aj tú blahonosnú.

U mňa by mala byť vraj téma neptún- venuša primárna, mám tieto dve planéty ako dominantné a v živote ich cítim veľmi intenzívne. Paradoxne, neptún mi dal najviac "nepríjemných" skúseností v reálnom živote, ktoré sa neskôr ukázali ako užitočné, ako ktorákoľvek iná planéta - práve pre tú jeho neohraničenú tekavosť. Tým pádom aj najviac príučiek som z jeho strany dostala a ponaučení si odniesla.

Možno je to tým, že mám neptún v opozícii s venušou (opozícia - čiže jasná myseľ), ale vždy som veľmi jasne evidovala - či už vedome alebo podvedome - rozdiel medzi vysneným a reálnym, medzi tým, čo je sen a čo realita.
Čo bolo, resp. stále je pre mňa nepríjemné, je to, že toto jasné vedomie rozdielu neviem v reále prekonať a radšej sa vytúžených predstáv vopred vzdám, ak som si vedomá reálnych prekážok. Čiže unikavosť neptúna a oslabenie, ktoré spôsobuje vo vôľovom prekonávaní prekážok, je u mňa problémom číslo 1., s ktorým neviem zatiaľ bojovať, ale aspoň si ho uvedomujem. S tým ale podľa mňa má čo do činenia aj tá opozícia na venušu, v niektorých oblastiach som totálne pasívna - veľa prekážok pre mňa automaticky znamená ústup do pozadia. Hlavne, že je aká-taká pohoda:)

Dominantný neptún mi prospel najmä počas školy, konkrétne v interpretovaní prác, kde som ľahko prenikla cez riadky k osobnosti, k odlišnému životu v inom období. Na to som ale mala čas celé štúdium, pretože sa u mňa tiež dosť intenzívne prejavuje typicky neptunické eidetické myslenie, inak povedané, rozptýlené chodenie okolo horúcej kaše. Už na základnej škole som pokazila všetky testy, ktoré boli vymedzené časom, kde som nemohla premyslieť rôzne iné možnosti, kde som si nemohla dovoliť zachádzať za okraj, slovičkáriť, vysvetľovať si všetko. Neptún potrebuje neobmedzený čas, aby zviditeľnil vcelku svoj rozptýlený potenciál, potrebuje oveľa viacej reálneho času a priestoru, aby po sebe zanechal hmotnú zmienku (keď uvážim svoj život a témy neptúna v ňom, na to, aby boli videné, je treba naozaj život, nie pár tranzitov). Konkrétnejšie (hmotnejšie) som ho u seba teda zaznamenala najmä v rámci písania prác, kde mi kamarátsky umožnil ľahko sa preniesť do inej doby, pomohol mi preniknúť iné osobnosti, neobmedzene, lebo je nečasový. To mi v rámci interpretácií naozaj dosť pomohlo. Od knihy ku knihe, čo-to tam, čo-to inde, proste prechádzala som všetkými úlomkami a neptunický potenciál mi ich pomohol vnímať a spájať aj takto rozptýlene v jeden celok. Tiež neobmedzené možnosti metafor a iných trópov má neptún vždy naporúdzi.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 10:21
Mimo iného, neptúnu stačí naznačiť, rýchlo si predstaví aj to, čo je za škrupinou, takže pomáha vedieť aj to, čo človek nevie. V učení je kamarát, nikdy som nemusela našprtať veci polopate, mnohé sa dá ľahko dovtípiť. V tom klobúk dole...neptúniku;)
A ešte na margo tých nepríjemnejších vecí, ktoré mám nespracované - problém prepúšťania energií, ach, ach, zbohom...-NOOO-
Keďže neptún mám na ascendente(osobnosť) a kedže ho mám v opozícii s venušou v 7. dome, tak sa mi často stalo, že problémy nezáväzných vzťahov som prežila ako svoje vlastné. Najmä v práci sa mi stávalo, že som prepustila viac, ako bolo treba a prišla som domov nervózna, úzkostlivá, zúfalá, ako ľudia, ktorých som stretla. Vzťahujem z práce mnoho vecí k sebe - až ma napadá, aby som si týmto nevyrobila nejakú fóbiu. Ako som zistila, najlepšie je mať kopec svojich problémov, vtedy sa človek nemá čas zaujímať o osudy iných.

