mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Merkúr v znameniach a domoch

neznámy
neznámy | 6.12.2013 09:49
Kde je ten váš a ako sa to prejavuje? -COOL-
neznámy
neznámy | 6.12.2013 10:01
Tak už klušu :D
Mám Merkur ve Váhách v 10d.
Si myslím teda, že (pokud nezasáhnou nějaké emoční konstelace) tak že mi Merkur dává docela obstojnou schopnost sebevyjádření. Jsem si jistá, že právě Merkur ve Váhách mi dává vlastnost nacházet ix tisíc řešení na jednu situaci :D ale taky jsem díky tomu v některých situacích děsně nerozhodná.
Na oranžových stránkách mě rozesmála tahle věta: Neustále se snaží vymyslet nejoptimálnější řešení a to mu způsobuje permanentní stres. -ROFL-
No fakt, jak trefné!
Pro mě je intelekt a možnost vyjadřování myšlenek velice stěžejní. Desátý dům to jen posiluje a dodává potřebu mít toto uplatnění i v práci. Chci vidět výsledek toho, že se moje "mentální práce" projeví pozitivně navenek a bude ku prospěchu věci.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 11:24
Moju skusenost s jednym muzom s Merkurom v Skorpionovi som uviedla v prispevku Klebetnost.

Ja mam Merkur vo Vahach na descendente s Uranom.
Pre mna je dolezita komunikacia s partnerom. Rada sa rozpravam s ludmi, ktori maju vlastny nazor na vsetko a neboja sa ho prezentovat otvorene. Naopak, vadi mi, ak niekto so mnou vo vsetkom suhlasi alebo nevie povedat, co si mysli. Nie som hadava osoba, ale potrebujem stimulaciu v rozhovore a takito ludia ma nudia. K tomuto urcite dopomaha aj Merkur ako vladca mojho 3 domu v 7 dome.
Co sa tyka konjukcie s Uranom, je fakt, ze niektori ma povazuju za trochu divnu, ktora si zije vo vlastnom svete a robi si veci po svojom:D o mojom vybere "vhodnych partnerov" ani nehovorim.
Inac som dost priamociara a poviem na rovinu, co si myslim. I to niektorym vadi. Tu sa tie Vahy nejak neprejavuju. Nie som velmi diplomaticka. Na druhej strane je pravda, ze mam taky jemnejsi hlas. Nie som ziadna uskriekana vrana-LOL-
Moj zmysel pre humor je skor mierne ironicky.
Ak mam s niekym problem alebo nedorozumenie, vzdy si to idem s tym clovekom vysvetlit. Nemam rada konflikty a ani to, ked viem, ze sa na mna niekto hneva, alebo som niekoho ranila. To mi strasne vadi a sama som na taketo veci od inych citliva a preto problemy s ludmi sa nesnazim zasunut do uzadi s tym, ze to po case prejde. Ja si to musim vyjasnit s nimi ihned. Ale slusne a jemne, ale zaroven seriozne.

Moja kamaratka ma tiez Merkur vo Vahach a nikdy nepovie pred inymi alebo pred sefom, co si mysli. Vzdy ma kopu reci, ze by sa sefovi malo povedat, nech sa k nam tak nechova, ale ona sama sa pred nim div neplazi. Nikdy v skutocnosti nevytkne nikomu co sa jej nepaci a co jej vadi, len ma vzdy kopu reci za jeho chrbtom, ze by sa to malo urobit.

Moj kolega, Byk ma Merkur v Baranovi. Je drzy ako opica, vulgarne rozprava, vzdy sa len stazuje, je paranoidny a ma velmi negativny postoj k starsim lusom, hlavne k zenam, o ktorych sa nechutne a oplzlo vyjadruje. Ked sa s nim clovek rozprava, 75% jeho slov su same velmi vulgarne slova, staznosti na inych. Je to velmi zvlastna povaha, tak negativistickeho cloveka som este nestretla. A pritom ma Mesiac v Rakovi.

