mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Luna generačne

neznámy
neznámy | 24.7.2015 18:44
Jožko prepáč, že ti tu kopírujem príspevok, ale tak ma zaujal, že som si dovolila založiť na ňom novú tému. :)
Zaujíma ma súvislosť v postavení Luny u detí, matiek, aj starých matiek a ako to spolu súvisí, čo Vám to hovorí, akú máte skúsenosť.
U seba som zistila takúto postupnosť. Moja mama, stará matka mojich detí mala Lunu v škorpiónovi, ja ju mám v rakovi a obe deti v býkovi.
Pri svojej mame som cítila vrúcnosť, materské teplo, bezpečie, všetko to, čo s Lunou v rakovi je mi blízke. Sama pre svoje deti predstavujem pocit bezpečia, zázemia, istoty a stability. Mám pocit, akoby sa v rakovi stretlo aj čosi zo škorpióna aj čosi z býka. :) Je aj zaujímavé, že v našom prípade ide o spriaznené živly akoby tam v materskej línii nenastávala disharmónia a tak to aj cítim.
Tak ma zaujímajú postrehy ostatných.

Tu je spomínaný "ukradnutý" príspevok. :)

luna je naše vnútorné dieťa, naše korene minulosti z ranného detstva a stým spojené zvyky, pocit domova a stým všetkým je neodmysliteľná matka. matka (ideálna) je osoba, ktorá nám poskytuje lunárne kvality - bezpečie, napĺňa naše základné biologické potreby ako jedlo, bezpečie pri zaspávaní, bezpodmienečnú lásku, mazlenie a to všetko nás formuje a formuje naše lunárne kvality, ktoré neskôr dávame. medzi ne patrí aj pohostinstvo a starostlivosť. citový vývoj v detstve programuje naše správanie a city k ostatným. aké city dostávame v detstve, také rozdávame v dospelosti. lunárne kvality nie sú len o prijímaní (potravy, citov, pohodlia a tepla), ale aj o dávaní citov v starostlivosti o druhých.

ak by som mal povedať zo skúsenosti ak som ich správne pochopil, nie je to vždy také jednoznačné, ale myslím si, že človek môže súčasne dostávať aj nedostávať city, alebo všetky lunárne kvality. napríklad úžasná matka s lunou v drsnej konjunkcii so saturnom nedostávala v detstve dostatočnú podporu, chýbalo jej objatie a napriek tomu je milujúci človek aj matka, ale čo je zaujímavé, má pocit, že ona sama nie je dostatočná matka. čím to je??? ja som si istý, že jej matka bola nedostatočná v určitom smere. a vidíš.. ona má ten pocit zo seba. to sa možno prejavuje niekedy až nadmiernou starostlivosťou a stráveným časom s deťmi. u nej táto konjunkcia vystihuje celkom presne to ako vníma ona seba ako matku. u iného človeka by sa táto konštelácia mohla rozvinúť úplne iným spôsobom - chladným prístupom k vlastným deťom. žena napríklad s touto kombináciou môže mať "naučené" predstavy o materstve a keď sa stane matkou má zvláštne pocity, že "toto je byť matkou?" očakáva niečo iné, čo nie je jej prirodzenosťou (saturn). necíti sa byť celkom sama sebou ako matka, pretože jej predstavy o pocitoch matky prišli akoby zvonka (saturn). zo saturna vyplývajú všetky pocity nedostatočnosti a ťažkopádnosti v tej oblasti akej sa dotkne. a funguje to veľmi spoľahlivo. ďalej sa táto kombinácia môže prejaviť nielen k deťom, ale celkovo neschopnosťou a strachom vyjadriť svoje city. to tiež môžu deti vnímať ako chlad, ale ja mám skúsenosť s opačným prístupom k deťom. skôr si myslím, že ide zrelú formu saturna, čo je taktiež alternatíva, a tá sa prejaví vo zvýšenej zodpovednosti (saturn) za citový vývoj detí aj keď možno nie v každom smere je saturn zvládnutý.