Tiež problém ovplyvňovania druhými ľuďmi, najmä ľuďmi z blízkeho okolia je u mňa výraznejší. Ak sa niekomu zdali moje plány, sny alebo túžby náročné, nielenže som zobrala ich argumenty príliš vážne (čo je ešte celkom normálne), ale vycítila som aj ich nevieru v naplnenie- ak v nich figurovala. Neviera iných často nabúrala moju vieru tak, že ma to paralyzovalo v aktivite, často som vzdala veci bez námahy. Veľké množstvo reálnych prekážok je pre mňa odstrašujúce aj vo vzťahoch. Vzhľadom k tomu, že človek často oľutuje, že sa nechal ovplyvniť možnosťami druhých a prepásol tak mnoho príležitostí, stále sa učím dôverovať vlastným schopnostiam a vytvoriť si určitú bariéru pred názormi iných. Toto mi ale nejde takmer vôbec - tu je u mňa neptún škodca, prepúšťam, pripúšťam si, iní ľudia ma dokážu veľmi rýchlo zneistiť, odradiť od realizovania svojich snov.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 10:53
V prvom rade dakujem vsetkym za prispevky.

Curry: Tiez som ho necitil dlhu dobu v kvadrate na Venusu. Sledoval som ten aspekt asi rok a vravel si ze ten Neptun na Venusu asi nic nerobi. Az v poslednom prechode som si uvedomil ze nieco je inak. A co bolo inak mi doslo tak rok a pol po :-) Teraz s trigonom na Merkura som vyrazne ostrazitejsi ale tiez az v poslednom prechode citim vyrazne efekty. Napriklad trigon na Slnko s pred par rokov ani neviem co presne robil. S Neptunom prichadzaju veci ktore nie su tak jasne viditelne.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 11:35
Pozrela som si, kedy mal Neptun kvadrat na Slnko (10.dom) a bolo to v case strednej skoly, co si pamatam, ucitelka sa pytala spoluziackinej mamy, ci fajcim, lebo som chodievala do skoly "prefajcena" (mama doma fajcila a smrdeli vsetky veci od toho), takze iluzia "hulica" (aj ked s kamoskami sme skusali omamne latky, ako opit sa z piva 3 dokopy, aj sa nam to "podarilo" -LOL-) a tiez som mala vtedy najhorsie znamky (nemyslelo mi to, aby mi islo ucenie ako po masle a v matfyzackej triede som sa citila akoby omylom, taky striedavy elektricky prud na fyzike bol pre mna spanielska dedina a je pre mna dodnes).
neznámy
neznámy | 16.1.2013 12:33
Postavenie Neptuna v mojom natale mi pride skor k horsiemu ako k lepsiemu.. tiez ho vnimam negativnejsie ako Saturna (ale tak zatial viem o astro malicko)..

V konjunkcii so Slnkom a Jupiterom pre mna znamena dezilúzie v pracovnom a osobnom živote. Tolko plánov som mala, co by som chcela robit, aby to co robim malo zmysel, aj po duchovnej stránke, az som bola presvedcena ze som stvorena na to, aby som niekomu pomahala :) a vzápätí rozčarovanie, depresie, beznádej, že to tak asi nebude a ten kto potrebuje pomoc, som ja sama a na to, ake je moje poslanie v zivote som este neprisla :)))
uz som sa aj snazila si vsugerovat, ze mne taketo duchovne a ezotericke veci vlastne ubližuju, ze to vlastne len podporuje to neptunske snilkovanie a fantazírovanie.. ale nemozem si pomoct, neviem si predstavit bez tychto vecí život.

