mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Milada Horáková - horoskop

marcie
marcie | 6.11.2017 09:16
Ahojte, zaujímalo by ma, čo by mohlo poukazovať v horoskope M.Horákovej na jej osud - trest smrti jej hrozil už v minulosti, unikla mu, a predsa sa naplnil ...

http://osobnosti.najdise.cz/zivotopis/milada-horakova
neznámy
neznámy » marcie | 6.11.2017 12:41
Vztah k Bohu a filosofii je v 9. Domě?

Jeden ze zdrojů uvádí její rouhání se a vysmívání Bohu.
Volba každého.
Osobně odmítám pohled na ni jako na národní hrdinku.
marcie
marcie | 6.11.2017 14:19
ja toto akosi nevnímam, skôr ma zaujíma, že ak niekto takto balansuje počas svojho života pod hrozbou smrti, tak by to malo byť vidieť v horoskope ... čas je neznámy, tak nevieme, ako má obsadené domy ... ale to čo píšeš, je zaujímavé, lebo údajne jej sila spočívala vo viere v Boha ... ale ktohovie ako to všetko bolo?
neznámy
neznámy » marcie | 6.11.2017 15:27
Nemůžu hodnotit, zvlášť pokud jde o chování člověka vystaveného tlaku, hrozbě čehokoli.
Přesně jak píšeš, kdo ví, jak to všechno bylo?
A kdo ví, jak bychom my na jejím místě...

Jsem zvědavá na názory astrologů tady.
neznámy
neznámy » marcie | 6.11.2017 20:05
Mám vo svojom okolí pár ľudí s podobnou "strohou konfiguráciou", pozostávjúcou z pár červených a zelených čiar.
Som si vedomá, že takáto charakteristika vyznieva pomerne povrchne a prvoplánovo, ale všimla som si, že títo ľudia majú spoločný povahový rys, istý druh jednoznačnosti a nekompromisnosti. Vo veciach majú jednoznačne "jasno" a vždy sa zariadia tak, ako oni uznajú za vhodné.

Škoda, že nevieme čas narodenia, a tým pádom aj rozloženie planét v domoch. Tento horoskop vidím ako horoskop veľkodušného a idealistického človeka, vizionára. Pracovitosť, húževnatosť a cieľavedomosť je vyvážená silným emocionálnym založením. Veľká sila osobnosti.
Vypovedá o tom silné stélium v kozorožcovi, okrem slnka aj saturn vo svojom domicile, v tzv. kráľovskej,silnej konjunkcii s jupiterom. Mars ako súčasť stélia pridáva drajf, asi aj neoblomnosť a prílišnú tvrdosť.
Ako protipol : luna v domicile v rakovi v konjunkcii s neptunom dáva silnú emocionalitu, senzitivitu, schopnosť vcítenia, intuíciu. Tento aspekt mohol podporiť jej tragický osud, slepé nasledovanie ideálu povýšila nad ostatné, aj nad realitu.
neznámy
neznámy » marcie | 6.11.2017 20:50
pre mňa je Milada múdrym človekom a silnou ženou, osobnosť s pevným charakterom

nechápem, kde môže človek brať toľko sily, aby vzdoroval násiliu, tlaku, manipulácii...ja by som asi nevydržala to mučenie, ktorým si ona prešla

