mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Myslim si, ze...

neznámy
neznámy | 12.3.2017 08:28
Problém v tom nie je, ja sa astrologiou nezaoberam systematicky, skladam si obraz z útržokov ktoré ma aktualne zaujmu a vtiahnu..... Šiesty dom sa spaja s telesnym zdravým, a poslanim zamestnaním,
To sú pe mňa cudzie témy, zdravotné problémy nemám, prevencia ma nezaujíma, poslanie, práca, podradena pozicia služba, to nezažívam, väčšinu života nemam zamestnanie, prosto toto nie sú témy okolo ktorých by sa tocil moj svet, či už z "osudového" donútenia alebo vnutorneho tiahnutia, záujmu... Takto by si ma mohol podľa mňa našupnúť do ktoréhokoľvek domu, tak ako Modrej prišlo jasné, že piaty mi sadne, lebo rada maľujem a vôbec tvorivo riešim rozne zápletky....

No ale teraz som vyguglila na rezonance Rudhyarove texty k domom a čitam tam o tom šiestom viac do hĺbky tak to trochu viac dava zmysel, no iné domy som ešte nečitala.....

Je to tak, že postavenie Slnka hovorí o žiarení, energii, odkiaľ ju jedinec čerpá, a zaroveň je sam zdrojom a vyžaruje ju?
milan08
milan08 | 12.3.2017 08:34
:)-BOW--YES--YES--BYE-
neznámy
neznámy | 12.3.2017 10:32
témy okolo ktorých by sa tocil moj svet, či už z "osudového" donútenia alebo vnutorneho tiahnutia, záujmu...

Toto si vlastne dala výbornú definíciu postavenia Slnka v domoch. To tiahnutie, pocit, že sa musím realizovať práve v tejto konkrétnej oblasti, že ak to nerobím, tak mi chýba osobný zmysel života, životná náplň.
Ja nemám Slnko v dome sporné, ale keby bolo niekde inde, nesedelo by mi to. Ani jeden dom by nevystihoval toto tiahnutie viac ako ten prvý, kde Slnko mám.
Tie domy, aj keď akoby hovorili o viacerých témach, tak je to i tak len nejaká nad téma, spoločná pre všetky tie pod témy, alebo rozvinutia.
Napríklad ten piaty dom, zdá sa, že zahŕňa odlišné témy... materstvo, sex, tvorivosť, hravosť. Lenže nad tým je niečo, akýsi princíp, ktorý snáď už ani nemá meno, ktorý ich spája do jedného.
Našla som stránku, kde je k astrologickému domu a jeho významu pridelená tarotová karta. Prečo je prvému domu, kde mám Slnko pridelená karta Mág, tomu rozumiem.
Ale nie som znalec tarotu, tak veľmi nerozumiem ostatným symbolom, ale zaujalo ma to.
Možno ten tarotový symbol obsahuje práve to nepomenovatelné a zastrešujúce. To keď sa pozná, už nie je treba opisná omáčka.

