mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Ludia narodeni vcera a dnes

neznámy
neznámy | 18.7.2015 17:24
Budú mať osobné planéty zaujímavo obsadené.
neznámy
neznámy | 18.7.2015 17:29
Prečo? Čo ťa zaujalo? To, že budú mať osobné planéty v rakovi a v levovi?
No to je trochu podivné, lebo mne sa zdajú rak a lev na to, že stoja vedľa seba, dosť extrémne odlišné.
Alebo ťa zaujalo ešte niečo, čo som si nevšimla? :)
neznámy
neznámy | 18.7.2015 17:34
Odlišné áno, ale Rak (archetyp matky), nosí v sebe plod, božské dieťa (leva), o ktoré sa po narodení bude s láskou starať, obdivovať a milovať, čiže presne to, čo Lev potrebuje... Podľa mňa sa tieto znamenia k sebe (v čistej forme) hodia a štatisticky je veľa trvalých vzťahov práve v tejto kombinácii.
neznámy
neznámy | 18.7.2015 20:03
Nevidim tam nic ine. Bohuzial, rad by som mal na to vedomosti :/
neznámy
neznámy | 18.7.2015 20:18
Presne tak. Doplňovanie je založené na odlišnosti. Len pozor na ten výraz božské dieťa, to nie je ani jedno znamenie a obzvlášť u levov by mohlo dôjsť k stotožnovaniu. Aj keď ako obraz to znie zaujímavo. A vieš aj nadpojiť na ďalšie znamenia v tomto zmysle? Myslím všetky, teda aj predošlé.
neznámy
neznámy | 18.7.2015 22:01
Tak Baran je semeno (prvotný impulz k životu, oheň ako prapočiatok), Býk symbolizuje aktivitu hmoty a zhromažďovanie energie, vďaka ktorej zo semena vyrastie rastlina, blíženci sú kvet, keď rastlina rozkvitne (symbol motýl - oplodnenie, presun, rozširovanie informácií), oplodnená rastlina čaká v pokoji (Rak), aby dozrel a narodil sa plod (Lev), plod sa spracuje v Panne, zrno sa oddeľuje od pliev.. Vo váhach dochádza ku možnosti voľby, rozhodovania sa, ako naložíme s "múkou", škorpión ničí všetko, čo bolo vybudované, nastáva rozklad (chlieb sa zje), strelec prináša nové obzory, vieru a filozofiu v hľadanie novej zeme, kozorožec sa tvrdou prácou pustí do diela a dotiahne strelcovu víziu do konca, vodnár stojí na vrchu hory, kde krvopotne vyliezol kozorožec, vidí všetko z nadhľadu, čo sa doteraz dialo a tvrdí, že všetko doteraz vymyslené treba zmeniť a nakoniec Ryby, ktoré chápu, že aj staré aj nové je aj bude potrebné a sledujú situáciu s pokojným kľudom, že všetko je ako má byť.. v jednote... cyklus sa konci... A zároveň je na začiatku, lebo zas prichádza baran...
neznámy
neznámy | 18.7.2015 22:19
Toto poznám a znie mi to lepšie. :)
neznámy
neznámy | 18.7.2015 22:21
Náhodou, mne sa to prirovnanie k božskému dieťaťu páčilo, prečo asi... -PUH-
neznámy
neznámy | 18.7.2015 22:29
Tých spracovaní je viac. Páčia sa mi aj mytologické príbehy priradené k znameniam a jednotlivým archetypom. Napríklad, čo je pre mňa nové, tak Lev nie je priradený ku kráľovi, pretože Leva symbolizuje boh Apolón (vládca slnko/boh slnka) - takže Lev je priradený k archetypu Hrdina.
A ku archetypu Kráľ patrí Strelec, pretože kráľ bohov bol Jupiter (vládca strelca).
martinbd
martinbd | 19.7.2015 05:34
Podľa mňa sa to nedá tak jednoznačne vymedziť. K Levovi jednoznačne sedí kráľ a Slnko je považované napríklad aj v indickej astrológii za kráľa, jednoducho, Slnko má v sebe vznešenosť a podobne aj kov Slnka zlato, má v sebe niečo kráľovské. Ono dobre je sa pozrieť okrem gréckej mytológie aj na iné, pretože rôzne národy mali za hlavného boha iného, dokonca sa hlavný bohovia aj menili, podľa ducha času, potom sa panovníci označovali ako deti daného boha. Napríklad Rimania uctievali na prvom mieste Saturna a Marsa, ale Gréci mali Jupitera/Zeusa, ale Európa je Jupiterský kontinent, takže u viacerých národov nájdeš Jupitera ako hlavného boha, myslím že aj u Slovanov, Perún, mal vysoké postavenie. K Jupiterovi sa ale kráľ tiež hodí, ale trochu iný kráľ, skôr taký múdry. Ale k Jupiterovi sa skôr hodí kňaz, aj v indickej astrológii je to guru.
neznámy
neznámy | 19.7.2015 11:50
Jsou tam včera i dnes zajímavé DVE RECEPCE osobních pl.
Recepcí se planety vzájemně silně doplňují,spolupracují,
vzájemně se zhodnocují.Recepce se považuje za planetátní hodnost.
Mluvím o včerejší recepci Slunce v Raku,Luna ve Lvu.
Dnešní Luna v Panně a Merkur v Raku/ Merkur je sice spálený
od Slunce,ale touto recepcí Merkur hodně získá/

Je tam Mars v Raku,tedy v pádu,ale jak se říká,člověk na všechno
v životě " nevybere".

