mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Lunarny horoskop

neznámy
neznámy » martinbd | 17.1.2015 22:33
ak mám v lunárnom horoskope Jupiter na ASC ...môžem teda očakávať šťastie
neznámy
neznámy | 17.1.2015 23:28
neviem ako to bude u teba posobit, ale ked ja som mal v lunarnom horoskope jupiter na ascendente v sextile na slnko na immum coeli a zaroven v trigone na lunarne MC, tak som ziskal pracu, o ktorej som dlho snival... -PUH-
martinbd
martinbd | 18.1.2015 07:12
môžeš, ale zasa v kontexte zvyšných vecí v lunáre, solár, tranzity, radix. Každopádne, ak tam nie je súčasne napríklad Saturn na vrchole neba, tak by to mal byť s tých optimistickejších mesiacov.
neznámy
neznámy | 18.1.2015 13:50
vyborne, dakujem za vsetky vysvetlenia. Uz mam v tom celkom jasno.
neznámy
neznámy » martinbd | 18.2.2015 12:21
Martin, môžem sa ťa spýtať, či sa berie do úvahy aj niečo také pri lunárnom horkope ako pri solári, kt. sa považuje za významný rok? Myslím to tak, že napr. keď solár kopíruje radix a Ascendent v solári je v konj. s radixovým Ascendentom al. sa nachádza v 1. dome v radixe, tak sa takýto solár považuje zväčša za významný rok, v kt. nastanú určite nejaké potrebné zmeny. Tiež, čo sa týka postavenia Slnka a Mesiaca, napr. Slnko v presnej opozícii s Mesiacom v solári, alebo Slnko v 1. dome v solári sa považuje za dobré a významnejšie presadenie sa v rámci seba samého.
Takže moja otázka znie. Dá sa z lunáru podobne určiť, že sa bude jednať o významný mesiac, v kt. nastanú určité zmeny, alebo sa pri lunároch na toto neberie ohľad?
Je mi jasné, že treba brať do úvahy aj tranzity aké sú v danom okamihu keď je platný daný lunár a tiež solár a sekundárne direkcie. No len by ma zaujímalo, či sa dá predvídať dopredu v rámci lunáru, kt. mesiac prinesie väčšie zmeny a bude významnejší pre jedinca?
díky za odpoveď.
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:01
tak napriklad v lunari mas kazdy rok v urcitom mesiaci NOV...ja ho mam pravidelne na jesen... vtedy sa vlastnej zacina tvoj "Novy rok"... lunar posobi silno, ak nejake konstelacie v direkciach, ci tranzitoch mu pri tom sekunduju... lunar by som prirovnal k brzde a plynu v automobile...ak mas blbe tranzity, ci direkcie, tak lunar moze v urcitom zmysle stlmit ich vplyv...ak mas naopak fajn tranizity, ci direkcie a lunar nic moc, tak moze ciastocne brzdit ich ucinok...
napriklad si pamatam... mal som trigon jupitera na urana... jupiter je spoluvladca 10.domu... sam o sebe tento tranzit je dost sterilny, lebo spolocenska planeta v tranzite na spolocensku, sa malokedy vyrazne premietne do nejakej udalosti...len v ten mesiac som mal v lunary aj jupiter presne na ascendente s sextile na slnko presne na ic... cize silna konstelacie, ktora "svietila" v celom lunary...
a tak sa aj stalo... nasiel som si pracu, teda lepsie povedana, sama si ma ta praca nasla, ktora mi vyhovuje...a ma uransky charakter (mozem si pracovny cas vyberat, kedy mi to vyhovuje...)...takze asi takto posobia lunary... asistuju pri tranzitoch a direkciach.... sam o sebe tiez ma nejaky vplyv, ale vtedy musi byt prepojeny nejako s radixom... napriklad ascendent lunaru na slnku radixu... atd atd...
martinbd
martinbd | 19.2.2015 11:18
Stále viac sa utvrdzujem v tom, že je potrebné brať do úvahy lunárny horoskopy a že majú významný vplyv. Ale asi ťažko ti to budem vedieť vymedziť, do akej miery je lunár významný. Zober si ale, napríklad máš Jupiter na ASC v lunárnom, ale máš ho tam celý mesiac, to nie je zanedbateľný vplyv. Celý mesiac na vlne optimizmu. Zažil som raz Saturna na ASC v lunárnom a bol to naozaj náročný mesiac, ako keby som sa nevedel nikam posunúť. Ale napríklad som mal Slnko, Venušu a asi aj Merkúr v X. dome dobre ožiarené v lunárnom a ten mesiac sa mi pracovne darilo. Alebo len taká vec, že mi padol ASC lunárneho do IX. dome, tak som mal celý mesiac chuť študovať. Ale napríklad Mars keď som mal v I. dome, tak som vedel že je to hrozba zranenia a pri tranzite Marsa som sa naozaj zranil. Na základe toho už viem aj predpovedať, minule sa mi podarila predpoveď, že sa im bude v jeden mesiac pracovne dariť a tak sa naozaj dialo. Mám dojem, že pre predpovede je lunár veľmi dôležitý, lebo je už dosť konkrétny. Môžeš mať nejaký tranzit zopár mesiacov, ale lunár môže určiť, kedy sa prejaví. Takže áno, lunár môže byť zlomový, ak sleduješ aj tranzity, direkcie. Neviem či som ti zodpovedal otázku, ale mne najviac dalo, sledovať jeden lunár za druhým a postupne sa do toho dostávam, takže už zhruba viem o čom bude daný mesiac.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.2.2015 19:04
Ďakujem za odpoveď. Chápem princíp lunáru aj ako si to myslel. Len napr. ma zaujímalo, že či sa dá považovať taký lunár za významný, kt. kopíruje hlavnými osami radix. Napr., že lunárny Ascendent je v konjunkcii s Ascendentom v radixe al. ze je v prvom radixovom dome a tým pádom sú rovnaké domy lunáru aj radixu prepojené. Takže, či sa takýto lunár dá považovať za významný? ... sama som si lunár začala sledovať len nedávno, predtým som tomu nepriposovala nejaký väčší význam, no zatiaľ si to sama na sebe testujem ako ten lunár sedí. Teraz mám napr. lunárny Ascendent v 2. dome môjho radixu v Blížencoch, ale tiež mám celý lunárny 11. dom v Rybách (viaže sa na 12. dom radixu) plný planét vrátane Slnka, takže asi budem mať mesiac zameraný na priateľstvo a komunikáciu.