takže aby som to zhrnul, luna v horoskope ženy hovorí veľa o nej ako o matke a má súvis ako aj u chlapa s citovým vývojom v rannom detstve a vplyvom rodičov, hlavne osoby, ktorá vykonávala funkciu matky. samozrejme aj otec podporuje citový vývoj dieťaťa a teda aj lunárne kvality, ale myslím si, že matka je pre každé pohlavie dieťaťa vzorom ženy a role v spoločnosti ako ženy, matky
neznámy
neznámy | 24.7.2015 20:52
A ešte taká podotázka pre matky viacerých detí, ktoré majú luny v odlišných znameniach, hlavne ak sú aj živlovo nekompatibilné.
Ako sa to prejavuje? Ako sa vnímate navzájom? Myslím, že bude asi dosť rozdiel vo vzťahu matka-dieťa v rovnakých, alebo spolupracujúcich živloch, alebo v odlišných.
A asi bude aj rozdiel v prístupe matky k dieťaťu a v tom ako dieťa vníma matku u dvoch detí, ktoré majú rôzne postavené luny.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:07
Myslím, že si z tej astrológie úplne zbimbulkatela a povedal by som, že nie si jediná.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:17
Na tej fotke vypadáš ako džihádista :) ohoľ sa.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:20
Naposledy som sa holil v roku.....hm, 2011.....už nikdy! Allahu Akbar!
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:26
tak to určite nezávisí len od luny. závisí to od povahy každého dieťaťa a určitých karmických "nezrovnalostí", ktoré sa tiež objavia v synastriách. ľudia majú medzi sebou rozdielne vzťahy postoje voči sebe a vôbec netušia prečo...
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:28
Samozrejme, len na lunu sa to zúžiť určite nedá. Ale ten prejav v rozdielnosti môže byť citelný a to ma zaujíma. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 22:13
mňa by skôr zaujímalo, prečo sa nikto nezamyslí nad futbalovými a hokejovými fanúšikmi, ktorí "žijú" hokejom. a tento nezmyselný život im uberá zo skutočného. označil by som to bez prepáčenia ako kolektívnu duševnú chorobu. tí ľudia sú mimo relity, sú mimo života, sú mimo riešenia svojich vlastných problémov a mimo víťazenia nad vlastným životom. ale to je v poriadku, lebo oni si to nemyslia a ani to nepociťujú a je ich veľa. to ich objektívne ospravedlňuje od akejkoľvek psychickej deviácie. oni nemyslia a preto sa nezamýšľajú nad sebou a nad tým či sú v poriadku, pretože ich vôbec nebolí to, že z futbalu a hokeja celkom zbimbulkateli
neznámy
neznámy | 24.7.2015 22:49
To je na podrobnejšie skúmanie.

V prvom rade nesúhlasím s tým, že by sa nikto na futbalovými a hokejovými fanúšikmi nezamýšľal. Zamýšľajú sa. Aj viacerí. Aj ja napríklad, ale len tak okrajovo.

Keby si im zobral hokej a futbal, museli by si svoju agresivitu vybiť inde, takže hokej a futbal sú len také menšie "zlo". Je omylom domnievať sa, že hokej a futbal môžu za to, že neriešia svoje život. Oni by ich neriešili ani tak....
A nezbimbulkateli, to sa ani nedá, bimbulkatenie je čisto ezoterická diagnóza.
Sú skrátka drbnutí a ani to nie je dôsledok záujmu o futbal a hokej, oni takí boli už predtým.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 23:24
ale prečo sa v športe točia také miliardy? kvôli tým pár šialencom? myslím, že tých čo nevedome podporujú taký biznis je obrovská masa. aj tí čo v krčmách kukajú hokej, žijú vo veľkej miere hokejom. mňa osobne len raz v živote pohltil hokej a tiež v tom nevidím zmysel. bolo to v dni keď sa slováci stali prvý raz majstrami sveta. myslím, že keby sa stádovito nesledoval šport v telke, nič podobné by ani mňa nestrhlo. viac ma to ale vôbec neťahalo pozerať šport. myslím, že to pre psychiku nie je zdravé, podobne ako pre telo nie je zdravé piť "tú pravú chuť" zero coly do ktorej výrobca nasral jed menom aspartam (umelé sladidlo). výsledkom nadmerne nezdravého podporovania sledovania športových zápasov dovolilo športovým klubom otáčať miliardy a zo športu a hry spraviť bohapustý biznis kde sa športovci stávajú tovarom a mužstvá hrajúce za mesto/štát firmou, ktorá je úspešná v závislosti od výšky majetku a môže byť zložená zo zmesi iných firiem (mužstiev)

tu už nefunguje radosť z hry a zdravia zo športu. funguje zase a zase len radosť z výšky príjmu

súdruhovia robia niekde chybu
neznámy
neznámy | 25.7.2015 08:23
....keby nebol dopyt, nebola by ponuka...

Mňa hokej nestrhol nikdy, ani futbal, kedysi som to občas sledoval, ak nebolo čo iné. Ale to bolo dávno a aj tak som nechápal.
Bolo mi smiešne, keď som si našiel na fb bývalých spolužiakov zo základnej školy a videl som, ako stále riešia hokej :)

