mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Merkúr v znameniach a domoch

neznámy
neznámy | 6.12.2013 19:40
Panna dáva logické myslenie a mám do dobre aspektovaný na Saturn aj na MC ;). Mám ho aj v druhom dome, čož sú materiálne hodnoty. Tak asi to bude tým.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 19:48
Ja mám Merkúr sextil MC a kvadratúra Saturn, ten mi robí problémy, asi -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 6.12.2013 19:52
Merkúr vo Vodnárovi v 5. dome.
Som s ním spokojná :). Dáva mi tvorivosť, často originálne nápady oproti ostatným napr. v práci ; a vysokú mentálnu aktivitu. Taktiež mám rada verbálny aj písomný prejav, je to pre mňa druh zábavy a prezentácie (5. dom). Merkúr sa cíti dobre vo vzdušných znameniach a vo Vodnárovi to je aj o premýšľaní nad otázkami všehodruhu a všehochuti, čo sa týka ľudstva, spoločenských problémov, mimozemských civilizácií, najnovších výskumov, medicíny, botaniky, astronómie, astrológie.. proste zaujíma ma skoro všetko. A to čo ma zaujme najviac riešim do hĺbky :).
Saffiyah
Saffiyah | 6.12.2013 21:29
Ta kritika souvisí se Střelcem, co máš ve Střelci?
neznámy
neznámy | 6.12.2013 21:32
Ja mám Merkúr vo Vodnárovi v 10-tom dome, v konjunkcii s Marsom, v trigone s Jupiterom a so Saturnom, v opozícii so Severným uzlom a v kvintile s Uránom.
Som tiež spokojná s jeho umiestnením, pretože mi dáva rýchle myslenie, dobrú intuíciu, pamäť, bleskové nápady, optimizmus, dobrosrdečnosť a otvorenosť. Akurát problém vidím trošku v tom, že ma ten neustály chod myšlienok často vyčerpáva, najmä ak sa nemôžem vyrozprávať. A ja rada a veľa rozprávam, teda len ak som dlho sama, pretože písanie veľmi nemám v obľube, aj keď strojopis ovládam. No a tiež mám tak trochu sarkastický humor a niekedy podrezaný jazyk. Ale len v prípade, ak viem, že mám pravdu, tak nemám problém so slovnými potýčkami. Klamárov a intrigánov ľahko odhalím, takí ľudia moje sympatie nemajú. Čo sa týka mojich záujmov, tak tam je toho veľa, ale najviac si ma dostala astrológia, aj keď ju žiaľ neovládam, tak ako by som chcela. Toto postavenie Merkúra tiež hovorí o dobrých predpokladoch na štúdium čohokoľvek. V mojom prípade sa týkalo oblasti obchodu a ekonomiky.
neznámy
neznámy | 7.12.2013 00:36
Merkur v Beranu v 11.domě v trigonu s Uranem v 6.domě ve Střelci a v konjunkci ke Slunci v Beranu v 10.domě a kvádr na ASC :)

Merkur je u mě vládce 4.domu.. a 3.domu.. :)

no a mluvím svižně, asi se s tim moc nemažu, nesnášim dlouhý vokecávání, ráda tnu do živého - jdu po mase :D ale ne nijak ostře, spíš ze zvědavosti..ráda sdílím myšlenky a baví mě slovní hříčky, možná i soutěživost a pestrost..nápaditost.. ráda měním témata a nevadí mi začínat hovor... nemusím se vyloženě bavit do hloubky o tématu, ale povrchní povídačky mě brzy otráví :D vlastně se jim vyloženě vyhýbám..:) Ráda se při komunikaci "bavím" a ráda situaci zlehčuji a trošku zjemňuji humorem - ale umím vést i vážnou komunikaci. Možná se umím přizpůsobit a nedělá mi problém mluvit s různými lidmi.

Ještě doplním, že někdy je můj beranský merkur bezohledný -WINKIE- a přímý a je pravda, že umím říct věci bez obalu a velmi důrazně.. nejlépe to vydýchá vzdušný živel.

Hodně mi dělá problém soustředění..silná potřeba nových podnětů - takže když bych měla mluvit nebo vysvětlovat něco velmi důkladně a podrobně, třeba návod na něco..asi bych explodovala..