Mimochodom chystám sa na malý výlet do zahraničia a k tomu, aby som si tento výlet aj reálne zrealizovala som dospela v mesiaci keď som mala lunárny Ascendent v 9. radixovom dome a bol v Strelcovi. :) Ja mám tento dom v natíve veľmi silný a vládne mu Jupiter, kt. mám dobre ožiarený na hrote 9. domu, takže niečo na tom lunári bude. Budem si ho naďalej sledovať a učiť sa spoznávať jeho vplyv. :)
martinbd
martinbd | 24.2.2015 19:24
Ahoj, neviem či sa to dá zovšeobecniť, ale mal som významný mesiac, keď mi padol ASC lunárneho na ASC natálneho, takže mohlo by na tom niečo byť. Ale ak padne ASC do 1. domu, tak to podľa mňa nie je veľmi významné. 11. dom jej aj dom splnených prianí a naozaj sa mi to potvrdilo v jeden lunár, keď tam bolo Slnko, že sa im splnili priania. Pozoruješ tiež niečo také? Ináč aj Slnko na MC je podľa mňa celkom fajn lunár, či solár. Najhorší sa mi zdá zatiaľ keď padne Mars do 12. domu, alebo ASC lunárneho do 12. domu natálneho.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.2.2015 20:08
No tento lunár,co som opísala mam platný az od 9. marca,takze uvidim este ako sa to bude prejavovať.To Slnko je vsak prave vtedy v konjunkcii s Chironom a okrem toho je v tom 11. lunárnom dome Neptún, Urán, Južný uzol a Mars,no len cely tento 11. Dom sa viaže na nativny 12. dom,takze teraz neviem ci je to dobre al. zle v ramci naplnenia mojich tajných snov.Zaujimave je,ze presne v ten den ked mi začne platiť tento lunár, odlietam do zahraničia na taký menší výlet,kde sa mam stretnúť s jedným blízkym priateľom.Tak uvidím ako ten výlet dopadne skrz ten lunar a ci to bude sedieť s tými všetkými planétami v 12. Dome.Este Saturn mam v konjunkcii s lunárnom Desc. avšak v 6. lunárnom dome (8. nativny dom),takze v ramci vzťahov a prace zrejme ma čakajú nejake obmedzenia.No nic,vsak sa uvidí o mesiac ako to celé vypáli.;) Diky za rady.
martinbd
martinbd | 25.2.2015 08:33
Ináč, dôležité je, kde stráviš okamih lunáru, jeho výpočet sa viaže na dané miesto. Práve na tom je založená relokácia lunárnych a solárnych horoskopov. Napríklad niekto vidí, že by mu padol solárny ASC do 12. domu, tak si zvolí lokalitu, kde by bol solár výhodnejší a odcestuje tam, aby tam strávil jeho začiatok, teda narodeniny. Podobne sa to dá spraviť s lunárnym horoskopom.
neznámy
neznámy » martinbd | 25.2.2015 12:10
Ja inak beriem ohľad na miesto, kde sa nachádzam resp. kde žijem. Čo som o tom čítala má sa brať do úvahy miesto, kde trvale žiješ al. sa v ňom najviac zdržuješ. Ja napr. žijem v Bratislave, ale narodila som sa inde a keď si vypočítavam solár al. lunár tak síce vychádzam z horoskopu môjho narodenia, kde zadávam rodné mesto al. ako miesto pre výpočet soláru/lunáru zadávam Bratislavu. Nič v zlom, ale zdá sa mi to trochu pritiahnuté za vlasy, že celý solár možno zmeniť len tým, že ak sa mi nepozdáva môj solárny Ascendent kde spadá, tak v ten deň keď mám návrat Slnka, odídem na iné miesto, aby mi vyšli lepšie súradnice a celý rok trávim úplne inde, kde aj žijem. Čítala som o týchto postojoch astrológov, ale viac sa prikláňam k názoru, že sa má brať ako miesto pre výpočet soláru, práve miesto, kde jedinec žije.
Inak, tiež žiadne moje narodeniny som tu ešte neoslávila, lebo vždy som počas návratu Slnka bola doma v rodnom meste, ale solár mi viac sedí na Bratislavu.
A tiež, čo sa týka toho lunáru, tak ja napr. často cestujem a môžem byť v priebehu jedného dňa aj na 3 rôznych miestach, kde strávim určitý čas, takže potom aké miesto mám zadať do výpočtu? Z tohto dôvodu robím relokáciu na miesto, kde trvale žijem a trávim tam najviac času.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...