Dalsi kolega, Panna s Merkurom v Panne, ale s Mesiacom a Venusou vo Vahach je presny opak toho Byka. je velmi jemny, mily, nikdy sa nerozculi, vzdy pozitivne naladeny, taky dobrak. Je omnoho menej kriticky ako ostatne Panny, ktore poznam vcetne mna-YES-
neznámy
neznámy | 6.12.2013 11:43
Merkúr v Rybách, blízko ascendentu, prvý dom. V trigone s Marsom.
Nerozmýšľam, odpovede mi vždy odkiaľsi doplávajú. :)
A vždy všetko syntetizujem.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 11:47
12. dom v levovi, odpovede lezu same od seba, z podvedomia, niekedy sa sam sebe cudujem co hovorim :)
neznámy
neznámy | 6.12.2013 11:57
Ještě přidávám zkušenost s Merkurama ve Lvu :D
Například můj táta s Merkurem ve Lvu, totální absence vody. To není dialog, to je monolog. Když mluví, nevímá. A věř mi, že monology, které jsem jako dítě musela poslouchat byly i na 2 hodiny a já jsem nebyla schopná ho přerušit. Tam nebyla ani sekunda prostoru pro to abych mohla do hovoru vstoupit, než jsem se stihla nadechnout, táta mluvil dál-LOL- Tak jsem se naučila zvednout se a odejít nebo na něho zařvat, že chci taky mluvit. Jedny z nejprudivějších okamžiků mého života-ROLL-
Můj partner ho má taky ve Lvu, ale s Lunou ve Štíru a Venuší v Raku to je o něčem úplně jiném. Sice se někdy velice rád poslouchá (a někdy nevnímá), ale zase mi většinou věnuje plnou pozornost když chci mluvit já.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 12:01
Merkúr v Panne, 11. dom.
Neustále premýšľanie o živote, že pri toľkom premýšľaní, ten život samotný zabúdam žiť :)
Veľa analyzovania, menej prežívania.
Kvadratúra s Neptúnom zapríčiňuje občasný zmätok pri tom premýšľaní :)
Kvadratúra so Saturnom zas asi pesimizmus, sklony k mlčanlivosti, problémy pri komunikácii.
Sextil Luna dobrý pozorovací dar, porozumenie voči druhým.
A 11. dom je asi o priateľskom duchu voči ľuďom, nezaujaté, neosobné a priateľské názory voči iným.
Ailime
Ailime | 6.12.2013 12:07
Merkúr v Rakovi - 1. dome v konjukcii so Slnkom, ASC v Blížencoch, najdôležitejšia je komunikácia na úrovni, popis sedí :

Myslenie je značne subjektívne, ovplyvnené vlastnou fantáziou a emóciami. Fakty sú menej dôležité než pocity, ktoré vyvolávajú. Citlivé vyjadrovanie sondujúce stav okolia. Senzitívny, nedotklivý až rozmarný intelekt. Silná predstavivosť a bohatá fantázia, ktorá môže prikrášľovať skutočnosť. Obzvlášť dobrá pamäť na dojmy a city. Duch obvykle tradicionalistický, či konzervatívny, silne ovplyvnený svojou rodinou, či rodom. Niekedy sklony k luhárstvu, či snílkovaniu.

Myslenie je kontrolované vôľou a taktiež sa veľmi často orientuje na vlastnú individualitu. V lepšom prípade sebakritickosť a dobré chápanie svojej podstaty. Uplatnenie v intelektuálnom živote, vo výmene informácií, či prenosu myšlienok. Obvykle nervozita, nesústredenosť a subjektivita.