Mám svůj Merkur ráda :) jen bych potřebovala procvičovat paměť, poslední dobou si říkám, kolik moje paměť zvládne a uvažuju o dalším studiu.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 7.12.2013 00:42
Ak máš na mysli Urán v konjunkcii s Marsom čo mám v strelci v opozícii na Merkúr, tak áno, može to aj s tým súvisieť.
neznámy
neznámy | 7.12.2013 09:59
Moj merkur je tiež v Kozorožcovi a v 11.dome a vemi pekne si to vystihla, našla som sa v tom -THUMBSUP- nemám čo dodať
neznámy
neznámy | 7.12.2013 10:09
Mám také Merkur ve Vahách ve 4. domě. Je v konj. s Lunou, opozice Saturn, MC, trigon Černá Luna. Tam asi nebude něco štymovat:D
neznámy
neznámy | 7.12.2013 15:35
S Merkurom v Panne suhlasim, az na ten rozdiel, ze ja nie typ, ktory hocico povie, na jazyk si viem davat pozor. To s tou kritikou sedi, ale jedine tak v mojej hlave (vacsinou :) ), kym ma nieco nevytoci. Napr. ludska debilita.
A nehladam ani dokonalost v komunikacii, to skor vo fyzickom vyzore. Nemam rad, ked ma niekto vypadnuty vlasy na tricku napriklad :D.
neznámy
neznámy | 7.12.2013 16:02
Máte někdo zkušenost s merkurem v blížencích ve 12. domku? Merkur v blížencích je doma, ale ten 12. dům bude typické blížovské projevy spíš blokovat, ni?
Můžete mi k tomu povědět něco víc, prosím?
(merkur opo luna, neptun střelec + trigon saturn, pluto váhy, sluníčko konj asc rak + kvádr saturn, mars váhy). Dík :-D
neznámy
neznámy | 7.12.2013 18:23
Taky jsem vlastníkem Merkura ve Lvu.........v opoz. na mars;), ale už ve svém věku jsem postoupila....naučila jsem se počítat do 10-ti, ale když jsem přesvědčena o té své pravdě :D.....tak nastupuje asertivní, brutální úpřímnost:D-LOL-
Mám vody dost :D slunce i venuši v raku, no myslím, že umím i dost naslouchat, ale měsíc v blížovi mi dává taky dost rozlet v komunikaci:)
neznámy
neznámy | 7.12.2013 19:26
Mám Merkur ve Lvu v 10.domě (a shodou okolností mám i 10.dům ve znamení Lva).
Tudíž se u mě nejvíce uplatňuje právě v pracovní oblasti - vyjadřuju se rychle, ohnivě, často jsou má slova či připomínky hybateli zásadních změn v práci - v kombinaci se svým slunečním znamením Panny nacházím velmi pádné a logické argumenty, dokážu ostatním vysvětlit nutnost toho či onoho, dokážu plamenně bojovat, když si myslím, že se děje nějaká křivda nebo je někomu ubližováno, umím vášnivě argumentovat a nacházet i na první pohled nezřejmé souvislosti a spojitosti. Nicméně tohle využívám opravdu spíše v práci nebo při řešení nějakých transpersonálních záležitostí - v soukromí jsem spíše mlčenlivý člověk, kterému jde jen těžko hovořit o svých nejvnitřnějších pocitech a pochodech, dokonce mě přílišné mluvení ve volném čase dost unavuje - ráda mlčím.
Ale o to raději píšu - stejně jako ve vnějším (pracovním či kariérním) projevu - v psaném vyjadřování jsem srozumitelná, přehledná, umím psát (když chci) hodně čtivě a emocionálně. Kdysi jsem chtěla být spisovatelkou :-)

V celkovém posouzení vnímám svého Merkura ve Lvu jako obrovského pomocníka ve svém životě a umím jeho předností náležitě využít.
lak
lak | 7.12.2013 19:55
tiez mam v 10. d. ,, :)
marcie
marcie | 9.12.2013 11:53
Merkúr v Škorpiónovi v 4.dome, od malička ma priťahujú tajomné a nevysvetlené veci, záhady a rébusy, všetkému musím prísť na koreň, pátram, pokiaľ sa nedopátram ... dôrazná komunikácia, snaha nanútiť ľuďom svoj názor ( obzvlášť v domácom prostredí ) a tiež trochu tá klebetnosť, vďaka astrológii sa snažím s tým pracovať, prinajmenšom som si toho vedomá. Aspekt Merkúr-Pluto sa mi v horoskope opakuje viackrát, vykladám si to ako nutnosť ( ale aj schopnosť ) zmeniť sa v oblasti komunikácie
neznámy
neznámy | 9.12.2013 21:36
Merkur- vaha, ale som aj slnečna vaha. :) U mňa sa to prejavuje vyrazne tým, že nemam rada konflikty a hadky, to je myslim najvyraznejši bod. Snažim sa najsť v komunikacii kompromis a taktiež dokažem na jednu vec najsť aspoň 100 rôznych riešeni a variant, čo ma teda aj plusy, ale aj minusy. Som nerozhodna ako spravna vaha :) Ale tak isto dokažem vyklučkovať velmi diplomaticky z konverzacii, ktore pre mňa nemaju žiadny zmysel.
Argyll
Argyll | 10.12.2013 13:21
U mě je to Merkur v Kozorohu, 2. dům, trigon se Saturnem, kvadrát s Plutem:

