mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Midpointy.

neznámy
neznámy | 31.5.2013 21:05
ano, vlasntne som zabudol, ze sladeckova kniha "Aspekty", tak ta je vlastne taky kompilat ebertinovej knihy o midpointoch...takze predsa nejaka kniha tu midpointoch bola prelozena-PUH-
neznámy
neznámy | 31.5.2013 21:10
inak predsa existuje v ceskoslovensku kniha, ktora sa zaobera midpointami...teda je to skor taka "kucharka", kde je vyklad jednotlivych midpointov. je to v podstate kompilat ebertinov kombinacie hviezdnych vplyvov, zakladnej knihy o midpointoch...
tu knihu napisal Vladimir Sladecek a vola sa "aspekty planet"...;)
neznámy
neznámy | 1.6.2013 15:31
No já myslím, že to působí jako zesilovač veškerých energií, které se do něj promítnou. Hlavně veškeré opozice mě vyloženě nutí zabývat se sebou, dát sebe na 1. místo. Vždycky a bez výjimky! A vždycky to má vliv na vztahy. Drsná byla opozice Urana, to bylo hodně radikální
Podle Campana mám hrot. T-kv. v 8d. v Panně (podle Placida v 9d), spojený kv. s Lunou u DSC (ale ještě v 6d) a Jupiter u ASC ve 12d. (vzdáleněji Uran). Momentálně tam nic nemám, ale před nedávnem se mi tam promítaly kvadratury Venuše, Merkura a Jupitera. V dohledné době to bude ještě kv. Marsu a Slunka. Za 2 měsíce bude konj. Venuše na hrot T-kv. a postupně ty planety co jsem vyjmenovala.
Co jsem vysledovala, tak posledních pár let mě veškeré tyhle konstelace nutí řešit zdravotní problémy. Jakoby se najednou veškerá pozornost zhustila do jednoho bodu a tím jsem já. Jakoby vyvzlíná vždy nějaká potřeba (Venuše?) něco pořešit (Mars?)...Nějak mi to ukazuje na tu výživu. Nejen fyzickou, ale obecně, jak se o sebe starám... ukazuje to na pečlivost a preciznost, ale zároveň do určité míry střídmost.
Já nevím, možná, že pletu hrušky z jablkama ale pořád mám pocit, že to má souvislost.
Do vzkazníku jsem ti poslala moje data, aby ses mohla kouknout přímo. Každopádně v tom nemám zcela jasno...
neznámy
neznámy | 1.6.2013 22:10
Tak som si ju už objednala, je stále k dispozícii vo viacerých internetových obchodoch a za dobrú cenu.

Ešte mi prosím ťa prezraď, čo si myslíš o opozícii na midpoint s orbisom necelé 2 stupne? písal si, že viac ako 1,5 stupńa asi nie.
Zisltila som, že v radixe mám midpoint Slnko/Luna na 26 stupni býka v opozícii na Neptún, ktorý je na 24 stupni Škorpióna.
Keďže mám Slnko v Rybách, neptúnskom znamení, tak by to akoby spolu súviselo, vtedy sa môže prihliadať aj na väčší orbis. Alebo nie?
Lebo ak mám Slnko zafarbené neptúnskou energiou, tak mi pripadá celkom súvisiace, ak aj "stred osobnosti" je podobný. Potom je ten Neptún u mńa ešte výraznejší, ak to teda platí. Navyše v takomto prípade je ten Neptun v trigone so Slnkom a aj s Lunou.
Čiže je to akoby potvrdené tretíkrát.
Navyše, keď tak na tie midpointy pozerám, tak ten Neptún sa mi zrkadlí ďalej.
Leží na midpointe MC-Mars a na na midpointoch Neptún/Luna a Neptún/Jupiter je zase Urán. :)
neznámy
neznámy | 2.6.2013 00:16
Teraz som počúvala tú prednášku a tam bolo povedané, že v prípade radixu môže byť orbis aj 2 stupne ak je previazaná polovičná vzdialenosť a nejaký prvok horoskopu.
Tak neviem. :)
neznámy
neznámy | 2.6.2013 10:37
Ešte rozmýšľam nad tým, že vlastne to stretanie prvkov horoskopu a stredových vzdialeností je asi časté u veľkých trigónov, minimálne tá opozícia tam je aspoń jedna.
Ale u takého hexagramu, čo je asi mimoriadne zriedkavé rozostavenie, tam by malo byť midpointov v aspektoch s planétami asi poriadne veľa.
Ty keď sa midpointami zaoberáš, myslíš si, že sú v radixoch časté ich konjunkcie a opozície s planétami?
Zrejme áno, ale neviem, či aj to, že sa vlastne akoby vrství a opakuje jeden motív ako som si včera našla ten Neptún.
neznámy
neznámy | 5.6.2013 08:17
no tiež som sa hrabkala v niečom a našla som midpunkt partnera slnko/mars v konjukcii s IC partnerky. orbis 20 sekúnd. hm?? znamená to niečo?

