mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Mesiac v sekundárnych direkciách

neznámy
neznámy | 13.10.2014 09:14
Ahojte. Neviem ako si u seba všímate al. nevšímate sekundárne direkcie a ako si ich vykladáte v súvislosti s tým, čo sa vám deje, ale zaujímal by ma váš pohľad práve na Mesiac v rámci jeho postavenia v domoch a znamení v sekundárnych direkciách. Progresívny Mesiac je práve jednou z najdôležitejších planét, ak nie najdôležitejšou a jeho vplyv môže človek pocítiť hlavne pri prechode direktívneho Mesiaca znameniami a tiež jeho postavenia v domoch. Keďže ja mám direktívny Mesiac práve na direktívnom Desc., kde bude ešte nejakú tú dobu, zaujímalo by ma tiež ako vnímate jeho postavenie v konj. s nejakou hlavnou osou.
Za všetky príspevky vopred ďakujem. -FLOWER-
martinbd
martinbd | 13.10.2014 09:55
Kým som mal direkčný Mesiac vo Váhach, tak som hral na gitare skoro každý deň. Keď prešiel do Škorpióna, ako by uťalo, hrám možno raz za mesiac. Pri direkčnom Mesiac trigon Slnko a Mesiac sextil Mesiac sa mi zdravotne polepšilo.
neznámy
neznámy » martinbd | 13.10.2014 10:33
Hmm, zaujímavé... a cítil si aj ten prechod, keď Ti Mesiac prechádzal z Váh do Škorpióna? A tiež by ma zaujímalo, čí vnímaš nejako to jeho postavenie v direkciách v dome al. ani nie?
neznámy
neznámy | 13.10.2014 11:03
Tohle moc nesleduju.
Ale koukám, když mi šla progresivní luna přes asc, tak mi tam současně šlo transitně pluto a lilita v opo na mou venuši v raku. Takový významný mezník v mém životě to bezpochyby byl.
Ale pro mě čerstvě zatím nejvýraznější byl přechod progresivní luny do ryb a následně v opozici na můj mars v 8. domě, kterej je hrotem téčka slunce luna, tedy i v kvádru na lunu a slunce, tak nechybělo málo a koukala jsem na vás z obláčku.
Fuuu byla by to úleva. Leč, ještě kousek popojdu ; )

Z těch pozitivních, týká se to spíš raka a toho mého desc...když jsem měla progresivní slunce na mé venuši v raku na desc, tak se mi narodil syn : ) (jeho otec tam má slunce).

Doufám, že jsou direkce a progrese to stejný x)
neznámy
neznámy | 13.10.2014 11:39
Ahoj, dakujem Ti za prispevok. Ja som si u mna vsimla, ze ked som mala direktivny Mesiac v konj. s natívnom Venušou, kt. je v 7. dome v radixe, tak presne v tom období som stretla niekoho pre mna velmi vyznamneho a naviazala som s nim da sa povedat, ze vztah. Ako mi direktivny Mesiac pred rokom prechadzal zo Skorpiona do Strelca, tak som mala vyrazne napäte emocionalne aj celkove obdobie a vyvrcholilo to, ked bol Mesiac na mojom nativnom midpointe Slnko/Mesiac. Ked to mam viazat na tranzity, tak vyraznejsiu ulohu tam asi zohral tranzit Saturna v 7. dome a este som mala tranzit Uran trigon Uran. Pluto mam v tranzitoch dlhodobo v konj. s MC, Merkur. Inak, nic take co by sa toho tykalo som nepostrehla.
Teraz mam direktivny Mesiac rovno na direktivnom Desc. v konj. s direktivnym aj nativnym Uranom a Juznym uzlom. Zaroven mam v ramci direkcii v tom 7. dome dalsie 3 planety, vratane Venuse a dalsie 2 tam budem mat celozivotne.
Som zvedava na to, ked sa ten Mesiac priblizi k Venusi v ramci direkcii, co sa bude al. nebude diat. -BIGEYE-

Inak progresie a direkcie su podla mna to iste, ak sa tym myslia samozrejme sekundarne direkcie. V anglictine sa nazyvaju prave "secondary progressions".
martinbd
martinbd | 13.10.2014 11:49
mne sa domy a znamenia viac menej kryjú, takže to neviem veľmi dobre rozlíšiť. Na prvom stupni Škorpióna mám Jupiter, tak to som vtedy cítil, to bolo dobré obdobie, teda zhruba ten Mesiac. Dobré napríklad pracovne - Mesiac mám v 6. dome. Ale ten prechod do Škorpióna som si všimol až spätne, práve skrz to umenie. A tiež neviem o čom to je teraz v Škorpiónovi, možno keď prejde so Strelca, tak si to spätne uvedomím.
martinbd
martinbd » martinbd | 13.10.2014 11:54
Ináč v knihe Astrodiagnóza od Heindela, sa autor viac krát odkazuje na direčnú Lunu v súvislosti zo začiatkom choroby. Môžeš to preskúmať aj z tohto hľadiska. Ja som to síce skúmal, ale už som zabudol na konkrétne príklady ...
