mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Mars opozícia Slnko - tranzit

neznámy
neznámy | 23.9.2014 17:14
Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s takýmto tranzitom.
Chystám sa na celodennú túru, ktorá je aj trochu nebezpečná a práve na ten deň mám takýto tranzit. Nie je síce exaktný, ale predsa len, Slnko mám v natíve v 6. dome, Mars v 5. dome v opzícii s Uránom, Mars na algole... adrenalínové športy ma síce nadchýnajú, ale v minulosti som pri nich občas "strácala hlavu"...
neznámy
neznámy | 23.9.2014 23:18
neviem, ci mas na mysli, ze ci ta tura bude "adrenalinova" alebo len taka klasicka... ak nebudes drazdit hada bosou nohou, tak sa ti nic nemusi stat... maximalne sa s niekym pohadas na tej ture alebo ta budu z nej boliet svaly-PUH-
neznámy
neznámy | 24.9.2014 00:10
mala by si si davat pozor pri zakladani ohna alebo pri narabani so zbranami:D
takisto sa mozu vyskytnut nahle zmeny pohybov pri riadeni strojov alebo inych masinerii ci vozidiel. A hlavne si netreba nic brat osobne momentalne, lebo vraj ludia by si ta mohli teraz aj doberat:)
martinbd
martinbd | 24.9.2014 08:07
Postavenie jednej planéty veľa nehovorí. Niekedy môže Mars prejsť bez povšimnutia, len sa človek možno nahnevá alebo podá nadpriemerný výkon, inokedy to môže niečo spustiť. To už závisí od tranzitov vonkajších planét a direkcií a podobne.
Mal som nedávano tranzit Mars kvadratúra Mesiac. Ale v tomto čase som mal aj Neptún opozícia Mesiac a Pluto kvadratúra Mars (vládca 1. domu - zdravie (fyzické telo)). Mesiac je v 6. dome, tak som sa obával zdravotných problémov, ale našťastie sa nič vážne nestalo, vyskytli sa problémy v bývaní (Mesiac, u mňa navyše vládca IV. domu), ale všetko sa zvládlo a na dobré obrátilo. Tiež som v tom období podal veľký pracovný výkon (6. dom - dom práce), vnímal som to tak, že ak nebudem pracovať, tak sa asi nahnevám, alebo niečo zničím, lebo tá Marsická energia tam bola a potreboval som ju niekde usmerniť. Takže aj disharmonické tranzity môžu priniesť niečo konštruktívne. Ďalšia vec je tá, že to ako dopadne tranzit závisí od toho, ako si pred tým tranzitom žila a asi ako si s tou silou narábala. Tým tranzitom môžeš zožať to, čo si zasiala, preto je tak ťažké predpovedať, lebo to závisí aj od daného človeka. Napríklad ak niekto žije zhýralý spôsob života, tak nejaký tranzit na chorobu asi zafunguje, ale ak sa pôsti, očisťuje, stará sa o duševnú hygienu, tak možno zakašle, alebo sa nič nestane vo fyzickej rovine, ale skôr duševne, alebo to premení na niečo zmysluplné, aspoň tak to zatiaľ chápem. Takže odpovedať na to, čo sa stane si musíš sama, každopádne ide o dynamickú energiu Marsa a Slnko je tiež energické, aktívne.
neznámy
neznámy | 24.9.2014 10:32
ja by som povedal, že mars ako športová planéta sa aktivuje cez slnko, opozícia by mohla predstavovať určité výzvy a spoločne so súťaživými potrebami marsu sa to pri opozícii možno ešte vzýši. opozícia sama o sebe môže naznačovať že sa to prejaví v nejakom vzťahu s niekym. no a v 12.dome si treba dávať pozor na to, aby človek poznal svoje hranice. inak by mohol skončiť potenciálne aj v nemocnici a na turistike môže aj zablúdiť. ak by šlo o vzťahy, treba si dať pozor na svoje nevedomé (12d) jednanie, ktoré môže vyprovokovať niekoho. tradiční tajní nepriatelia 12d sú vlastne nevedome vyvolané napätia s inými ľuďmi.

toto postavenie sa môže prejaviť aj inde. na jednej strane je tam bezhraničný priestor pre aktivitu marsa, ale na druhej strane sa môže utopiť v priestore, kde sa nemá čoho chytiť a jeho energia sa úplne rozpustí. mars predstavuje naše chcenie a presadenie svojej vôle. je to vládca 1. znamenia. 12.dom je v tomto ohľade určitý výrazný protipól, ktorý naopak má za úlohu rozpustiť ego a "našu vôľu", takže v 12.d sa často osobné planéty stretnú s neúspechom realizovať hmotné a svetské záležitosti. záleží od planéty. veľa osobných planét trazitujúcich 12.d môže navodiť miernu depresiu, potrebu utiahnuť sa, vojsť do svojho vnútra a premýšľať o svojom svete. vtedy môže mať človek menej fyzickej energie, alebo potreby realizovať sa vo vonkajšom svete. ale tiež treba brať do úvahy aj možnosť nevysvetliteľnej potreby vyventilovať zlosť, ktorá má nejasný pôvod.
neznámy
neznámy | 24.9.2014 12:19
No ideme v podstate dákych 200 m pod Gerlach, celá túra má asi 20 km...A sú tam aj menej bezpečné úseky, skaly...
No a nie som celkom zdravá, posledný týždeň som nachladnutá, takže preto sa pýtam, ale liečim sa...keby som sa cítila zdravo a fit, asi ma tie tranzity až tak nezaujímajú, bola by som si istejšia, že to zvládnem.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.9.2014 12:28
Ako pozerám, v ten deň tam mám ešte aj Saturn v konjunkcii so Slnkom - tak asi veselé to zas nebude. Saturn mám v 9. dome a v kvadráte na merkúr, ktorý je vládcom siedmeho domu a aj je v 7. dome a vlastne aj slnko mám v blížencoch...pff
Tak sa hádam nerozhádam s niekým zo skupiny a nezostanem niekde uprostred Tatier visieť sama...

Dobrá rada nad zlato: Budem sa snažiť zotaviť, aby som nešla podráždená. Už možno aj to bola chyba, že som si pozerala tranzity na ten deň.
Vďaka za názor.
neznámy
neznámy | 24.9.2014 12:32
A prečo 12. dom?
Ani jednu z tých planét nemám v 12. dome.
martinbd
martinbd | 24.9.2014 12:34
Saturn v konjukcii so Slnkom? Ale nie s tvojím, však ty máš Slnko v Blížencoch a Saturn je teraz v Škorpiónovi, či ako si to myslela?
martinbd
martinbd » martinbd | 24.9.2014 12:36
aha, asi si myslela že Slnko v konjukcii so Saturnom...
neznámy
neznámy » martinbd | 24.9.2014 12:44
Máš pravdu, pomýlila som sa, Slnko v konjunkcii so Saturnom.
Ale stále tam zostáva aktuálny ten 7. dom, lebo ten saturn je v kvadráte na merkúr.
neznámy
neznámy | 24.9.2014 12:55
pochopil som to tak, že ako názov témy mars opozícia slnko - tranzit, že mars je tranzitujúci a teda je v 12.d. asi si to nenapísala jednoznačne..

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...