tiež som našla ešte jeden, ale je to trigon na asc.
neznámy
neznámy | 6.6.2013 10:55
Zjistila jsem další zajímavou shodu. V mé diskuzi astromedicína,

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/astromedicina/

mi Rudi tehdy psal pár bodů, mimo jiné tento:
1. bez pouzivania midpointov sa do astromediciny nepustaj...hlavne astromedicinske midpointy su: Slnko/Luna, Mars/Neptun (infekcie, slabost), Neptun/Saturn (osa choroby), Slnko/Neptun a Mars/Saturn...

Zajímavé je, že osa choroby (Neptun/Saturn) mi vychází cca na 1°48´do Blíženci/Střelec a zrovna na 1°49´ Blíženců mám Chirona v 6d. Takže další souvislost co se panenských záležitostí týče!

Osa infekce, slabosti (Mars/Neptun), tam mi to vychází na 6°20´Štír/Býk a na 6°32´Štíra mám Saturna. Co to přesně znamená to nevím...-CONFUSED-

Zbytek co se nativu týče tak nic, ale teď jak mi vlezl Uran na hrot 4d. tak se mi začaly projevovat věci, které obyčejně nemám, jako vysoká horečka, zánět spojivek. A koukám, že midpoint Mars/Saturn je na 11°4´Váhy/Beran a hrot 4d spolu s tr. Uranem je na 11°45´Berana. Což sedí k těm zánětům, ke kterým normálně sklony nemám.

No, je to zatím jen pohled z hlediska astromedicíny (jelikož mě zrovna tohle téma hodně zaměstnává), ale je to docela nážez. Se nedivím pak, že mi furt něco je...

Více bych to chtěla rozvést právě v diskuzi Astromedicína...
neznámy
neznámy | 6.6.2013 11:58
No tak tie midpointy z hľadiska astromedicíny si pozriem.
Zatiaľ viem z prednášky, na ktorú sem dal link rudi, že 26 st. Býka, kde mám midpoint Slnko/Luna je vraj bod hlasiviek. :)
Hlas mám síce jasný a zvučný, ale čo sa týka spevu, tak asi sotva. :D
Ale zase mám potrebu niekedy sa vyručať, robí mi to dobre.
Máme chalupu na takom celkom izolovanom mieste, tam občas hulákam do doliny s dobrou ozvenou.
Raz som o hlasivky prišla na pár dní, počas mojich maturít, našťastie písomných.
Musím sa pozrieť, čo vtedy tranzitovalo môj midpoint Slnko/Luna. :)
neznámy
neznámy | 6.6.2013 16:59
Tak som si pozrela ten čas, keď som prišla o hlas a čo som našla.
V tom čase mi cez midpoint Slnko/Luna prechádzal uzol a MC, ale čo sa mi zdá významnejšie, v opozícii voči nemu stál náš starý známy Saturn.
neznámy
neznámy | 6.6.2013 17:07
"Osa infekce, slabosti (Mars/Neptun), tam mi to vychází na 6°20´Štír/Býk a na 6°32´Štíra mám Saturna. Co to přesně znamená to nevím..."