neznámy
neznámy » martinbd | 13.10.2014 13:51
No ja mám zdravie našťastie celkom dobré, takže u mňa sa to nejako neodzrkadluje v rámci toho prechodu direkčnej Luny. Možno vekom to bude iné, ale vďaka za tip.
neznámy
neznámy | 13.10.2014 14:19
Sekundárne direkcie riešim len veľmi málo. Ale čo som si spätne pozrela, tak pri konjunkcii direkčnej Luny na natívnu som sa presťahovala k priateľovi. A práve teraz mi prechádza do Váh, takže na nejaké zhodnotenia je ešte skoro.
Dogi
Dogi | 15.10.2014 22:14
Trošku na to pozerám, ale nejak hlbšie sa tomu z časových dôvodov zatiaľ nevenujem.
Keď mi Luna prešla cez MC v Baranovi, končila som strednú školu.
Keď mi Luna prešla cez Slnko v Blížencoch a 11.dome, čím zároveň vytvorila opozíciu na Neptún v Strelcovi a 5.dome, začala som mať typické "neptúnovské" zdravotné problémy.
Keď prešla cez Ascendent v Rakovi a tiež Saturn a Lunu už v Levovi...v tom období som sa odsťahovala od rodiny a začala žiť sama vo svojom prvom vlastnom byte.
Keď prešla cez IC a tiež aj cez Pluto vo Váhach..tam sa toho dialo viac, aj čo sa rodiny aj môjho smerovania týka (riešila som zmeny, ale skôr vo vnútri, sama v sebe)...keď Luna prešla Uránom v 4.dome a v Škorpiónovi, dozvedela som sa, že moja mama je smrteľne chorá, čím sa mi moje úvahy o zmenách zkomplikovali.
Keď Luna vytvorila opozíciu na Slnko v 5.dome a v Strelcovi...stretla som svojho partnera a založila si s ním rodinu (u tohoto si myslím, že vplyv trvá celé mesiace pred aj po).
Teraz mám Lunu v 6.dome a blíži sa k Dsc...obávam sa, že mi to prinesie nejakú zmenu v oblasti partnerských vzťahov a keďže tam budú nie veľmi príjemné opozície na Lunu a Saturn...nuž, asi sa nemám na čo tešiť...
Podľa mňa úplne najdôležitejšie sú prechody Luny cez Slnko a Lunu. Tie prinášajú skutočne zlomové veci, ktoré majú ďalekosiahly vplyv na život.
Čo sa týka prechodu Luny cez znamenia a domy všeobecne, keď som na to pozerala, môžem potvrdiť, že som vždy prežívala a riešila veci tak, ako to Luna ukazovala. Môžem povedať jeden príklad napr. Luna v Kozorohovi, kde ju mám teraz. Keď vošla do znamenia, začala som mať potrebu "upratať" si v živote a mať lepšiu kontrolu nad vecami (napr.dane, účty, poriadok doma, lepšia rutina a organizácia v činnostiach), tiež som začala cítiť ambície posunúť svoje smerovanie na vyšší level a dať mu hlbší význam...niečo dosiahnuť.
jana799
jana799 | 16.10.2014 15:02
Tak já se teď v rychlosti koukla jen na jeden aspekt a to když mi šla direkční luna přes midpoint Slunce/Luna, tak se mi narodil syn..-HEART-
neznámy
neznámy | 16.10.2014 21:24
ked si zmapujem posledne obdobie, tak si napriklad pamatam prechod direkcnej luny z kozorozca do vodnara...kozorozia luna ma vyslovene dusila, asi preto, ze mam najslabsi zemsky zivel... naopak, ked presla do vodnara, hned som citil novy vietor do plachiet...citil som sa viac byt sam sebou...mozno preto, ze vodnar je vzdusne znamenie a ja mam vzduch v kolecku velmi zvyrazneny... co sa tyka prechodov domami, tak tam nie som uplne isty, ci viac u mna sedi prechod radixovymi domami alebo prechod direkcnymi domami... napriklad teraz mam direkcnu lunu v radix 7.dome a v direkcnom 6.dome...a citim ju ovela viac v tom 6.dome... o par mesiacov mi bude prechadzat do direkcneho 7.domu, tak som zvedavy, ci budem nieco citit...:)
a viem, ze velmi radikalne som citil prechod direkcneho slnka z vah do skorpika alebo zo 4.domu do 5.domu... tam sa uplne otacalo moje smerovanie... ale to uz je tema o direcknom slnku:)
neznámy
neznámy » Dogi | 17.10.2014 11:58
Super -THUMBSUP-... dakujem za Tvoj komplexny pohlad na direkcnu Lunu. Hmm, tusim aj ja zacnem viac sledovat kde sa nachadza a ake aspekty vytvara s nativnymi planetami, doteraz som tomu az tak vela pozornosti nevenovala, ale Tvoj prispevok mi len potvrdil jej vyznamnost. Este raz dik. ;)
Tesim sa uz, kedze teraz mam tu direkcnu Lunu na direkcnom Desc. a v konj. s Uranom o chvilu bude vytvarat same konjunkcie na dalsie moje nativne planety, kedze vsetky ich tam mam pohromade (8. a 9. nativny dom).