Je tam ještě DALSI RECEPCE,ale ne z osobních pl.- Saturn ve Štíru a
Pluta v Kozorohu.
Samozřejmě je důležité,kam člověku tyto zvláštnosti padnou,do kterých
osobních domů,ale myslím,si že se s těchto dnech rodí lidí zvláštních
dovedností.

Třeba na RECEPCI se objevují v příkladech, recepce Venuše
s jinou planetou, horoskopy dvou skutečně magicky krásných žen -
Lídy Bárové a Marie Rottrové.
Myslím,že Bárová má recepci Venuše/Mars,
Rottrová má Venuši/Saturn a ještě Slunce /Pluto.

Co mám zkušenost z praxe - přítomnost RECEPCE v horoskopu dává
člověku dovednosti,které přesahují průměr.:)



;);)
neznámy
neznámy | 20.7.2015 23:34
Orfanikus, myslíš teda, že pokiaľ mám T-kvadrát, kde sú všetky planéty (Saturn, Jupiter, Mars) v páde, ale zároveň je tam možnosť recepcie (napr Jupiter do Raka a Mars v Kozorohu), tie planéty nemusia byť až tak oslabené, ako na prvý pohľad sú?
neznámy
neznámy | 13.8.2015 08:56
Dnes v noci sa prihodilo v astrále (link).
Zaujímalo by ma, či astrálne javy majú alebo nemajú na ľudí čo sa za týchto okolností narodili v ich živote - vplyv.


http://refresher.sk/27856-Vrchol-meteorickeho-roju-pride-uz-zajtra-v-noci-Oblohou-preletia-stovky-horiacich-kuskov
neznámy
neznámy | 13.8.2015 09:45
Ako astrál sa označuje niečo iné, myslela si asi astronomické, alebo prírodné vplyvy. :)
Zrovna včera som sa s jednou známou bavila na podobnú tému, teda ona v nejakej súvislosti spomenula narodenie svojho syna.
Narodil sa v tomto období a tiež bolo veľmi horúco, nejakých 35 st. vtedy. Povedala, že keď sa jej syn narodil, po prvom jeho nadýchnutí udrel hrom a začala veľmi silná búrka. Dovtedy bola sama a odrazu začali rodiť ženy jedna za druhou, že tam nastával takmer chaos. Lekári to vysvetlili zmenou atmosferického tlaku.
Keď sa mne rodil mladší syn, bola noc a pršalo. Keď prišiel na svet, prestalo pršať a práve svitalo. Zobudili sa vtáci a začali štebotať. A syn je blíženec, tiež šteboce v kuse, tiež má niekedy problém zatvoriť "zobák". :)
Indiáni dávali deťom mená podľa toho, čo sa dialo počas ich narodenia.
Syn tej známej by možno dostal meno Hrom z jasného neba, môj syn by sa možno volal Štebot vtákov a keby sa narodilo dieťa počas vrcholu meteorického roja, tak by dostal nejaké krásne meno v súvislosti s hviezdami, napríklad Letiaca hviezda. :)
neznámy
neznámy | 13.8.2015 10:47
Pre mňa je astrál astrológia i astronómia vrátane všetkých planét (aj Zem).
(nejak to neoddeľujem, ani sama neviem prečo)

Tie indiánske mená tak to je krááása! bytosť, ktorá je menom v súlade s astrálom (ha) od prvého nádychu je niečo tak nádherné, až sa mi tají dych!
-FLOWER-

Ja si pamätám, že keď prichádzal na svet môj (vianočný) syn tak som stála pri okne dívala som sa na krajinu a vravela som si: dobre si zapamätaj túto chvíľu, nebude sa opakovať. A taky že jo! pamätám si úplne všetko do sebemenších detailov .........

V tom roku bola zima rozprávková všade hromady snehu, mrzlo až prašťalo, keď som šla do pôrodnice chumelilo a keď som z nej vychádzala cestu lemovali vysoké mantinely snehu a svietilo slnko.

(môžem si hádam len domýšľať, čo pre nás tie mantinely a slnko svietiace nám na cestu znamenali)
:)

PS: dala som synovi meno Viktor, čo znamená víťaz a či už tomu niekto verí alebo nie, mená majú silnú vibráciu pre svojho nositeľa a vedeli to už indiáni ...
neznámy
neznámy | 13.8.2015 21:10
nadherne vysvetleny kolobeh zivota :D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...