A nemáš náchylnosť k infekciám, alebo slabosti v oblasti reprodukčných orgánov, čo prináleží ku Škorpiónovi?
neznámy
neznámy | 6.6.2013 17:18
Tak nie som od teba ďaleko, 13 stupeń Škorpióna leži môj midpoint Mars/Neptún.
Ale túto oblasť zatiaľ nemôžem potvrdiť ako problémovú.
V živote som mala jeden vážny zdravotný problém, ktorý spadá do oblasti znamenia Váh, obojstranný chronický zápal obličiek, ktorý náhle prišiel a náhle odišiel, hoci mi do budúcnosti prognózovali všeličo, aj to , že skončím na dialýze.
Tak idem hľadať, čo to vtedy bolo.
neznámy
neznámy | 7.6.2013 00:28
pri midpointe slnko/luna sa s prizmurenymi ocami moze brat orb aj 2 stupne, ale to mas presne ako pri aspektoch...cim presnejsi, tym intenzivnejsi ucinkok...-PUH-
mam doma velmi dobru knihu o astromedicine a v nej je tiez symbolika stupnov a k nim priradenym organov....dokonca od dvoch autorov...a jeden z nich je Carter, ktory sa dost intenzivne venoval astromedicine...a hladal som tam 26 stupen byka, podla neho hlasivky k tomuto stupnu nepatria...a ani podla toho dalsieho autora...tak neviem aku symboliku pouziva dotycna...kazdopadne uz mame minimalne tri take systemy...a teraz si vybrat, ktory je ten spravny:)
opozicia saturna na midpoint slnko/luna moze mat psychologicky vyznam...slnko/luna su tiez aj o vztahoch a opozcia saturnu mohla znamenat nejaky odstup, ci stiahnutie sa do uzadia...a u teba sa to prejavilo stratou hlasu...vynutenim tichom...co je symbol saturna...
inak v tej knihe co si si objednala, tak tam mas presne popisane, ze ktora dvojica midpointov s akym zdravotnymi tazkostami suvisi...
neznámy
neznámy | 7.6.2013 00:37
mars/neptun je o oslabeni imunity, energie a podobne...a tuto slabost moze tym padom hladat v saturnskych organoch...napriklad saturn ovlada aj mocovy mechur alebo ak sa nemylim, tak aj slezinu...a saturn je tiez akasi bariera, mur v nasom tele, co nas chrani...(spolu s marsom je spajany s imunitou) a neptun, na co siahne, tak to zjemnuje alebo na fyzickej urovni oslabuje...
skus si zohnat sladeckovu knihu "aspekty planet"...tam mas aj vyklady midpointov a su tam aj velmi uzitocne state o astromedicine...v suvislosti s planetami a midpoitami...;)
neznámy
neznámy | 7.6.2013 07:02
No praveze nad tim premyslim...

Kdysi jsem mela hodne zenske zanety, pak jsem prosla regresi na toto tema (nejak pred 10ti lety) a od te doby je klid. I kdyz obcas nejaky maly zanetek se objevi, citim to. Kazdopadne tuto oblast mam citlivou uz jen proto, ze jsem Stirka. Davam si pozor, vzdycky jsem se dobre oblikala, tak aby byly v teple ledviny a vajecniky.