V konjunkcii s Jupiterom to beriem tak, ze mam velmi velku predstavivost, zaujima ma mystika a duchovno a skor do hlbky. Som velky idealista a casto padám na hubu :)) v kostoloch sa cítim dobre, citim tam neuveritelne silne spojenie s Bohom, casto sa mi tam tlačia slzy do očí.. a milujem cestovanie.

Saturn oktil Neptun to je zas presne to, ako ma tá fantazia a snilkovanie obmedzuje v praktickom zivote. Ja si pripadám maximalne neprakticka v kazdom smere :)

A nakoniec Neptun v opozícii s Lunou.. zmätky a nejasnosti v emociach, vo vztahoch, emočná labilita :)) často mam pocit ze som psychopat alebo blázon, ale viem ze to tak nie je, aj ked istá som si neni :)

-PUH- ;)
neznámy
neznámy | 16.1.2013 17:08
Ahoj, tak ja som mala príjemnú skúsenosť s Neptúnom ( Neptún sextil Urán) v čase, keď som začala chodiť s mojou prvou veľkou láskou, s ktorou sme sa o niekoľko rokov napriek rôznym prekážkam vzali. V čase svadby som mala tiež harmonické aspekty: Neptún trigón Jupiter, Neptún trigón Saturn a Neptún kvintil Urán.
Mám s ním aj zlú skúsenosť a to Neptún konjunkcia Merkúr + Pluto konjunkcia Neptún - smrť mojej dcérky pred ôsmimi rokmi a následne Neptún konjunkcia Mars moje nie vážne, ale bolestivé ochorenie a jeho zdĺhavé liečenie. Konštelácia Neptún kavadratúra Urán a Neptún kvadratúra Ascendent mi priniesla problémy s neprajnými a závistlivými ľuďmi, ktorí rôznymi špekuláciami a výmyslami ohrozovali za chrbtom moju povesť. Ten druhý aspekt sa mi v poslednom období opakuje vďaka retrográdnemu Neptúnu...
neznámy
neznámy | 16.1.2013 19:14
U mňa začali Neptúnovské tranzity minulý rok a tento rok budú pokračovať.Pozorujem ,že sa viac venujem koníčkom,tvorbe a svojmu vnútornému svetu.Prečítala som si aj všetky príspevky a bolo tam niečo o romantike a inom pohľade na vsťah a partnera.Trochu je to asi pravda,začínam vidieť môj vsťah viac cez ružové okuliare ,hoci romantika nie je moja silná stránka,uvidím čo prinesú kvadráty,lebo doteraz si užívam sextil:)
neznámy
neznámy | 16.1.2013 19:41
Neviem, čo a či uvidím cez optiku tranzit. Neptún v opozícii na radix. Venusu, ale v čase kvinkuxu Neptuna na Venusu som spoznala manžela. Je kvinkux harmonicky, alebo nie?
neznámy
neznámy | 16.1.2013 19:52
Moje nervy toho som sa bála,neptún je vládcom mojeho 7.domu a vôbec nie som do vsťahov moc žeravá:)Predpokladám že budem prehodnocovať moje partnerstvá-ROFL-
neznámy
neznámy | 16.1.2013 20:42
A prečo budeš prehodnocovat? Možno sa len zbavis ilúzii a budeš brat toho druhého ako človeka z masa a kosti (a duše). teraz sa na tej mojej ilúzii o čítaní vyššie spomínanej knizky smejem, pretože to vôbec nie je podstatne.
neznámy
neznámy | 16.1.2013 22:12
Ja ho tak beriem už 9 rokov,len v poslednej dobe si ho malujem v krajších farbách....nie som moc citlivá a po prvom partnerstve s bláznom ani naivná,súčastného partnera som stretla po rozchode a mal čo robiť,aby som sa s ním bavila a brala ho vážne,chlapec si chudák užil-ROFL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...