Daj potom vediet, ked zaznamenas nieco v suvislosti s tou direkcnou Lunou v Tvojom 7. dome al. v konj. s Desc.
Inak sledujes nativne al. direktivne domy, kde sa nachadza Luna, al. to spajas dokopy?
martinbd
martinbd | 17.10.2014 12:50
Ináč k direkčnej Lune sa v literatúre uvádza, že ju treba brať v kontexte celku, že je niečo ako spúšťač iných direkcií, asi niečo ako Mars a Slnko v tranzitoch.
Dogi
Dogi | 17.10.2014 22:23
Dobrá otázka. :-). V poslednej dobe si myslím, že natívne a direkčné domy treba spájať. Uvediem príklad. Keď som stretla svojho partnera, Luna bola natívne v 5.dome, ale direkčný dom bol 4. A je fakt, že od začiatku sme chceli mať spolu rodinu. Keď sa mi narodila dcéra, Luna bola v 6.natívnom dome ale direkčný bol 5. Je fakt, že celé obdobie ako sa mi dcéra narodila, môj jediný problém je vytvorenie každodennej rutiny a môcť aspoň z časti pracovať popri starostlivosti o ňu a návrat do pôvodnej kondície čo vôbec nie je ľahké s ohľadom na viacero okolností...
neznámy
neznámy » Dogi | 20.10.2014 12:59
No ja to aj spájam, len som si nebola istá, či sa to tak má robiť, alebo pozerať len na umiestnenie direkčnej Luny v direkciách a brať do uváhy, kde v radixe sa nachádza. Ja ako som písala som mala minulý rok dosť hustý, čo sa týka vzťahov a práce celkovo, keď som sa zoznámila s tým mužom, mala som direkčnú Lunu v konj. s Venušou v natíve a prepájal sa mi 6. direkčný dom so 7. natívnym a samozrejme zoznámili sme sa v práci -PUH-... Teraz mám Lunu ešte stále v konj. s direkčným Desc. a teda na začiatku 7. direkčného domu, mám tam ešte ďalšie 4 planéty ako som už uviedla takže postupne bude Luna tvoriť s nimi konj. spolu s ďalšími natívnymi planétami, kt. tam mám nasekané. Spája sa mi 7. direkčný dom s 8. natívnym, to by mohlo byť zaujímavé, čo sa týka vzťahov, no som zvedavá, nechám sa prekvapiť... ;)
Dogi
Dogi » jana799 | 20.10.2014 23:03
Zaujimavé. Mne počas narodenia dcéry nabehol v direkciách iba Merkúr v trigóne na Sev.uzol. ktorý mám v 5.dome. Pravdupovediac, prekvapuje ma, že sa tam nič s Lunou nedialo okrem toho, že bola v direkčnom 5.dome.
neznámy
neznámy » Dogi | 20.10.2014 23:19
nebol nahodou u teba nejako aktivovany midpoint luna/venusa? ci uz tranzitne alebo direkcne...pripadne direkcny midpoint luna/venusa netvoril nejaky tvrdy aspekt na nejake tvoje dolezite astro prvky? ten midpoint je velmi casto aktivny pri porodoch u zeny, hlavne ak sa jedna o prve dieta...
Dogi
Dogi | 22.10.2014 12:14
Bohužiaľ to teraz nemám kde presne pozrieť. Ale keď sa na to tak od oka pozerám tak by tam mohol byť v tranzitoch kvinkunx Venuše na midpoint Luna/Venuša a trigon Neptuna. V sek.dir. sa mi tam zdá sextil Marsa.
Keď budem mať opäť program, pozriem to a dám vedieť. Samú ma to zaujíma...:-).
neznámy
neznámy » Dogi | 24.10.2014 21:25
astrologovia, co pracuju s midpointami, tak triny a sextily nepouzivaju... pouzivaju len aspekty 8.harmonickej rady - konjukciu, opoziciu, kvadrat, polokvadrat a seskvikvadrat...ale mozno aj triny a sextily nejaky vplyv budu mat, ale urcite ovela mensi ako vyssie uvedene...
pozeral som sa na tvoje kolecko...a ak sa nemylim, tak vtedy, ked sa ti narodila dcerka, tak si mala sekundarny midpoint slnko/luna v konjunkcii na pluta...cize lunu si mala "aktivnu"...ale midpoint luna/venusa bol aktivny len v direkciach a to v konjunkcii na tranzit uranu... ale to by som bral s rezervou, aj ked urcite tranzity na direkcie posobia tiez...-PUH-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...