a som zvedavá, čo povedia astoznalci na jej horoskop
neznámy
neznámy | 6.11.2017 21:54
Tiež ju obdivujem.
A tiež by som to nedala....
neznámy
neznámy | 6.11.2017 22:24
človek vydrží veľa...až vtedy zistí, aký je silný, keď byť silným je jeho jediná možnosť...mňa Milada Horáková veľmi zaujala, donedávna som o nej vôbec nevedela, ale čítala som knihu k problematike justičných omylov a toto ma veľmi zaujalo...takže som sa na youtube vrátila do histórie a prešla tie dokumenty zo súdneho procesu, určite odporúčam...čo ma úplne odrovnalo, prokurátorka z procesu s Dr. Horákovou študovala právo iba dva roky, a to len externe...do tohto prípadu bola zakomponovaná tesne po tomto rýchlokurze...nuž na tejto planéte je možné všetko...ten nový film, čo teraz o nej natočili sa vraj neoplatí
marcie
marcie | 7.11.2017 08:27
to rozloženie planét v domoch môžeme len tipovať ... rozhodne by som lunu tipovala do 10.domu - jej verejná činnosť v rámci ochrany práv žien, tvar horoskopu by som tipovala skôr na vedro ako na hojdačku, i keď podmienky vedra nespĺňa ...
marcie
marcie | 7.11.2017 08:30
ja som sa tiež do toho ponorila, zaujímajú ma výrazní ľudia so silnými osudmi a je to presne tak, ako píšeš, človek vydrží viac, ako si myslí, ale neviem si predstaviť, že by som takéto niečo dôstojne zvládla ...
marcie
marcie » marcie | 9.11.2017 08:00
tak od naslovovzatých astrológov sa nič nedozvieme ?;)
neznámy
neznámy | 9.11.2017 08:23
Dalo by sa to aj takto vysvetliť, keď je Slnko v opozícii s Mesiacom (to je základný rozpor), a ona mala ešte ďalšie silné opozície a málo dobrých aspektov, ktoré by to zmiernili. Potom v čase nejakého tranzitu, ktorý tomu ešte pridá sa môže stať všeličo.
marcie
marcie | 9.11.2017 09:27
tú opozíciu mám aj ja v horoskope, človek sa cíti rozpoltene ... snažím sa ju nejako pochopiť a zmysluplne integrovať do života, ale asi nikdy sa nebudem cítiť "kompletne" -NOOO-
neznámy
neznámy | 9.11.2017 09:32
Tá opozícia lunárneho a slnečnébo stélia vypovedá o rozpore medzi račím (lunárnym) a kozorožím princípom. Hlavnou životnou témou človeka s takýmto horoskopom by zrejme mala byť práca na spojení týchto protikladov. Rodina a vonkajší svet, citový život a sebapresadenie.
Horáková mala rodinu, od ktorej bola opakovane násilne odtrhnutá (už počas protektorátu bola ako odbojárka väznená v Terezíne). Čítala som jej listy, ktoré písala z väzenia a prosila v nich svojich blízkych o odpustenie za bolesť, ktorú im spôsobila tým, že pred nimi uprednostnila ideály. Nazdávala sa, že inak konať nemôže.

Pre mňa osobne je to nepochopiteľné, ale obdivujem ju. Silný charakter.

Ragana múdro píše. Človek sa prejaví v kritických situáciách, ako sa hovorí, reči sa hovoria a chlieb sa je. Kedysi dávno som na túto tému videla výborný madarský film z obdobia hortyovského Madarska. Ked zistím, aký film to bol, dám sem link.
marcie
marcie | 9.11.2017 09:38
mám lunu na mc v opozícii so slnkom v 4.dome - musím sa snažiť, aby tieto dve protikladné oblasti boli v rovnováhe, prekladám si to tak, že "vonku" mám prejavovať lunárne vlastnosti (istým spoôsobom sa starať o druhých ako matka) a doma skôr prejavovať slnečné vlastnosti - byť akousi prirodzenou autoritou ... hm, ťažká úloha ;)-LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 9.11.2017 09:40
Až se budeme cítit kompletně, zaznamenáme, že už nejsme v tomto časoprostoru ;)

P.S. Mnoho tu uvízlo ve svých vlastních smyčkách, resp. domestikací předaných návycích. Zajímavě o tom James Redfield v Tajemství Shambhaly.
neznámy
neznámy » marcie | 9.11.2017 09:40
nech sa ti darí-FLOWER-
marcie
marcie | 9.11.2017 09:42
vďaka astrológii som pochopila, že nikdy neurobím klasickú "kariéru" (už po tom ani netúžim, ale dlhé roky ma trápilo, mala som pocit, že som v práci "odsúvana" na druhú koľaj napriek tomu, že som sa snažila a podávala výborné výsledky) a zasa doma že nikdy nebudem taká typická lunárna žena ...
neznámy
neznámy » marcie | 9.11.2017 09:48
Tiež mám slnko vo 4.dome. Také slnko asi potrebuje riadny katapult, aby zasvietilo.:D

Lunu mám v trigone na slnko, takže rozpor týchto princípov neriešim. Riešim ale iné rozpory. Ako každý...;)
neznámy
neznámy » marcie | 9.11.2017 09:51
Čítala som práve jej list, napísala ho tesne pred popravou. Práveže mne sa zdá kompletná, nebadám tam rozpoltenosť. Je tvrdá kozorožka, vydrží všetko, no citlivá zároveň.
Podľa fotografií tipujem ascendent v panne, prísny, autoritatívny pohľad. Herečka, ktorá ju vo filme stvárnila taký vôbec nemá, čiže zlá voľba režiséra, ale o tom nechcem písať.
To by znamenalo, myslím ten ascendent, že luna naozaj patrí do toho desiateho domu ako píšeš ty.
Dáva mi to zmysel. Planéty oproti mesiacu sú pochopiteľne potom rozložené v štvrtom a piatom dome.
Jej manžel emigroval a ona zostala už sama, v liste píše o láske k nemu. Saturn v piatom dome je potom jednoznačne doma. Venuša v šiestom dome...to čo robila, tú svoju prácu , mala ju naozaj rada. Slnko s merkúrom v štvrtom dome, o čo píše v tom liste vypovedá o tom , že tam patrí.
Vložím odkaz na ten list, prečítaj...:)
Podľa mňa práve ten list je kľúčom k pochopeniu jej radixu...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...