A prečo Ti to tak leží v žalúdku?
Mňa viac serú momentálne rôzne "hudobné" akcie a festivaly, ktoré hučia do noci a otravujú ma....neznášam to, neznášam hluk v akejkoľvek podobe a v akejkoľvek dennej dobe, no v noci ma to vyslovene vytáča.
Človek, ktorý sa poihral s pneumatikami áut návštevníkov jedného nemenovaného festivalu, má moje sympatie.
Putes
Putes | 25.7.2015 10:38
Nikdy nezapomenu na 28.3.1969, kdy naši zvítězili nad Rusy . Celý národ to bral jako satisfakci za rok 1968. Tehdy jsem poprvé v životě radostí brečela. Vy jste ještě ani nebyli na světě a mně bylo krásných 19 let. Tak tomu já říkám emoce.-LOL-
neznámy
neznámy » Putes | 25.7.2015 10:51
Tak Luna sa asi neujala :D, nepodarilo sa mi trafiť tému, čo už. :D
Škoda, že sa dajú upravovať iba príspevky a nie názov témy, mal by to admin poriešiť.
Ale v tom, čo píše sokrates o futbale a hokeji, tomu absolútne rozumiem. Z mojej pozície to tiež vnímam tak. Ten ošiaľ ma nielenže necháva úplne chladnou, ale ešte sa aj na to pozerám ako na niečo nanajvýš čudné, pre mňa také akoby som bola z inej planéty. Nerozumiem týmto hromadným davovým emóciám ani najmenej.
Rovnako nerozumiem emóciám ľudí, v prevažnej väčšine žien, ktoré ronia slzy pri telenovelách a to je jedno, či latinskoamerických, tureckých či slovenských.
Pre mňa sú emócie niečo tak autentické a osobné, vôbec neviem byť emotívna tak nejako socializovane, či ako to mám nazvať. :D
neznámy
neznámy » Putes | 25.7.2015 11:06
Šak áno....celé je to koncept nepriateľstva, my versus oni....súťaživosť, boj a emócie. Čím vybičovanejšie, tým lepšie, to ľuďom chutí.
Je smutné, ak si od radosti plakala práve pri takej kravine prvýkrát :)
nikav
nikav | 25.7.2015 12:58
Tak teraz si úplne vedľa. Vtedy bol šport férovejší, nediali sa na štadiónoch masakre ako dnes /"fandovia"/ a hlavne bol finančne skromnejší. Mal by si niekedy počuť Golonku, aká bola situácia v športe, napr. koľko dostali hráči za vyhratý zápas. A hlavne neurážaj!
neznámy
neznámy » nikav | 25.7.2015 13:25
V čom som vedľa?
Že šport je založený na súťaživosti a rivalite, agresivite?
Golonku som počul aj viackrát, ten pán je vymetený....inak nechápem, čo mi vlastne chceš povedať tým, že vtedy dostávali za to menej peňazí....asi mi to potvrdzuje len to, že by hrali hokej a futbal aj zadarmo, aby si kde mali tú agresivitu vybiť.... ale šak lepšie tak, ako si dávať do držky :)
neznámy
neznámy | 25.7.2015 13:48
Máš tie hudobné akcie a festivaly často a blízko?
Aj môj syn bol na tom nemenovanom festivale, ktorý spomínaš, dokonca mal auto zaparkované na tom nemenovanom parkovisku, kde sa vyriadil prepichovač pneumatík. A to nie tak, že jednu, aby sa dala nahodiť rezerva, ale minimálne po dve. Synovo auto bolo akýmsi zázrakom nezasiahnuté, hoci autá naľavo aj napravo od neho mali kolesá prepichnuté. Ktovie aký systém prepichovač používal, lebo niektoré autá proste nechal tak. Celkovo bolo zasiahnutých asi 150 áut vraj.
No ak s týmto sympatizuješ, tak mne je to dosť divné.
V ten istý víkend sme tu mali kúsok od domu iný festival, ten náš bol folklórny.
Ale viac ako folklór bolo počuť každú noc diskotéky, ktoré trvali tak do tretej asi.
Samotný hluk mi nejako nevadil, však tri dni v roku to v pohode vydržím a bez nervozity. Ale tá kolotočová hudba, také tie zumba pesničky a do toho vykrikovanie disdžokeja, ktorý hecoval tanečníkov bľačaním, to bolo dosť protivné. :D
To musím uznať. Z miery ma to však rozhodne nevyvádzalo ani som nemala chuť niekomu preto škodiť.
neznámy
neznámy | 25.7.2015 14:03
Áno, prepichovač rozmýšľal logicky, to je tiež sympatické.

Ono sa tu pri tom festivale zlieza z celého Slovenska a i zahraničia všelijaká lúza a chátra....takže som na podobné akcie alergický, hoci je len raz do roka....je to cítiť aj v priestore, že je zvýšená koncentrácia primitívnych a stádovitých typov.

Včera tu tiež čosi búšilo, ale dalo sa to našťastie odfiltrovať zvlhčovačom vzduchu, ktorý príjemne a monotónne hučí celú noc :)
Nanešťastie ale vyfukuje trochu zohriaty vzduch, čo v tomto teple nie je dvakrát príjemné!
nikav
nikav | 25.7.2015 14:12
Aj tak som presvedčená, že v profile športovca majú prevládať podstatne odlišné dispozície ako je agresivita /viď Demitra, Šatan/.
neznámy
neznámy » nikav | 25.7.2015 14:19
Súťaživosť a túžba vyhrať tam byť musí....byť lepší, rýchlejší, silnejší.....presadiť sa, premôcť súpera....to je stále forma agresivity.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...