Presadenie sa cez intelektuálnu činnosť, jazyk alebo písaný text. Človek prakticky a manuálne zručný, vnútorne pudený ku komunikácii, dobré myšlienkové a rečnícke schopnosti, avšak nepokojný a nervózny temperament. Chytrá a bystrá osoba, ktorá rada nadväzuje kontakty a jedná vždy svižne a obratne. Rodený taktik so schopnosťou prispôsobiť sa danej situácii. Väčšinou vtipný a duchaplný charakter. Svoju podstatu osobnosti bude spoznávať prostredníctvom vlastných duševných schopností. Často obchodnícky a rečnícky talent. Veľká dôležitosť niektorého súrodenca alebo bratranca na vývoj povahy. Niekedy vypočítavosť, prešibanosť a neznesiteľná urozprávanosť. Sklony k egocentrickému mysleniu.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 12:12
tie dve tony uhlia co si mi nadelila? to bolo to priatelske? -ROLL- :D
neznámy
neznámy | 6.12.2013 12:30
Sa spýtaj tých, čo kúria uhlím, dostať od Mikuláša dve tony uhlia, či by ich to nepotešilo -COOL-
Jasné, že to bolo priateľské!!!
neznámy
neznámy | 6.12.2013 12:39
byci merkur v 7. dome

pomale vytvaranie nazorov, ktore potom len tak nemenim - to sedi, radsej uvazujem nad konkretnymi prinosnymi praktickymi vecami ako filozofovat o zivote chrusta, niekde som citala, ze pri uceni je pre osoby s tymto merkurom lepsie ked vnimaju danu problematiku vizualne (ked sa ucim nieco komplikovane, mam tendencie si to nakreslit), co sa tyka penazi, nemam problem sporit, vela penazi som ale ochotna vrazit do umenia a dobreho jedla, nie som v mysleni zas tak konzervativna ako sa tomuto postaveniu pripisuje asi kvoli trigonu s uranom v tretom dome, v komunikacii viem byt sarkasticka (s dobrym umyslom), rychle postrehy a napady, mam tiez sextil s jupiterom v 9. dome - rada sa ucim, nemam problem komunikovat s roznymi typmi ludi, milujem cestovanie, taky v suhrne optimisticky pristup k zivotu, co sa tyka toho postavenia v siedmom dome - rada debatujem, nech ma druha osoba akykolvek nazor, mam sklony argumentovat proti, resp ukazat iny nahlad na vec - odosobnim sa od svojho nazoru a skusam porovnavat vsetky strany veci, mozem vasnivo obhajovat nieco, s cim vo vnutri nesuhlasim, keby som sa nedela na pravo, vidim to PR, reklamu alebo reality, prilis ukecani ludia mi ale nesedia, skor taki co mozno nehovoria o vsetkom ale ked uz nieco nacrtnu, stoji to za to, ked som bola mladsia, mala som sklony sa obklopovat starsimi kvoli vyspelejsiemu zmyslaniu, teraz je to uz ine, lebo ti starsi zostarli a su uz prilis "prekonzervativovani" a nudni, proti comu sa uz stavia mozno ten uran pre zmenu-PUH- este je vladca mojho 12teho domu a neviem co este, no do toho sa uz nepustam a bla bla bla
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 6.12.2013 12:44
Zaujímavý postreh, ja som tiež býčica, Merkúr v Baranovi, ale od drzosti mám ďaleko, som mierumilovná povaha, akurát čo, tak mám ukvapenú myseľ, a niekedy rýchlejšie rozprávam ako premyslím, čo chcem povedať, alebo mám viac nápadov, ako ich stihnem dať von... Nazvala by som tak, že mja myseľ horí :) Lenže Mesiac mám v Panne...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 6.12.2013 13:10
Merkúr v Baranovi, 9. dom. Blížencov mám v 11. dome. Mám oheň pod zadkom, veľa nápadov, veľa záujmov presne ako hovorí 9. dom... Vyštudovala som vysokú školu, tedy dokončila som si ju počas tranzitujúceho Uránu. Občas niečo pustím z pusy skôr ako to domyslím, alebo mám veľa myšlienok, a nestihnem ich z pusy dať von... Je to kríž. Pomerne ľahko sa učím cudzie jazyky, len teraz ma ich zaujíma veľa, a človek ak má veľa záujmov, len ťažko sa naučí jeden poriadne. Súlad so Saturnom mi dodáva akúsi vytrvalosť pri učení, konzervativizmus..., nesúlad s Neptúnom, pána ako sa ja viem zamotať, keď chcem niečo povedať, až zabudnem na pointu...to je ďalší kríž...veľa snívam...veeeľa. A prísť načas niekam? Asi len do práce a ak si nechcem urobiť hanbu. Ale toto je vec, ktorá sa zmení, keď si usporiadam domáci život. Dúúfam. Súlad Ascendent - som zvedavá a živá. Škodí mi asi aj Lilith - neviem ju tak definovať, ale neviem o tom, žeby som mala rečovú vadu - to skôr niekedy tak rýchlo rozprávam, až poviem hatlaninu, niekedy sa neviem vyjadriť správne, alebo ma okolie nepochopí aj keď ja si myslím, že som povedala všetko jasne. Ale tak hlúpa nie som, lebo rýchlo zmýšľam. Vládca v 11.tke - zatiaľ to nevidím tak aktuálne, ale rada sa priatelím so vzdelanými ľuďmi, niekým, kto má rozhľad, možno z pedagógmi, skrátka niekto, s kým si môžem vymienať názory filozofické, čo je výsadou vzdelancov, veľmi túžim mať kontakt so zahraničím. Viem neviem povedať... No a posledný neviem či škodca je Chiron v Blížencoch, ale podľa definície nerobím veci, ktoré si žiada súčasná spoločnosť :D
neznámy
neznámy | 6.12.2013 13:42
Retromerkur v kozorohu, 11. dům