Dobrá slovní zásoba a vyjadřovací schopnosti, na které si nestěžuji; prý podmanivý hlas-COOL-, býval jsem rétor a rád se s tím předváděl (není nic víc na odstřel než ascendentální Střelec, který se rád poslouchá-LOL-), leč s postupujícím věkem převládá uzavřenost a mlčenlivost (ticho léčí:D). Dokud to není nezbytné, nemluvím, pokud mluvím, tak málo, snažím se o výstižnost a stručnost.
Ve středně velkém hněvu ironie a sarkasmus.
Ve velice velkém hněvu pronikavý řev.:D

Také by mě zajímalo, jaký prvek v astrologii zodpovídá za paměť - vždy jsem myslel, že mentální záležitosti jako logika, usuzování a paměť spadají pod vládu Merkura, ale nedávno jsem slyšel teorii, že vládcem paměti je Luna. Kdyby někdo tuto zajímavou teorii mohl rozvinout, rád bych si početl...
V každém případě: pamatuji si i nepodstatné kraviny celá léta, někdy i přesně na den. Mezi svými pivními kamarády jsem pro to získal přezdívku Kronikář Kosmas:D

Co se týká projevů Merkura ve druhém domě (podle Campana ale spadá můj M. ještě do domu prvního): asi bych měl být dobrý finanční poradce, burzovní spekulant, atd., atd. Samá voda! :) Ekonomika a všechno s ní spojené ve mě vyvolává zvláštní směs pocitů nedůvěry a nudy a šetřílek jsem teda rozhodně nikdy nebyl, spíš se k tomu z určité existenční nutnosti začínám propracovávat po třicítce...

Tak asi tak...
neznámy
neznámy » Argyll | 11.12.2013 18:15
to s tou pamatou si zachytil kde?
neznámy
neznámy » Argyll | 12.12.2013 08:50
pamat suvisi jak s merkurom, tak aj s lunou (pripadne saturnom)...merkur su informacie a schopnost ich zbierat, luna je vnimavost a schopnost ulozit si rozne dojmy, predstavy niekde hlboko do svojho vnutra...
a tiez s pamatou suvisi casova osa rak/kozorozec (4.dom/10.dom)...
cize merkur v rakovi, ci kozorozcovi (4. alebo 10.dome), pomala luna (denny pohyb mensi ako 13°10´), ci nejaka nenasilna previazanost luny, merkura, ci saturna by mali zvysovat pamat...
tiez som niekde cital, ze pomaly, ci retrogradny merkur ma schopnost uchovavat informacie...
neznámy
neznámy | 12.12.2013 11:13
mozem sa spytat..?...poznam osobu co ma stacionarny merkur vo vahach v 7. dome co je v kvadrature z jednej strany na jupiter v 6., z druhej na saturn a neptun v 12. dome a jupiter je v opozicii na obe tie planety, sa jej tam tvori T-ecko....lunu ma v kozorozcovi v 12.dome ...4/10 dom je blizenec/strelec bez planety

ma uplne deravu pamat, az to nie je mozne, ani co bolo pred rokmi ani co bolo pred mesiacmi, len tak zhruba, ja som zas opacny extrem co si pamata vsetko pomaly od narodenia a tlacim ju aj do vysetrenia lebo sa mi fakt nezda aby niekto nevedel podrobnosti aspon o udalostiach spred par mesiacov ked v tom bola zainteresovana, niekedy zabuda uz to co sa stalo pred par dnami, nielen malickosti ale dolezite veci, uvedomuje si, ze ma s tym dost velke problemy v beznom zivote ale hovori, ze to tak ma odjakziva na rovnakej urovni a nechce to teda riesit lebo si nemysli, ze by to bol nejaky lekarsky problem tak mozno astrologia ma nejaku odpoved
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...