mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Mars v domoch, aspektoch a znemaniach

neznámy
neznámy | 25.7.2014 12:21
V akom dome, znamení a ako máte aspektovaný Mars? Ako cítite jeho energie? A myslíte, že ho máte, ako sa hovorí - zvládnutý...?

(pardon za chybu v nadpise :) )
joulutahti
joulutahti | 25.7.2014 12:55
v bykovi v 6.dome, som asi pracant, ale to nepripisujem len tejto konstelacii, ale aj inym co mam...
a aspektovany je bohato - trigon MC, trigon uran, trigon neptun, trigon mesiac, sextil venusa a kvadratura mars. Najviac zatial tazim asi z toho trigonu na MC,

a mozno trigon uran este vystihuje, ze mam pomerne neobvykle konicky v porovnani s rovesníkmi...:D
joulutahti
joulutahti » joulutahti | 25.7.2014 13:00
ups...kvadratura slnko -SHINY-
neznámy
neznámy | 25.7.2014 14:02
Ja mám Mars v exile vo Váhach v 6. dome, v stéliu okolo Desc., Pluto-Mesiac-Mars. Mars sa mi presadzuje dosť bojovne v rámci partnerských vzťahov. Je to myslím si spôsobené tým, že je posilnený tým Plutom, kt. na neho padá zo 7. domu a ovláda ho. Obe sú to totiž planéty s dosť bojovnou predispozíciou. Inak sa mi Mars presadzuje skôr diplomaticky, neznášam akékoľvek konflikty v rámci vzťahov s ľuďmi a za každú cenu sa snažím o kompromis, no lenže v rámci toho, že svoje názory a to čo považujem za správne sú pre mňa dôležité, tak ten Mars sa mi stavia na obranu môjho vlastného presvedčenia. Tiež sklon k slovnej agresivite.
Niekedy sa však v snahe zachovať kľud, sa snažím o kompromisy za každú cenu, čo nie vždy je možné a tak sa musím nakoniec brániť ak chcem svoj kľud. Niekedy ma to dosť znérvozňuje toto pôsobenie Marsu pri presadzovaní vlastnej vôle. Celkovo však Mars vo Váhach predstavuje skôr diplomatický prístup pri presadzovaní svojej vôle a brať ohľad na iných a okolnosti.
Neviem či ho mám zvládnutý, určite som skôr diplomatická ako konfliktná, aj keď sa to možno v niektorých diskusiách nevyzerá.

Aspekty konj. Luna, sextil Jupiter, opozícia Asc, všetko to sú nie veľmi tesné aspekty.
neznámy
neznámy | 25.7.2014 14:23
Mám Mars ve 3. domě v Panně, konj. Pluto, kvadr. Lilith, jinak mám ve 3. domě ještě Jupiter, Uran. No, celkem dost planet:D

Pracovně určitě sedí...přesnost, nápaditost, rychlé myšlení a pochopení úkolu, povolání pro zdravotnictví. Náročnost k sobě a ostatním.
Ve vztahu k jiným planetám nevím, co vyjadřuje.
neznámy
neznámy | 25.7.2014 14:35
Můj Mars ve Vodnáři je v trigonu na Lunu a hlavně v konjunkci s mým Slunkem na ascendentu. O lidech s touto konjunkcí se říká, že "jen blázni se vrhají tam, kam se andělé zdráhají vstoupit". :D Je pravda, že odvaha mi málokdy chybí, když si umanu, že něco dokážu, tak za tím jdu. Nejsem však schopná jít přes mrtvoly, to si myslím, že Mars ve Vodnáři nemá rád...navíc poblíž něj mi v 1.d. stojí pevně a neochvějně můj Saturn a ten to vše pevnou rukou drží a hlídá.-YES-
neznámy
neznámy | 25.7.2014 15:38
Mars 3 dum ve Strelci,v konjunkci s Merkurem a Neptunem. Sextil Pluto,sextil asc,kvadratura Saturn
neznámy
neznámy | 25.7.2014 15:48
Mars mám šestém domu v Blížencích. Přesný sextil na Uran, uzly, Venuše, Vertex. A volnější kvadrát na Slunce. Vím že tam je, ale vnímám ho jako přirozenou součást celku.
neznámy
neznámy | 25.7.2014 17:06
Mars mám v 1. dome v Baranovi, aspekty sextil Saturn, kvadratúra Urán, kvadratúra Neptun, trigon MC a sextil Čierna Luna. Kamarát, ktorý sa v astrológii orientuje značne lepšie než ja poznamenal, keď videl prvýkrát môj horoskop: "Čo robíš s tým Marsom? Venuješ sa nejakému vrcholovému športu?" :D

Prejavuje sa to asi tak, že som súťaživá, tvrdohlavá, pociťujem veľa mužskej energie, ak si niečo zaumienim, som vytrvalá. Často sa fanaticky nadchnem pre veci, bývam až hlúpo nebojácna. Som veľmi priamy človek a keď niečo chcem, tak si to hneď beriem a nič ma nemôže zastaviť. Kvadratúra na Urán hovorí v niektorých výkladoch o tom, že človek je až "patologicky nezávislý" - to sedí presne.