https://www.moneo.sk/astrologia/detail/astrologicke-domy/
neznámy
neznámy | 12.3.2017 11:02
význam 5. domu spočívá v tom, že navazuje na 4. dům, v němž by mělky být položeny kořeny naší osobnosti, ať už jsou pevné či vratké, tady se se naše osobnost chce projevovat tvořivě, hravě buď zodpovědně nebo nezodpovědně (podle toho, zda jsou kořeny naší osobnosti pevné či vratké - 4. dům), původní význam slova sport je zábava, v 6. domě pak vybíráme plody naší tvorby, s nimiž v 7.domě vstupujeme na tržiště, mezi ostatní lidi
neznámy
neznámy | 12.3.2017 11:32
ale, takýto cyklický výklad dáva zmysel pri tranzitoch, poloha Slnka (či čohokoľvek) v native je "zakonzervovaná" v jedinej fáze, a tam naplno cez človeka pôsobí...
ak mám Slnko v šiestom dome, nevstuupujem na trh ani sa nezabávam v päťke, som, respektíve Slnko, zdroj energie, čo vyžarujem, prípadne z čoho ju čerpám, prosto len v tej šestke... -CONFUSED-
marcie
marcie | 12.3.2017 11:43
to by bolo asi tak za ideálneho stavu, že máme spracované a žité témy jednotlivých domov ... mne sa práve páči ten pohľad previazanosti a následností tém domov ... dáva to zmysel nielen pri tranzitoch, takýto dynamický pohľad ... možno práve preto sa slnko neprejaví tak, ako by malo (mohlo), pokiaľ nemá k tomu základńu, tvorenú z predchádzajúcich domov ... ešte by som pri tomto pohľade snáď brala špeciálne do úvahy protiľahlý dom, že ako to vyzerá tam ...:)
marcie
marcie | 12.3.2017 11:43
to by bolo asi tak za ideálneho stavu, že máme spracované a žité témy jednotlivých domov ... mne sa práve páči ten pohľad previazanosti a následností tém domov ... dáva to zmysel nielen pri tranzitoch, takýto dynamický pohľad ... možno práve preto sa slnko neprejaví tak, ako by malo (mohlo), pokiaľ nemá k tomu základńu, tvorenú z predchádzajúcich domov ... ešte by som pri tomto pohľade snáď brala špeciálne do úvahy protiľahlý dom, že ako to vyzerá tam ...:)
neznámy
neznámy | 12.3.2017 12:21
tiež nie som odborník na tarot, no tarot má svoj vlastný cyklus, ktorý považujem za nezlučiteľný s charakteristikov domov, a už vôbec nie takto číselne. veľká arkána má 21 očíslovaných kariet a jednu nulu, nič chaos (blázon) s ktorej sa jednotka Mág prvá vynára, od desiatky (kolo osudu) sa význam prepadáva, prepája s významom karty so zredukovaným číslom (kolo osudu s mágom, 15diabol-pokušenie sa takto prepája, či prepadá k 6-milencom,resp.rozhodnutiu srdca....) je to fascinujúci systém práve pre túto živosť, pohyb, ktorý obsahuje podobne ako astrológia... no myslím si že je to iný pohľad a nie je možné tieto dva systémy takto zjednodušene prekrývať, podobne ako živly východu a západu, hoc popisujú v podstate tú istú životnú oblasť nedajú sa prekrývať navzájom....
neznámy
neznámy | 12.3.2017 12:27
význam domů je dán jejich pořadím

to že jsem byl napsal že že 4. dům ukazuje na to jak jsou položeny základy naší osobnosti
5. dům navazuje na tyto základy a podle nich se projevuje
a 6. dům vybírá to hodnotné z 5. domu s čím v 7. domě vstoupíme na tržiště
je ukázka struktury, podle níž se naše životní procesy dějí

Máte sice Slunce v 6. domě, ale kromě toho máte všech dvanáct domu horoskopu, ať už v nich je planeta nebo není. To přece nelze popřít.
neznámy
neznámy » marcie | 12.3.2017 12:29
no, ale to či sa prejaví alebo neprejaví tak ako by sa malo, či mohlo práve podľa mňa tiež je stále o tom zdroji energie, tak či tak sa človek bude snažiť, bude ho to inštiktívne pudiť napojiť sa na čosi práve v tom dome, ak o tom uvažujem takto, to by mi naozaj sedel viac piaty dom :) ale pravda je že ja významom domov naozaj moc nerozumiem, texty na ktoré som narážam sú obvykle na môj vkus príliš povrchné, odkazujú na udalosti, okolnosti na najhrubšej materialnej úrovni, ale ja nemám dojem, že by sa život odohrával vo vonkajšom svete, vnútorný s vonkajším je pevne prepojený, mnoho životných udalostí, prežívaní sa takmer vôbec vo vonkajšom priestore neodráža, a naopak.....
neznámy
neznámy | 12.3.2017 12:34
dá sa teda povedať, že ak je Slnko zdrojom životnej vitality, energie, tak poloha Slnka v dome je fázou (čohokoľvek, čo robím, čo sa deje....) ktorá ma najviac nabíja a zároveň ja sama "vyžarujem" ?
neznámy
neznámy | 12.3.2017 13:00
dům, ve kterém je Slunce resp. zkušenosti s tímto domem spojené jsou oživovány vitální energií, (jíž je Slunce zdrojem) v podstatě spontánně, ostatní planety odrážejí sluneční světlo (energii) z jiných domů způsobem, který sděluje aspektace vůči Slunci a ostatním tělesům.

Rudhyar o Slunci v 5. a 6. domě píše celkem srozumitelně:

"V pátém domě Slunce může, avšak nemusí, prozrazovat uměleckou kreativitu a zářivou spontaneitu v sebevyjadřování. Vitální síly mají tendenci se vyjadřovat v dobrodružných a možná spekulativních akcích, které často oplývají emocionálním obsahem ale jsou často egocentrické a mohou představovat pouze vyjádření vnitřních tlaků které se zdají nesnesitelné. Dominantním může být motiv lásky. Také může existovat silná potřeba použití schopnosti a možná vůdcovství, konkrétně v situacích které volají po intenzivní vitalitě.

