mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

načo je dobrá astrológia

neznámy
neznámy | 15.7.2013 10:13
Načo je dobrá astrológia v osobnom význame?
Vlastne potvrdilo sa mi moje chovanie, moje najtajnejšie pohnútky, moje fóbie. ..ale ako s tým ďalej naložiť? Je to boj bez konca. Napr. mám saturn v konjuncii na lilith v siedmom dome, vo vodnárovi. Vzťahy sú pre mňa veľkou záhadou, radšej utečiem, keď sa k niečomu začne schyľovať. Túžim k tomu pristupovať inak, idem sa z toho zblázniť, ale ťažko sa mi to ovplyvňujem. Ubližujem všetkým. Má nás horoskop poučiť? Naučí nás lepšiemu? Ako to je? Ako z toho vyťažiť?
neznámy
neznámy | 15.7.2013 11:01
ahojky, mne prave astrologie moc pomohla v oblasti vztahu, nerozebirala jsem svuj osobni horoskop nikdy tak moc, jako spise horoskop "v paru"

jsi jeste dost mlada a problemy ve vztazich k tomuhle veku jeste asi patri -HEART-

zkus treba zacit vztahy navazovat vice v ramci skupiny kamaradu, kolektiv je v tomto vzdycky trosku oporou a muze trvat i tydny nebo mesice nez se dvojicka od party "oddeli" ;):)
neznámy
neznámy | 15.7.2013 11:45
Tiez riesim to, co aj z navonok negativnych aspektov v native mozem vytazit, kam ma to moze posunut. A kedze google je skoro vseveduci, natrafila som akurat vcera na tuto stranku http://depthastrology2.com/

Este som nemala cas to cele prejst, len niektore aspekty, ktore sa ma tykaju, takze este neviem posudit, nakolko je to k veci... ale to, co som citala, bolo celkom zaujimave a aspon na zamyslenie.
neznámy
neznámy | 15.7.2013 20:49
astrologia je ako kompas. pomocou nej sa dokazeme lepsie orientovat v zivote. niekomu staci, ak sa pomocou nej dozvie viac o sebe, o zivote a o svojom okoli a to ho posunie dalej a uspokoji. Lenze niekomu inemu to nestaci. Musi si najst nejaky system ako zmenit svoju osobnost, pripadne ako aktivne vplyvat na svoj "osud". Astrologia toto nedokaze, astrologia nam maximalne pomoze si lepsie uvedomit niektore situacie, ci sameho seba...preto aj hermetika sa skladala nielen z astrologie, ale aj z alchymie (prestavba seba sameho) a magie...
neznámy
neznámy | 15.7.2013 21:20
Mňa astrologia uchvacuje svojou komplexnosťou. Nie je v tom len človek, ale všetko.
Dokonca aj dejiny sa dajú pochopiť pomocou astrológie, čo je krásne ukázané v knihe Angelológia dejín.
Je v nej človek, svet, príroda, všetko vo svojich premenlivých podobách.
Čo sa týka Lilith konjunkcia Saturn v 7.dome, mám knihu od Hannelore Traugot, ktorá takúto konjunkciu popisuje na niekoľkých stranách a ťažko je z toho vybrať nejaké jadro.
Tak ti aspoń napíšem pár viet, možno sa v tom nájdeš.
Je v tom téma zrady a obetného baránka. Tam kde sa takáto konjunkcia nachádza /u teba 7,dom-oblasť vzťahov/ tam nesmieme byť dieťaťom. Sme nositeľmi tajomstva, ktoré nás robí dospelými. Lilith vyžaduje jasno, rovnako ako Saturn. Jej neúprosnosť sa stýka z jeho tvrdosťou. Prevláda tu perfekcionizmus a prísnosť, ale aj pochybnosti a depresie, všetko to vyplýva z požiadavky voči sebe samému byť najväčší a najlepší.
Melancholickí ľudia, ktorí sú podriadení Lilith a jej spojeniu so Saturnom sú v knihe Zohar priamo označení ako "synovia Lilith".