Ale co je zajimave, tak nez jsem zacala dospivat, tak na me mel vliv spis ten Byk. Caste anginy a pod. Dodneska mam tendenci si balit krk do satku, skoro po cely rok, protoze ho mam citlivy. Ne, ze bych se hned nachladila, ale proto, ze mi je hned zima, kdyz mi na neho "fuci" :D Ta krcni oblast je podle me citlivejsi nez ta pohlavni.
neznámy
neznámy | 7.6.2013 07:17
Chmmmm, diky moc za vysvetlivku. Uplne jsem si to predstavila jak Stryko Neptun zjemnuje mur, hotovy David Coperfield :D Fakt mi to pomohlo to pochopit, super-BOW-

Jinak ano, pod to se muzu podespat. Jak mocak, tak asi slezinu. Aspon co jsem posledni dobou vysledovala, jak se v tom tak hrabu. S tou energii to je naprosto presne. Hned se unavim. Se mnou by fyzicky akcni clovek absolutne nevydrzel, protoze by se nudil. Nejake vykonnostni sporty a spol, to proste na mou fyzicku neni. S telem musim strasne pomalu, protoze kdyz se pretahnu a fyzicky vycerpam, tak se z toho vzpamatovavam 2 tydny (snad jedinou vyjimkou pri ktere si to dovolim je ona aktivita s druhou osobou v posteli:D).
Pohyb mi dela dobre, to ano, napriklad nekolikakilometrove vychutnavaci prochazky v prirode, uzasne. Nebo tanec, protahovaci cviky. Ale napriklad lozeni po horach s 20kg batohem na zadech to uz jen pro predstave se mi dela mdlo.
A vubec je zajimave, ze podle ruznych testu, jak uz ajurvedskych, podle skupin krve apod. mi vychazi ze jsem typ, co se fyzicky nema vycerpavat. Nejlepsi pohyb pro ne je Taichi, yoga, apod.

Myslim, ze kamarad tuhle knihu ma, musim se zeptat.

Je to zajimave s temi midpunkty, stoji za to to prozkoumat. A ve spolupraci se sabiany to bude dobra doplnkova "lecba" a vyrazne by to mohlo prispet k pochopeni "latky" a jejimu naslednemu KONSTRUKTIVNIMU zpracovani-FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.6.2013 21:50
Ahoj Rudi,

prave jsem jeste zjistila, ze v miste kde mam ted na hr. 4d. tranzitujiciho Urana a na stejnem miste mam i midpoint Mars/Saturn, tak zrovna v tech mistech mam i sestrin midpoint Slunce/Pluto a v oblasti rodiny se teda dejou veci (a ne zrovna pozitivni).
Jaky mas nazor na tuto konstelaci? (samozrejme vitam jakekoliv napady i od jinych astrofandu :D)
neznámy
neznámy | 11.6.2013 23:05
hmmm, clovek ked tam vidi tie muzske planety - mars, slnko, saturn, by povedal, ze vas vas terajsi vesmir sa moze tocit okolo pravdepodobne nejakeho muzskeho pribuzneho...ze by nieco s tatinom? no neviem...ale kazdopadne sama asi vies, ze energia Mars/Saturn je dost taka hutna, drsna...a slnko/pluto je o nejake transformacii osobnosti, ci radikalnemu jednaniu(presadzovaniu...a uran je o prekvapkach...alebo o lekcii tolerancii, potrebe nezavislosti, ci schopnosti byt nad vecou...;)
neznámy
neznámy | 12.6.2013 08:19
Intuice tě vede dobře, vidím. Je to příliš osobní, abych to popisovala veřejně, ale písnu ti to do vzkazu, třeba to bude pro tebe zajímavý poznatek z astrohlediska.
Jen ještě podotknu, že v místech kde my máme ty midpointy, má táta Lunu v Beranu. Sice o necelé 3 stupně dále, což je podle tvého vyjádření už moc, ale myslím, že to vliv má. Ale možná tam má taky nějaký midpoint, ale jeho midpoint jsem ještě nestihla prozkoumat.
Je to celé zajímavá situace a třeba i tady do diskuze později něco konrkétnějšího napíšu.
neznámy
neznámy | 15.6.2013 23:43
úplně jsme zapomněli na překlad Ebertinovy knihy Kombinace hvězdných vlivů na starodávném webu Josefa Žáčka, tedy to napravuji:

http://www.astrologie.cz/zacek/pel-mel/khvmp.htm
-
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...