Od cholerickej povahy, výbušnosti alebo agresivity mám však veľmi ďaleko, tá je zrejme stlmená nejakým aspektom v horoskope, ktorému dobre nerozumiem :)
neznámy
neznámy | 25.7.2014 19:39
Ono se říká, že Mars v 1.domě by měl vybíjet energii ve sportu. Za sebe můžu říct, že jsem sportovní antitalent:D a sport teda nemusím...(kromě jezdectví, kterému jsem se asi "před 150 lety"-LOL- aktivně věnovala.)
Jediné, co mě bere, je cokoliv s lítáním - nemám strach v letadlech, miluju ten pocit, když vás přetlak zatlačí do sedačky a letoun se odlepí od země...turbulence mi nevadí...:D možná to bude tím, že můj vzdušný Mars je ještě v trinu na Lunu v Blížovi. -THUMBSUP- Mám za sebou ještě let v balonu ( a nouzové přistání-YES-) a ještě mám už delší dobu přislíben seskok padákem v tandemu. Tak to jsou jediné "sporty", které mně lákají...-LOL-
Dogi
Dogi | 26.7.2014 09:52
Mám Mars v Levovi, 1.dom. Je vládcom 10.domu. Konjunkcia Mesiac. Sextil Slnko, Venuša, Pluto. Trigon Neptún. Som dosť hrdá, ambiciózna, aktívna a aj bojovná. Energiu vybíjam v bojových umeniach alebo v čomkoľvek, kde mám namierené práve ambície. Z negatív...musím si dávať pozor na pocit povýšenosti a pýchu ku čomu môj Mars inklinuje. Ale to už mám dúfam zvládnuté ;-).
neznámy
neznámy | 27.7.2014 01:46
Mám svoj Mars v Rakovi, vo 8.dome vo vzdialenejšej konjunkcii s Venušou. Ďalej mi tvorí sextil na Lunu, Merkúr a Medium Coeli, opozíciu na Jupiter a kvadratúru na Saturn (0.02), Cheirón, Severný a Južný uzol.
Je hlavou mojej konštelácie Draka, súčasť mojej T-kvadratúry a spoluvládne môjmu Ascendentu v keho prirodzenom dome.. :-)
Napriek poškodeniu jeho postavenie vnímam významne. A ako sa prejavuje- konflikty doma ako to pri Marsovi v Raku býva, kedysi potlacovana zlost, agresia, ale vekom sa mi darí to meniť a velmi mi to pomáha. :-) Ono celé to postavenie je také komplikované a rovnako komplikované je aj moje zaobchádzanie s energiou. Svoje plány držím v tajnosti, po veciach idem radšej obklukou ako priamo, Mars-Saturn vnímam ozaj veľmi vyčerpávajúco a ťažko :-( : chýba mi prirodzená schopnosť presadiť sa, (veľmi sa však na to sústredím a zlepšujem sa, je to neporovnateľne lepšie než kedysi), aj po odchode mi život ovplyvnila tvrdá výchova otca, Kozorožca- ta ma za nasledkyt ze o sebe neustále pochybujem, podceňujem sa a prvá reakcia na veci pre mňa býva skôr strach. Ale- je tu jedna veľmi zlá a zároveň tá najlepšia vlastnosť na tomto a to je to, že som so sebou večne nespokojná, čo ma núti neustale sa posúvať dopredu. Občas však musia zakročiť blízki, pretože mám tendenciu na sebe pracovať až na dno síl (Mars-Jupiter). Co som parkrat počula z okolia bolo, že vraj som na seba až nesmierne tvrdá, čo si ja však neuvedomujem.
Ďalej som veľký perfektcionista (to sa snažím obmedziť), a T-ecko sa vlastne prejavuje v neustálom striedaní maximálnej pasivity s maximálnou aktivitou. Áno, je to riadne namáhavé.
No ale na druhú stranu, keďže Mars vedie aj môjho Draka, v prípadoch ze sa mi podarí rozdeliť správne energiu, som sa už parkrat stala motivatorom druhých ľudí, pretoze za správnych okolností sa dokážem riadne nadchnúť a aj cez prekážky dôjsť k svojmu cieľu. :-)
Sextil na Lunu a Merkúr sa prejavujú niekedy az prehnanou starostlivosťou a opaterou o druhých :D a užitocnou pruznostou v slovnom prejave. ;-)
Takže tak.. Zvládnutý ho isto nemám a ani dlho mať nebudem.. Ale teším sa z potenciálu ktorý mi ponúka a verím, že sa nam podari s mojimi kvadraturami skamaratit. :-)
neznámy
neznámy | 27.7.2014 01:52
A + :) aktívne športujem a na opačnom pohlaví ma priťahujú račie a skorpiónie vlastnosti.. :D
neznámy
neznámy | 27.7.2014 08:21
cítim to dosť podobne, teda ten vnútorný boj za svoje presvedčenie je veľmi silným aspektom mojej povahy ale zároveň je tu vyrovnanosť, snaha o kompromis, či skôr empatia. Mars mám však v 10 dome tesne vedľa slnka (1 stupeň) aj keď slnko je už v 11 dome. V 10 dome mám však tiež merkur aj saturn...
granko
granko | 27.7.2014 10:12
v IV. dome v strelcovi, q. na slnko, asc plu op. na lunu - k rodine som býval často hrubý, keď nebolo po mojej vôli a hlavne keď som cítil nejakú nespravodlivosť, pociťoval som silnú potrebu presadzovať svoje.. ale.. na druhej strane, z poz. nikoho sa tak neviem promptne a silno zastať, napríklad v prípade nejakého ohrozenia, ako rodiny.. napríklad fyzicky, tam je tá energia nespútateľná a vybuchne z nenadania, možno by som bol schopný aj nejaké agens úplne zničiť, hlava v takých momentoch nepracuje.. najprv koná, potom sa pýta, čo je pre marsy typické..
no a ešte veliká mobilita od i k rodine, koreňom, atd. - con. uran..
granko
granko » granko | 27.7.2014 10:15
a ešte - k tomu treba pričítať, že sám som mal martickú - sparťanskú výchovu..

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...