mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Luna generačne

neznámy
neznámy » nikav | 25.7.2015 14:22
Agresivita, marsovská energia je u týchto športovcov zrejme dobre zvládnutá a usmernená. Ale určite u nich hrá významnú rolu.

Agresivita patrí predsa do prirodzenej biologickej výbavy človeka a slúži na prežitie.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 14:32
Tiež som mala chuť ísť pozrieť na Pohodu, kvôli Bjork. Ale napokon lenivosť zvíťazila. :D
Takže som asi lúza a chátra, minimálne potencionálne. -PUH-
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:08
Nad postavením Luny sa vždy oplatí pozastaviť, pretože môže mať veľmi dôležité postavenie hlavne u žien. Ja mám tiež Lunu v Rakovi a aj na sebe to pociťujem, že má veľký vplyv, záleži aj od ostatných aspektov na Lunu. U mňa je Luna v konjukcii s Venušou a tento istý aspekt mala aj mama, aj otec. Mám dobré vzťahy s mamou,
je zaujímavé, že mama mala Lunu v zn. Váh 6 stupňov, ja tam mám Merkúr a môj syn tam má znovu Lunu /akoby dedične/.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:11
Aspoň vieš, na čom si-PUH-

Čo sa týka Luny, už som kdesi písala, že mám silné postavenie Luny (Býk, 8.d.) a trigon Luny na slnko a s matkou nemám dobrý vzťah. Mám však konjunkciu Luny s Lilith, čo môže znamenať o.i. nedostatok, čo sa týka matky a to aj sedí.

Stará mama neviem, ako mala postavenú lunu, lebo neviem presný čas jej narodenia, tam dokonca ani deň narodenia nebol presný.

Staršia dcéra, ryba, má Lunu v rybách v silnom stéliu v 6.d. (slnko, saturn, luna, mars, merkur), v sextiloch na moje slnko a lunu. V tesnej konjunkcii s mužovou lunou. Asc vo váhach ako ja. Venušu má v tesnej konjunkcii s mojou lunou. Je veľmi silná osobnosť a bojuje so mnou... Čas ukáže, ako sa ten vzťah vyvinie:)

Mladšia dcéra, račica, má lunu v levovi, v recepcii so slnkom. Jej luna robí kvadrát na moju lunu a trigon na moju venušu. Venuše máme v opozícii. ASC má tiež vo váhach.

Takže: S oboma dcérami mám spoločný ASC plus aspekty medzi lunami a venušami.

Ony dve navzájom majú zhodný ASC. Staršia má venušu v kvadráte na lunu mladšej, ale zároveň v trigone na jej jupiter. Jupitery majú vo vzájomnom trigone. Povedala by som, že ten vzťah je taký typický intenzívny sesterský, spoločné záujmy, činnosti, láska, žiarlivosť, zábava, hádky.... no jednoducho sranda:D

Zaujímavé je, že s matkou mám lunu a venušu tiež dobre aspektované, a vzťah je problemetický. Má venušu v konjunkcii s mojou lunu (a teda aj v konjunkcii s venušou staršej dcery)a a lunu v trigone na moju venušu. ASC nevieme.

Je to taký vzájomný prepletenec lún a venuší.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:15
Aj moja Luna v rakovi je v konjunkcii, ale s Jupiterom, takže je to taká maxiluna.
Ďakujem za návrat do témy, že predsa len niekto. :)
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:16
Po prvé, nepovedal som, že všetci návštevníci sú lúza, len že ich takéto masové akcie priťahujú a zvyšuje sa tu ich koncentrácia.
Po druhé, potenciálne sme asi všetci čokoľvek.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:19
Tá konjunkcia Luny s Lilith je zaujímavá a píšeš, že nejaký problém vo vzťahu s mamou máte. Predpokladám, že to bude taký lilitný problém.
Že ani jedna ani druhá ho neviete vedome a logicky zhodnotiť, čo to vlastne je a odkiaľ to vychádza. Alebo sa mýlim?
S lúzou a chátrou problém nemám, na zaradení do kást mi nezáleží, takže je mi to fuk. :D
neznámy
neznámy | 25.7.2015 15:38
"Vláda mrzké luzy." Mám rada ten Kodetov výrok v Pelíškoch.:D