Nezávazné tlachání není pro mne, ne že bych se nedokázala rozpovídat, ale zpravidla tomu nejdřív předchází požití jistého množství alkoholu :-))
Jinak konverzaci jako takovou moc nevyhledávám (ačkoli na správném místě, ve správný čas a s vhodným tématem a protějškem k dialogu, někdy sama sebe nepoznávám), stejně tak nevyhledávám rychlé slovní konfrontace, protože než něco řeknu, mám ráda když si můžu dobře rozmyslet, co vlastně chci, nebo nechci říct. Pokud se vygradovanou výměnou názorů cítím zahnaná do kouta, zavřu se a mlčím a to tak dlouho, dokud se situace nezklidní. Když něco nutně potřebuju sdělit, mnohem více mi vyhovuje psaný projev. Vzhledem k retrograditě bohatý vnitřní život, konj. s neptunem mi propůjčuje hodně bujnou fantazii, řekla bych, že i intuici mám poměrně vyvinutou. Kozoroh mi zase dává serioznost, pragmatismus, velmi dobře jednám v krizových situacích, vlastně tak trochu toho stresu potřebuju, pak jsem neuvěřitelně plodná. Co se týče učení, to co mne zajímá si dokážu velmi rychle osvojit, naopak to co považuju za zbytečné,.. (no ale tu jde spíš o ten odpor, než neschopnost)
Nevadí mi veřejné projevy, bývám lehce nervózní, ale jestliže mám téma dostatečně zpracované a cítím se pevná v kramflecích, krátce po zahájení přednesu všechna tréma opadne. Jsem přesvědčivá, mé argumenty mají váhu, upřednostňuju kvalitu před kvantitou.

Jsem prý přáteslká a oblíbená v kolektivu, zkušenost mám ale takovou (hlavně ze školy), že chvíli trvá, než si okolí všimne, jak jsem skvělá ( :-D ) většinou k sobě lidi moc nepouštím, takže buď musí mít perfektní rentgenové vidění a prohlédnou ty maskovací mimikry, nebo počkat až se odmaskuju, pak ale vznikají přátelství na život a na smrt.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 14:13
ve 12.d. v blížencích v opozici na neptun, trigon na pluto, sextil na saturn - myslím, že mám trochu mozkový defekt a asi je to merkurem - jsem roztržitá, zapomnětlivá, neumím počítat, neumím ve městě řídit auto, protože nechápu křižovatky (to že mám autoškolu je omyl), všude zabloudím...

