mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Mars kvadrát Pluto + Mars kvadrát Uran v radixe

marcie
marcie | 24.7.2014 08:31
Máte skúsenosti s týmito aspektami v radixe, ako zvládnuť také aspekty, resp. ako ich pozitívne využiť? Mars v Strelcovi v 5.dome, Pluto v konjunkcii s Uránom v Panne v 3.dome. Ďakujem :)
neznámy
neznámy » marcie | 24.7.2014 09:21
Mám Mars v rakovi 12 dom kvadrát váhy pluto 3 dom.zároveň mars trigon uranolilith,, pre mňa zahul...toto je stále pre mňa otvorená téma mužská tvrdá energia,ide kdesi odniekiaľ z vnútra, mars 12 dom?pluto na ic?u mňa sa to prejavuje konfrontáciou s mužmi,miesto jemnej ženskej energie im rovno dám dobrady,zazeniem do kúta samozrejme slovne ,idem chlapom po ich muznosti,určitý zvyk v tvrdej komunikácii.. pluto 3 dom komunikácia,a ako sa daju využiť tí napíšem keď tým prejdem ,ešte niesom na konci :)
martinbd
martinbd » marcie | 24.7.2014 10:45
Keď som prechádzal v databáze boxerov, tak som si všimol, že sa zvykne vyskytovať Pluto kvadratúra Mars, ale nerobil som štatistiku, tak kto vie, či by to vyšlo viac ako priemer, logiku to ale má, Pluto dáva Mars potrebnú prieraznosť, posadnutosť, amok, ísť až na doraz. Aj u jedného vojaka som to videl. Každopádne, možno by sa to dalo premeniť na nejakú vášeň-činnosť a možno aj niečo nebezpečné, ako liezť bez lana :).
marcie
marcie | 24.7.2014 10:51
uff... tak to si popísala presne ... ja som na tom ešte horšie, mne sa podarilo na tréningu karate obidvom trénerom dať " do nosa " naozaj, takže tiekla krv... ( podcenili ma, som malá a útla ) tá " tvrdá " komunikácia je aj u mňa, mám pocit, že som musela byť v nejakom minulom živote vojakom ( určite generálom ! :)-LOL- myslíš, že sa dá s tým niečo robiť, môže sa vôbec človek zmeniť ?
marcie
marcie » martinbd | 24.7.2014 11:00
určite na tom niečo bude, na tréningoch karate sa mi celkom darilo vydať tú plutónsku energiu ... dívam sa však na svoj horoskop tak, že všetko má svoj zmysel a účel, nič nie je náhoda, takže by som to mala nejako konštruktívne využiť, alebo, ide o to, že mám tento aspekt zvládnuť ako karmu z minulých životov?
martinbd
martinbd » marcie | 24.7.2014 11:33
No už som napísal ako to využiť, napríklad si nájsť nejakú činnosť a tam využiť tú vášeň, prieraznosť, napríklad tie bojové umenia sú dobré, tam sa tá prieraznosť môže vyžiť. To je ako s dynamitom, dá sa využiť na trhanie skál v bani, demolácii budov, alebo na zabíjanie ľudí. Zlo je vraj len dobro na nesprávnom mieste.
neznámy
neznámy » marcie | 24.7.2014 15:30
akurát posledné 3 dni som riešil túto tému. pluto s marsom sú veľmi silné protipóly. pluto vládne škorpiónovi a tradičný vládca je mars. v indickej astrológii len mars. v indickej astrológii sa ďalej píše že napätie a extrém ktorý srší zo škorpióna je kvôli jeho kontrastu živlov: škorpik je vodný živel a jeho vládca mars ohnivý. je to jediné znamenie v ktorom je súčasne oheň aj voda ako absolútne protikladné živly. maximálny jin a maximálny jang.