Nie, s mamou by som to nedefinovala ako lilitný problém. Ona má bohužiaľ problém sama so sebou, a to je zdroj. Minimálne nejaký ten serotonín tam bude v hre. Plus pravdepodobne nejaká tá karma.:D
neznámy
neznámy | 25.7.2015 16:22
Vždy si ten problém medzi vami vnímala? Hlavne v detstve to bolo ako?
Takže mama je problematická osobnosť tak všeobecne, alebo viac menej je to len medzi vami?
neznámy
neznámy | 25.7.2015 17:10
Vždy to bolo tak, ale má lepšie a horšie obdobia...

Samozrejme, že to nie je len o vzťahu medzi nami, má veľmi narušené vzťahy.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 19:23
Moje matka měla Lunu ve Vodnáři, v konj. s Venuší v 7. domě. Já (Váha) i moje mladší sestra(Býk), jsme ji shodně v dětství vnímaly jako bytost tu se objevující tu mizející, laskavou ale jaksi vzdálenou, s bouřlivými city, které věnovala našemu otci. Jen napůl z legrace jsme jí říkaly "matka- nematka". Matčina Luna je v kvadratuře na Mars (v Býku), rozvedla se a dost se změnila. Sestra má Lunu také v 7. d., ale v Býku a s kvadraturou na Mars a Černou Lunu. Během dospělosti se jejich vzájemný vztah horšil a horšil, až dospěl k úplnému odcizení. Sestra je silně závislá na materiálních hodnotách, ale i na citovém "majetku", a ten jí stárnoucí matka už neposkytovala. Mně matčina "vzdušná Luna" moc nevadila, protože mám Lunu ve Vahách a rozuměla jsem si s ní čím dál tím líp. Býk asi potřebuje víc "konkrétní" lásky, mizerná formulace, jiná mě nenapadá. Já mám tedy Lunu ve vzdušných Vahách, ve 4.d., dobře aspektovanou. Když matka onemocněla, starala jsem se o ni (mám plnej 12. dům), sestra "vymizela".
Bohužel, zřejmě to pokračuje. Má dcera(dvojnásobná, silná Panna) má Lunu v Blížencích, možná jsem se jí také v dětství jevila obdobně jako máma mně a sestře. Lunu má v kvadrátu na Merkura v 1.d.,(jsem pomatenec, stejně jako celá astrologie), v kvadrátu na Venuši (coby vládce Vah, ve 12. d. - už tě nepotřebuju, tak co?).
Ale co mě nejvíc trápí, že "prokletí" pokračuje, jak vidím na svém vnukovi, neschopným vyjádřit jakoukoliv emoci, přitom strašně zranitelným a plným silných emocí (Štír). Jeho Luna je v těsné konjunkci se Saturnem, na konci Berana, ve 3.d. - má-li to zatím nějaký přínos, tak ve vytrvalosti a schopnosti soustředění a až děsivé vůli.(To má po matce). Žel, je to všechno namířeno jaksi "mimo" - Luna je v kvadrátu na Neptun a Uran v 1.d.
Pokud jde o ascendenty - ty se opakují v "širší" rodině...
neznámy
neznámy | 25.7.2015 20:09
Mám lunu v býkovi a potvrdzujem, lásku potrebujem cítiť denne a konkrétne. Dostala som jej veľa od svojho muža, má lunu v rybách, v sextile s mojou. V podstate aj od otca, takým nenápadným spôsobom.
Ale je veľký rozdiel, ak dostaneš lásku od otca a ak ju dostaneš od matky, tá kvalita lásky je úplne iná. A hlavne ak sa ti narodia dve dcéry, ako mne, je to náročná úloha, transformovať tú lásku "po praslici" a naučiť sa ju odovzdať ďalej dcéram. Ja to vnímam ako svoju úlohu. Ale čo sa budem tváriť, snažím sa, niekedy sa snažím aj menej, a drhne to občas, drhne...