jak už tady lidi psali, napadají mě věci jakoby samy od sebe, ve škole jsem vždy z jistotou věděla, že napíšu dobrou, nebo aspoň ucházející :p slohovku, že se myšlenky sami od sebe zjeví, to je celkem zaručené.

zároveň mám sklon k obrovské idealizaci (12.d. opozice na neptun) a zároveň jsem strašný sucharský skeptik. Baví mě všechna témata spojená s 12.domem, praktickými záležitostmi si hlavu namáhám málokdy :p HOdně v sobě cítím rozpory, které jsou spojené s blíženci ve 12.domě - povrchnost i hloubka, ukecanost i introverze....
neznámy
neznámy | 6.12.2013 16:27
tiež mám merkúr 8d v blížencoch v opozícii na neptún, konj. mars, trigon na saturn a pluto a sextil s venušou. A s tým šoférovaním to sedí - dlhšie mi trvá, kým sa zorientujem na neznámych križovatkách. Inak mávam veľa nápadov naraz a robím veľmi veľa vecí naraz a som schopný zabudnúť, čo som robil pred minútou, takže si musím zapisovať. A potom hľadať, kde som si to zapísal:-)
Dogi
Dogi | 6.12.2013 18:06
Merkúr v Býkovi a v 11.dome. Pre mňa ako Blíženca veľmi fajn, lebo mi to dáva dôslednejšie, praktické a stabilnejšie myslenie, väčšiu schopnosť doťahovať veci do konca...s tým všetkým mávajú Blíženci obvykle problém. Nuž a je fakt, že ak treba niečo zorganizovať v skupine, oboznámiť ľudí s informáciami, alebo naopak informácie pozbierať, spracovať, vyhodnotiť v rámci skupinových aktivít, resp viesť nejakú spoločnú aktivitu atď...ide mi to prorodzene ľahko a baví ma to.
neznámy
neznámy » Dogi | 6.12.2013 18:59
Mám merkúr v panne v 2 dome, dosť dobre aspektovaný.
Myslím, že logika je pre mňa prvoradá, jednám z analytického pohľadu. často zvyknem vysloviť nepríjemnú kritiku iným z ničoho nič, za to asi bude môcť môj jediný blbý aspekt na merkúr a to je merkúr kvadratúra urán.
Často sa pristihnem pri tom, že ľudí bohužiaľ škatuľkujem a hodnotím... nemám rád priemernosť. To je asi negatívum.
A čo si cením je, že mi to celkom páli, viem rozanalyzovať aj zapeklité situácie a problémy, baví ma ekonómia, obchody na finančnej burze a pod. Matematiku som mal tiež vždy rád.
Najradšej komunikujem s ľuďmi, ktorí hovoria k veci a nemám rád dlhé preslovy a ľudí čo račkujú, tak to ma dosť irituje (áno, hanbím sa). Proste asi hľadám dokonalosť v komunikácii, ale ani sám dokonalý nie som a často skáčem do reči. :/
neznámy
neznámy » Dogi | 6.12.2013 19:14
-THUMBSUP- velmi trefne si to popisala. Moja velmi dobra kamaratka je trojnasobny Blizenec ( Slnko, luna aj venusa ) a ma Merkur v bykovi, co je jej asi jedina zachrana :-) Rozprava vela, ale logicky, k veci, jasne a zrozumitelne.

Ja mam presne opacnu kombinaciu, som byk s merkurom v blizencoch v 7 dome. Merkur v blizovi je super, len skoda, ze ho mam retrogradny, niekedy mi to pomalsie zapaluje a neviem poskladat myslienky do slov, ako by som chcela, co niekedy sposobuje zmätok v komunikacii.
neznámy
neznámy | 6.12.2013 19:36
A to akože za obľubu ekonómie, obchodov na finančnej burze a matematiky môže Merkúr v Panne?
Pretože ten môj potom tieto ekonomické záležitosti neznáša, aj keď mám ekonomickú školu -NOSMILE-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...