V šestém domě může Slunce naznačovat hodnotu následování stezky služby, zbožnosti a učednictví, protože mistrovský jedinec může osvětlovat tuto stezku. Tvrdá práce nebo koncentrace přitáhne energii ze zdrojů síly hluboko v jedinci. S krizemi a transformujícími událostmi se setká s velkou vytrvalostí a vírou. Osobě by mělo být zřejmé že se s takovým náročnými událostmi musí a může setkat úspěšně. Je očekáván pocit oddanosti výrazně stimulujícímu úkolu, ale Slunce v domě který se také vztahuje ke zdraví a nemoci, může naznačovat potřebu použít jedincovu sílu vůle pro sebeuzdravení. To neznamená nízkou vitalitu, ale zaměření vitálních energií na cíl překonávající nějakou slabost, karmu nebo výsledek špatného činu."


k tomu dodávám, že ta situace je podmíněna upravena aspektací s ostatními planetami, případně stelliem v domě, či jinými planetami v domě i když nejsou se Sluncem v konjunkci.

Slunce je spojeno s ostatními planetami aspekty tzn. že je tam významová vrstva vědomá i nevědomá, s planetami s nimiž není Slunce spojeno aspektem je spolupráce buď ryze nevědomá a může být uvědomována při tranzitu či diekci oněch planet vůči Slunci.

Výše napsané platí i pro ostatní vztahy mezi planetami.
neznámy
neznámy | 12.3.2017 20:26
V minulosti mi Rudhyarove texty pripadali náročné (trvalo mi vždy preladiť sa na jeho špecifický jazyk, veľa sa opiera o znalosti, ktoré mne chýbajú, historické a mytologické atď.....) No iné popisy, na ktoré som narazila sú mi nezrozumiteľné pre svoju povrchnosť, piaty dom so svojou temou tvorivosti mi pripafal pravdeodobnejší, ale na tvorivosť ukazujúcich aspektov mám v horoskope viacej, šiesty dom mi absolutne nedaval zmysel, keďže jeho vyklad sa obvykle zameriava na telo a zdravie a poslanie-službu, "zdravotné" problémy, ktoré som riešila nedokážem považovať za záležitosť tela, ale duše, a tak by som ich šupla skôr do dvanásteho alebo ôsmeho domu, v šiestom mám i Cheirona...
Tento Rudhyarov opis ale sedí..... Ako baran, navyše s neaspektovanym Marsom neoplývam trpezlivosťou, prekvapivo silná vôľa a vytrvalosť sa objavuje naozaj v špecifických šiestodomových záležitostiach.....i keď ich podoba asi nie je tak bežná... Partner má Slnko v šiestom dome tiež, tam je záujem o zdravie sebaliečenie, i zdravotné komplikácie a ich zvladanie uz od detstva omnoho zrejmejšie, taktiež služba a sebaobetovanie sa..... Navonok je to omnoho jasnejšie rozoznateľné....

Veľmi pekne ďakujem:)
neznámy
neznámy | 12.3.2017 21:52
chápu, Rudhyarův jazyk je poněkud hermetický
neznámy
neznámy | 13.3.2017 17:48
Celý život je divná iluze. Nejen astrologie.
neznámy
neznámy | 13.3.2017 17:49
(myslím si, že...) astrológia je umením, nezmenila som svoj postoj k nej ......
neznámy
neznámy | 13.3.2017 17:58
mně spíše připadá že umění, ale i astrologie, začíná teprve tam, kde myšlení končí.
neznámy
neznámy | 13.3.2017 20:03
Podle me studovat astrologii je jako studovat jaderku nebo kvantovku-je slozita,slozena z mnoha veci,ne kazdej na ni ma mozek a protoze neni jednoducha,je to specificka odbornost jako kazdej vyhranenej zajem,ne kazdej ji dotahne do konce a perfektni odbornosti,aby mohl bejt "ing"=astrolog.
neznámy
neznámy | 13.3.2017 20:24
myslím si že onu složitost kterou uvádíte přinesla až moderní doba díky řahtačce kompjůtrů, astrofyzice atd spojeným vědám a modernímu "vědeckému" myšlení.
staří astrologové uměli "udělat" celkem jistě jasný rozbor když byli sto podle hvězd najít zrozence tulkua, což dnešní složitost astrologie nedokáže ani zbla.
nebyli to tenkrát jistě žádní blbci, ovšem z dnešního pohledu s velmi omezenými možnostmí a hlavně - omezenými technickými znalostmi. dnešní astrolog by nejspíše řekl
že to byli astroprimitivové. :) A vystačili si i s 5 planetami. ;)
neznámy
neznámy | 13.3.2017 21:41
na výklad světa a člověka v něm jim tehdy "pět planet" stačilo.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...