Moja matka nie je bez citu, aj ho vie prejaviť, len je veľmi nestabilná, manipulujúca a kontrolujúca. Ona je v podstate taká dramatická postava.;)
Ja som sa od nej de facto odstrihla, tak sa snaží pôsobiť cez dcéry. S tou staršou sa jej to aj istý čas darilo, až prišiel čas dospelosti, dcéra prekukla jej manipulatívne techniky a začala sa proti nej búriť, a to niekedy aj veľmi zábavným spôsobom. Dáva babke lekciu ako nikto doteraz.

Mladšia sa, dúfam, až tak manipulovať nedá, je prešibaná. Aj keď citlivá, minule plakala po nejakom babkinom výstupe, že prečo je babka taká...-SAD-
neznámy
neznámy | 25.7.2015 20:45
A jak máte s matkou vzájemně aspektované Merkury?
neznámy
neznámy | 25.7.2015 21:06
Máš dobrú astrologickú intuíciu:) Okrem merkura aj saturny sú v hre...

Môj merkur trigon na jej retro-neptun, ktorý je v konj. s mojím uránom.
Môj saturn v baranovi, kde má ona lunu, slnko a merkur (merkur má "spálený").
Jej saturn v kvadrate na môj jupiter.
Oba saturny v sextile. Asi je tam nejaký starý záväzok.;)
neznámy
neznámy | 25.7.2015 22:23
takže to bola pohoda tá nemenovaná akcia o ktorej ste sa bavili???

tu by som mohol priložiť do diskusie o symboloch asi, lebo s týmto festivalom mám zvláštnu skúsenosť hoci som na ňom v živote nebol. pamätáte sa určite na deň, keď spadla tribúna na pohode a... bolo po pohode. tak presne v ten deň som mal svadbu -PUH- . symbolicky, deň keď padla pohoda. v ten deň bola strašná búrka a v parku toho kostola kde sme sa brali, víchor zlomil veľký konár stromu. keď sme si povedali "áno" tak vonku zahrmelo. dokonca horoskop našej svadby mal veľmi zaujímavý útvar. mal v sebe akúsi zvláštnu symetriu. bol tam taký otvorený boží prst, YOD, ale nebol uzavretý v jednom ohnisku (apexe). jeden silný kvinkunx končil na slnko v rakovi a druhý tesne vedľa na merkúr v levovi. rak aj lev tvoria symetriu horoskopu čo sa týka vládcov znamení. rakovi aj levovi vládnu svetlá (slnko, luna). no a vrcholom tohto neúplného yodu bola os uzlov. medzi slnko a merkúr sa vtesnal ešte aj južný uzol na pol stupni leva. tento bod by sa dal kľudne počítať ako kľúčový, pretože už nič viac v strede nebolo, alebo nič streodvejšie sa v horoskope nenachádzalo. samozrejme symetrií tam bolo viac, ale nechcem s tým unavovať

a myslím si, že tento horoskop sa týkal aj "nemenovanej" pohody
neznámy
neznámy | 28.7.2015 13:52
Pozerala som sa na tie Luny, moju, maminu, babkinu a tetinu, pretože v rámci mojej komplikovanej situácie v detstve ma striedavo vychovávali všetky tri.

Na lunách som si nevšimla nič zvláštne, ale čo ma fakt zarazilo je, že môj Saturn v Strelci (ktorý mám v radixe presne na IC) je v konjunkcii so Slnkom mojej mamy, Lunou babky a Jupiterom a Neptúnom tety. To všetko v orbisoch max do 2°.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...