Z vlastnej skúsenosti viem, že Lilith funguje. :)
neznámy
neznámy | 16.7.2013 11:04
je skvele, ze clovek sa nauci pochopit seba a aj druhych ludi, najde tam akesi ciastocne ospravedlnenie, odovodnenie spravania sa v roznych situaciach, mozno ho to nauci vacsej tolerantnosti.....ale nemyslela by som si, ze je to boj bez konca ako pises, netreba si nechat v hlave visiet vsetky tie texty o komplikovanych aspektoch, kazdy ma nieco tazke vo svojom horoskope, kazdy clovek s niecim bojuje alebo ma v sebe na zaklade niecoho zmatok, sme v tom vsetci, to si treba stale uvedomovat, vsetci, ako ludia mame chyby a ako ludia mame aj problemy v zivote kvoli niektorym svojim postojom, nesieme si so sebou "prizraky" z minulosti, ale to je vsetko v poriadku, tak to uz bude, vzdy sa najde nieco problematicke v horoskope, potom su tu este tranzity, ktore ja sice az tak neriesim ale niektori ludia ti o konkretnych povedia, ze boli tazke a rozoberu ich na hlbsej rovine, atd, atd, skratka netreba dovolit aby sa z toho clovek zblaznil ako pises:) zmena moze prist, ale casto prichadza prave vtedy kedy sa o nu clovek krcovito nesnazi a zacne sa brat taky aky je.....ani to, ze mas vztahove problemy a ako pises - utekas a ublizujes, neznamena, ze raz nebudes stastna, no stastie vzdy nezavisi prave na tom na com si myslime, ze zavisiet bude, niekedy pride z uplne ineho smeru....a keby aj zmena neprisla v tejto oblasti, nic sa nedeje, myslim, ze clovek raz najde stiastie, ktore nezavisi na vsetkych tych pilieroch, ktore si v hlave vystaval....som kusok od toho aby som sa zacala stracat v spletitosti vlastnych myslienok tak uz radsej mlcim:D
Dogi
Dogi | 30.7.2013 16:17
Mne v osobnom živote pomohla a veľmi...porozumieť sebe a aj tomu, čo sa už stalo a poučiť sa z toho. Viem, že aj do budúcna urobím chyby, že sa stanú aj zlé veci, ale vďaka astrológii je možné dosah niektorých vecí minimalizovať a čo je podľa mňa dôležitejšie...učí ma využívať lepšie príležitosti, ktoré prichádzajú....niekedy aj tie zlé veci sú dobrou príležitosťou na zmenu...:-). No a nakoniec, zistila som, že veľa vecí nie je až tak zlých, ako ich niekedy subjektívne vnímam a v tom mi astrológia pomohla tiež...Ako z toho vyťažiť? Tak aby bol tvoj život krajší :-)
Dogi
Dogi | 30.7.2013 16:21
Až teraz som čítala odpoveď od rudi...pekne napísané a súhlasím :-). Ja patrím do tej druhej skupiny...potrebujem si sama vybudovať pevné základy osobnosti a aktívne vplývať na svoj "osud"...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 31.7.2013 16:34
Mne astrológia pomáha spoznať samu seba z iného pohľadu, vytvoriť vnútri mojej duši vyrovnanosť, že všetko, čo sa deje sa deje v pravý čas a ak nečakám na zázraky, ale aktívne pristupujem k životu a k dosiahnutiu úspechu a blaha. Pochopila som, prečo robím, to čo robím, prečo nerobím to, čo si myslím, že som mala urobiť už dávno, a takisto som pochopila, prečo mám také a také sklony a čo približne musím prekonať. A myslela som si, že keď prídem k skutočnému poznaniu seba, že bude ľahké bojovať sama so sebou, ale uvedomila som si, že je to prvý krok, ale je to iba začiatok. Takže ak má niekto vedomosť, z čoho má obavy, je jeho úlohou sa preskúmať a robiť prvé kroky preto, aby sa to obrátilo na dobré. Zmeniť prístup je náročné, hlavne u zemských znamení (ako som ja). Pre teba by to nemal byť až taký problém. Ale tak Blížencom ja len málo rozumiem, takže verím že je to ešte veľa iných Blížencov :)
neznámy
Putes
Putes » Žabkažabulienka | 3.8.2013 15:03
Díky astrologii jsem se přestala ptát, proč se mi v životě vyhnula velká láska. -HEART-Proč na mě zbylo jen pár střípků? Dnes jsem vděčná i za ně, vždyť vůbec nemusely přijít ani ony. Právě díky tomuto webu mi došlo, že mi to prostě nebylo dáno. Přestala jsem se tím zabývat a přišla mi do života láska všeobjímající.
Pochopila jsem to, co vlastně dávno intuitivně vím, že jsem byla celý život velmi úspěšná v pracovní oblasti. Naplňovalo mě to a uspokojovalo a také velmi dobře zabezpečilo na další život v důchodu. Inu - něco za něco:D
Přestala jsem řešit blbosti a maximálně si užívám každičký den, každičký okamžik, který je mi dáno prožít. Těším se na večer, kdy jdu spát, abych se mohla těšit z každého rána. Život je neopakovatelný a nádherný.-MUSIC--FLOWER--BOW-
neznámy
neznámy | 3.8.2013 17:01
Ja som trochu pochopila samu seba,tak isto reakcie v určitých životných situáciach...Som vrták,tak si vždy pozerám a rozoberám tranzity na deň a aj spätne,celkom dobre ma varujú,alebo potešia ped nastávajúcimi udalosťami....Rada si robím aj partnerské horoskopy,čo ma tak isto často posunulo k lepšiemu pochopeniu vsťahov:)
neznámy
neznámy | 5.8.2013 16:34
Mne dala astrologia jeden velky dar - pomohla mi ukazat a vysvetlit to, preco som sa vzdy citila ina ako napr. ludia v mojom najblizsom okoli. Mozno to neznie az tak ohromne, ale bol to fakt fajn pocit a aj ohromna ulava vediet ze "out there" su aj ludia co svet a veci v nom vidia a vnimaju ako ja.
Vdaka nej sa aj snazim pozerat sa na niektore svoje vlastnosti ako dar a nie ako na nieco co musim v sebe ukryvat alebo zmenit len preto, ze to nezapada do nejakej sablony stereotypneho obrazu v mysliach vacsiny ludi.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Putes | 6.8.2013 07:59
Ja si zas prezmenu kladiem stále viac otázok :)
Putes
Putes | 6.8.2013 08:15
Máš pravdu, je to krásný svět,ve kterém je nám dáno žít a vnímat jeho krásy. Nikomu okolo sebe o tom nevyprávím, protože by mi ani nerozuměli. Jen jednou jsem se spletla a něco z toho prozradila. Vrátilo se mi to takovým způsobem, že jsem byla zařazena mezi sektu. Od té doby své rozumy už nikomu nenutím. Přesto se mi letos na jaře podařilo při sběru podbělu potkat spřízněnou dušičku, se kterou si moc rozumíme, i když nás dělí generační rozdíl. Stejně naladěné lidičky jsem si už dávno našla po celém světě a každý rok s nimi trávím 2 dovolené. Vidíme se jen tak krátce a právě proto si to moc užíváme.-FLOWER-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...