vo svojich prejavoch je mars čestný, otvorený a často len súťaživý bojovník. jeho jangová ohnivá povaha spôsobuje, že nepremýšľa, ale okamžite koná, má v sebe výbušnú odstredivú silu. pluto ako bojovník je presný opak. nie je súťaživý, ale ide neviditeľnými cestičkami k cieľu a použije všetky dostupné prostriedky ako obísť priamy stret a priamočiarosť boja. jemu nejde o boj, ale o víťazstvo. ak chce niekoho poraziť, nepôjde mu oproti do očí s nožom, ale od chrbta. oproti mnarsovi nie je netrpezlivý v prejavoch, ale naopak, nedá na sebe vidieť známku emócií. dokáže sa dokonale maskovať a skrývať. jeho kvalita je kondenzačná a dostredivá - sťahujúca. ak sa stretne mars a pluto, mars je manipulovaný plutom, jeho výbušnosť je sťahovaná naspäť, tým sa energia kondenzuje a kondenzuje a preto sú potom jeho výbuchy ďaleko ničivejšie, zúrivejšie a sebazničujúce. toto je hlavne pri napäťovom aspekte.

pre zvládnutie tohto aspektu je potrebné ako už spomenul Martin a potom fyzickými cvičeniami, dychovými cvičeniami a meditáciami (jaga, či-kung, ...). treba uvolniť toto prílišné sťahovanie, kŕč a dosiahnuť vnútorné uvoľnenie. ak sa uvoľní napätie, potom je možné využiť silu vo svoj prospech. tento kŕč môže pohltiť všetku konštruktívnu silu ako čierna diera.
marcie
marcie | 25.7.2014 08:14
ďakujem pekne za odpoveď, synchronicita funguje :) je to tak, že ten kŕč ma pohlcuje a namiesto množstva energie, ktoré by som mala mať, tak som úplne vyšťavená a paralyzovaná, tá energia sa obracia proti mne a ničí ma ...všade píšu, že pluto je vyššia oktáva marsu, a tak je energia tohoto aspektu znásobená, ale nikde nepíšu, že tú energiu človek musí najskor zo seba takto " vydolovať" . To vysvetľuje fakt, že keď všetci išli po tréningu karate zničení, ja som bola tak nabitá energiou, že som častokrát nemohla ani spať :D :)-LOL-
martinbd
martinbd » marcie | 25.7.2014 09:43
Ináč ten kŕč môže súvisieť aj s tým Uránom, Urán je kŕčovitý. Pluto zasa funguje na princípe buď všetko alebo nič, takže buď tá prieraznosť, alebo bezmocnosť.
neznámy
neznámy » martinbd | 25.7.2014 14:00
kŕč je dostredivá energia jinu. urán je výrazne jangový extrovertný, zameraný na budúcnosť a netrpezlivý. Robert Hand dokonca polemizuje o jeho čisto vzdušnej kvalite, preotže urán má najviac ohňa (jang) zo vzdušných planét. urán nezväzuje do kŕču, ale oslobodzuje.

urán si akurát uvedomuje zväzujeúcu energiu až tak, že je na ňu akoby alergický a snaží sa ju bezodkladne rozbiť. urán s marsom je najvýbušnejšia zmes, ale je smerovaná von. urán s marsom nič nepotlačia, ale hneď dajú najavo. a s uránom možno ešte skôr než príde podnet -LOL-

v čom vnímaš urána ako kŕčovitého???
martinbd
martinbd | 25.7.2014 18:02
v astromedicíne sa spája Urán s kŕčmi ...
neznámy
neznámy » martinbd | 27.7.2014 10:10
možno tie kŕče súvisia práve s tou naliehavou potrebou uvoľniť sa a oslobodiť od toho násilného sťahovania
neznámy
neznámy » martinbd | 27.7.2014 10:10
možno tie kŕče súvisia práve s tou naliehavou potrebou uvoľniť sa a oslobodiť od toho násilného sťahovania
martinbd
martinbd | 27.7.2014 13:09
Neviem presne, ale keď som uvažoval, čo je prejav Uránu v prírode, tak mi napadlo, že by to mohol byť blesk, alebo elektrina. A elektrina vo väčšom množstve v tele vyvoláva kŕče.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.7.2014 16:26
príliš veľa jangu spôsobuje jin a naopak. keď je moc horúco - oheň, príde búrka, dážď - voda. keď je asi príliš veľa a rýchlo vyparenej vody v oblakoch, je z toho búrka - blesky - oheň. keď vydávame veľa fyzickej energie - oheň, začneme potiť vodu. ak prechladneme zo zimy, príde horúčka, atď...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...